Zápaly, opuchy a nábeh na rakovinu z očkovania proti chrípke

08.02.2018 00:19

Bronislava Jankovičová

 

    S mojím očkovaním to je asi takto: V máji 2011 som začala chodiť na dialýzu. Prvú vakcínu proti chrípke som dostala v novembri 2011.

ilustračný obrázok: vakcína proti chrípke 2014    A potom to pomaličky začalo. Po pár týždňoch sa mi objavil prvý zápal v zápästí, tesne pri kĺbe. S tou rukou som nemohla nič robiť, dokonca som musela spať posediačky v kuchyni, s rukou vyloženou na stole, lebo v inej polohe to ukrutne bolelo.

    Zápaly sa vždy objavovali najintenzívnejšie 6–8 mesiacov po očkovaní, a to každý rok.

    Neskôr to už bolo aj rameno, potom členok, proste vždy iná časť tela. Zapálené miesta mi vždy aj opuchli, čo bolo ukrutne bolestivé — taká šklbavá bolesť.

    Lenže som sa neskoro dovtípila, z čoho to je. Nikdy sa nenašla príčina. Lenže zaujímavý je jeden fakt! Na dialýze to funguje tak, že akýkoľvek problém sa tam rieši hneď. Ak ho riešiť nevedia, posielajú nás k odborníkom. A zrazu neriešili nič, dali mi niečo proti bolesti a vybavené. A oni držia bobríka mlčanlivosti vtedy, ak majú za ušami.

    Musím podotknúť, že nikdy predtým som žiadne takéto problémy (ani len náznaky) nemala.

    Pred dvomi rokmi (2016) som však očkovanie proti chrípke odmietla. Hneď ma samozrejme označili za nezodpovednú apod. A zápaly boli fuč! Odvtedy sa mi zjavili asi trikrát, ale veľmi slabučké. Povedala by som, že tie vakcíny nejakú šarapatu v mojom tele zanechali.

    A ešte jedna vec: Možno to znie hlúpo, ale ja si cítim každú bunku v tele. Viem presne, kedy sa čo deje. No a po tom prvom očkovaní som bola aj na gynekologickej prehliadke. Robili mi stery a vtedy prišli výsledky z onkologického ústavu, že vraj tam mám nejaký nález a veľmi zvýšené onkomarkery. Podľa nich som jednoducho mala rakovinu. No a tieto problémy zmizli takisto pred dvomi rokmi, odkedy sa očkovať proti chrípke nedávam.

 


    Len vďaka dobrovoľným príspevkom čitateľov a poslucháčov môže Sloboda v očkovaní prinášať všetkým ľuďom bezplatne dôležité informácie (nielen) o očkovaní. Ak si myslíte, že naša práca má hodnotu, a ak je to vo vašich možnostiach, prispejte, prosím, na ďalší chod tejto stránky. Každé euro a každý cent je dobrý a srdečne ďakujeme zaň!
    Môžete však priložiť ruku k dielu aj iným spôsobom.