Ad: relácia Reflex 22.II.2011 na TV Markíza

28.02.2011 03:50

Alena z Bratislavy

 

       Akurát som zhliadla reláciu Reflex a tam krátku reportáž o očkovaní bez nejakého vyhraneného názoru redakcie, aspoň podľa mňa.

       Poriadne ma nasrdilo, čo povedal MUDr. Peter Lipták, člen Pracovnej skupiny pre imunizáciu: že očkovanie je povinné preto,
lebo je to snaha dať najlepšiu medicínsku starostlivosť dieťaťu, že krajiny, ktoré povinné očkovanie nemajú alebo majú povinných oveľa menej vakcín, vlastne zaostávajú za nami a že u nás je to už akoby tradícia. Čo tento človek robí v rozhodovacej komisii, keď ani nechce pripustiť, že snáď to pre všetkých a tak plošne nemusí byť dobre.

       A to vyjadrenie MUDr. Dariny Sedlákovej, MPH, že očkovanie nemôže byť dobrovoľné, lebo nie každý rodič je zdatný v poznaní, čo je pre dieťa vhodné... A v čom je ten rodič potom zdatný? Len v rodení detí a platení daní? Niečo také, ako možnosť dať rodičovi rozhodnúť na základe nepodfarbených informácií v komunikácii s lekárom prvého kontaktu, nemôže existovať? Tvrdý "socík": my berieme zodpovednosť za Vaše dieťa a my vieme, čo je preň najlepšie...

       No a napokon informácia o tom, že naše úrady ani náhodou neplánujú a ani neuvažujú o dobrovoľnosti očkovania, ako sa pomaly začína v Česku. Ja som už dávno tušila, že na Úrade verejného zdravotníctva nemôžem pracovať kvôli tej skostnatelosti. Česť výnimkám!

       Hovorili, že v niektorých európskych krajinách nie je povinné očkovanie, alebo je, ale len pár vakcínami. No, ako sa vyjadril pán Lipták, všetci zaostávajú, len Slovensko je výnimka.

       Ešte šťastie, že tam dali vyjadrenie Ing. Ivy Vranskej-Rojkovej a MUDr. Mariany Kubovčákovej, lebo mi adrenalín prudko stúpal.
 

Diskusia: Ad: relácia Reflex 22.II.2011 na TV Markíza

ockovanie a starsie deti

Palo | 28.03.2011

Chcem sa spytat neikoho, kto ma starsie dieta cca 3 rocne a nebolo ockovane, ci nieje nachylnejsie na choroby, proste ci je v niecom rozdiel ako keby bolo ockovane.
Dakujem za odpoved

Re:ockovanie a starsie deti

Ing. Marián FILLO | 01.04.2011

Mám tri deti, najstaršie je zaočkované všetkým povinným do svojho veku, prostredné je čiastočne (BCG a 2 Hexy, viac nič) a najmenšie vôbec.

Výsledok je taký, že čím viac zaočkované, tým náchylnejšie na choroby. Viem, že to je príliš malá štatistická vzorka, ale taká je naša skúsenosť.

dr liptak

nechcem uviest | 12.03.2011

drLiptak nie je pediater,je to lekár pre dospelých a nevie čo je očkovanie ale čo je prosperita a ambicia.

p.Lipták

Marcela | 08.03.2011

Pán Lipták, poctivo som dávala očkovať svoje deti, až do toho momentu, keď môjho dovtedy zdravého 5 mesačného syna preočkovali DITEPER a od toho dňa má epileptické záchvaty. Dnes má 20 rokov, trpí Lennox-Gastautovým syndrómom, čo je ťažká forma epilepsie s následnou mentálnou retardáciou. Starostlivosť 24 hodín a náhle pády skoro denne. Vďaka očkovaniu je odkázaný na pomoc druhých do konca života. A nehovorte mi o mi o mizivom percente postihnutých detí následkom očkovania! Myslím, že tých postihnutých detí je dosť na to, aby štát zrušil povinné očkovania.

Re:p.Lipták

Katarína | 16.06.2013

Dobrý deň. Mám 9 ročného syna , ktorému tiež diagnostikovali Lennox-Gastautov syndróm. Mám z toho nervy,lebo ide mentálne stále dole. Ako to zvláda váš syn, čo môžem čakať do budúcnosti. Dá sa to vôbec zlepšiť?

Upozornenie

Filip | 03.03.2011

Sme dokonale ovládaní propagandou,zastrašovaním,zviazaní rôznymi zmluvami,ktoré z nás urobili nesvojprávnych nevoľníkov.
Ostali len minimálne možnosti,ako sa dá brániť.
V krátkom časovom horizonte zaniknú papierové peniaze,tak ako ich poznáme a budú nahradené elekronickou formou- čipmi.
Samozrejme, všetko bude urobené tak ako doteraz,pre dobro ľudí.
Ak sa potom vzopriete autoritám vytvorených a platených WHO a nedáte zaočkovať seba,alebo svoje dieťa, jednoducho vás odpoja od financií.Nebudete môcť kupovať,platiť účty,predávať,skrátka nič.Kým sa nepodvolíte.

Re:Upozornenie

Alan | 09.03.2011

Tomu sa už nevyhneme.

https://dolezite.sk/Vypoved_AaronRusso_podvod_911odhalenie_planov_plutokrac_116.html

pre liptaka

Emil | 02.03.2011

bozie mlyny melu pomaly ale isto... aj na vas pride a dufam, ze poradne!!!!
ved vy si priznate chybu na smrtelnej posteli tak ako to urobil vas kolega podvodnik pasteur!!

očkovanie a štát

František | 02.03.2011

tu je vyjadrenie https://www.draloisdengg.at/bilder/pdf/LeoPoppZum%20Impfen.pdf rakúskeho sudcu Dr. Leo Popp, ktorý napísal do Medical Tribune 10/2006 ku článku "Očkovanie je povinnosť" medziiným toto: "Výrok /v článku medical Tribune/, že ten kto deti nedá očkovať sa dopustí istej formy zanedbania /týrania/ dieťaťa je iba sprostým ohovaráním voči rodičom, voči lekárovi, ktorí po zrelom uvažovaní a intenzívnom sa zaoberaním vecou dospeli k záveru že dieťa zaočkovať nedajú.

odkaz pánu Liptákovi doktorovi otitulovanému

Magdaléna | 02.03.2011

Vážený pane,
Vy ste v prvom rade občan tohoto štátu a máte rovnaké práva a povinnosti ako každý iný. To že ste doktor Vám nedáva nijaké práva naviac, Vy veľmi dobre viete, že Vaše právomoci lekára končia tam, kde pacient vysloví svoj nesúhlas s navrhovaným zákrokom v súlade so zákonom 576/2004 § 11 ods. 8 písm d/ v súlade s § 6 odsek 8, nech by bol tento navrhovaný zákrok akýkoľvek aj trebárs podľa Vás prospešný. Slušne povedané, nehovoríte pravdu - pretože nie štát ale rodič je zákonným zástupcpom svojho dieťaťa pri aplikovaní súhlasu alebo nesúhlasu v prípade zdravotnej starostlivosti. Želám si, aby táto doba temna v slovenskom zdravotníctve konečne pominula, lekári sa prestali vyhovárať na to, že nie sú právnici, a prestali človeku upierať jeho práva, ktoré mu zaručuje zákon o Zdravotnej starostlivosti 576/2004 a Ústava SR, kde pripomínam, nikoho nemožno nútiť aby konal niečo v rozpore so zákonom. Ak Vy budete nútiť rodičov aby napriek svojmu nesúhlasu uplatnenému podľa zákona ako zástupcovia svojho dieťaťa aj tak vydali dieťa Vašim praktikám, tak to je porušenie zákona z Vašej strany.

1 | 2 >>

Pridať nový príspevok