Zdravoveda.eu: údajne zdravý rozum, v skutočnosti farmaceutická propaganda (Ad: Škodlivé následky antiočkovacích hnutí)

27.08.2013 06:35

Ing. Marián Fillo

 

       Jeden čitateľ mi poslal na okomentovanie odkaz na článok Škodlivé následky antiočkovacích hnutí na stránke Zdravoveda.eu. Tá si kladie za úlohu:

„… vzdelávať širokú laickú i odbornú verejnosť v oblasti zdravia, vedy, lekárstva, farmácie a zdravého životného štýlu. Svoj obsah bude opierať o medicínu založenú na dôkazoch, o odborné články a relevantné výskumy. Bude sprostredkovávať známe i menej známe fakty a súvislosti.

logo Zdravoveda.eu       Ideou projektu je vyvolať záujem o vedu, podnietiť zvedavosť a motivovať chuť dozvedieť sa nové a hodnotné informácie. Zdravoveda bude svojich čitateľov informovať o metódach akými lekárska veda získava poznatky, ako vznikajú lieky, aký je rozdiel medzi prírodnou medicínou a alternatívnou medicínou, čo je to placebo, nocebo, ktoré metódy sú účinné a majú opodstatnenie vo faktoch.

       …
       Vďaka Zdravovede si bude môcť aj laik zhodnotiť kvalitu informácií v oblasti zdravia a roztriediť rôznorodé množstvo informácií z médií a internetu.

       Cieľom je uvedomelá spoločnosť, ktorej jedinci zodpovedne pristupujú k informáciám a rozhodnutiam, dokážu sa uvedomelo a kriticky rozhodovať, vedia triediť a oceniť hodnotné informácie a tvrdenia.“

       Poďme sa teda pozrieť na to, ako táto stránka dostála svojim cieľom v prípade spomínaného článku.

       Hneď v úvode sa dočítame, že u osýpok

„Jeden z 1000 prípadov ochorenia končí smrťou.“

       Vzápätí sa však dočítame, že od apríla 2012 do marca 2013 vrátane bolo zaznamenaných 8.127 prípadov osýpok, ale ANI JEDNO úmrtie. V ďalšom texte zase narazíme na staršiu epidémiu v Taliansku s 5.568 chorými, z ktorých jeden zomrel (aj to človek s oslabenou imunitou, kto vie, či nie následkom očkovania), čo je 5,568x nižšia smrtnosť, než sa na začiatku tvrdí. Je to vskutku zvláštne, že propagátori zdravého rozumu a kritického myslenia svoje tvrdenie vzápätí vyvrátia, no nie?

       Pravda, nezabúdajú dodať, že prvé úmrtie po sledovanom období bolo zaznamenané v júli 2013, nedozvieme sa však už z koľkých prípadov ochorenia. Nedozvedeli sme sa ani vek zosnulého, čo je u osýpok podstatný údaj, pretože osýpky sú najnebezpečnejšie do 1. narodenín a potom v dospelosti. Pred zavedením plošného očkovania boli prípady osýpok pred 1. narodeninami i v dospelosti extrémne zriedkavé (ak nejaké vôbec boli), pretože si osýpkami prešli takmer všetci, takže deti do 1. narodenín boli chránené vďaka protilátkam IgA od matky skrz materské mlieko (IgA sa tvoria iba pri prirodzenom prekonaní osýpok, nie po očkovaní), a dospelí mali imunitu, získanú prekonaním osýpok v detskom veku (typicky ešte pred nástupom na základnú školu). Chýba tiež údaj o (ne)podávaní antipyretík, keďže tie zvyšujú riziko úmrtia na osýpky až 5x. Chýba tiež údaj o (ne)podaní aspoň dvoch megadávok vitamínu A, keďže to znižuje riziko úmrtia na osýpky až o 82%. Tak to ale býva v každej propagande: podstatné detaily sú vynechané.

       Aby to nebolo málo, údajní propagátori kritického myslenia bijú na poplach tvrdením, že najväčší výskyt osýpok bol u detí do 1. narodenín (224,6 na milión). Krátko predtým uvádzajú, že spomedzi chorých so známym očkovacím statusom bolo 82% neočkovaných. Nuž, drahí „myslitelia“, vedzte, že najviac postihnutá veková kategória nebola očkovaná, lebo ani nemohla byť, keďže proti osýpkam sa u nás začína očkovať až od 15. mesiaca, v niektorých krajinách o niečo skôr, ale najskôr od ukončeného 1. roku života. Takže deti do 1. narodenín neboli očkované všetky (alebo aspoň takmer všetky), nieže by to všetci ich rodičia tak chceli, ale preto, lebo tak je postavený očkovací kalendár.

       Ďalej bolo údajne hlásených 6 prípadov akútnej encefalitídy (zápal mozgu). Na 8.127 prípadov osýpok to je 1 encefalitída na 1.354,5 ochorení. Nevieme, koľko tých encefalitíd skončilo trvalými následkami (poškodením mozgu), ale nech je to všetkých 6. Dajme tomu, že všetky encefalitídy boli len u neočkovaných chorých (82%), tzn. 6 prípadov na 6.664 prípadov osýpok. To máme cca 1 encefalitídu na 1.111 ochorení na osýpky. Porovnajme to z poruchami autistického spektra (ASD), ktoré sú v USA u 1 z 50 detí (údaj o výskyte ASD na Slovensku či v EÚ som nenašiel). Rozhodne netvrdím, že to je všetko len z MMR vakcíny, ale vychádzam z údaja istej pani, pracujúcej v škole pre autistov v Žiline, ktorá na prednáške prof. Hudečkovej povedala, že podľa rodičov cca 70% detí, o ktoré sa stará, upadlo do autizmu po očkovaní MMR vakcínou v 15. mesiaci života. Povedzme teda, že cca 70% z autistov je nimi vďaka MMR vakcíne, takže v USA bude zrejme cca 1 zo 71 detí autistické vďaka očkovaniu (aj) proti osýpkam. To je samozrejme hrubý odhad, lebo v USA to môže byť iné percento, keďže tam sa očkuje oveľa zbesilejšie než u nás a iné vakcíny by mohli mať vyšší (prípadne aj nižší) podiel než u nás. Ale rámcovo postačí.

       Takže ak si porovnáme štatistiku následkov osýpok (1 z 1.1111 chorých majú poškodenie mozgu, pričom ale zďaleka nie všetci neočkovaní ochorejú na osýpky) s následkami očkovania (1 zo 71 má poškodenie mozgu, vedúce k autizmu, a ktovie-koľko má poškodenia mozgu iného druhu), tak voľba je jasná: radšej risknúť tie osýpky, a to aj v prípade, že všetci neočkovaní by ochoreli, čo ale v súčasnosti ani zďaleka nehrozí. Niekto by ale mohol namietať, že osýpky môžu spôsobiť aj zápal pľúc a iné problémy. No áno, ale aj MMR vakcína môže spôsobiť mnohé iné problémy, zďaleka nielen autizmus, viď prehľadnú tabuľku priznaných nežiaducich účinkov. Takže na výsledku porovnania to v zásade nič nemení.

       Vzápätí nasledujúci graf pobaví svojou legendou, v ktorej zelení sú neočkovaní, u šedých nie je známe, či sú očkovaní, modrí majú jednu dávku vakcíny, fialoví majú nevedno koľko dávok (ale aspoň jednu), a čo je najzaujímavejšie, hnedí majú 2 alebo menej než 2 dávky. To je vskutku veselé, lebo časť hnedých potom má byť po správnosti modrá (1 dávka) alebo zelená (neočkovaní).

       Záverečný blok o ružienke v Rumunsku už dokonca ani neuvádza, koľko z chorých bolo neočkovaných. Dojemné sú aj varovania CDC pre cestujúcich do Japonska a Poľska, kde prebehli epidémie ružienky. Je až prekvapivé, že pred ružienkou v Poľsku nevaroval náš Úrad verejného zdravotníctva, prinajmenšom teda som nič také nezaznamenal. A čo ma dostalo do kolien hneď v úvodnom bloku, je cieľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) vyhubiť osýpky celosvetovo, vraj do roku 2015. Pripomeňme si, že ešte nedávno to malo byť v roku 2010. A predtým to malo byť v roku 2000. WHO posúva dátum eradikácie (vyhubenia) osýpok ako niektoré náboženské spoločnosti posúvajú dátum konca sveta. Koniec koncov, od náboženstva to nemá ďaleko. Vyhubenie osýpok je však úplne bláhovým cieľom, jednak preto, lebo sa osýpky či blízko príbuzné vírusy môžu dostať medzi ľudí opäť z netopierov, jednak preto, lebo dnes už je možné funkčný vírus vyrobiť synteticky. Dokonca sa upravený vírus osýpok skúma ako nová nádejná liečba rakoviny, takže aj keby čo bolo, asi sa s ním tak skoro nerozlúčime.

       Neklamným znakom, že ide o čistú propagandu, je aj absolútna absencia akejkoľvek zmienky o nežiaducich účinkoch MMR vakcíny (proti osýpkam, príušniciam a ružienke), ako aj vynechanie zmienok o tých epidémiách týchto troch chorôb, kde zaočkovaní tvorili drvivú väčšinu, či dokonca 100% z chorých.

       Nakoniec vyvolá široký úsmev poznámka, že grafiku vytvorili členovia Facebookovej skupiny „Neverím mýtom o škodlivosti očkovania“, ktorá (nomen omen) skutočne nie je o vede a zdravom rozume, ale len o (ne)viere. Potvrdzuje to aj fakt, že keď sa ma pokúsili akože zostreliť kritikou jedného môjho článku, zostrelili tým  sami seba.

       Takže takto vraj vyzerá zdravý rozum, ktorý sa rozhodla šíriť, skupinka chlapcov, čo si na to dokonca založili občianske združenie. Ostáva mi len popriať im veľa zdaru, aby sa im raz k tomu zdravému rozumu aj podarilo prepracovať. Zatiaľ teda šliapli poriadne vedľa.

 


Napísanie a zverejnenie článku zabralo autorovi približne 2 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, ak našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: Zdravoveda.eu: údajne zdravý rozum, v skutočnosti farmaceutická propaganda (Ad: Škodlivé následky antiočkovacích hnutí)

trestne stihatelne?

mia | 13.02.2015

trestne stihatelne prispevky by sa mali mazat? a co tak celu tuto stranku rovno zmazat, vas vobec netankuje ze svojim konspiracnym pseudmyslenim ohrozujete na zivote deti, ktorym pchate humjsy do tela, ktore of course nemaju s tou hnusnou farma chemiou nic spolocne? na detskej onko sme uz mali pacienta s rodicmi ktori boli ako vy, s rakovinou ktora by velmi dobre odpovedala na normalnu liecbu, rip :( dufam ze aspon niektori z vas sa niekedy v buducnosti spametaju, ked tu budu znovu tie epidemie ktore tak velmi chcete a vybuduju prirodzenu imunitu... mne toto sialenstvo stacilo rozhodnut sa nebyt pediater a zmiznut z tejto krajiny este predtym... Dufam, ze ale potom uz budu povodcovia tohto sialenstva nielen strestne stihatelni ale aj stihani.

Re:trestne stihatelne?

Ing. Marián Fillo | 28.06.2016

Poprosím vecnú, podloženú, konkrétnu, logickú a konštruktívnu kritiku. Nič z toho Váš príspevok neobsahuje, takže sa naň v podstate nedá vecne odpovedať.

Odhliadnuc od toho, že ste tak zbabelý/zbabelá, že sa ani len nepodpíšete skutočným menom a priezviskom.

Zdravoveda.eu v koncoch...

Ing. Marián FILLO | 01.09.2013

Tak Nataša nám tu na chvíľu (akože) zažiarila a potom zhasla jak fakľa. Ako aj test, antikonšpirátor, hojný budget a kopec im podobných.

NENECHAJTE SA OKLAMAŤ ANTI-ANTI-VAKCINČNÝMI (AAV) AKTIVISTAMI

MUDr. Michal Piják | 03.09.2013

Vážený pán inžinier. Gratulujem k vynikajúcemu postrehu, ktorý ma motivoval k uverejneniu vášho článku na mojej FBS (https://www.facebook.com/MichalPijakMDPersonalizedPaleoNutrition)

Tí, čo dlhšie a pravidelne sledujú moju stránku vedia, že som na nej opakovane vyjadril svoj negatívny postoj voči antivakcinačným fanatikom. Tento článok uvádzam z toho dôvodu, aby som na príklade úžasne "inteligentnej" rétoriky niektorých účastníkov diskusného fóra poukázal na opačný extrém, ktorým sú AAV aktivisti. Z ich rukopisu sa dá usudzovať, že ide zrejme o odchovancov, alebo samotných pracovníkov podobných stránok ako je "Neverím mýtom o škodlivosti očkovania", ap. ktorých cieľom je podávať jednostranné a selektívne vybrané informácie o očkovaní v prospech farmaceutického priemyslu a ktorých prívrženci vulgárnym spôsobom urážajú všetkých ľudí, ktorí majú snahu riešiť veľké množstvo problémov a nejasností súvisiacich s etickými problémami a nežiaducimi účinkami očkovania.
S pozdravom
MUDr. Michal Piják

Re:NENECHAJTE SA OKLAMAŤ ANTI-ANTI-VAKCINČNÝMI (AAV) AKTIVISTAMI

Ing. Marián Fillo | 28.06.2016

Ďakujem za poklonu, pán doktor.

statistika

Rasto | 29.08.2013

https://personal.tucna.net/mudr-ludmila-elekova-a-propagace-bad-science/

Re:statistika

stara mama | 29.08.2013

https://www.slobodavockovani.sk/news/typicka-vakci-propaganda-pre-vakci-ovecky-ad-kdo-odmita-povinne-ockovani-hraje-ruskou-ruletu-tvrdi-lekar-/

Re:Re:statistika

Rasto | 30.08.2013

no vam je ocividne jedno ake clanky vydavate za vedecke a o manipulacii so statistikou (na ktore vas upozornil aj melisko) kaslete.... hlavne ze je spokojnost oveciek v kosiari. s vedou to nema nic spolocne....ved ju aj tak neuznavate, milsie su vam konspircne teorie a bludy

Re:Re:Re:statistika

stara mama | 30.08.2013

Rasto a kto je tvojim pastierom, priznaj sa !!!

Re:Re:Re:statistika

Ing. Marián FILLO | 01.09.2013

Aká manipulácia s akou štatistikou?

S vedou nemá nič spoločné to, čo bľabotajú ovce z Neverím mýtom o škodlivosti očkovania, ako som, myslím, celkom jasne ukázal v mojom komentári.

Re:Re:Re:Re:statistika

MUDr. Michal Piják | 03.09.2013

Pán inžinier, ovce je veľmi slabé slovo. Pozrite na ich stránku, ako som ich pomenoval ja (lebo iné pomenovanie si tie podivné indivíduá nezaslúžia) a nezabudnite si všimnúť aj ich "duchaplné" invektívy na moju osobu.

Pre Meliska

Ja osobne | 28.08.2013

Pocuvaj Dr. Melisko, urob si svoj vlastny web o prospesnosti ockovania a tam si prispievaj aj do diskusii kolko chces a neobtazuj sa sem viac nazriet...precital som si vsetky tvoje prispevky.....stoja za prd, tak tahaj otravovat diskutujucich niekam inam...ak sa ti Fillove prispevky nepacia tak si daj jointa alebo palec do pusy a chod spat, oberas ostatnych o cas a okrem urazok a hluposti z teba nevypadne naozaj nic ine....

S tym navrhom zobrazovania IP adries respektive fraz suhlasim, pomohlo by to pri orientacii...

Re:Pre Meliska

Anet | 29.08.2013

Suhlas. A uz zrejme vieme dovod, preco nas tu tolko otravuje svojimi zbytocnymi komentarmi a provokaciami - tu uz s nim ukoncili nedavno spolupracu , tak ma asi teraz moc vela casu :) :) :) https://www.melisko.redsystem.sk/

Re:Re:Pre Meliska

Ing. Marián FILLO | 01.09.2013

To by som aj ja chcel, aj notifikácie mailom na nové príspevky v diskusii, len to by naprv chlapci z WebNode museli doprogramovať, ale nejak sa k tomu nemajú. Žiaľ...

Senior

Helena | 28.08.2013

https://www.nwoo.org/view.php?nazevclanku=hlinik-male-spinave-tajomstvo-farmaceutickeho-priemyslu&cisloclanku=2013080086

sloboda?

kritik | 28.08.2013

A inak mate tu cudne ponimanie slobody, ked chcete mazat prispevky, ktore sa vam nepacia

Re:sloboda?

Ing. Marián FILLO | 28.08.2013

O čom hovoríte???

Mažem len príspevky, ktoré
a) obsahujú vulgarizmy
b) nie sú vecné k téme článku, ale obsahujú len samé osobné útoky a osočovanie, hraničiace s Trestným zákonom (resp. za jeho hranicou)
c) sú trestne stíhateľné.

Re:Re:sloboda?

Ladislav Melisko | 05.09.2013

Po dlhsej dobe opat v zumpe, zaujimave diskusne prispevky, veru. Dakujem vsetkym odkazom pre mna - najlepsie je zalozit si web, kde kazdy s kazdym suhlasi - no nie je to krasna kultivacia verejnej diskusie? Al k veci...
Pocujte, problem je v tom, ze pod a), b) aj c) mozete hodit prakticky lubovolny prispevok, ktory sa dotyka vasho svetonazoru. A z opacnej strany, podla bodu b) by ste mali zmazat minimalne polovicu vasich clankov, lebo tie su prave na osobnych utokoch a osocovani postavene (tuto rozne oznacenia "vakcinacistov" a im podobne dristy). No a vecne tu podla vas nie je nic, co s vami a vasou partajou vymytych akoze-odbornikov nesuhlasi. Dobru noc!

Re:Re:Re:sloboda?

Ing. Marián FILLO | 08.09.2013

Meliško,

keď nechápeš rozdiel medzi vecnou kritikou a osobným útokom, tak je s Tebou darmo debatovať.

Re:sloboda?

stara mama | 28.08.2013

"Kritik" trafená hus vždy zagága, čítal si vôbec ten článok hore , asi nie...., akurát len gagoceš... !

Re:sloboda?

Honey badger | 29.08.2013

Hej, to je Fillov styl. "Necenzura a sloboda". tiez mi vymazal polku mojich prispevkov.

Re:Re:sloboda?

ferko | 29.08.2013

myslím že si sa zhovadil dosť svojimi odbornými príspevkami...to si bol ty čo odporúčaš očkovať deti s leukémiou v remisii?

Re:Re:Re:sloboda?

ferko | 30.08.2013

aby si pochopil badger prečo na teba odpovedám... očkovanie detí s leukémiou v remisii môže kľudne vyvolať RELAPS leukémie, čo je tragédia... :(

Re:Re:sloboda?

eye | 31.08.2013

Však ešte negágaj, hus honey, ešte len mierim... :)
strápnil si sa už dosť

Re:Re:sloboda?

Ing. Marián FILLO | 01.09.2013

Nedoštudovaný medik,

Tvoje príspevky som mazal kvôli tomu, že si v nich
1. nenapísal nič k veci
2. notoricky zaplavoval diskusie reklamou na Tvoj slaboduchý blog.

Bol to teda SPAM. A to od veci spam.

Mohol si si ale všimnúť, že tie príspevky, v ktorých si napísal niečo k veci, som nezmazal.

Senior

Helena | 28.08.2013

https://www.naturalnews.com/041812_Fluvax_vaccines_convulsions.html
Čo všetko spôsobuje očkovacia látka Fluvax...

Senior

Helena | 27.08.2013

https://www.dolezite.sk/Rozhovor-o-demonkracii-zdravom-rozume-a-vojne-o-vlastnu-slob-RRF.html
Zaujímavý rozhovor s pani Ivou Vranskou Rojkovou, ktorá sa zasadzuje za slobodu v očkovaní.

vyškolený,podkutý v korektnosti

filip | 27.08.2013

Melisko,ty budeš plateným popieračom aj na iných weboch,keď tak ovládaš nálepkovanie- "konšpirátorský plátok","neonacistický vysielač"...
Ktorá je tvoja materská mimovládka?

Re:vyškolený,podkutý v korektnosti

Ladislav Melisko | 28.08.2013

A kto plati vas, popieraci ucinku ockovania? :)

Re:Re:vyškolený,podkutý v korektnosti

Ing. Marián FILLO | 28.08.2013

Neviem ako Filipa, ale mňa platia čitatelia tejto stránky, návštevníci besied a iní priaznivci slobodnej voľby v očkovaní. Príjem z predaja kníh niekedy nepokryje ani odvody (cca 185 € mesačne) a webhosting (cca 7 € mesačne), takže to ani nerátam.

Re:Re:vyškolený,podkutý v korektnosti

filip | 28.08.2013

Predsa konkurencia,kto iný by mal toľko peňazí,aby hádzal polená pod nohy filantropom riadiacich bigfarmu:)

Re:Re:Re:vyškolený,podkutý v korektnosti

Ing. Marián FILLO | 28.08.2013

Aká konkurencia?
Homeopatická lobby?
:-))))))))))))))

Re:Re:Re:Re:vyškolený,podkutý v korektnosti

filip | 28.08.2013

Môj spolužiak z Víštuka hovorieval:
"Čo mu povíš čerešne,ked kostky vyplúva?"

Re:Re:vyškolený,podkutý v korektnosti

stara mama | 28.08.2013

Melisko, aj toto je konšpirácia ? Dnes v rozhlase :

https://www.24hod.sk/video-piestanski-aktivisti-odhaluju-cinnost-firmy-monsanto-na-slovensku-cl241728.html

Re:Re:Re:vyškolený,podkutý v korektnosti

Helena | 28.08.2013

Ďakujeme za článok "stará mama". My nie sme normálny. Gmo spôsobuje rakovinu a mnoho iných chorôb. Zničia ekológiu. Semená treba každý rok kupovať od týchto bioinžinierských firiem (dobrá irónia, že si dali názov bioinžinierske hoci s bio nemajú nič spoločné). Tieto firmy bohužiaľ podplácajú najvyšších politikov v mnohých štátoch, v USA oni diktujú Washingtonu...Gmo je odolné hliníku. Hlavná zložka chemtrailsu je hliník. Nie nadarmo nás každý deň zúrivo sprejujú. Na www.aircrap.org sa dočítame, že už aj ochudobnený urán sa na nás sype. Nečudujem sa, že sa pracuje na cenzúre internetu. Gmo sú aj vo vakcínach. Mnohí ľudia nevedia, že ktoré oleje u nás sú gmo. Zmesky pre zvieratá sú gmo (hlavne gmo kukurica a gmo sója). Myslím, že aj lecitín je hlavne gmo sója. V liekoch sú gmo, vo vakcínach... Iróniou je, že v kantíne Monsanta sa nesmie podávať nič čo obsahuje gmo (veď vedia aký je to jed). Ale jeden politik (nechcem menovať) povedal: "Kto ovláda plodiny, ovláda ľudí". Viem maďarsky, niekedy pozerám maďarské správy (nedovolili gmo, nedovolili 2. pilier, oddelili sa od MMF - elity vykrikujú, že nemajú "demokraciu")
Na mojich angl. weboch v posledných dňoch bolo uvedené, že mäso v McDonalde obsahuje Morgellonove vlákna z postreku Chemtrailsom https://www.naturalnews.com/041646_Chicken_McNuggets_forensic_food_analysis_strange_fibers.html
Mnohí nevedia, že umelé sladidlo aspartam je gmo. A koľkí naivne kupujú limonády light, hoci je dokázané, že sú veľmi nezdravé a že sa od nich priberá (urobia v tele veľký chaos).

Re:Re:Re:Re:vyškolený,podkutý v korektnosti

vladimir | 28.08.2013

nerúhajte sa, lebo na vás zošlú povinnú vakcínu proti anti-gmo mysleniu. :)))
k veci: smutné je, že oni (monsanto, syngenta a spol.) už sú takí mocní, že proti nim málokto dokáže úspešne bojovať. ja tvrdím, že ešte môže prísť novodobý hladomor. lebo sa raz môže stať, že každý rok sa budú kupovať nové semená a tie krásne fotky vysmiatych afrických farmárov, ktorí vďaka ich "bioinžinierstvu" na piesku a s litrom vody vypestujú 10 hektárov kukurice zostanú už len na utretie sĺz. nehovoriac o tom, že oni tam žiadnu kukuricu nepotrebujú... ale zato nestle nebude protestovať. generál bude spokojný, akcionári budú spokojní, a spotrebitelia...to je vlastne jedno. https://www.youtube.com/watch?v=4C29_U0Ksao

Re:Re:vyškolený,podkutý v korektnosti

ferko | 28.08.2013

chce sa mi chcať že "popieraci ucinku ockovania" Meliško :) :) :)

Re:Re:Re:vyškolený,podkutý v korektnosti

Anet | 01.09.2013

To si len upravili 1 nalepku "popieraci holokaustu" na druhu "popieraci ucinku ockovania" , ved kazdeho nepohodlneho treba nejako "onalepkovat"... Na to su v tejto "skupinke" dobre vyskolení...

Senior

Helena | 27.08.2013

https://naturalsociety.com/gut-flora-accounts-80-percent-immunity-not-vaccinations/
Črevná flóra zodpovedá za 80 percent imunity a nie vakcíny. Treba jesť viac probiotík, menej antibiotík. Spomína sa tu Dr. Natasha Campbell-McBride a jej kniha...

Re:Senior

Ladislav Melisko | 28.08.2013

Ano, a virus chripky treba zapit kefirom.

Re:Re:Senior

Helena | 28.08.2013

Toto je neuveriteľné. Práve popíjam Bio kefír, aby sa mi zlepšila črevná flóra.

Re:Re:Re:Senior

stara mama | 28.08.2013

Hehe, i keď to Dr.Melisko myslel paradoxne ironicky, tak je to pravda..aj keď mu to zrovna nepasuje do karát, veď predsa jedine očkovanie je na chrípku to najlepšie, bez toho nemôžeme predsa prežiť :-DDD

Re:Re:Re:Re:Senior

Helena | 28.08.2013

+ musíme papať domáci cesnak, nakrájať nadrobno, nechať 10 minút oxidovať a potom spapať. Nie čínsky (ten je ožarovaní - mrtva potravina).

Re:Re:Re:Re:Re:Senior

ferko | 28.08.2013

ten zahraničný z tesca smrdí ako plesnivé ponožky, povedal múdry chlapec...on tak naozaj smrdí, mňa z neho bolela hlava po zjedení...môj dedo pestuje starý dobrý slovenský cesnak ešte od báb z trhu...pokúšal sa nasadiť aj ten z tesca, vyrástli smradľavé ponožky ...nevie si vynachváliť staré kofy z trhu, ktoré mu dali starý dobrý cesnak...asi tak...niet nad domáci slovenský cesnak...neviete si predstaviť ako frflal môj dedo nad tým zahraničným smradľavým.

Re:Re:Re:Re:Re:Senior

ferko | 30.08.2013

trochu som sa nechal uniest s tým cesnakom, ale nevadí....som hrdý na svojho deda...., nielen v súvislosti s cesnakom..)

Re:Re:Re:Re:Senior

chripkovy virus | 28.08.2013

bez očkovania ani na krok. ved múdri inzinieri si dali tolko roboty, aby správne predpovedali, ktorý kmeň u nás bude nabudúci rok... a šarlatánov neveriacich v silu očkovania do ohňa! :D :D :D btw, už ste čítali paradoxnú stránku na FB "Lovci Šarlatánov"? To je asi ako keď zlodej kričí "chyťte zlodeja"...

Re:Re:Re:Re:Re:Senior

ferko | 29.08.2013

nie si náhodou chorý, postihnutý kmeňom chrípky ktorému práve veríš? lovec šarlatán lovec chrípkového vírusu? čo ulovíš je tvoje

Re:Re:Re:Re:Re:Senior

Ing. Marián FILLO | 01.09.2013

Presne tak. Lovci šarlatánov sú v podstate rovnakí srandisti ako tí z Neverím mýtom o škodlivosti očkovania. Či už vedome alebo nevedome, oboje verne slúži farmaceutickému priemyslu.

reakcia od tvorcov grafiky

nataša | 27.08.2013

Od zástancov Slobody v očkovaní často počúvame, že im ide “hlavne o tú možnosť slobodnej voľby”. Ak je tomu tak, prečo si nevystačia s čisto etickými argumentami, založenými na reálnych rizikách očkovania? Prečo potrebujú svoj boj za “slobodu” postaviť na nebezpečných bludoch a popieraní akéhokoľvek prínosu očkovania? Pritom v zapätí sa od následkov svojich “názorov” dištancujú (viď pätička ich stránky, v ktorej píšu: “Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti. Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody.”)

Iniciatíva Ing. Mariána Filla nesie aj ďalšie znaky zblúdenosti. Na svojej stránke hrdo používajú výrok Thomasa Jeffersona, ktorý bol sám zástancom očkovania. https://po.st/DfiGXe

Pre zástancov Slobody v očkovaní máme zlú správu. Sloboda v očkovaní nás nepribližuje ku zmene očkovacieho systému, skôr naopak. Robí presne to, čo sa ukázalo ako hrozba pre úspešnosť dobrovoľných očkovacích programov. Jednou z podmienok pre hladký prechod od povinného k dobrovoľnému očkovaniu je pro-očkovacia osveta, súčasťou ktorej je obnovenie dôvery voči zdravotnému systému a popieranie mýtov, poloprávd a zavádzajúcich informácií, šírenými antivax. Odporcovia očkovania podľa odborníkov (nielen podľa našej infografiky) jednoznačne škodia. https://po.st/71CDbp Povinné očkovanie nás pred následkami ich činnosti aspoň čiastočne chráni.

Sloboda v očkovaní je napriek ušľachtilo-znejúcemu názvu čisto antiočkovacou iniciatívou. Svedčí o tom aj ich posledný príspevok https://po.st/mESsx7, popierajúci následky antiočkovacích hnutí z našej infografiky. Príspevok je plný argumentačných chýb, nezmyslov a bludov:

- Krásny príklad “cherry picking” - autor napáda podiel neočkovaných MMR do 1 roka a pritom si nevšíma podiel neočkovaných v cieľovej skupine pre plošné očkovanie (1-4 roky). Vyššie vekové kategórie sú ukazovateľom toho, ako bola očkovanosť zanedbaná, nie tie, ktoré očkované ešte nemohli byť.

- Útok “ad hominem” – autor útočí nielen na tvorcov, ale aj na všetkých, ktorí infografiku pomohli šíriť.

- Autorovi sa nezdá počet obetí na počet ochorení – bohužiaľ, v UK bola nami deklarovaná mortalita na osýpky (1:1000) potvrdená. Vek obete nie je tajomstvom.

- Autorovi chýba, že sme nespomenuli riziká MMR očkovania, pričom sa nezdráha použiť argument s hodnotou JPP, aby mohol verklíkovať spojitosť očkovania s autizmom. Paradoxne táto námietka prichádza zo stránky, na ktorej nenájdete jedinú zmienku o prínose očkovania. Týmto autorovi zároveň ďakujeme za to, že vyčíslil riziko encefalitídy na 1 ku 1.111 prípadov osýpok. V porovnaní s pravdepodobnosťou encefalitídy, ako závažného NÚ očkovania (1 ku viac ako 1 000 0000 očkovaní), ide o ďalší silný pro-očkovací argument.

Re:reakcia od tvorcov grafiky

Ladislav Melisko | 27.08.2013

No, som zvedavy na Fillkovu reakciu. Fillo, tak co, aj tento komentar zmazete?

Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Ing. Marián Fillo | 27.08.2013

Meliško, Ty si dyslektik či dysgrafik, keď stále nevieš ani len moje meno prečítať/napísať? Údajne aj tieto tzv. ľahšie mozgové dysfunkcie sú často spôsobené očkovaním, čo by celkom sedelo.

Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

citatel | 28.08.2013

Fillo, zmaz natasu aj meliska, provokuju, nekasli sa s nimi, oni by ta na svojom webe zmazali a zabanovali bez mihnutia oka

Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Ladislav Melisko | 28.08.2013

Pan citatel ovsem tiez miluje diskusiu, hlavne ked je vyhradne antivakcinacna. :) Bravo! Dajme ban vsetkym!

Re:Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Ing. Marián FILLO | 28.08.2013

Niekedy si kladiem otázku, či tí, čo vyzývajú k mazaniu príspevkov od očkovačov, nie sú očkovači sami, aby tým akože ukázali, že tej antivakcinačnej zberbe vôbec nejde o slobodu.
Ale mne o slobodu ide, takže ak je tu nejaká vecná kritika, a nielen samé osobné útoky a osočovanie, rozhodne ju nezmažem.

Re(6): reakcia od tvorcov grafiky

citatel | 29.08.2013

Fillo, tu nejde o slobodu prejavu, ale o to ze ti chcu diskusie zahltit trollovia. https://sk.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Troll Aby tato stranka nedopadla ako ine, kde su stovky diskusnych prispevkov od trollov a normalny prispevkok sa v nich strati. Tvoje clanky nie su bezchybne a ked sa clovek chce nieco v diskusii spytat, ocakava odpoved. V diskusiach moze byt ovela viac informacii ako v clankoch s dookola opakujucou sa temou.

Re(7): reakcia od tvorcov grafiky

citatel | 29.08.2013

Fillo, ak diskusiu necháš zahltiť nezmislami, normálni diskutujúci odídu a ostaneš tu sám s trolmi.

Re(8): reakcia od tvorcov grafiky

citatel | 29.08.2013

Príklad zatrolovanej stránky je https://kreacionismus.cz/ . Pár trolov sú schpní napísať 1000 príspevkov za pár dní. A teraz sa tam skúste niečo opýtať. :-)

Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Ing. Marián FILLO | 28.08.2013

Ja ale nie som ani Nataša, ani Meliško.
Mažem len vulgarizmy, príspevky plné osočovania bez jediného vecného argumentu a trestne stíhateľné príspevky.

Re:Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Majo | 28.08.2013

Dobry den, pan Fillo. Mal by som vecny navrh, ktory by nam mohol pomoct lepsie sa orientovat v tomto fore. Totizto, nedala by sa z vasej strany zaistit nejakym vhodnym sposobom identifikacia diskutujucich? Nemyslim nutne registraciu, ale skorej napr. zverejnovanie IP adresy, ako je to napr. na fore zvedavca, alebo priredovanie urcitej frazy na zaklade IP, ako je to na stranke dolezite.sk. Forum by bolo stale anonymne, ale aspon by ste si ochranil stranku od mnoziacich sa utokov tychto podla mna platenych diskutujucich. Verim, ze sa to nejakym sposobom da zariadit
Ak sa Vam to zda ako prilis drasticky zasah do slobody prejavu, mozte najprv vyvesit na stranke maly priekum, kde by sa navstevnici mohli vyjadrit, ci su za, alebo proti.
Dakujem.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

ferko | 28.08.2013

ja napr. sa orientujem dobre v tomto fóre. čo ti pomôže identifikácia honey badgera, Rasťa, testa, Meliška a Pectore?..veď vieme o koho ide..

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Majo | 28.08.2013

Jasne, Ferko, ja viem. A moznoze aj teba by prekvapilo, keby vyslo najavo, ze vsetky tie nicky maju rovnaku IP. Ale to neva, o tych to vieme, a su jasny. Ale potom tu je este X dalsich, ktory tiez nabiehaju tvrdeniam tych vyssie zmienenych, a to by ale bolo prekvypko, ze aj ich prispevky ido z jednej a tej istej IP....

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

ferko | 29.08.2013

vieš koľko príspevkov rôznych ľudi môže ísť z jednej a tej istej IP? napríklad z jedného počítača na detskej onkologickej klinike mohlo prispievať XXX účastníkov, jedna sieť veľa nickov...napr. my používame viac, dosť počítačov..a všetky majú rovnakú IP....a čo je na tom zvláštne ??? alebo prekvapivé??? jedna IP a viac PC neznamená jeden a ten istý nick a názor

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

ferko | 29.08.2013

ak si presvedčený že svoj PC so svojou IP chceš vlastniť len a len pre seba, a chceš to tak, buď vôľa Tvoja, moja IP je rozšírená na viacero PC, viacero nickov, žiadne tabu a prekvapko, normálna vec.

Re(9): reakcia od tvorcov grafiky

citatel | 29.08.2013

Spôsob identifikácie PC a užívateľa ktorý za ním sedí zahŕňa oveľa viac vecí ako len IP. Boj o anonymitu nie je márny, ale treba pre to aj niečo robiť.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Ing. Marián FILLO | 01.09.2013

V princípe to ide, ale museli by to doprogramovať chlapci z WebNode (webhosting a CMS, ktorý používame).

Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

kritik | 28.08.2013

Odpovedat na Natasin prispevok nebudete? Dosli vam slova?

Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Ing. Marián FILLO | 28.08.2013

Už som odpovedal, ale vyžiadalo si to trošku dlhší čas.

Ste nejaký nedočkavý.
Mám rodinu (manželku a tri deti), k tomu e-obchod s knihami, odpovedám na x e-mailov denne, píšem články...
Diskutovanie nie je mojou hlavnou pracovnou náplňou (žeby na rozdiel od Vás, pán Anonym?).

Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Ladislav Melisko | 28.08.2013

Fillo, budete tu robiť iba spell check alebo aj odpoviete na otázky? Či zasadnutie Ľudovej strany Naše Slovensko ešte nebolo?

Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Ing. Marián FILLO | 28.08.2013

Neviem, čo furt melieš s ĽSNS, Meliško.
ĽSNS mediálne podporuje slobodu v očkovaní, viď ich web (v pravom stĺpčeku): https://www.naseslovensko.net/
Avšak od ĽSNS som nevidel ani centík, nie som členom ĽSNS, nepropagujem ĽSNS a nijak sa nezúčastňujem diania v ĽSNS.

Re:reakcia od tvorcov grafiky

Petra | 27.08.2013

Slečno nebo paní Natašo, mohla byste blíže specifikovat ty "...nebezpečné bludy", které podle vás pan Fillo na těchto stránkách hlásá? Mně naopak přijde, že většinu svých tvrzení má podloženou studiemi publikovanými v recenzovaných časopisech.

Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Ladislav Melisko | 27.08.2013

No, to je prave ten problem. Pan Fillo tie naozaj kvalitne studie z karentovanych zurnalov bud chybne interpretuje (lebo nerozumie medicine, ale vie instalovat Windows), alebo ucelovo pouziva blbe data (typu jeho zaluba vo VAERS, ktora neskuma kauzalny vztah ockovanie-neziaduci ucinok, ale iba casovu naslednost hlaseni). No a potom cituje kadejakych homeopatov (typu antivax celebrity Elekovej, ktorej decko ma aj zapchu z ockovania), ktori by na chripku napisali 3 molekuly mysieho chvosta s cukrom. To vsetko nesmeruje k slobode, ale k odmietaniu ockovania. Jo a este sme zabudli na jeho najoblubenejsie media: konspiratorsky platok Zem a vek a neonacisticky Slobodny vysielac. Tak si to s tymi recenzovanymi casopismi zvazte.

Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Petra | 27.08.2013

Děkuji za odpověď. Nějaké konkrétní příklady účelově použitých blbých dat v článcích pana Filla prozdradíte? Vy rozumíte medicíně? Nebo jak víte, že jí pan Fillo nerozumí? Paní doktorka Eleková taky nerozumí medicíně? A o tom léku z myšího chvostu jste se dozvěděl kde, studoval jste homeopatii?

Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

ferko | 28.08.2013

Meliško čože si to napísal? "To všetko nesmeruje k slobode, ale k odmietaniu očkovania". Typický humanitárny vakcinácko. Mladý humanista. Niet dokonalejšieho preventívneho "liečiva" ako chemicko-biologické bombardovanie imunitného systému liečivom vakcína hej, ja už mám zvážené.

Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Ladislav Melisko | 28.08.2013

Ach, zase jeden lekár-amatér. A keď sa vyberieš na prechádzku, vytínaš stromy, lebo bombardujú tvoj imunitný systém? Lolo, daj si veci do súvisu a netrepkaj. Mladý humanista.

Re:Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

Ing. Marián FILLO | 28.08.2013

Stromy mi nepichajú injekcie do svalu.
Tebe áno, Meliško?

Re:Re:Re:Re:Re:reakcia od tvorcov grafiky

ferko | 28.08.2013

Nemaj obavy, ja už som dávno pochopil súvislosti, podstatné súvislosti, omáčkami sa nezaoberám.

Re:reakcia od tvorcov grafiky

Ing. Marián FILLO | 28.08.2013

Ad: Od zástancov Slobody v očkovaní často počúvame, že im ide “hlavne o tú možnosť slobodnej voľby”. Ak je tomu tak, prečo si nevystačia s čisto etickými argumentami, založenými na reálnych rizikách očkovania?

Lebo slobodná voľba je podmienená dobrou informovanosťou. Neinformované rozhodnutie nie je v skutočnosti slobodné, aj keby mal človek právo rozhodnúť sa beztrestne akokoľvek chce. Keďže očkovanie je v prvom rade zásah do zdravia, logicky sa venujeme hlavne zdravotným aspektom očkovania.

Ad: Prečo potrebujú svoj boj za “slobodu” postaviť na nebezpečných bludoch a popieraní akéhokoľvek prínosu očkovania?

Mohli by ste, prosím, upresniť, čo považujete za nebezpečné bludy?
Ja osobne nepopieram akýkoľvek prínos očkovania, len som za našich súčasných životných podmienok (pohyb po SK, max. CZ, dostatok potravy bohatej na vitamíny a stopové prvky, dobre dostupné alternatívne metódy prevencie a liečby prenosných ochorení, nestýkame sa s cudzincami ani sociálne vylúčenými skupinami obyvateľov...) vyhodnotil všetky dostupné očkovania ako väčšie riziko než prínos - pre seba i pre moje deti.

Ad: Pritom v zapätí sa od následkov svojich “názorov” dištancujú (viď pätička ich stránky, v ktorej píšu: “Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti. Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody.”)

To je úplne normálny disclaimer, tzn. právnická formulka, zabraňujúca prípadnej žalobe v prípade, že by niektorý čitateľ uplatnil informácie z tejto stránky nevhodným spôsobom, čím by si privodil nejakú ujmu. Navyše nemôžeme byť zodpovední za názory x rôznych autorov, ktorých články prekladáme. Napr. niektoré články od rôznych autorov si môžu navzájom protirečiť. Ale o tom je sloboda. Nemôžeme však tvrdiť že oboje zároveň je pravda (hoci si navzájom protirečia) a zodpovedať za správnosť jedného aj druhého. Preto píšeme, že články sú vyjadrením názoru daného autora. Ja osobne teda zodpovedám len za faktickú správnosť toho, čo napíšem ja sám. Nie však za aplikovanie mnou sprostredkovaných informácií, pretože niekto si ich môže zle vysvetliť, niečo pochopí inak, než som myslel, alebo zanedbá nejaké varovanie, a pohroma je na svete.
Podobné disclaimery sú na skoro všetkých významnejších stránkach, venovaných zdravotníctvu, napr. GSK má na www.ockovanie.sk uvedené toto:
"Táto webová stránka bola vytvorená ako služba spoločnosti GlaxoSmithKline. Napriek všetkému úsiliu nemusia byť informácie na tejto stránke vždy aktuálne. Obsahom alebo úmyslom tejto webovej stránky nie je poskytovať rady alebo odporúčania. Táto webová stránka neslúži ako základ pre akékoľvek rozhodovanie ohľadne výberu liekov alebo liečby. Je dôležité, aby ste sa spoliehali iba na rady lekárov, ktorí Vám poradia najlepší postup pre Vašu konkrétnu situáciu.
Spoločnosť GlaxoSmithKline nenesie žiadnu zodpovednosť za presnosť alebo úplnosť alebo použitie informácií obsiahnutých na tejto webovej stránke, resp. za ich aktualizáciu.
Prostredníctvom tejto webovej stránky je možné sa spojiť s inými webovými stránkami na internete, vrátane webových stránok pobočiek spoločnosti GlaxoSmithKline v iných krajinách, čo nevyhnutne neznamená, že spoločnosť GlaxoSmithKline tieto stránky podporuje, schvaľuje ich obsah, alebo akýmkoľvek iným spôsobom ich presadzuje. Spoločnosť GlaxoSmithKline nepreberá zodpovednosť za informácie na webových stránkach tretích strán, ktoré sú mimo jej kontroly. Aj keď je maximálnou snahou spoločnosti GlaxoSmithKline poskytovať spojenia iba na webové stránky tretích strán, ktoré spĺňajú požiadavky všetkých platných zákonov a ostatných právnych predpisov, ako aj interné normy spoločnosti GlaxoSmithKline, je potrebné si uvedomiť, že obsah týchto webových stránok tretích strán je tvorený a podlieha zmenám bez možnosti ovplyvnenia spoločnosťou GlaxoSmithKline. Preto spoločnosť GlaxoSmithKline nemôže prevziať zodpovednosť za žiadne informácie alebo stanoviská obsiahnuté na webových stránkach tretích strán."

Thomas Jefferson možno podporoval očkovanie, určite však nie povinné očkovanie, ak teda nemám veriť tomu, že sám sebe protirečil. Ostatne, niet na svete neomylného človeka, a ktokoľvek, koho citáty sú dnes populárne, sa v tom-či-onom mýlil. To, že Jefferson podporoval očkovanie proti pravým kiahňam, neznamená, že chcel, aby bolo povinné, vládou nariadené, a všetci občania by ho mali bez pol slova podstúpiť ako ovce, idúce na porážku. Takže v tom, že sme si ako motto na tento mesiac (a možno ešte pár ďalších mesiacov) zvolili Jeffersonov výrok, nie je žiadny rozpor.

Ad: Jednou z podmienok pre hladký prechod od povinného k dobrovoľnému očkovaniu je pro-očkovacia osveta, súčasťou ktorej je obnovenie dôvery voči zdravotnému systému a popieranie mýtov, poloprávd a zavádzajúcich informácií, šírenými antivax.

Tak toto je kvalitný newspeak, heh. Podľa Vás je teda podmienkou pre slobodu výplach mozgov pro-očkovacou propagandou? No ďakujem za takú slobodu, keď sú ľudia dezinformovaní. Mýty, polopravdy a zavádzajúce informácie tu šírite vy a v článku, pod ktorým diskutujeme, to podrobne dokladujem a vysvetľujem.

Ad: Odporcovia očkovania podľa odborníkov (nielen podľa našej infografiky) jednoznačne škodia. https://po.st/71CDbp Povinné očkovanie nás pred následkami ich činnosti aspoň čiastočne chráni.

Heh, tak Bakošovu trápnu propagandu vydávať ako argument, no mám dosť. Nebudem nosiť drevo do lesa a komentovať ho sám, keď naňho viac než dobre reagoval Ing. Peter Bezemek:
https://ockovanie.org/reakcia-na-rozhovor-bakos.html
Odhliadnuc od toho, Bakoš je po uši v konfliktoch záujmov. Ale tento pojem Vám asi nič nehovorí, čo? Po správnosti sa ten jeho článok mal volať: "Kritici očkovania jednoznačne škodia ziskom Inocemu"
Ak povinné očkovanie niekoho naozaj chráni, tak sú to zisky výrobcov vakcín, v našom prípade v prvom rade firmy GlaxoSmithKline.

Ad: - Krásny príklad “cherry picking” - autor napáda podiel neočkovaných MMR do 1 roka a pritom si nevšíma podiel neočkovaných v cieľovej skupine pre plošné očkovanie (1-4 roky). Vyššie vekové kategórie sú ukazovateľom toho, ako bola očkovanosť zanedbaná, nie tie, ktoré očkované ešte nemohli byť.

Až na to, že chorí do 1. narodenín tvorili najväčšiu skupinu. Tak to aspoň vyplýva z vašich údajov. Ja som napadol uvádzané percento neočkovaných ako nekorektný údaj (čo je pravda), pričom Vaša reakcia nie je nijakým spôsobom protiargumentom proti mojej výčitke. Na vrub neočkovacej osvety totiž ide podstatne menšie percento chorých než uvádzate.
A keď už sme pri cherry-pickingu, najkrajším príkladom cherry-pickingu je fakt, že ste v celej vašej propagandistickej grafike (nehnevajte sa, ale toto naozaj nemôžem označiť za info-grafiku, keď to je čistá propaganda) neuviedli jedno jediné negatívum očkovania, pričom tiež ticho predpokladáte, že keby všetci boli zaočkovaní, neboli by žiadne epidémie, čo je (ako aj v článku píšem) lož.

Ad: Útok “ad hominem” – autor útočí nielen na tvorcov, ale aj na všetkých, ktorí infografiku pomohli šíriť.

Čo konkrétne z mojej strany je ad hominem? Konkrétne vecne dokumentujem všetky vaše propagandistické prehmaty. To nie je ad hominem, to je striktne a sucho k veci. Navyše ako vôbec môže ísť o ad hominem útok, keď to je z vašej strany celé anonymné? Keď neviem o protivníkovi absolútne nič, nemôžem predsa viesť ad hominem útok. Ja neviem, aké osoby tú infografiku vytvorili, takže asi ťažko im môžem vytknúť nejaké osobné nedostatky. Môžem komentovať (a komentujem) len ich vecné chyby.

Ad: - Autorovi sa nezdá počet obetí na počet ochorení – bohužiaľ, v UK bola nami deklarovaná mortalita na osýpky (1:1000) potvrdená. Vek obete nie je tajomstvom.

Máte problém s matematikou? Jedno úmrtie na vyše 8.000 ochorení je podľa Vás 1:1000? Mimochodom, tento údaj je letalita (smrtnosť), nie mortalita (úmrtnosť). Ak máte chaos v pojmoch, skúste náš epidemiologický slovníček:
https://www.slobodavockovani.sk/news/maly-epidemiologicky-slovnik/

Ad: - Autorovi chýba, že sme nespomenuli riziká MMR očkovania, pričom sa nezdráha použiť argument s hodnotou JPP, aby mohol verklíkovať spojitosť očkovania s autizmom.

Nie je, myslím, najmenší problém nájsť si kontakt na žilinskú školu pre autistov a overiť si tento môj údaj o 70% autistov vďaka MMR vakcíne:
https://www.rca-za.sk/
Lenže to by ste museli hľadať pravdu. Vy však pravdu nehľadáte, vy len šírite propagandu. Neviem, či z presvedčenia alebo za peniaze, a koniec koncov je to jedno, je to však jednoznačne propaganda, ako som svojím článkom - myslím že každému pravde otvorenému človeku - celkom jasne dokázal. Takže naozaj nečakám, že by ste tam zavolala.

Ad: Paradoxne táto námietka prichádza zo stránky, na ktorej nenájdete jedinú zmienku o prínose očkovania.

Očividne máte našu stránku málo preštudovanú. Kontra viď napr. tu:
https://www.slobodavockovani.sk/news/ockovanie-pomocne-informacie-pre-vase-slobodne-rozhodnutie-cast-3-/
Inak milujem kategorické tvrdenia zarytých fanatikov, ktoré sú tak ľahko preukázateľne lživé. Väčšiu službu nám snáď ani nemôžete urobiť, pretože preukázať, že ste plní lží, mi vďaka tomu zaberie len pár sekúnd. Ďakujem(e)!

Ad: Týmto autorovi zároveň ďakujeme za to, že vyčíslil riziko encefalitídy na 1 ku 1.111 prípadov osýpok.

U neočkovaných, v prípade, že by všetky prípady encefalitídy boli len u neočkovaných (čo nevieme). Pritom títo neočkovaní sú s vysokou pravdepodobnosťou ZLE LIEČENÍ (antipyretiká, žiadny vitA), niektorí z nich možno aj podvýžívení (napr. rómske komunity v Rumunsku či Bulharsku).

Ad: V porovnaní s pravdepodobnosťou encefalitídy, ako závažného NÚ očkovania (1 ku viac ako 1 000 0000 očkovaní), ide o ďalší silný pro-očkovací argument.

Zase problém s matematikou? Aj keby som veril údaju o 1 z milióna (čo teda naozaj neverím), tak pri 705 mil. obyvateľoch Európy by sme mali 2x 705 = 1.410 encefalitíd z očkovania, pričom ročne bolo 6 encefalitíd z divokých osýpok. Aj keby sa tento trend udržal (každý rok by bolo 6 encefalitíd z divokých osýpok), tak aj keby Európania žili v priemere 100 rokov (úlet), tak by celkové riziko za 100 rokov bolo 600 encefalitíd z divokých osýpok a 1.410 encefalitíd z očkovania. Hmmm... A to som akceptoval Váš neuveriteľne nízky údaj, a silne som nadhodnotil priemernú dĺžku života.

Ja fakt neviem, ako to robíte, ale robíte zo seba hlupákov. Čo má toto spoločné so zdravým rozumom??? Ak to robíte z presvedčenia, naleteli ste lacným trikom. Ak to robíte pre peniaze, Vaši zákazníci si vybrali veľmi zle, keď si vybrali vás.

hehehe

xxx | 27.08.2013

Pan Fillo a vasa propaganda nie je cistou nahodou ovplyvnena vasimi zaujmami v EZObiznisoch? Z nosa si vytiahnete obvinenie inych, ktori vam nepasuju do vasho biznisu ale svoje zaujmy ani len nepripomeniete aby bolo vsetkym jasno, ze az taky dobrodinec nie ste.

Re:hehehe

Ing. Marián FILLO | 27.08.2013

Pán Anonym,

mohol by ste, prosím, upresniť, o akých "EZObiznisoch" je reč?
Ja totiž neviem o tom, že by som mal nejaké "EZObiznisy".
Jediným mojím biznisom je predaj kníh, a to nie zrovna ezoterických. Preplatenie cestovného na besedu či prednášku nepovažujem za biznis.

Takže čo?

Navyše moja kritika je vecná a podložená. Vaša je len a len osobná a ničím nepodložená. Na vecnú kritiku sa nezmôžete?

Kde sa mýlim? Kde nehovorím pravdu? Nič také nenájdete? Ak nie, tak to znamená, že mám zrejme pravdu.

Aké záujmy podľa Vás mám okrem záujmu na zdobrovoľnení očkovania?

Re:Re:hehehe

Ladislav Melisko | 27.08.2013

Neviem, opytajte sa kamarata Kotlebu.

Re:Re:Re:hehehe

Ing. Marián Fillo | 27.08.2013

s Kotlebom som v živote nebol v kontakte, takže ho naozaj nemožno nazvať mojím kamarátom.

Nejaký vecný a podložený argument sa nenájde?

Re:Re:Re:hehehe

stara mama | 28.08.2013

DR. Melisko, sa čudujem, že Vám vôbec p. Fillo odpisuje, je jasné, že ste provokáter s absolútne nulovými argumentami. Veď to je jasné z tých Vašich príspevkov, dajte nejaké argumenty konečne !!!

Re:Re:Re:hehehe

... | 29.08.2013

A to ste počuli? Vraj sa Fillo stretava aj s Fantomasom.

Re:Re:Re:Re:hehehe

Ing. Marián FILLO | 01.09.2013

Sto bodov!
:-)

Už je to jedno

filip | 27.08.2013

Nezáleží na tom,aké nezmysly tam popíšu.Príslušníci otupeného stáda už nevedia rozlišovať medzi pravdou a lžou.

Záznamy: 1 - 85 zo 85

Pridať nový príspevok