Wikipedia šíri zavádzajúce údaje o filme VAXXED: from Cover-up to Catastrophe (Zaočkovaní: od zatĺkania ku katastrofe)

09.12.2016 00:07

MediaFactWatch.com21.IV.2016Julie Wilson

 

    Pôvodný článok EXCLUSIVE: Hijacked By Pro-Vaccine Troll Dr. David Gorski, Wikipedia Circulates Deceitful Entry On VAXXED Documentary
    z angličtiny preložil J.G. a preklad upravil Ing. Marián Fillo.

 

ilustračný obrázok: logo Wikipedie    Wikipédia vyzerá byť dobrým miestom na rýchle získanie informácií, ktorým sa dá aspoň trochu veriť, že? Chyba! Pravda je taká, že Wikipédia nie je nič iné než studnica dezinformácií a propagandy, rozširovaných odborníkmi na komunikáciu zvnútra priemyslu, ktorých záujmom je udržiavanie ich dobrej povesti a súčasne podpora výnosných korporácií, ktoré nás všetkých zotročujú, konkrétne farmaceutického priemyslu a jeho objemného trhu s vakcínami.

    Väčšina z vás už pravdepodobne počula o smršti, ktorú vyvolal výbušný dokumentárny film VAXXED: from Cover-up to Catastrophe (Zaočkovaní: od zatĺkania ku katastrofe; ďalej len „VAXXED“) od Andrewa Wakefielda, ktorý podrobne zachytáva desaťročia vedeckých podvodov a ututlávania spojitosti medzi vakcínami a poškodeniami zdravia, ktoré tieto vakcíny bežne spôsobujú.

    Natural News zistili z dôveryhodných zdrojov, že neuveriteľne zaujatý článok o VAXXED na Wikipedii nenapísal nikto iný než pro-očkovací agent Dr. David Gorski, notoricky známy svojimi sústavnými a nehoráznymi útokmi na skeptikov voči očkovaniu, na alternatívnu medicínu a jej podporovateľov.

 

Vrana k vrane sadá

    Gorski je chirurgickým onkológom v Karmanoskom výskumnom ústave rakoviny (Karmanos Cancer Institute), v tom istom zariadení, kde si podvodník Dr. Farid Fata prenajímal kancelárske priestory, aby mohol kaličiť a zabíjať ľudí agresívnou chemoterapiou a žiarením, aj keď títo nemali žiadnu rakovinu. (pozn. prekl.: Títo pacienti zámerne dostali falošnú diagnózu rakovina, aj keď rakovinu nemali.)

    Fata, ktorý bol odsúdený na 45 rokov väzenia, tiež nedostatočne liečil pacientov so skutočnou rakovinou, pral špinavé peniaze a podviedol vládu o 23 miliónov dolárov v afére, ktorá bola označená ako najväčšia sprenevera v oblasti zdravotníctva v USA.

    Máme podozrenie, že Gorski a Fata mohli mať prepojenia, ktoré ešte neboli odhalené. Čo však vieme s istotou, je to, že Gorski a jeho team skeptikov má prednostný prístup na Wikipédiu, a že tiež využil tieto prístupy k útokom na oblasť prírodnej medicíny a jej zástancov.

    Naše zdroje tvrdia že Gorski pri písaní článkov na Wikipédii používa meno „MastCell“. Mike Adams z Natural News k tomu hovorí:

„Zdravotnícke témy na Wikipédii majú už dlhý čas podchytené očkovací sociopati a platení agenti farmaceutických firiem. Dr. David Gorski je najväčším dezinformátorom na Wikipédii, ktorá mu poskytuje priestor na vyjadrenie svojej vnútornej psychopatie a patologickej nenávisti ku všetkému celostnému (holistickému) a prírodnému.“

    Článok o VAXXED na Wikipédii dáva prednostne slovo kritikom tohto dokumentu, pričom uvádza päť nechutných a znevažujúcich hodnotení, ktoré označujú film za „hoax“ (podvod) a obviňujú ho z toho, že sa opiera o veľké množstvo náhodných drobných faktov, povytŕhaných z kontextu tak, aby sa vo výsledku dalo za pravdu Wakefieldovi.

 

Prisluhovač farmaceutického priemyslu označený za „príležitostného čitateľa“

    Ďaľšie „hodnotenie“ fillmu VAXXED z Wikipédie, od Gorského a jeho tímu skeptikov, obviňuje tento dokument z toho že „vlastne diváka v podstate citovo vydiera, uvádza štatistiky bez kontextu… a tiež neurčité konšpirácie.“

    Tento článok na Wikipédii očividne nebol napísaný „desaťtisícami pravidelných prispievateľov“, vrátane „občasných čitateľov“, ako sa uvádza pod „prehľadom zloženia prispievateľov“, kde sa nepravdivo tvrdí, že majú „mechanizmy“ na vyraďovanie „zlých vstupov“ a „problémových prispievateľov“.

    Ak by bol ten článok skutočne napísaný bežnými ľuďmi, boli by sme sa ochotní staviť, že aspoň zopár nie až tak zaujatých (a nie až tak nenávistných) hodnotení by si našlo svoju cestu do článku o VAXXED na Wikipédii, najmä keď uvážime, že film bol vypredaný na 10 premietaní dopredu ešte predtým, ako sa vôbec otvorili brány kín v Kalifornii.

    Iba v samotnom Los Angeles sa predalo 5 premietaní v priebehu 48 hodín. Tento film je taký úspešný, že prichádza do niekoľkých ďaľších miest vrátane San Diega a Phoenixu, je tiež naplánované premietanie v Louisiane a ďaľšie mestá a štáty pribudnú čoskoro. (Článok je vyše 7 mesiacov starý, takže tieto premietania už prebehli, vrátane niekoľkých v Európe — pozn. red.)

    Hanobenie dokumentárneho filmu VAXXED zo strany Wikipédie je ďaľším z pokusov očkovacieho priemyslu cenzurovať pravdivé informácie, ktorých sa tak veľmi bojí. Mike Adams k tomu hovorí:

„To, že Wikipédia stále dovoľuje týmto choromyseľným ľuďom, aby hrubo zneužívali jej webovú stránku na nekalé poškodzovanie nezávislých filmov, iba dokazuje celkovú stratu dôveryhodnosti, ktorú si Wikipédia vyslúžila. Čo sa týka otázok zdravia a lekárstva, Wikipédia nie je spravovaná dobrovoľníkmi, ale nenávistnými, protivedeckými fanatikmi, ktorí sú v konečnom dôsledku platení farmaceutickým priemyslom.“

    Gorski a jeho skupina internetových trollov sa jednoznačne zmocnili Wikipédie a používajú ju ako zbraň na znevažovanie kohokoľvek a čohokoľvek, čo buď odporuje očkovaniu alebo sa dožaduje bezpečnejších vakcín. To najsadistickejšie na tom, ako Gorski zneužíva Wikipédiu na odrádzanie ľudí od pozretia si filmu VAXXED, je to, ako v článkoch podivne cituje sám seba v tretej osobe. Napríklad:

„Tvorca filmu tvrdí, že je to dokumentárny film, „ktorý približuje a skúma príbehy rodičov, ktorých autistické deti boli vierohodne poškodené očkovaním“, avšak kritici ho považujú za propagandu a chirurgický onkológ David Gorski ho označuje za „propagandistický film od známeho vedeckého podvodníka“.“

    Dr. Wakefield však v žiadnom zmysle slova nie je podvodníkom, ani omylom. (Podrobnejšie ku kauze Wakefield v tomto prehľade článkov — pozn. red.)

    Takže čo presne má Gorski z hanobenia proti-očkovacieho hnutia? Nuž, mali by sme pár nápadov. Ako informovali Natural News v pondelok 18.IV.2016, Gorského zamestnávateľ — Wayne State University — má toho veľa čo získať z lieku na amyotrofickú laterálnu sklerózu (ALS) pod názvom riluzol, ktorý by mohol byť použitý na liečbu autizmu, tvrdí epidemiológ Jake Crosby, ktorý dodáva, že Gorski experimentuje s tým istým liekom na účely liečby rakoviny prsníka.

    Vo svojom laboratóriu na Wayne State University sa Gorski zameriava na výskum a vývoj liekov na predpis. Avšak nevenuje sa vývoju nových liečiv, iba vyhľadáva nové využitia už zavedených liekov, čo je omnoho ziskovejšie než tvorba nových liekov od úplného začiatku. Crosby k tomu píše:

„Potenciálne ziskový liek, pre ktorý pripravuje Gorski klinické skúšky, je riluzol — liek na amyotrofickú laterálnu sklerózu… Čo činí tento konflikt záujmov ešte závažnejším, je skutočnosť, že ten istý liek sa tiež skúma na účely liečby autizmu.“

 

Zdroje

 

Film VAXXED / Zaočkovaní:

    Film VAXXED: from Cover-up to Catastrophe („Zaočkovaní: od zatĺkania ku katastrofe“) v HD kvalite a so slovenskými titulkami si môžete pozrieť priamo tu:

1. časť:

2. časť:

a ak by prehrávanie filmu z ľubovoľného dôvodu nefungovalo, skúste šťastie tu:

 


    Len vďaka dobrovoľným príspevkom čitateľov a poslucháčov môže Sloboda v očkovaní prinášať všetkým ľuďom bezplatne dôležité informácie (nielen) o očkovaní. Ak si myslíte, že naša práca má hodnotu, a ak je to vo vašich možnostiach, prispejte, prosím, na ďalší chod tejto stránky. Každé euro a každý cent je dobrý a srdečne ďakujeme zaň!
    Môžete však priložiť ruku k dielu aj iným spôsobom.