V Austrálii založili falošnú cirkev, ktorej členovia sa chcú vyhnúť očkovaniu svojich detí

28.01.2015 19:38

RT (Russia Today)28.I.2015Brian Snyder / Reuters

 

       Pôvodný článok Fake church set up in Australia to evade vaccination for children
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

ilustračný obrázok: paragrav zložený z dvoch skrútených injekčných striekačiek       Nové zákony ohľadne starostlivosti o deti, ktoré zaviedli v dvoch štátoch Austrálie a ktoré obmedzujú starostlivosť o neočkované deti, podnietili proti-očkovaciu skupinu k vytvoreniu svojej vlastnej „cirkvi“, ktorá odmieta očkovanie, ale v skutočnosti je to podľa správ miestnych oznamovacích prostriedkov (médií) len podnikanie.

       Sieť austrálskych skeptikov voči očkovaniu (Australian Vaccination Skeptics Network) založila „Cirkev vedomého života“ („Church of Conscious Living“) ako náboženstvo, ktoré pomôže vyhnúť sa očkovaniu. Je to kľúčovo dôležité pre prístup k predškolskej starostlivosti o deti (škôlky, jasle) podľa nového zákona Nového Južného Walesu (New South Wales) z roku 2013, ako aj nového zákona Victorie, ktorý by mal začať platiť od roku 2016, oznámili dnes noviny The Age (Doba).

       Podľa týchto nových zákonov deti, ktoré nie sú plne očkované, nemajú prístup k predškolskému vzdelávaniu — pokým ich rodičia neprehlásia, že majú zvláštne zdravotné, osobné, filosofické alebo náboženské dôvody na odmietanie očkovania svojich detí. To isté prehlásenie treba na získanie daňového zvýhodnenia pre rodiny týchto detí.

       Výhrada svedomia rodičov musí byť podpísaná lekárom po tom, čo ich oboznámil o prínosoch a rizikách očkovania. Treba ju poslať ministerstvu sociálnych vecí federálnej vlády Austrálie. Keďže však mnohí všeobecní lekári odmietajú podpísať tento formulár, ľudia sa uchyľujú k novej cirkvi, ktorá trvá na „užívaní celostnej a prírodnej zdravotnej starostlivosti“ v rámci „posvätných zákonov Zeme“.

       Pred 8 rokmi však Austrálska rada pre cenné papiere a investície zaregistrovala Cirkev vedomého života ako firmu, nie ako neziskovú cirkev. Navyše nepopiera svoj účel a vyberá vstupný poplatok, ako sa píše v jej letáku z roku 2007:

„Rozhodli sme sa vytvoriť ‚náboženstvo‘, aby sme si — okrem iného — mohli nárokovať na ‚náboženskú výnimku‘ pre nás a pre naše deti, ak by v budúcnosti vyvstala takáto potreba.“

       Hovorkyňa Federálneho ministerstva zdravotníctva Austrálie na okraj proti-očkovacej cirkvi povedala pre The Age, že sa ministerstvo na túto organizáciu „pozrie zbližšia“, aj keď podčiarkla, že očkovanie nie je povinné:

„Založenie cirkvi nezmení požiadavku, aby rodičia prebrali očkovanie s lekárom a získali lekárom podpísaný formulár o výhrade svedomia.“

       Sieť austrálskych skeptikov voči očkovaniu, predtým známa ako Austrálska očkovacia sieť (Australian Vaccination Network), bola premenovaná po nariadení vlády Nového Južného Walesu na základe vyšetrovania, ktoré zistilo, že táto sieť šíri dezinformácie. Ako táto sieť, tak aj Cirkev vedomého života neodpovedali na výzvy novinárov, píše The Age.

       David Hawkes, popredný austrálsky virológ, nazval túto cirkev „bludným predstieraním“:

„Žiadne z hlavných náboženstiev, ako sú židovstvo, islam či kresťanstvo, nemá s očkovaním akýkoľvek problém. Ak máte 23 rokov … a rozhodnete sa odmietnuť transfúziu krvi alebo chemoterapiu pri rakovine, silne verím, že je to vaše právo, ale tieto rozhodnutia sú o deťoch, ktoré v nich nemajú žiadne slovo.“

       Od roku 2008 zomrelo 8 austrálskych bábätiek na čierny kašeľ, čo je vysoko nákazlivá bakteriálna choroba s vysokou úmrtnosťou u detí, oznámili noviny Herald Sun. V roku 2013 zasiahla Kaliforniu najväčšia epidémia čierneho kašľa za ostatných 60 rokov, za vznik ktorej obvinili rodičov, ktorí odmietli očkovanie svojich detí.

       Proti-očkovacie hnutie alebo hystéria okolo očkovania sa objavili spolu s očkovaním samotným. Nerozumne spája očkovanie s takými ochoreniami, ako je autizmus, s náhlymi úmrtiami dojčiat (Sudden Infant Death Syndrome = SIDS) alebo so skrytým šírením AIDS (porucha imunity, spôsobovaná vírusom HIV).

 

Zdroje:

 

Komentár prekladateľa

       Za úmrtia bábätiek na čierny kašeľ môže oveľa skôr plošné očkovanie matiek než to, že malé deti nie sú očkované. Podrobnejšie o tom v článku:

       Vakcinológovia, vrelo podporovaní výrobcami vakcín, s obľubou zvaľujú vinu na tých, čo ich snahy (očkovanie, vakcíny) bojkotujú, tzn. na svojich ne-zákazníkov. Ako je to v skutočnosti, sa dočítate napr. v článkoch:

       Súvislosť očkovania s náhlymi úmrtiami dojčiat je, myslím, viac než dostatočne vedecky podložená, viď napr. články:

       O očkovaní a autizme sme už toho popísali/preložili toľko, že sme už na to dávnejšie zriadili samostatnú rubriku.

       Súvislosť očkovania so šírením vírusu HIV je tiež viac než vysoko pravdepodobná, viď napr. články: