Zápal mozgových blán po očkovaní MMR vakcínou Priorix

28.04.2012 13:25

Janka zo Stredného Slovenska

 

       V mesiaci december 2011 som bola hospitalizovaná s 10 ročným synom v nemocnici, nakoľko mu bol diagnostikovný zápal mozgových blán... Predtým, v polovici novembra 2011 bol preočkovaný na 10-ročnej prehliadke na MMR (= Measles, Mumps, Rubella = osýpky, príušnice, ružienka - pozn. red.). Následne nás cca za dva-tri týždne po očkovaní, teda v nedeľu 4.XII.2011 hospitalizovali s podozrením na zápal pľúc a do pondelka to malo taký rýchly klinický priebeh, že mu hneď robili lumbálku, lebo sa to zvrtlo na podozrenie zo zápalu mozgových blán. Začalo to úplne nevinne, takým slabým
pokašliavaním. Tak som mu pre istotu dávala mukolitický (odhlieňovací - pozn. red.) sirup asi 4 dni. Potom však dostal v piatok teplotu, tak sme boli u detskej lekárky, ktorá fakt nič nezanedbala. Nakoľko bol predtým v kontakte so susedom so zápalom pľúc (to sme samozrejme nevedeli - len pokašliaval), tak ho poslala pre istotu na RTG (röntgen - pozn. red.), lebo posluchovo bol čistý. Snímok bol negatívny, tak mu ešte urobila z krvičky rýchle CRP vyšetrenie na zápalové ukazovatele. To mal len veľmi mierne zvýšené a celé to teda uzavrela ako virózu.

       Teda sme domov prišli s Brufenom a vitamínmi. Lenže cez sobotu som nestíhala zrážať teploty, striedala som po 4 hodinách Paralen a Brufen. Mal však najviac 38,8 °C, teda žiadne štyridsiatky. Ale čo bolo divné, že stále spal, prespal celú sobotu a nedeľu doobeda. Pobolievala ho trošku hlavička, ale nič tragické a krk mal celý čas voľný. To spanie ma však strašne znervózňovalo, tak som zavolala na pohotovosť a kázali nám prísť sa ukázať. Odtiaľ nás hneď poobede hospitalizovali a posluchovo sa už zdal zápal pľúc na jednej strane, tak mu nasadili ATB do žily, aby rýchlo zabrali.

       No a ráno na vizite sa už primár vyjadril, že sa mu zdá "meningitický"... skoro som odpadla od hrôzy - zlatá nevedomosť... Už ho bolela šija, ale
len vtedy, keď mu ňou manipulovali. Tiež sa nemohol v sede predkloniť a podobne, ale hlavička ho vôbec nebolela (tieto príznaky však môžu byť aj pri teplotách). Robili mu hneď potom lumbálnu punkciu a rozbor likvoru poukazoval na určité hodnoty pri meningitíde, našťastie nie bakteriálnu formu ale len vírusovú.

       Hneď dostal iné ATB. Ale to nebolo všetko. Malý mal v lete na ruke kliešťa, našli sme ho okamžite, nebol ešte ani nasatý a miesto
nebolo začervenané. Dokonca sme ho šli vybrať k lekárke - pre istotu. Takže zostalo v hre aj to, či ten zápal nespôsobil kliešť a či sa nejedná o boreliózu - ktorá ho mohla vlastne vyvolať. Tri týždne sme čakali na výsledky z Banskej Bystrice, ktoré boreliózu vyvrátili. Celý čas v nemocnici mal v ruke kanylu a dostával ATB priamo do žily - vraj pre istotu kôli podozreniu z tej boreliózy a potom užíval silné ATB v tabletkách - kým neboli výsledky.

       Alarmujúce však je, že bol asi pred dvoma týždňami pred vypuknutím choroby očkovaný na MMR - na tento môj argument však lekári reagovali kategoricky zamietavo. Keď tu čítam tie skúsenosti a negatívne názory na očkovanie, tak začínam mať vážne pochybnosti, či to spolu nesúviselo... Povedala by som priam, že začínam byť presvedčená o súvislosti. Dovolím si citovať jednoho pána, čo sa vyjadroval k MMR vakcíne na inej diskusii:

"Živá vírusová vakcína MMR samozrejme môže tiež spôsobiť meningitídu. Špecialista je na to mumpsová zložka. Osýpková zložka zase spôsobuje encefalitídu. Princíp živej vakcíny je trochu iný než som spomínal, nevypína imunitu ako neživé vakcíny, ale ju "len" preťaží troma vírusmi z ktorých 2 majú samé o sebe schopnosť narušiť fungovanie imunitného systému na niekoľko týždňov (najmä vírus rubeoly a osýpok). Je už len akademickou otázkou, či meningitídu spôsobil niektorý vírus z vakcíny, alebo nejaký "náhodný okoloidúci" v zmysle hesla "kde sa štyria bijú, piaty vyhráva" (štyria je myslené: imunitný systém vs 3 vírusy z vakcíny naraz)."

       Ja rozhodne neviem, či zápal mozgových blán u môjho syna spôsobilo práve preočkovanie na MMR, ale po prečítaní niekoľkých článkov začínam mať vážne pochybnosti do budúcna. Tento mesiac (apríl 2012) sme boli na plánovanej alergologickej kontrole, kde máme veľmi serióznu pani doktorku. Ona prvá (a dá sa povedať, že jediná) zareagovala ľudsky a pripustila (nepotvrdila) súvis medzi očkovaním a následným ochorením. Žiaľ, vzhľadom na odstup času už ťažko niečo preukázať, resp. relevantne zistiť. Objednala nás na hĺbkové testy a vyšetrenia, ona jediná celú situáciu nezľahčuje a nezatvára pred ňou oči. Taktiež zakázala akékoľvek následné očkovanie. Kiež by sme takých lekárov mali viac.

       Syn je našťastie v poriadku aj keď si uvedomujem, že je ešte len krátky čas od ochorenia. Nezostáva mi nič iné, len dúfať. O jednom som však presvedčená: očkovať ho už nedám.

       Napísať tento príspevok som sa rozhodla na základe telefonátu so sestrou, ktorá žije v Londýne a momentálne rieši dilemu, či očkovať dcérku proti MMR - moje stanovisko k tejto veci vďaka vlatnej skúsenosti je jasné - NIE. Môjmu dieťaťu išlo o život...

 


Zverejnenie tohto článku (grafická a typografická úprava + pravopisná korektúra) zabralo správcovi www.slobodaVockovani.sk približne 30 minút čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: Zápal mozgových blán po očkovaní MMR vakcínou Priorix

Velmi podobné

Mili | 25.09.2012

Zdravím Janka, jiné dítě, jiný věk a naštěstí jiný lepší konec, ale stejná vakcína a téměř stejná nemoc a všechno, co jste napsala, mi velmi připomíná naši situaci před pár lety. Přeju, ať vše opravdu skončí bez jakýchkoliv následků.

neškodná vakcína

yoshi | 04.05.2012

Však o čo ide, treba aby ľudia mali rakovinu, aby boli chorí, veď treba na nich zarobiť. Už si dávno myslím, že očkovanie slúži na to, aby deťom znížili imunitu, to znamená pichnú im do tela sračky, ktoré sa im tam usadia (ortuť, hliník) a tak do budúcnosti získali potencionálnych klientov, na ktorých budú zarábať. Celý tento priemysel od výrobcov liekov až po doktorov je jedna veľká prepojená banda, ktorú by bolo dobré len tak postaviť k múru...

Re:neškodná vakcína

andata | 06.05.2012

Velky suhlas s Vami!!!!!!!!!!!!!

Re:neškodná vakcína

Mia | 21.04.2015

uplne s Vami suhlasim. Jednoznacne neockovat.

epidemia alergií vdaka vakcinam...

Alena | 29.04.2012

Po kazdom ockovani moze dojst k (prinajlepsom) docasnemu oslabeniu imunit.systemu a v tomto rizikovom období moze dieta "chytit" hocico ale kvoli oslabenemu IS s tymi najhorsimi komplikaciami. .
https://www.slobodavockovani.sk/news/ockovanie-oslabuje-prirodzenu-imunitu/

Ja sama som sa po preockovani DTP vakcinou v 13.rokoch stala "zrazu" alergicka na vsetko mozne, neskor sa mi z alerg.sennej nadchy vytvorila alerg.astma - po "liecbe" Pollinex injekciami (tiez obsahuju hlinik ako nezive vakciny-cize ako aj DTP vakcina/tetanus,zaskrt,cierny kasel/) - som v noci po jednej Pollinex injekcii nemohla dychat,nemohla som vobec lezat-mala som astmaticky zachvat - nasla som si mnoho stúdií,ktore potvrdili suvislost vzniku alergie, alerg.astmy s ockovanim DTP vakcinou. Uz sa nikdy nedam preockovat tetanovkou a uz sa nikdy ockovat nedam nicim, uplynulo uz mnoho rokov od mojej poslednej tetanovky, z alergie ma vyliecila alternativna ciste prirodna liecba a mam uz chvala Bohu konecne pokoj a nemusim brat ziadne injekcie,ktore mi len zhorsili stav a ani ine "lieky", ktore len utlmuju symptomy alergie,ale ju nikdy nevyliecia...Farmaceuticky priemysel tak (nie svojou zasluhou a nie v jeho prospech) prisiel o jedneho potencialneho celozivotneho zakaznika...

Re:epidemia alergií vdaka vakcinam...

Ivana Janotová | 17.04.2023

Dobrý deň
Prosím vás akú prírodnú liečbu ste podstúpili? Prípadne akú používate v živote, ďakujem za rady

neškodná vakcína

irena | 28.04.2012

To môžete byť rada že ste takto vyviazli, lebo v poslednej dobe má spústa chlapcov už dlhšiu dobu po tomto očkovaní rakovinu kostí, leukémiu a amputáciu dolnej končatiny.
Určite dobre tipujete z čoho to má ale nečakajte od našich slovenských kváziodborníkov že sa tým budú vôbec zaoberať nieto ešte priznať že je to z ich " bezpečných vakcín". Takí vzdelaní a uvedomelí ešte niesú aby priznali že sa desaťročia mýlili a aspoň sa omluvili za to čo spôsobili.
Prednejšie je dostať poukaz pre celú rodinu na drahú dovolenku za to, že niekde umrie alebo ochorie dieťa po očkovaní.
Náš príbeh na tejto stránke je neuroblastóm po očkovaní.
Dobre si to prečítajte a poviem vám ,že onkológie praskajú vo švíkoch, nikdy tam nebolo viac ako 12 detí za rok a teraz ročne pribúdajú stovky detí. Keď som im povedala že je to z očkovania čo má naša malá tak ma odtiaľ vyhadzovali, aj z ubytovne ktorú platí liga proti rakovine a naschvál dali papier že malá má byť znovu očkovaná napriek tomu že mala reakciu z očkovania rakovinu v poslednom štádiu.Takže keby sme sa riadili ich radami, tak by tu už malá nebola takí sú to odborníci.
To, či je alergologička seriózna sa presvedčíte až neskôr či vám neodporučí očkovanie ako nám jedna biela špina z kramárov imunologická.
Je dobre že ste príbeh zverejnila, hoci veľa ľudí nepochopí ,ale bude im to vŕtať v hlave a aspoň si čosi naštudujú.

Re:neškodná vakcína

Ing. Marián FILLO | 29.04.2012

Len dopĺňam presný odkaz na príbeh:
https://www.slobodavockovani.sk/news/rakovina-neuroblastom-po-ockovani-bcg-a-infanrix-hexa/

Re:Re:neškodná vakcína

andata | 06.05.2012

Tento link sa neda otvorit a neexistuje, vymazali ste ho?

Re:Re:Re:neškodná vakcína

alikaa | 06.05.2012

Da sa otvorit, lenze tato stranka je tak nastavena, ze akykolvek clanok ak niekam skopirujete, sa k tomu prida hned za celym linkom aj toto "Viac tu: ....(skopirovany clanok)" Ked tuto vetu odstanite, clanok sa otvori tak ako ma.

1 | 2 >>

Pridať nový príspevok