V čom nám môžete pomôcť? Nové články na našej stránke...

26.03.2010 07:48

       Milí priatelia,

 

       opakovane sa stáva, že sa nás ľudia pýtajú: "Ale čo, keď dieťa dostane chorobu, proti ktorej mohlo byť (a nebolo) očkované?". "Odborníci" na (R)ÚVZ (vo vôbec nie vzácnej zhode s "odborníkmi" zamestnávanými výrobcami očkovacích látok) nás strašia "hroznými" chorobami ako napr. osýpky, ružienka či ovčie kiahne (prípadne chorobami, ktoré už prakticky neexistujú, ako napr. detská obrna) a odporúčajú nám pre istotu proti všetkému možnému dať naše deti očkovať. Pro-očkovací fanatizmus už zašiel priďaleko za hranice akéhokoľvek zdravého rozumu.

       Mnohí si určite spomínate na podobné strašenie medzinárodným terorizmom, keď "bolo potrebné" rozpútať vojnu v Afganistane a Iraku. Strach je niečím, čo doháňa ľudí k vyslovene špatným rozhodnutiam, k rozhodnutiam učineným pod tlakom, čiže k rozhodnutiam v podstate neslobodným.

       Našou stránkou - https://slobodaVockovani.sk - chceme každému občanovi Slovenskej republiky pomôcť učiniť slobodné, vedomé a zodpovedné rozhodnutie v otázke očkovania seba a svojich detí. Chceme preto aj odbúrať iracionálny strach neustále vybudzovaný lživými reklamnými kampaňami výrobcov vakcín, ktoré idú ruka v ruke s vyjadreniami mnohých "odborníkov" z Ministerstva zdravotníctva SR a podriadených organizácií (hlavne ÚVZ SR a RÚVZ).

       Ako možno odbúrať strach? Predstavme si, že je tma, sme sami v izbe a zrazu začne niečo v izbe hlasito šuchotať. Nevieme, čo to je, keď sa snažíme zapnúť lampu, vyletia poistky... Skrátka: strach a hrôza.

       To nám ale odľahne, keď zistíme, že to nie v izbe, ale vonku šuchocú opadané listy zo stromov, ktoré rozbúril čerstvý vietor. Strach opadne, keď sa dozvieme pravdu. Možno teda povedať, že nedostatok vedomostí je živnou pôdou pre strach a naopak - dostatok vedomostí neumožňuje strachu vôbec vzniknúť.

 

       V súvislosti s tým chceme pomôcť starostlivým rodičom, aby sa o chorobách, proti ktorým sa "povinne" očkuje, dozvedeli čo najviac, a to z hodnoverných zdrojov. Na základe toho potom budú môcť učiniť slobodné rozhodnutie, ktoré nebude učinené pod nátlakom. Taktiež to bude rozhodnutie vedomé, pretože si budú vedomí toho, čo sa stane keď dieťa zaočkovať dajú, ale i čo sa čisto teoreticky môže stať, keď ho zaočkovať nedajú. A koniec koncov to bude aj rozhodnutie zodpovedné, pretože jeho dôsledky budú v plnej miere niesť oni sami.

       Na to, aby sa nám podarilo dosiahnuť tento cieľ, potrebujeme však čo najviac fundovaných informácií z pera na-slovo-vzatých odborníkov a to buď píšúcich po česky či po slovensky, alebo zahraničných, ktorých texty však treba preložiť do slovenčiny.

       V tejto oblasti nám teda môžete najviac pomôcť tak, že

  1. (ak ste odborní(č)k(a)) napíšete vlastný autorský článok o nejakej chorobe (a/alebo očkovaní proti nej), prípadne nám dovolíte uverejniť takýto Váš článok, ktorý už vyšiel niekde inde.
  2. zoženiete niekoho, kto nám takýto článok napíše, resp. dovolí uverejniť, ak ho už napísaný má.
  3. preložíte nejaký dobrý článok z nemčiny či angličtiny.

 

       Naďalej trvá potreba vytvárať ďalšie a ďalšie verejné podpisové miesta. Ideálne by bolo, keby sme nimi pokryli aspoň všetky okresné mestá na Slovensku. V súčasnosti ešte nemáme ani všetky krajské (Trnava nám zatiaľ chýba).

       Samozrejme, stále je možné stať sa zberateľom podpisov medzi svojimi kolegami, príbuznými, známymi a priateľmi.

       Môžete tiež pomôcť tak, že zorganizujete v tom-ktorom meste besedu o (ne)očkovaní, kde medzi hosťami bude niekto z petičného výboru ale pokojne aj zástupcovia druhej strany (niekto z RÚVZ či ÚVZ SR alebo lekár(ka) nadšený/á pre očkovanie).

 

       V neposlednom rade môžete sledovať rozhlas, TV, internetové i tlačené periodiká a keď narazíte na nejakú správu týkajúcu sa očkovania, dať nám vedieť. Mimochodom - v posledných pár dňoch pribudli ako v Prehľade správ, tak aj medzi článkami viaceré zaujímavé kúsky... Môžete nám tiež napísať Váš vlastný komentár toho, čo sa okolo Vás deje, alebo aj toho, čo ste sa dočítal(a) v tlači. Určite nepohrdneme ani Vaším príbehom, ak máte dieťa postihnuté očkovaním, či sám/sama ste očkovaním postihnutý/á. Ale ani príbehom o tom, ako sa naťahujete s RÚVZ či inými (ne)zodpovednými štátnymi orgánmi. Môžete tiež "snoriť" po internete a hľadať ďalšie stránky, čo sa venujú očkovaniu, aby sme ich mohli potom zaradiť medzi Odkazy na ďalšie zdroje. Potrebujeme tiež prepísať nahrávky z diktafónu do textových súborov, aby ich mohol zaindexovať Google a ďalšie internetové vyhľadávače. Potrebujeme tiež preložiť znenie Petície za slobodnú voľbu v očkovaní do jazykov všetkých (aspoň tých významnejších) národnostných menšín na Slovensku žijúcich. Maďarský preklad je už na ceste, ale hodil by sa aj rusínsky/ukrajinský, rómsky, možno i český či poľský...

 

       Možností pomôcť našej spoločnej veci - SLOBODE v očkovaní a zdravotnej starostlivosti vôbec - je naozaj veľa. Viď tiež TU. Je vskutku veľmi nepravdepodobné, že by sme nedokázali Vami ponúkanú pomoc využiť. Ospravedlňte však, prosím, že našu odpoveď možno dostanete s odstupom až niekoľkých dní. To je daň za to, že nerobíme Petíciu ako platení profesionáli (viď petícia za zachovanie starých podmienok pre fungovanie zdravotných poisťovní), ale ako obyčajní občania popri svojej práci a rodine... Veríme, že to pochopíte.

 

       Za akúkoľvek pomoc Vám srdečne ďakuje

v mene petičného výboru a osvetového teamu
Ing. Marián FILLO