Výrobca vakcín Merck (MSD) v 2. polroku 2009 zaplatil lekárom najmenej 18,8 milióna dolárov

10.01.2012 10:11

VacTruth.com - 9.I.2012Jeffry John Aufderheide

 

       Pôvodný článok "72 Page Document Shows Merck Paid Doctors at Least $18,810,495.52"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Niekedy je ťažké nájsť drahé kamene. Ak ich však nájdeme, jednoducho ich trochu vyčistíme a môžeme si vychutnávať ich "skutočnú hodnotu". Malým pokladom, ktorý som objavil, bol dokument, umiestnený na stránke farmaceutickej spoločnosti Merck (na Slovensku vystupuje pod menom Merck, Sharp & Dohme = MSD - pozn. prekl.). Uvádza sa v ňom, koľko Merck zaplatil lekárom za ich prednášky v 3. a 4. štvrťroku 2009.

       72-stranový dokument sa nazýva "Merck & Co., Inc., Disclosure of Payments to U.S. Speakers for Promotional (non-CME) Medical Education Activities conducted in 3Q and 4Q 2009" ("Merck & Co., Inc. - Priznanie platieb prednášajúcim z USA za reklamné aktivity vo vzdelávaní lekárov (mimo kontinuálneho vzdelávania lekárov) v 3. a 4. štvrťroku 2009"). Podľa mojich výpočtov je celková suma poriadne mastných 18.810.495,52 dolárov.

       Majte na pamäti, že je to len odmena za prednášky!

       Možno sa divíte, že táto informácia bola vôbec sprístupnená.

       Merck tvrdí, že mu ide o transparentnosť. Podľa istého článku "[Merck] začal uverejňovať platby lekárom a vedcom z USA, ktorí prednášajú v prospech tejto spoločnosti a jej výrobkov."

       Je to dobrý začiatok, ale tieto prehľady očividne mali byť dostupné za každý rok spätne. Nuž, kde teda sú? Spomínaný prehľad je za rok 2009, ale teraz je už rok 2012!

 

Dokument od Mercku poukazuje na silnú propagáciu očkovania

       Divili ste sa niekedy, prečo istí lekári zúrivo propagujú očkovanie? Alebo ste sa ešte nad touto stránkou veci nezamýšľali? Nuž, tu máme odpoveď: Farmaceutické firmy platia lekárom za to, že hovoria o "probléme".

       Nielenže to je zákerné, ale aj legálne a za finančnú odmenu.

       Napr. Merck presadzuje dve svoje pomerne nové vakcíny: Gardasil (na Slovensku sa predáva pod značkou Silgard - pozn. prekl.) a Rotateq. Po vyfiltrovaní tohto PDF súboru pomocou kľúčových slov "HPV", "Vaccine" a "Rotavirus" vychádza celková suma 2.313.942,81 dolárov.

       Urobme niečo matematicky radikálne: keďže Merck priznal len sumy za polrok, zdvojnásobme vyplatenú sumu, aby sme videli, koľko asi môže vynaložiť peňazí na lekárov, propagujúcich jeho vakcíny vo svojich prednáškach, za celý rok.

       To by znamenalo, že Merck minie zhruba 4.627.885,62 dolárov ročne na "povzbudenie" lekárov k propagácii jeho výrobkov/riešení, čo jednoznačne zahŕňa aj očkovanie. Nie je Vám po prečítaní si tohto zle od žalúdka pri pomyslení na reklamy "Spýtajte sa svojho lekára"? Mne veru je.

       Ale čo to všetko znamená?

 

"Prehnitý skrz-na-skrz"

       Zamyslite sa nad týmto, milí rodičia: Komu veríte, že vám poskytne spoľahlivé informácie? Možno ešte lepšou otázkou je: Môžete veriť farmaceutickým spoločnostiam?

       Odhliadnuc od peňazí, ktoré farmaceutický moloch prideľuje lekárom, všimnite si, ako inak ešte používa svoje peniaze. Tu je niekoľko ďalších príkladov:

  • Julie Gerberding, bývalá riaditeľka CDC (Centers for Disease Control and Prevention = Stredisko pre kontrolu a prevenciu chorôb v USA; obdoba slovenského Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ SR) - pozn. prekl.), vydláždila cestu pre schválenie vakcíny Gardasil/Silgard od Mercku, čím zaručila miliardové zisky svojmu budúcemu zamestnávateľovi. Po jej odchode zo CDC sa stala riaditeľkou divízie vakcín vo firme Merck.
  • Dr. Paul Offit v médiách často propaguje očkovanie ako niečo bezpečné. V skutočnoti dokonca tvrdí, že deti by mohli bezpečne dostať až 10.000 vakcín naraz. Málokedy sa však diskutuje o tom, koľko si Dr. Offit, čoby spolu-vynálezca vakcíny Rotateq, zarobil na predaji vakcín.
  • Dr. Andrew Wakefield identifikoval vakcinačný vírus osýpok z MMR vakcíny v črevách autistických detí. Odmenou za to bol tento hrdinský lekár vyškrtnutý z registra lekárov Veľkej Británie. Navyše sa snažili zničiť jeho profesionálnu reputáciu. Jedna webová stránka podrobne popisuje, ako sa Merck "vysporadúva" s lekármi, ktorí ohrozujú jeho zisky. Píše sa tam: "Súdne dôkazy, teraz dostupné aj na internete v knižnici Kalifornskej univerzity, ukazujú ako farmaceutický moloch Merck systematicky vytváral zoznamy lekárov, ktorých "treba" zdiskreditovať, neutralizovať alebo zničiť, pretože kritizovali bezpečnosť a účinnosť medikamentov od Mercku... V jednej internej správe v rámci firmy Merck stálo: 'potrebujeme ich vyhľadať a zničiť tam, kde žijú...'"

 

Zhrnutie

       Rodičia chcú mať zdravé deti a jasné odpovede od svojich detských lekárov, CDC a FDA (U.S. Food and Drug Administration = Úrad pre kontrolu potravín a liečiv v USA; obdoba slovenského Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) - pozn. prekl.). Myslíte si, že Váš lekár naozaj verí tomu, čo Vám hovorí? Alebo je platený za to, aby tomu veril? V súčasnosti väčšina lekárov popiera, že by sa očkovanie akokoľvek spolupodieľalo na náraste výskytu autizmu a že by mohlo spôsobiť poškodenie zdravia.

       Tento dokument prinajmenšom vrhá svetlo na to, čo mnohí rodičia očkovaním poškodených detí hovoria už dlhší čas: Možno sú to náklady na udržanie stáda v poslušnosti.

"Diéty, injekcie a rozkazy/zákazy sa spoja, aby od útleho veku vyrobili taký typ povahy a taký typ myslenia, ktorý autority považujú za žiaduci, čím sa akákoľvek seriózna kritika mocných stane psychologicky nemožnou..."

Bertrand Russell, 1953

 


Preklad a zverejnenie tohto článku zabrali prekladateľovi približne 2 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: Výrobca vakcín Merck (MSD) v 2. polroku 2009 zaplatil lekárom najmenej 18,8 milióna dolárov

Mr.

1 | 06.02.2023

1

Mr.

1 | 06.02.2023

555

Mr.

1 | 06.02.2023

1

sloboda

katarína | 18.01.2012

vakcíny su škodlivé, z vlastnej skpsenosti ale oni si to nikdy neproznajú, pre nich to "nejaké" percento detí, ktorým poškodia nevadí

10 000 vakcín naraz

ferko | 11.01.2012

je mi zle pri pomyslení, že taký Paul Offit je vzorom pre niektoré naše pro-vakcinačné celebrity, fuj

odvazni

ela | 10.01.2012

vdaka Bohu za kazdeho, kto sa postavil a postavi proti tejto masinerii, aby ludia videli pravdu!

Pridať nový príspevok