Paul Offit, Rotateq, prasacie vírusy a zvyšok sveta

12.05.2010 03:27

Age of Autism - 11.V.2010 - J. B. Handley 

 

       Z anglickej pôvodiny "Paul Offit, Rotateq, Pig Viruses, and the Rest of the World"
https://www.ageofautism.com/2010/05/paul-offit-rotateq-pig-viruses-and-the-rest-of-the-world.html
preložil
Ing. Marián FILLO.

 

       Úrad FDA (= Food and Drug Administration = úrad pre kontrolu potravín a liečiv v USA - pozn. prekl.) v piatok (t.j. 7.V.2010 - pozn. prekl.) rozhodol, že vakcínu Rotateq od Paula Offita (ide o očkovanie proti rotavírusom - pozn. prekl.) ponechá na trhu navzdory tomu, že je kontaminovaná dvomi prasacími vírusmi, o ktorých je známe, že spôsobujú fatálnu zhubnú chorobu. Krehkosť očkovacieho kalendára a kontrola, ktorú - zdá sa - majú zisky nad rozhodnutiami regulátora, sa tak ukazuje celému svetu.

       Očividným faktom, o ktorom sa v poradnom výbore FDA, ktorý zasadal v piatok, vôbec nediskutovalo, je, že len veľmi málo iných rozvinutých krajín vyžaduje pre svoje deti očkovanie proti rotavírusom. Z 30 rozvinutých krajín (podľa analýzy Generation Rescue) iba tri - USA, Kanada a Rakúsko - odporúčajú nejaký typ očkovania proti rotavírusom. Ak si je FDA taký istý tvrdením, že "výhody prevažujú nad rizikami", a preto ponecháva Offitovu vakcínu v obehu, prečo sa potom 27 najrozvinutejších krajín sveta (medzi nimi aj Veľká Británia, Francúzsko, Nemecko, Japonsko, Taliansko, Dánsko, Švédsko a Nórsko) vôbec neobťažovalo pridať vakcínu proti rotavírusom do svojich očkovacích kalendárov?

       Čo sa týka Offitovej vakcíny, v piatok tlačová agentúra Reuters oznámila, že "v roku 2009 sa predaj vakcíny od firmy Merck [Rotateq] vyšplhal na 522 miliónov US dolárov, vrátane 468 miliónov dolárov z predaja v samotných USA".

       Dovoľte mi objasniť vám tieto počty, pretože je to vskutku pozoruhodné. Z celého predaja Offitovej vakcíny pochádza 90% z USA, pretože len veľmi málo iných krajín túto očkovaciu látku vôbec kupuje. 90%!!! Ak FDA zakáže predaj, Offitova vakcína príde o 90% súčasného obratu. Počuli ste už Offita hovoriť, aký je na túto vakcínu hrdý? Aký je hrdý, že pomáha tretiemu svetu? Ak sa 90% vakcín predáva práve tu v USA, je to trošku nafúkané, nie?

       Ak sa pozrieme bližšie na rozhodnutia FDA, je čierno-humorné pozerať sa na to, v akej ťažkej situácii teraz tento úrad je. V marci 2010 FDA odporučil lekárom prestať používať Rotarix - konkurenta Rotatequ, - lebo obsahuje výrus známy pod menom PCV-1.

       Teraz, tie isté testy objavili PCV-1 a navyše aj PCV-2 v Offitových vakcínach. Každopádne, PCV-2 je oveľa nebezpečnejší vírus a vieme toho o ňom oveľa menej. Nejakým zázračným spôsobom však prítomnosť PCV-2 v Rotatequ spôsobila, že poradný výbor FDA odporučil ponechať obe značky na trhu, čím zrušil svoje pôvodné rozhodnutie o Rotarixe. Samozrejme, vážnou otázkou zostáva (a v tomto prípade ide o skutočne veľmi vážnu otázku): čo sa stane, keď dáme otestovať všetky ostatné vakcíny z očkovacieho kalendára?

       Niečo málo k PCV-2: "Multisystémový zhubný syndróm po odstavení od dojčenía ( = Postweaning multisystemic wasting syndrome = PMWS - pozn. prekl.) je prasacou chorobou. Táto choroba napadá malé prasiatka. Klinickými príznakmi sú progresívne zhoršovanie telesnej výkonnosti, viditeľne zväčšené lymfatické uzliny, ťažkosti s dýchaním, niekedy hnačka, zblednutie pokožky a žltačka. PMWS bol hlásený vo väčšine krajín sveta, v ktorých sa chovajú prasatá. Spôsobuje obrovské škody v poľnohospodárstve. PMWS je spôsobený prasacím vírusom PCV-2 (= Porcine CircoVirus type 2)." 

       Ktorý rodič na tejto planéte by dovolil vpraviť tento vírus do tela svojho dieťaťa?

       Vhodnou analógiou by snáď mohlo byť: "Rodičia, nedovoľte, prosím, vašim deťom piť Coca-Colu - našli sme v nej olovo. Ááále, nerobte si starosti. Vaše deti môžu smelo piť Coca-Colu i Pepsi - práve sme zistili, že Pepsi tiež obsahuje olovo a navyše aj ortuť!"

       Kedy skončí skaza spôsobovaná očkovaním proti rotavírusom? Na sklonku minulého tisícročia bola proti-rotavírusová vakcína Rotashield stiahnutá z trhu kvôli ťažkým poškodeniam zdravia detí. Zakrátko na to sa v ACIP-e (= Advisory Committee on Immunization Practices = poradná komisia pre očkovacie postupy - pozn. prekl.) objavil Paul Offit. ACIP je poradným výborom CDC (= Centers for Disease Control and Prevention = strediská pre kontrolu a prevenciu chorôb v USA - pozn. prekl.), ktorý má výhradné právo pridávať nové očkovania do US očkovacieho kalendára. Offitovmu správaniu sa v ACIP-e, ktoré umožnilo pridanie jeho vlastného Rotatequ do US očkovacieho kalendára, bol "postavený pamätník" v tomto kritickom dokumente US Kongresu (= parlament v USA, proťajšok našej Národnej Rady SR - pozn. prekl.), ktorý hovorí:

Dr. Offit začal svoje funkčné obdobie v ACIP-e v októbri 1998. Zo štyroch hlasovaní, týkajúcich sa vyjadrenia ACIP-u k rotavírusom, hlasoval 3x ZA, vrátane hlasovania za zaradenie očkovania proti rotavírusom do programu VFC (= Vaccines For Children = vakcíny pre deti - pozn. prekl.). Dr. Offit sa zdržal hlasovania o zrušení odporúčania ACIP-u zaradiť očkovanie proti rotavírusom do rutinného používania.

       Vakcína Rotateq sa používa iba v troch z 30 najrozvinutejších krajín sveta. 90% obratu pochádza zo samotných USA. Obsahuje vírus PCV-2, o ktorom vieme, že zabíja prasiatka, a oveľa neškodnejší vírus PCV-1, ktorého prítomnosť v konkurenčnej vakcíne (Rotarixe) bola pred dvomi mesiacmi pre FDA dostatočným dôvodom k vyhláseniu, že neodporúča používať Rotarix.

       Jeden môj priateľ - vedec - mi napísal k FDA a nedávnemu zisteniu PCV vírusov v Rotatequ toto:

Skôr, než akákoľvek z týchto vakcín bude podaná ďalšiemu dieťaťu, FDA by mal usporiadať bezodkladnú obsiahlu analýzu tkanív (obzvlášť lymfatických tkanív) - nielen krvi - jedincov, ktorí podstúpili toto očkovanie...

       PCV-2 a HRV (= Human RetroVirus = ľudský retrovírus - pozn. prekl.) obzvlášť sú lymfotropickými vírusmi a trvalá alebo skrytá nákaza lymfatických tkanív týmito vírusmi musí byť vylúčená. To je miesto, kde sa skrýva HIV (= Human Immunodeficiency Virus = ľudský vírus spôsobujúci nedostatočnú imunitu) počas latentného (skrytého) obdobia...

       Nákaza kontaminujúcimi vírusmi nie je ničím iným než ohrozením života a úradu FDA by nemalo byť dovolené "vysporiadať sa" s problémom na základe argumentu, že "sa nezistilo, že by sa vírus množil". PCV je DNA vírus, ktorého časti (fragmenty) sa môžu zaradiť do ľudského genómu (= súhrnu dedičných (genetických) informácií - pozn. prekl.) a spôsobiť mnoho potenciálnych problémov. Je oveľa pravdepodobnejšie, že sa tak stane v rýchlo sa deliacich bunkách, napr. bunkách imunitného systému, ktorý odpovedá na simultánne (vakcínou) podané vírusy. Reaktivácia (opätovná aktivácia) neporušeného alebo pomerne neporušeného vírusu je druhou možnosťou. Vírusové peptidy (bielkoviny) zakódované v subgenomických fragmentoch (častiach dedičnej informácie), fungujúce ako spúšťač autoimunity (= chorej imunity, ktorá bojuje proti vlastnému telu - pozn. prekl.) sú ďalšou možnosťou.

       Pre ľudí nakazených ľudským retrovírusom (HRV) sú vyhliadky rovnako tak špatné. Retrovírusy majú enzymatický mechanizmus na premenu RNA na DNA. Ak sa vyskytne zároveň s tromi RNA vírusmi (napr. osýpky, príušnice a ružienka), ktoré by nemali mať DNA formy, je tu potenciál vytvorenia ich DNA formy alebo ich rekombinácie, ktorá sa môže zaradiť do ľudského genómu a vytvárať vysoko patogénne (choroboplodné) mutácie vírusov. Túto premenu RNA na DNA ukázali Klennerman a Zinkernagel na víruse lymfocytárnej choriomeningitídy (LCMV) - RNA víruse, ktorý môže pretrvať v nakazenom hostiteľovi v DNA forme vďaka endogénnemu (vnútornému) retrovírusovému spätnému (reverznému) prepisu, ktorý ho premení na DNA.

 

       Znie to ako vírusy, ktorým by (ako znečisteniu) malo byť dovolené zostať v Rotatequ a ďalších živých proti-vírusových vakcínach, a ktoré by mali byť vpravované do tiel amerických detí? Rodičia, FDA už nekladie bezpečnosť detí na prvé miesto! Prosím, prepošlite tento článok každému zákonodarcovi (poslancovi), ktorého poznáte.

 

J. B. Handley je spoluzakladateľom Generation Rescue.