Žena z Melbourne, zmrzačená Silgardom/Gardasilom, vedie hromadnú žalobu proti firme Merck (MSD) - výrobcovi tejto vakcíny

30.11.2011 01:56

NaturalNews.com - 21.XI.2011 - Joanne Waldron

 

       Pôvodný článok "Melbourne woman, crippled by Gardasil, leads class action against Merck"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Ešte jedna žena by bola rada, keby sa nikdy nebola dala zaočkovať vakcínou Gardasil (na Slovensku sa predáva pod značkou Silgard - pozn. prekl.) od firmy Merck (na Slovensku známa ako MSD = Merck, Sharp & Dohme - pozn. prekl.). V článku v denníku Herald Sun píše Brigid O'Connell, že 28-ročná obyvateľka mesta Melbourne utrpela neurologické poškodenie a dostala auto-imúnne ochorenie po očkovaní Gardasilom v júli 2008. Skupina 7 ďalších žien, z ktorých jedna spontánne potratila údajne kvôli očkovaniu Gardasilom, premýšľa, že sa pripoja k tomuto súdnemu sporu.

       Podľa Brigid O'Connell lekári spomínanej ženy pôvodne stanovili diagnózu roztrúsená skleróza a neskôr to vzali späť a prehlásili, že šlo o neurologickú reakciu na očkovanie Gardasilom. Po očkovaní ju postihli kŕče a sužovali ju neznesiteľné bolesti krku a chrbta. Následne nebola schopná chodiť. Kvôli rozvráteniu svojho života, ktoré trvalo vyše 2 roky, dúfa táto mladá žena, že bude odškodnená za svoje výdavky na liečbu a stratu príjmu.

 

Počet obetí stúpa

       Medzitým v USA počet obetí Gardasilu neprestáva rásť. Barbara Hollingsworth píše v denníku The Washington Examiner, že od 1.IX.2010 do 15.IX.2011 hlásili pacienti očkovaní Gardasilom (resp. pozostalí po nich) 26 úmrtí a oveľa viac vážnych nežiaducich účinkov očkovania, vrátane kŕčov, ochrnutia a oslepnutia.

 

Lekári umlčiavaní

       Lekári, čo sa odvážia prehovoriť o Gardasile, sú umlčiavaní. Podľa článku Normy Erickson si bol Dr. Sin Hang Lee vedomý niekoľkých štúdií, zaslaných FDA (U.S. Food and Drug Administration = Úrad pre kontrolu potravín a liečiv v USA; obdoba slovenského Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) - pozn. prekl.) pred schválením vakcín proti HPV (Human Papilloma Virus = ľudský papilómový vírus; vírus, ktorý spôsobuje rakovinu krčka maternice - pozn. prekl.). Tieto štúdie preukázali, že u žien, ktoré boli ešte pred očkovaním Gardasilom či Cervarixom vystavené vakcinačným kmeňom HPV, po očkovaní významne vzrástol výskyt predrakovinových lézií.

       V snahe ochrániť ženy, ktoré rozmýšľali o očkovaní proti HPV, ponúkal Dr. Lee svoj test na určenie typu HPV pacientkam v USA, aby sa vyhli tomuto možnému riziku. "Odmenou" za tento chvályhodný počin Dr. Lee bolo odobratie jeho privilégií lekárskeho personálu v Milfordskej nemocnici.

 

Obavy zo sexu sú zneužívané na pokútny predaj vakcín

       Dr. Diane Harper, ktorá významne pomáhala pri vývoji oboch vakcín proti HPV, hovorí, že táto vakcína je opradená nerealistickými sľubmi. Podľa denníka The Kansas City Star tvrdí Dr. Diane Harper, že "strach je dobrým predajcom". Dr. Douglass vo svojom spravodaji The Douglass Report trefne píše:

"Pokiaľ ide o riziká, nemajú hraníc: očkovanie proti HPV bolo spojené s tisíckami otrasných problémov, vrátane vysiľujúcej poruchy nervovej sústavy a desiatok úmrtí - a federálni úradníci boli minulý rok prichytení s krvou na rukách, ako sa snažia tieto úmrtia zakryť."

 

Najnebezpečnejšia vakcína, akú kedy ukuchtili

       Dr. Douglas nazýva vakcíny proti HPV "jednými z najnebezpečnejších vakcín, aké kedy boli ukuchtené" a tvrdí, že Gardasil "vraždí a mrzačí dievčatá, odkedy prvýkrát prišiel na trh".

       Naproti tomu CDC (Centers for Disease Control and Prevention = Stredisko pre kontrolu a prevenciu chorôb v USA; obdoba slovenského Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ SR) - pozn. prekl.) teraz odporúča očkovanie touto vakcínou aj pre chlapcov. Tlačová agentúra Reuters vo svojej správe uvádza, že obrat firmy Merck prekročil predpovede, a to vďaka predaju Gardasilu, pričom celosovetov vzrástol nad 12 miliárd. Jedinou otázkou zostáva, či budú zisky rásť tak rýchlo ako počet obetí.

 

Zdroje:

 


Preklad tohto článku zabral prekladateľovi približne 1,5 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.