O povinnom očkovaní proti pneumokokom opäť rozhodovali ľudia platení výrobcom pneumokokovej vakcíny

25.03.2011 20:48

Ing. Marián Fillo

 

       V stredu 23.III.2011 zasadala Pracovná skupina pre imunizáciu a jedným z bodov jej programu bolo, či má byť zachované alebo zrušené povinné očkovanie proti pneumokokom. Najprv denník Pravda o 13:05 priniesol obšírnejšiu správu "Očkovanie proti pneumokokom možno zrušia", ktorú by sme mohli označiť za "svetielko nádeje", avšak už o 16:41 nádej zhasla správou denníka SME "Očkovanie proti pneumokokom ostáva povinné".

       Čo dodať? Asi len to, že NIET DIVU!!!

       Naozaj nikoho informovaného nemohlo prekvapiť, že keď o povinnom očkovaní proti pneumokokom rozhodujú ľudia, ktorí sú platení výrobcom vakcíny proti pneumokokom, zostane povinné očkovanie proti pneumokokom zachované.

       Totiž, členmi Pracovnej skupiny pre imunizáciu (PSPI), čo je poradný výbor Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR), čo je zase štátny orgán, ktorý má (okrem iného) na starosti očkovanie, sú doteraz dvaja lekári, ktorí sú v očividnom a preukázateľnom konflikte záujmov: prof. MUDr. Svetozár Dluholucký, CSc. a MUDr. Ingrid Urbančíková, MPH. Títo dvaja lekári sú totiž platení farmaceutickou firmou Pfizer - najväčšou farmaceutickou firmou na svete - za osvetovú činnosť v oblasti očkovania skrz internetovú stránku "Sprievodca očkovaním".

       Pritom už 3.XII.2010 upozornil Gabriel Šípoš z Transparency International Slovensko svojím článkom "Pozor na skryté konflikty záujmov lekárov" na konflikt záujmov prof. Dluholuckého, čím inšpiroval skupinu siedmych občanov k napísaniu "Žiadosti o preskúmanie konfliktu záujmov členov Pracovnej skupiny pre imunizáciu". Táto Žiadosť bola adresovaná ÚVZ SR, a ten na ňu odpovedal veľmi prefíkaným spôsobom: po obdržaní Žiadosti si vyžiadal od všetkých členov PSPI čestné prehlásenia o tom, že nie sú v konflikte záujmov, a viac už vec vôbec neskúmal. To je ako keby chytili zlodeja pri krádeži, natočila ho kamera, ale zlodej pošle súdu/polícii čestné prehlásenie, že nekradol, a súd/polícia ho zbaví obvinenia a vec viac nerieši. Gabriel Šípoš to komentoval slovami: "Samotné vyhlásenia nič neriešia a navyše boli urobené dodatočne po tom, ako sa o možný konflikt začala zaujímať verejnosť."

       Žiadosť pritom vybavoval RNDr. MUDr. Ján Mikas, predseda PSPI a zároveň vedúci Odboru epidemiológie na ÚVZ SR, ktorý sám čelí podozreniu z konfliktu záujmov, keďže aj ÚVZ SR (konkrétne Odbor epidemiológie, ktorému šéfuje práve Dr. Mikas) je jedným z partnerov projektu Sprievodca očkovaním. Nespokojní občania na to reagovali vyhlásením s trefným názvom "Na ÚVZ SR konflikt záujmov pri skúmaní konfliktu záujmov".

       Následne ich minister zdravotníctva MUDr. Ivan Uhliarik, bývalý zamestnanec firmy Pfizer, ktorého brat v tejto firme doposiaľ pracuje, chcel uchlácholiť slovami "V prípade zisteného konfliktu záujmu budú členovia Pracovnej skupiny pre imunizáciu nahradení". Toto dalo nespokojným občanom novú nádej, a tak požiadali ministra Uhliarika, v ktorého kompetencii je menovať členov PSPI, aby v PSPI nahradil prof. Dluholuckého a Dr. Urbančíkovú, keďže sú v preukázateľnom konflikte záujmov. Na "Návrh na výmenu členov Pracovnej skupiny pre imunizáciu" však minister Uhliarik ani dva mesiace po jeho podaní nijak nereagoval.

       Zdá sa teda, že chlácholivé slová ministra Uhliarika boli len pokusom, ako sa dostať z horúcej kaše, ktorú si sám navaril bleskurýchlym neštandardným schválením dvoch nových balení Prevenaru 13 - vakcíny proti pneumokokom od nikoho iného než práve od firmy Pfizer. Eva Juhárová, jedna zo siedmych signatárov Žiadosti o preskúmanie konfliktu záujmov členov Pracovnej skupiny pre imunizáciu, tak po dlhom vyčkávaní na ministrovu odpoveď napísala "Otvorený list ministrovi zdravotníctva kvôli jeho nekonaniu vo veci konfliktov záujmov členov PSPI". Deň na to, nezávisle od toho, vydala Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania tlačovú správu "Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania žiada o bezodkladné zastavenie povinného očkovania dojčiat proti pneumokokom a tuberkulóze". Ešte pred tým sa však médiami prevalilo, že Japonci zastavili používanie Prevenaru a Acti-HiBu po smrti 4 detí, a že Prevenar 13 je na zozname 76 ostro sledovaných liečiv vo Francúzsku (spomedzi spolu vyše 10.000 vo Francúzsku registrovaných liečiv).

       Minister Uhliarik však neriešil vzniknutý problém, pričom práve v jeho kompetencii bolo odvolať z PSPI dvoch členov PSPI pracujúcich pre Pfizer, o ktorých bolo možné so 100%-nou istotou vopred povedať, že budú hlasovať za zachovanie povinného očkovania proti pneumokokom. Keby minister splnil svoj sľub (nahradiť členov PSPI, ktorí sa dostanú do konfliktu záujmov), mohlo by výsledné rozhodnutie vyzerať úplne inak. Takto môžeme len skonštatovať, že ak aj niekedy v budúcnosti minister Uhliarik odvolá z PSPI členov platených Pfizerom, urobí to príliš neskoro, keďže do dôležitého rozhodovania o zachovaní povinného očkovania proti pneumokokom (ktoré je zjavne aj v jeho záujme, keď tak výdatne pomohol Pfizeru pri schvaľovaní nových balení Prevenaru 13) si prof. Dluholuckého i Dr. Urbančíkovú v PSPI podržal.

       Zaujímavé pritom je, že Dr. Urbančíková ma chcela zažalovať za to, že som písal o jej konfliktoch záujmov. Jedným z jej argumentov pritom bolo, že "PSPI je odborná pracovná skupina, ktorá má iba navrhovaciu a predkladaciu funkciu. Nemá žiadnu rozhodovaciu a už vôbec nie výkonnú moc". Pritom však bývalý minister zdravotníctva MUDr. Richard Raši povedal pre denník SME o zavedení povinného očkovania proti pneumokokom, "že o očkovaní rozhodovala Pracovná skupina pre imunizáciu Úradu verejného zdravotníctva ako najvyšší odborný orgán na očkovanie". Zároveň sa dočítame v správe denníka SME z 23.III.2011, že "Plošné očkovanie proti pneumokokovým invazívnym ochoreniam ostáva aj naďalej povinné. Také sú závery rokovania Pracovnej skupiny pre imunizáciu".

       Kto teda klame?

       Dr. Urbančíková alebo Dr. Raši spolu s denníkom SME, ktorý vlastne len cituje hovorkyňu ÚVZ SR Lenku Šramkovú?

 

       Viac k tejto kauze nájdete v článkoch v tomto prehľade.

 


 

Súvisiace články:

 

Diskusia: O povinnom očkovaní proti pneumokokom opäť rozhodovali ľudia platení výrobcom pneumokokovej vakcíny

Bojkot

Jao | 04.04.2011

Myslím si, že ten bojkot je ozaj najúčinnejší. Mám dve deti pred očkovaním v šiestom roku a som presvedčený o škodlivosti očkovana. Škoda, že som o tom nevedel v ich troch rokoch. A bojkot som začal, keď som bol s dieťaťom u zubárky s problémom mliečneho zubu. Hneď chcela spraviť RTG a fluorizáciu. RTG a fluorizáciu som odmietol a lekárka to akceptovala. Dúfam, že to bude po čase tak aj s očkovaním. Zaočkujeme Vaše deti ? Nie pani doktorka, ďakujem. V poriadku, dovidenia. Pán Fillo, dúfam, že po čase budete v maturitných otázkach s témou kto sa zaslúžil o zrušenie očkovania.

Re:Bojkot

Ing. Marián FILLO | 05.04.2011

Ďakujem za kompliment.

Ale nerobím to pre slávu, lež pre Dobro svoje, svojich detí, svojich spoluobčanov i ich detí, vnučiek a vnukov...

Rozlieza sa nám tu totiž vakciNacistická totalita, ktorú treba zaraziť už v zárodkoch, lebo v opačnom prípade nám bude aj Hitler závidieť, ako ďaleko to dotiahneme. Viď vyjadrenie Pfizerom plateného MUDr. Pavla Šimurku:
"Som presvedčený, že po povolebnej stabilizácii sa odbornou spoločnosťou a úradom verejného zdravotníctva stanoví hranica do akej miery je možné tieto iniciatívy (správy o nebezpečnosti očkovania a odhováranie od očkovania) akceptovať a kde je zákon prekročený."
https://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-vseobecne/nie-su-protiockovacie-iniciativy-v-rozpore-s-nasimi-zakonmi.html

Nie súd, ani parlament, ale Úrad verejného zdravotníctva (ktorý je v podstate pro-očkovacím GeStaPom) a "odborníci" (rozumej: všetci, čo sú silou mocou za povinné očkovanie, takže Dr. Štofko alebo Dr. Kubovčáková nie sú pre Šimurku "odborníkmi", hoci napr. Štofko má aj epidemiologický titul MPH) budú rozhodovať o tom, kde je zákon prekročený a kde sú hranice SLOBODY slova. Tak tomu hovorím "vacciNAZIon".

Re:Bojkot

Filip | 05.04.2011

Takýto bojkot jednotlivca je samozrejme účinný,ale len pre neho a jeho blízkych.Zatiaľ je to možné,ale moc času neostáva,kým bude toto "zatiaľ" platiť.
Na chod tejto totalitnej mašinérie to nemá vplyv,iba ju núti hľadať účinnejšie legislatívne a propagandistické nástroje na ovládanie našich životov a genocídu.
Preto je riešením zobudiť čo najväčšiu časť apatického,všetko prijímajúceho stáda,kým nezakročia.
Môžu všetko a dôjde aj na cenzúru internetu.Potom?

Treba sa poučiť od týchto géniov manipulácie a ako hovorí Noam Chomsky-dôležité je osloviť takzvanú mienkotvornú vrstvu,čo je zhruba 20 percent populácie.Ostatní sa prispôsobia.Viac tu:
https://www.youtube.com/watch?v=vRCiheCL5RQ&feature=player_embedded

,,Neočkuj sa ak nechceš,, - nech je to dobrovoľné - zle ste ma pochopili

Funebrak Filipovi | 02.04.2011

Ak nič neviete o chorobách a ich následkoch,tak sa informujte a nikomu nenadávajte,ale potom ak ochoriete alebo vaše deti , čo vám neprajem a zistite čo všetko sa môže stať? prajem veľa optimizmu pri prekonávaní infekčných chorôb.Pri obyčajnej teplote maju rodičia bobky a najskôr za to obviňujú každeho okolo.Viem si predstaviť, ak by došlo ku komplikáciam ?a poznám ľudí ,ktorí majú následky po prekonaní pneumokokovej meningitídy konkretne hluchota alebo ťažká retardácia/ a vtedy sa ešte neočkovalo proti pneumokokom.Smrť otca, pričom jeho syn mal mumps-otec dostal meningitídu a zomrel.Všetko je riziko aj očkovanie aj choroby.Vyberte si čo je vačšie riziko.Aj super strava konkretne maso s rastovými hormonmi a antibiotikami a kortikoidmi ,alebo vegetarianska strava s chemickými doplnkami je biznis - dnes si nevyberiete.To, že nie sú infekčné choroby je dlhodobý proces vďaka celkovemu efektu na populáciu v dlhodobom horizonte.Vo Veľkej Británii prekročim prah dostanem za 3 mesiace komplet očkovanie/myslím malé deti a to v 2,3,4 mesiaci / a nikto sa nepýta či chceš, ak tam chceš pracovať a u rizikovývh skupín sa TBC očkuje.Žiadne očkovanie nechráni na 100 % to je jasné a každá imunita reaguje inak preto tie následky aj po jednom aj druhom aj po očkovaní aj po chorobe. ale vírusy mutujú, menia tvar, vidíte to na víruse chrípky -prasacej alebo vtačej.Jasne ,že nie je stále benefit
v ničom to tak nie je,isté mám len len jedno ak umriem na infekčnú chorobu ušetrim za chemoterapiu na onkologii.

Re:,,Neočkuj sa ak nechceš,, - nech je to dobrovoľné - zle ste ma pochopili

Filip | 03.04.2011

Takto môžeš strašiť na propagandistických stránkach,ako očkovanie.sk.
Nie tu,kde je o tomto podvode toľko informácií.

Re:,,Neočkuj sa ak nechceš,, - nech je to dobrovoľné - zle ste ma pochopili

Doktor Funebrák | 03.04.2011

Hej-hou hej-hou
už Funebráci jdou
hej-hou hej-hou
všechny zakopou

My sme vaši trpaslíci
s ŽIVOTEM SE NEMAZLÍCI....
Hej-hou hej-hou

Funebrák, dobre si zváž benefit/riziko.....elektrický prúd kope len raz.

Re:,,Neočkuj sa ak nechceš,, - nech je to dobrovoľné - zle ste ma pochopili

Doktor Funebrák | 03.04.2011

Aby si pochopil ako som to myslela:

S VAKCÍNAMI je to ako s elektrinou, tá ťa zasiahne len raz.

A ešte k tvojej vete: "isté mám len jedno ak umriem na infekčnú chorobu ušetrím za chemoterapiu na onkologii"
Ak si toto vypustil len z nevedomosti, tak máš odpustené, ak je to z arogancie tak blízkej detským onkológom, tak ti môžem povedať, že zmyslom nie je ušetriť na chemoterapii, ale práve naopak, obyčajnú infekciu spôsobenú vakcínami vydávať za rakovinu a beštialnym spôsobom si robiť z detí pokusných králikov pre výskum a pokusy a ešte na nich zarobiť neskutočné milióny. Tie zakrvavené paprče si tak ľahko nikto neumyje vodou z vodovodu!!! Preliata krv nevinných bezbranných detí a ich rodičov volá po spravodlivosti.
Doktor Funebrák

Kto je zodpovedný za ťažké následky infekčných chorôb ?

Funebrák | 01.04.2011

Aj biznis s detkými rakvičkami je biznis.Každý vie,že inf choroby mali fatálne následky preto sa proti ním očkuje-meningitídy a encephalitídy po obyčajnom mumpse osypkách a umrtia na tetanus a taktiež
bazilárna meningitída u detí neokčovaných proti tuberkuloze tak ako sa tešíte, že sa nebude očkovať proti TBC aby ste potom neplakali.Kto je zodpovedný za následky chorôb proti ktorým sa dá očkovať?Vy sloboda v očkovaní sk?

Re:Kto je zodpovedný za ťažké následky infekčných chorôb ?

Filip | 01.04.2011

Budeme plakať za očkovaním spôsobujúcim TBC,tak ako za ním plačú Nemci,Rakúšania,Švajčiari,Švédi atď.
Aj epidémie začnú prepukať rovnako,ako v týchto krajinách,kde nie je povinné.To treba vždy dodať.

Re:Kto je zodpovedný za ťažké následky infekčných chorôb ?

A kto za následky očkovania? | 01.04.2011

Keby si bol trochu normálny, vedel by si že ústup tuberkulozy a bežných infekcií nemá s očkovaním nič spoločné. V skutočnosti práve zaočkovaní ochoreli a tie následky ktoré si vymenoval spôsobuje očkovanie.
Ale keď chceš, očkuj seba aj svojich potomkov, daj si napichať čo len chceš, najlepšie do každého údu a každú novinku, ale nech ťa zavrú do karantény, lebo vírusy a baktérie vstreknuté do krvi sa rýchlo množia, v lepšom prípade budeš len chorý a v tom horšom ťa môže postihnúť aj sepsa, ale neboj doktori ti pomôžu sa z toho vylízať, môžeš im smelo veriť. Kôli obratu a zisku idú aj cez mŕtvoly, a keby si náhodou dostal tuberu po očkovaní, čo by si prakticky nemal ale aj to sa môže stať, tak nemaj strach na onkologii ťa už dajú dokopy. Tam sú najväčší špecialisti na liečbu tubery! Ale ak ti môžem poradiť, tak si radšej vyber truhlu už dopredu, biznis je biznis.

1 | 2 >>

Pridať nový príspevok