V rámci propagandy za očkovanie proti chrípke začala vláda USA preplácať náklady na očkovanie

16.12.2010 00:04

NaturalNews.com - 14.XII.2010 - David Gutierrez

 

       Pôvodný článok "In flu shot propaganda push, government starts offering to pay for the jabs"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Tento rok je to prvý krát, čo na základe federálneho zákona USA musí štátna zdravotná poisťovňa i súkromné poisťovne preplácať plné náklady na očkovanie proti sezónnej chrípke - bez akejkoľvek spoluúčasti očkovaného alebo doplatkov. Nepoisteným deťom bude taktiež preplatené očkovanie proti chrípke. (Na Slovensku si bezplatné očkovanie proti chrípke mohli občania vychutnať už minulú sezónu - predbehli sme Ameriku! - avšak nie je to niečo, čo by bolo dané zákonom - je to len dobrovoľná iniciatíva poisťovní - pozn. prekl.)

       Po minuloročnom strašení prasacou chrípkou H1N1, ktoré malo za následok oneskorené dodávky a nedostatok očkovacích látok proti chrípke, vyrobili výrobcovia pre použitie v USA 165.000.000 dávok očkovacích látok proti chrípke, pričom počet obyvateľov USA je tesne pod 300.000.000. Vláda teraz odporúča očkovanie proti chrípke pre všetkých obyvateľov vo veku nad 6 mesiacov.

       30.000.000 dáívok už je k dispozícii v regáloch predajcov. Prvý krát je v ponuke je aj nová očkovacia látka s vysokým obsahom antigénu pre ľudí nad 65 rokov, aj keď sa takéto množstvo antigénu doposiaľ nikdy nepoužívalo.

       Tohtoročná očkovacia látka proti sezónnej chrípke by mala chrániť proti H1N1 a dvom ďalším kmeňom, o ktorých sa odborníci domnievajú, že budú v obehu túto zimu. Údajne je až 60% obyvateľov USA stále zraniteľných nákazou H1N1.

       "Stále to ešte môže byť zlý rok," hovorí Trish Perl z nemocnice pri Univerzite Johna Hopkinsa.

       Aj keď predstavitelia verejného zdravotníctva propagujú očkovanie proti chrípke už dlhé roky, jestvujú dôkazy, že toto očkovanie v skutočnosti neznižuje počet úmrtí u starších ľudí, ktorí zvyčajne bývajú považovaní za najzraniteľnejšiu skupinu.

       Mnoho očkovacích látok v USA obsahuje neslávne známy konzervant thimerosal, ktorý je zlúčeninou ortuti (na Slovensku ho neobsahuje údajne ani jedna z tých vakcín proti chrípke, čo sú registrované pre práve prebiehajúcu chrípkovú sezónu - pozn. prekl.).

       "V žiadnom prípade by sme nemali vystavovať všetky tieto deti tomuto známemu nervovému jedu, obzvlášť, keď drvivá väčšina detí v prvom rade nepotrebuje byť vôbec očkovaná proti chrípke," píše Deirdre Imus v knihe "Growing Up Green".

       "Mali by sme pritiahnuť väčšiu pozornosť verejnosti k zdravotným následkom thimerosalu," píše Imus. "Za posledných niekoľko rokov sa vedci začali sústrediť na možný vzťah medzi kontaktom s ortuťou v ranom detstve a nárastom počtu porúch autistického spektra."

 

Zdroje: