Prasacia chrípka H1N1 je miernejšia než sezónne kmene chrípkového vírusu

30.09.2010 01:23

Mercola.com - 21.IX.2010 - Dr. Joseph Mercola

 

       Pôvodný článok "H1N1 Swine Flu Even Milder than Seasonal Strains"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Podľa novej štúdie prasacia chrípka v skutočnosti nebola vážnejšia než drvivá väčšina sezónnych kmeňov. Vírus H1N1 netypicky napádal viac detí a mladých dospelých, ale príznaky a riziko komplikácií boli podobné ako pri sezónnych chrípkových vírusoch.

       V tejto štúdii výskumníci porovnávali pandemickú chrípku H1N1 so sezónnou chrípkou H1N1 ako aj so sezónnou chrípkou H3N2. Pandemická chrípka H1N1 nebola spojená s výrazne viac hospitalizáciami alebo zápalmi pľúc v porovnaní so sezónnou chrípkou H1N1 alebo H3N2.

       Tlačová agentúra Reuters oznámila:

"Je otázne, či si tento rok pandemickú chrípku H1N1 vôbec všimneme ... väčšina ľudí je už voči tomuto kmeňu imúnna, lebo sa veľmi rozšíril."

 

Zdroje:

 

Komentár Dr. Mercolu

       Sme o rok starší, a aký to je rozdiel! V tento čas pred rokom sa hystéria okolo prasacej chrípky šírila po celých USA a veľkej časti sveta, a bola spustená jedna z najväčších, najneprimeranejších a najzbytočnejších očkovacích kampaní v dejinách ľudstva.

       CDC (Centers for Disease Control and Prevention = Stredisko na kontrolu a prevenciu chorôb v USA) i prezident USA nám povedali, že prasacia chrípka H1N1 je smrteľná a milióny ľudí po celom svete môžu na ňu zomrieť. Strašidelná smrteľná pandémia, ktorú zdravotnícki predstavitelia očakávali vyše 50 rokov, klopala na naše dvere... až na to, že sa nikdy nestala skutočnosťou.

       Netrvalo dlho, kým vyšla pravda na povrch - že prasacia chrípka nielenže nebola tak nebezpečná ako bežná chrípka, ale že bola OVEĽA menej nebezpečná. Tak-či-onak, vládne úrady naďalej bez zaváhania vyzývali ľudí, aby sa dali zaočkovať.

 

Prasacia chrípka je mierny vírus a pandémia bola falošná

       Teraz máme ešte viac dôkazov o miernej povahe prasacej chrípky, keď nová štúdia uverejnená v JAMA zistila, že vážne komplikácie neboli u detí i dospelých pravdepodobnejšie než pri bežnej sezónnej chrípke.

       To je dôležité zistenie, ktoré nás utvrdzuje v tom, že pandémia prasacej chrípky v roku 2009 pravdepodobne skončí ako najväčšia kamufláž v dejinách ľudstva... ale to nie je žiadna novinka.

       V priebehu jediného týždňa Austrália oznámila, že vírus prasacej chrípky je zrejme 40x menej nebezpečný, než sme sa pôvodne obávali, a WHO (World Health Organization = Svetová zdravotnícka organizácia OSN) nariadila krajinám jednoducho zastaviť laboratórne potvrdzovanie možných prípadov H1N1, čo znamenalo, že všetky príznaky chrípke podobných ochorení boli hlásené ako pandemická chrípka, a to značne nafúklo štatistiky.

       Už 11.VI.2009 WHO zvýšila pandemický stupeň ohľadom prasacej chrípky z 5 na 6. V tomto čase sa už ukazovalo, že prasacia chrípka má len mierne príznaky, rýchlo sa z nej človek zotaví, a po celom svete je len veľmi málo úmrtí u drvivej väčšiny ľudí nakazených H1N1.

       Avšak všetci výrobcovia liekov po celom svete potrebovali začať dodávať svoje ziskové nové očkovacie látky proti vírusu H1N1, takže bolo treba roztočiť hystériu okolo prasacej chrípky o úroveň vyššie - z pandemického stupňa 5 na stupeň 6... a presne toho sa im aj dostalo.

       Máte podozrenie?

       Uvážme, že tí istí "vedci", ktorí ohľadom prasacej chrípky radili WHO, boli platenými konzultantmi farmaceutického priemyslu.

       Ešte pred týmto odhalením Rada Európy, Európsky Parlament a dokonca aj sama WHO začali vyšetrovanie, ktoré malo zistiť akú presne úlohu zohrali výrobcovia liekov pri fiasku okolo prasacej chrípky, a ako hlboko do WHO siahajú chápadlá farmaceutického priemyslu.

       V podnete žiadajúcom Radu Európy, aby vyšetrila vyhlásenie pandémie H1N1, boli farmaceutické firmy obvinené z falšovania pandémie a rozšírenia poplašných správ do celého sveta, vďaka čomu sa mohli nabaliť na predaji očkovacích látok.

       Ako som hovoril od samého začiatku, táto tzv. "pandémia" nikdy nebola pandémiou v pravom zmysle slova. Navzdory divokej dezinterpretácii faktov, minuloročná chrípková sezóna sa ukázala byť jednou z najmiernejších v posledných rokoch!

 

Prasacia chrípka je minulosťou... ale očkovacie látky sú tu stále

       Očkovacia látka proti chrípke, ktorá je v širokej miere propagovaná túto sezónu v USA (na Slovensku taktiež - pozn. prekl.) je kombinovanou očkovacou látkou proti sezónnej chrípke typu A i typu B, ako aj proti pandemickej chrípke typu A(H1N1). A to navzdory faktu, že obyvatelia USA už boli vystavení prasacej chrípke H1N1 a majú voči nej určitú prirodzenú imunitu.

       Ale zatiaľčo prasacia chrípka je pre väčšinu ľudí mierna, očkovacia látka proti nej spôsobila množstvo nežiadúcich účinkov ako u detí, tak aj u dospelých.

       Podľa Barbary Loe Fisher z NVIC (National Vaccine Information Center = Celoštátne informačné stredisko o očkovaní v USA; nezisková organizácia snažiaca sa o objektívne informovanie o očkovaní - pozn. prekl.) bol zriadený špeciálny vládny výbor na vyšetrovanie minuloročnej samostatnej očkovacej látky proti prasacej chrípke, či je zodpovedná za zvýšený výskyt určitých príznakov. Tento výbor predbežne zistil tri problémy s očkovacou látkou proti prasacej chrípke používanou minulý rok.

       V nedávno zverejnenej video-nahrávke Barbara Loe Fisher vysvetlila:

"Jedným je Guillain-Barrého syndróm (GBS), o ktorom vieme, že ho spôsobuje očkovanie proti chrípke, už od roku 1976, keď bola použitá prvá očkovacia látka proti prasacej chrípke.

Potom to je ochorenie krvi zvané trombocytopénia (nedostatok krvných doštičiek). To je autoimúnna choroba.

Ďalším je Bellova obrna (ochrnutie tváre). Je to neuroimúnna reakcia.

Vláda tvrdí, že nevie, či ide o skutočné dôsledky očkovania, ale sú určité dobré dôvody myslieť si to."

       Švédsko a Fínsko nedávno bili na poplach, pretože u mladých pacientov sa po očkovaní proti prasacej chrípke nečakane vyvinula narkolepsia. Francúzsko, Nemecko a Nórsko tiež začali počítať prípady a EÚ začala vyšetrovanie.

       V apríli tohto roku Austrália zakázala očkovanie proti sezónnej chrípke u detí do 5 rokov po tom, čo sa zistil (v porovnaní s minulými rokmi) nenormálne vysoký počet nežiadúcich účinkov v priebehu 12 hodín po tomto očkovaní. Očkovacia látka obsahovala tri kmene chrípky, vrátane prasacej chrípky. Medzi nežiadúce účinky patrili vysoké horúčky a kŕče.

       Navzdory výborným otázkam o bezpečnosti tohtoročnej očkovacej látky proti sezónnej chrípke, ktorá obsahuje reaktívnu zložku proti prasacej chrípke, varovaniam z Austrálie a Európy o kŕčoch a iných neurologických komplikáciách, USA sa posúvajú do chrípkovej sezóny 2010/2011 používajúc očkovanie proti chrípke, ktoré môže byť veľmi reaktívne.

       Barbara Loe Fisher hovorí.

"Som znepokojená. V USA je 300 miliónov ľudí, ktorí by mali byť zaočkovaní touto očkovacou látkou proti chrípke. A na očkovanie vyvíjajú veľmi agresívny tlak médiá a iní, ktorí nasledujú vedenie vlády USA, takže to môže dopadnúť veľmi zle."

 

Zdravšia možnosť: vitamín D

       Zatiaľčo očkovanie proti chrípke je naďalej zaťažené nežiadúcimi účinkami a častokrát sa úplne míňa účinkom, vitamín D zas a znovu pomáha zvíťaziť nad chrípkou. A čo mnohí ľudia nevedia, len 20% "chrípke podobných" ochorení v akejkoľvek chrípkovej sezóne má na svedomí skutočná chrípka typu A alebo B.

       CDC pripúšťa, že len 5 až 20% obyvateľov USA dostane sezónnu chrípku každý rok.

       Väčšinu chrípke podobných ochorení spôsobujúcich nachladnutie, horúčky, bolesti, angínu, nádchu, kašeľ a iné príznaky chrípky, v skutočnosti spôsobujú iné vírusy a baktérie - nie chrípkový vírus.

       Chrípka typicky nebýva smrteľnou chorobou u inak zdravých ľudí. Smrť ako následok chrípky je zriedkavá a najčastejšie nastane u starcov a ľudí s oslabenou imunitou ako následok komplikácií. Typická chrípka u zdravých ľudí trvá okolo týždňa a pomáha proti nej dostatok odpočinku v posteli, tekutín a vhodná strava.

       Drvivá väčšina tzv. "chrípkou spôsobených úmrtí" sú v skutočnosti úmrtia na bakteriálny zápal pľúc - možnú komplikáciu chrípky pri príliš slabom imunitnom systéme. Ďalšími komplikáciami môžu byť nákaza uší alebo nosnej dutiny, dehydratácia a zhoršenie chronických chorôb.

       Každoročné očkovanie proti chrípke vás neochráni pred ochorením na chrípke podobné ochorenie spôsobené iným vírusom či baktériou (pamätajte, že 80% chrípke podobných ochorení v akejkoľvek chrípkovej sezóne NIE JE spôsobených chrípkovým vírusom). A mnohých ľudí očkovanie neochráni ani pred chrípkou, keďže viaceré štúdie ukazujú, že očkovanie častokrát nezabraňuje nákaze chrípkou.

       Očkovanie môže tiež v určitých prípadoch znížiť vašu odolnosť voči nákazám, čo môže priniesť vážne ťažkosti, obzvlášť ak máte nedostatok vitamínu D.

       Japonská štúdia z minulého roka ukázala, že skupina detí užívajúca vitamín D3 bola o 58% menej náchylná k nákaze chrípkou typu A. To je vyššia účinnosť, než akou sa môže pochváliť akákoľvek očkovacia látka, a neprináša to potenciálne zničujúce nežiadúce účinky!

       Vychádza čoraz viac štúdií o účinnosti vitamínu D pri prevencii prenosných ochorení (vrátane chrípky), pričom väčšina dospelých, detí, mládeže i starších ľudí má nedostatok vitamínu D.

       Vyzývam vás teda, aby ste dali otestovať hladinu vitamínu D celej vašej rodine a ak zistíte, že ho máte nedostatok, nasledujte moje odporúčania na optimalizáciu hladiny vitamínu D. Urobte to, a budete v tejto sezóne oveľa odolnejší voči akejkoľvek chrípke.