O povinnom očkovaní proti pneumokokom opäť rozhodovali ľudia platení výrobcom pneumokokovej vakcíny

25.03.2011 20:48

Ing. Marián Fillo

 

       V stredu 23.III.2011 zasadala Pracovná skupina pre imunizáciu a jedným z bodov jej programu bolo, či má byť zachované alebo zrušené povinné očkovanie proti pneumokokom. Najprv denník Pravda o 13:05 priniesol obšírnejšiu správu "Očkovanie proti pneumokokom možno zrušia", ktorú by sme mohli označiť za "svetielko nádeje", avšak už o 16:41 nádej zhasla správou denníka SME "Očkovanie proti pneumokokom ostáva povinné".

       Čo dodať? Asi len to, že NIET DIVU!!!

       Naozaj nikoho informovaného nemohlo prekvapiť, že keď o povinnom očkovaní proti pneumokokom rozhodujú ľudia, ktorí sú platení výrobcom vakcíny proti pneumokokom, zostane povinné očkovanie proti pneumokokom zachované.

       Totiž, členmi Pracovnej skupiny pre imunizáciu (PSPI), čo je poradný výbor Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR), čo je zase štátny orgán, ktorý má (okrem iného) na starosti očkovanie, sú doteraz dvaja lekári, ktorí sú v očividnom a preukázateľnom konflikte záujmov: prof. MUDr. Svetozár Dluholucký, CSc. a MUDr. Ingrid Urbančíková, MPH. Títo dvaja lekári sú totiž platení farmaceutickou firmou Pfizer - najväčšou farmaceutickou firmou na svete - za osvetovú činnosť v oblasti očkovania skrz internetovú stránku "Sprievodca očkovaním".

       Pritom už 3.XII.2010 upozornil Gabriel Šípoš z Transparency International Slovensko svojím článkom "Pozor na skryté konflikty záujmov lekárov" na konflikt záujmov prof. Dluholuckého, čím inšpiroval skupinu siedmych občanov k napísaniu "Žiadosti o preskúmanie konfliktu záujmov členov Pracovnej skupiny pre imunizáciu". Táto Žiadosť bola adresovaná ÚVZ SR, a ten na ňu odpovedal veľmi prefíkaným spôsobom: po obdržaní Žiadosti si vyžiadal od všetkých členov PSPI čestné prehlásenia o tom, že nie sú v konflikte záujmov, a viac už vec vôbec neskúmal. To je ako keby chytili zlodeja pri krádeži, natočila ho kamera, ale zlodej pošle súdu/polícii čestné prehlásenie, že nekradol, a súd/polícia ho zbaví obvinenia a vec viac nerieši. Gabriel Šípoš to komentoval slovami: "Samotné vyhlásenia nič neriešia a navyše boli urobené dodatočne po tom, ako sa o možný konflikt začala zaujímať verejnosť."

       Žiadosť pritom vybavoval RNDr. MUDr. Ján Mikas, predseda PSPI a zároveň vedúci Odboru epidemiológie na ÚVZ SR, ktorý sám čelí podozreniu z konfliktu záujmov, keďže aj ÚVZ SR (konkrétne Odbor epidemiológie, ktorému šéfuje práve Dr. Mikas) je jedným z partnerov projektu Sprievodca očkovaním. Nespokojní občania na to reagovali vyhlásením s trefným názvom "Na ÚVZ SR konflikt záujmov pri skúmaní konfliktu záujmov".

       Následne ich minister zdravotníctva MUDr. Ivan Uhliarik, bývalý zamestnanec firmy Pfizer, ktorého brat v tejto firme doposiaľ pracuje, chcel uchlácholiť slovami "V prípade zisteného konfliktu záujmu budú členovia Pracovnej skupiny pre imunizáciu nahradení". Toto dalo nespokojným občanom novú nádej, a tak požiadali ministra Uhliarika, v ktorého kompetencii je menovať členov PSPI, aby v PSPI nahradil prof. Dluholuckého a Dr. Urbančíkovú, keďže sú v preukázateľnom konflikte záujmov. Na "Návrh na výmenu členov Pracovnej skupiny pre imunizáciu" však minister Uhliarik ani dva mesiace po jeho podaní nijak nereagoval.

       Zdá sa teda, že chlácholivé slová ministra Uhliarika boli len pokusom, ako sa dostať z horúcej kaše, ktorú si sám navaril bleskurýchlym neštandardným schválením dvoch nových balení Prevenaru 13 - vakcíny proti pneumokokom od nikoho iného než práve od firmy Pfizer. Eva Juhárová, jedna zo siedmych signatárov Žiadosti o preskúmanie konfliktu záujmov členov Pracovnej skupiny pre imunizáciu, tak po dlhom vyčkávaní na ministrovu odpoveď napísala "Otvorený list ministrovi zdravotníctva kvôli jeho nekonaniu vo veci konfliktov záujmov členov PSPI". Deň na to, nezávisle od toho, vydala Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania tlačovú správu "Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania žiada o bezodkladné zastavenie povinného očkovania dojčiat proti pneumokokom a tuberkulóze". Ešte pred tým sa však médiami prevalilo, že Japonci zastavili používanie Prevenaru a Acti-HiBu po smrti 4 detí, a že Prevenar 13 je na zozname 76 ostro sledovaných liečiv vo Francúzsku (spomedzi spolu vyše 10.000 vo Francúzsku registrovaných liečiv).

       Minister Uhliarik však neriešil vzniknutý problém, pričom práve v jeho kompetencii bolo odvolať z PSPI dvoch členov PSPI pracujúcich pre Pfizer, o ktorých bolo možné so 100%-nou istotou vopred povedať, že budú hlasovať za zachovanie povinného očkovania proti pneumokokom. Keby minister splnil svoj sľub (nahradiť členov PSPI, ktorí sa dostanú do konfliktu záujmov), mohlo by výsledné rozhodnutie vyzerať úplne inak. Takto môžeme len skonštatovať, že ak aj niekedy v budúcnosti minister Uhliarik odvolá z PSPI členov platených Pfizerom, urobí to príliš neskoro, keďže do dôležitého rozhodovania o zachovaní povinného očkovania proti pneumokokom (ktoré je zjavne aj v jeho záujme, keď tak výdatne pomohol Pfizeru pri schvaľovaní nových balení Prevenaru 13) si prof. Dluholuckého i Dr. Urbančíkovú v PSPI podržal.

       Zaujímavé pritom je, že Dr. Urbančíková ma chcela zažalovať za to, že som písal o jej konfliktoch záujmov. Jedným z jej argumentov pritom bolo, že "PSPI je odborná pracovná skupina, ktorá má iba navrhovaciu a predkladaciu funkciu. Nemá žiadnu rozhodovaciu a už vôbec nie výkonnú moc". Pritom však bývalý minister zdravotníctva MUDr. Richard Raši povedal pre denník SME o zavedení povinného očkovania proti pneumokokom, "že o očkovaní rozhodovala Pracovná skupina pre imunizáciu Úradu verejného zdravotníctva ako najvyšší odborný orgán na očkovanie". Zároveň sa dočítame v správe denníka SME z 23.III.2011, že "Plošné očkovanie proti pneumokokovým invazívnym ochoreniam ostáva aj naďalej povinné. Také sú závery rokovania Pracovnej skupiny pre imunizáciu".

       Kto teda klame?

       Dr. Urbančíková alebo Dr. Raši spolu s denníkom SME, ktorý vlastne len cituje hovorkyňu ÚVZ SR Lenku Šramkovú?

 

       Viac k tejto kauze nájdete v článkoch v tomto prehľade.

 


 

Súvisiace články:

 

Diskusia: O povinnom očkovaní proti pneumokokom opäť rozhodovali ľudia platení výrobcom pneumokokovej vakcíny

Re:Kto je zodpovedný za ťažké následky infekčných chorôb ?

Ing. Marián FILLO | 05.04.2011

Keby si bol trochu v obraze, tak by si vedel, že očkovanie "proti TBC" nielenže nebráni vzniku a šíreniu tuberkulózy, ale dokonca samo o sebe tuberkulózu spôsobuje, viď:
"Trial of BCG vaccines in south India for tuberculosis prevention", Indian J Med Res 70: 349–63

Nebolo Ti vôbec podozrivé, že podľa slovenských odborníkov na tuberkulózu, ktorí vystúpili v TV, sa deti s nežiaducimi účinkami očkovania BCG vakcínou proti TBC liečia antituberkulotikami, tzn. liekmi proti tuberkulóze?
https://www.slobodavockovani.sk/news/povinne-ockovanie-proti-tuberkuloze-bude-mozno-aj-na-slovensku-zrusene-od-1-i-2012/

Mimochodom, v Nemecku, Rakúsku či Švajčiarsku pravdepodobne nikto za BCG vakcínou neplače. V USA sa dokonca nikdy plošne nepoužívala, a predsa tam klesla TBC rovnako ako v krajinách, kde sa BCG vakcína používala:
https://www.slobodavockovani.sk/news/moj-rozhovor-s-dr-paulom-offitom/

Mimochodom: v Česku zrušili očkovanie proti TBC práve preto, lebo skonštatovali (KONEČNE!!! To im teda trvalo!), že spôsobuje viac škody (dokonca úmrtia!!!) než úžitku:
https://www.novinky.cz/domaci/207643-boj-s-tuberkulozou-loni-prohralo-43-lidi.html

Tak sa, prosím Ťa, zobuď z toho sna o úžasnosti BCG vakcíny.

Čo robiť?

Filip | 30.03.2011

Proti akej bande zločincov stojíme je už jasné a nie je dôvod si myslieť,že budú ustupovať.Práve naopak.
Takže otázka je čo robiť v takejto situácii?

Re:Čo robiť?

Ing. Marián FILLO | 31.03.2011

BOJKOT!

Jediné, čo skutočne zaberá proti tejto nenažranej chobotnici, je systematický dôsledný bojkot.

Naučme sa všetci starať sa o svoje zdravie sami, nakoľko je to len možné. Klesne počet výkonov, padnú im tržby a môžu ísť (ako hovoria bratia Česi) "k šípku".

Inú cestu tu nevidím.

Re:Re:Čo robiť?

Filip | 01.04.2011

Väčšinu spoločnosti ovládajú propagandou v médiách.Tých,čo tento podvod prekukli je málo,preto by bojkot nebol účinný.
Ostatní sa správajú ako apatické stádo,ktoré so sklonenou hlavou čaká, čo mu ešte prikážu.Nemajú potrebu premýšľať a stratili schopnosť dávať si veci do súvislostí.
Do toho všetkého ešte prišla Šeherezáda,takže majú mozog plne obsadený.
Sú závislí na tom,čo im predkladajú v skrinke umiestnenej v rohu obývačky,takže problém je,ako ich zobudiť z médiámi vytváranej fikcie,do reality.

https://dolezite.sk/Zbran_hromadneho_ovplyvnovania_128.html

Re:Re:Re:Čo robiť?

Ing. Marián FILLO | 06.04.2011

Bojkot zabral v Číne i na Ukrajine, prečo by nemal zabrať u nás? Ide len o to zobudenie kritického množstva občanov. Keď sa to podarí, zvyšok sa nabalí ako lavína...

ďakujem pánovi Fillovi

Jaro | 27.03.2011

za objasnenie a ďalší dôkaz o neskutočnej skorumpovanosti grázlov a vrahov na ÚVZ SR.
Neuveritelné ako sa Uhliarik bude pretŕčať pred všetkými médiami, že ako sa rapidne znížia ceny liekov a farmaceuticke firmy prídu o ťažké miliony a budú sa ešte o ne biť..je tým padom tomu rád..Len velká škoda, že nebol ze mediálnu hviezdu keď protekčne a nezákonne ze deň rozhodol pre Pfizer o zaradení jej vakcíny Prevenar proti pneumokokom. Veď ako by to bolo keby farma firma naozaj nezarobila svoje krvavé miliony v tomto očkovacom raji...a okrem toho bolo treba vyplniť 11. rok v očkovaní po vypadnutí preočkovania na TBC.

genocída malých detí pokračuje

irena | 26.03.2011

Takže nič nové vlastne len akože sme druhé Japonsko len trochu iným spôsobom. My čo máme vlastný rozum si máme dokedy dať diktovať či máme vlastné dieťa zabiť očkovacou vakcínou.
Prestarnutí ľudia ktorým rite už hrobom smrdia ešte stále hrabú peniaze a nabaľujú sa na nešťastí stoviek rodín ktorí zápasia o život svojho dieťaťa po povinnom očkovaní.
Pritom ich vnúčatá a blízka rodina vôbec nieje očkovaná a liečia sa homeopaticky.Hanba celému tomuto štátu ktorý napriek revolúcii okolo demokracie ani len doposiaľ neprešiel. Za dvadsať rokov od revolúcie upadol tento štát a upadá stále v každom smere, čiže nieje životaschopný . Je to jedna odporná smradľavá žumpa ktorá sa snaží vtiahnuť do svojich splaškov všetkých, aby nikto normálny už tu neostal, pretože ľahšie sa manipuluje s ľuďmi ktorí sú chorí alebo bezmocní ako malé nevinné deti a mladí neskúsení rodičia.

Re:genocída malých detí pokračuje

Stefan | 26.03.2011

suhlasim v plnom zneni.
Niet co viac dodat.

Re:genocída malých detí pokračuje

ttt | 29.03.2011

súhlas.
toto už naozaj presahuje všetko.

Re:genocída malých detí pokračuje

katarína | 31.03.2011

máte veľkú pravdu a ja sa stále čudujem tímto moderním a zaslepením
rodičom, ktorý by dali svoje deti očkovať ešte aj preto aby si mohli "prdnúť".Túto problematiku sledujem už 7 rokov a mám viac než iba zmiešané pocity z toho čo sa píše o očkovacích látkach a ich následkoch.
Jednoducho zdraví rozum nepustí a keď si niekto nevie urobiť na základe
takýchto informácii vlastný úsudok a poslušne sa zaradí k tým, čo si nechajú ničiť seba ale i vlastné deti, to už nechápem!!!!!Je to téma na dlhé hodiny ale určite je na tom kusisko pravdy,mám prečítanú literatúru o tom ako farmácia je jeden obrovský biznis a vôbec tu nejde o zdravie ľudí iba o zisky, či sa nám to páči alebo nie.Taktiež poznám lekárov, ktorý majú presne takýto názor,nedávajú sa očkovať ale bohužiaľ musia ako sa vraví držať hubu a krok pretože stále žijeme v takej ešte zaostalej dobe.Zdravím všetkých triezvo zmýšľajúcich.

<< 1 | 2

Pridať nový príspevok