Už 19 úmrtí túto jeseň po očkovaní proti chrípke v Taliansku

09.12.2014 14:22

Il Messaggero.it2.XII.2014

 

       Pôvodný článok Vaccini, l'Aifa: test negativi. Ma c'è una terza morta sospetta a Roma: in tutto sono 19
       z taliančiny preložila Mgr. Anna Piva a jazykovo upravil Ing. Marián Fillo.

 

       Ďalšie úmrtia po očkovaní proti chrípke. Tretí prípad v Ríme: 90-ročnú ženu našla minulý víkend v kúpeľni mŕtvu jej vlastná opatrovateľka. Celkovo je úmrtí 19 a dotknutých výrobných dávok (šarží) očkovacej látky je 8.

       Prokuratúra v Ríme začala v tomto i zvyšných dvoch prípadoch stíhanie neznámeho páchateľa pre trestný čin vraždy z nedbanlivosti. Štátni prokurátori Giovanni Battista Bertolini a Alberto Galanti si vyžiadali pitvu týchto troch zosnulých občanov, ktorá by mala overiť prípadnú súvislosť medzi ich očkovaním a úmrtím. logo ISS

       AIFA (Agenzia Italiana del Farmaco = taliansky Štátny ústav pre kontrolu liečiv) a ISS (Istituto Superiore di Sanità

= Štátny zdravotný ústav) potvrdzujú, že prvé analýzy dvoch stiahnutých výrobných dávok sú kompletne negatívne, spomínaná vakcína je bezpečná a vylučujú prítomnosť endotoxínov. Navyše potvrdzujú zachovanie vzhľadu a obsahu antigénu podľa normy.

       Ministerka zdravotníctva Beatrice Lorenzin sa k tomu vyjadrila:

„Prípad, ktorý sa práve vyšetruje, je potrebné overiť. Pristúpili sme k predbežnému opatreniu, ktoré náš regulačný úrad požaduje, po niekoľkých hláseniach podozrení na vážne nežiaduce účinky očkovania.“

       Ministerka po svojom príchode na zasadnutie Rady EÚ pre zdravie uviedla, že „k dnešnému dňu nejestvuje žiadny vedecký dôkaz“ o príčinnej súvislosti očkovania s predmetnými úmrtiami. Varovala tiež, že na internete v týchto dňoch zosilnela „nevedecká kampaň proti zdraviu detí“.

       V Bologni na poliklinike Sant Orsola zomrela 72-ročná žena, Dolorina Atzori, chorá na cukrovku (pichala si inzulín 3x denne). V predchádzajúci pondelok bol očkovaná vakcínou, ktorá však nebola od Novartisu. Príčina smrti sa zisťuje.

       Prokurátor Valter Giovannini, vedúci skupiny verejného zdravotníctva na prokuratúre v Bologni, poslal na polikliniku príslušníkov NAS (Nuclei Antisofisticazioni e Sanità = Jednotka pre boj s podvodmi/zločinmi v zdravotníctve) a požiadal o vydanie zdravotného záznamu zosnulej pacientky s cieľom overiť jej všeobecný zdravotný stav. Deň po očkovaní sa žena zobudila s opuchom tváre a očividným výsypom (vyrážkami). Bola prevezená na pohotovostné oddelenie zmienenej polikliniky, kde nespomenula očkovanie. Pichli jej injekciu a predpísali krém. Keď sa vrátila domov, jej zdravotný stav sa zhoršil a v sobotu bola prevezená znova na polikliniku, kde včera zomrela. Jej sestra povedala:

„Chceme vedieť, čo sa stalo. Pred očkovaním sa moja sestra mala dobre a dnes už nie je medzi nami.“

logo SNAMI       Lekári: „Nie očkovaniu, pokým ustanovizne nezaujmú oficiálny postoj.“ Jasný je aj postoj SNAMI (Sindacato Nazionale Autonomo Medici Italiani = Nezávislé národné odbory talianskych lekárov). Predseda SNAMI Angelo Testa sa vyjadril:

„Žiadame silným hlasom, aby sa ministerka zdravotníctva Beatrice Lorenzin vyjadrila k tejto očkovacej kampani, v rámci ktorej boli zaznamenané podozrivé úmrtia. Jej slová — „pokračujte v očkovaní“ — s vymenovaním všetkých prínosov očkovania, ktoré poznáme, sú neprijateľné pre profesionálnych pracovníkov ako sme my a pre našich pacientov.“

       Tajomník Gianfranco Breccia hovorí:

„Psychóza z očkovania je očividná. Prečo radšej preventívne nezastaviť na krátku dobu očkovanie a až po dôkladom overení skutočností znovu začať očkovať, ak išlo iba o nešťastné náhody?“

       Prokuratúra v meste Prato sa rozhodla žiadať o vykonanie pitvy 89-ročného muža Loriana Goriho, ktorý zomrel minulý utorok a bol už pochovaný na cintoríne v Maliseti na okraji mesta. Exhumácia bude vykonaná dnes poobede. Takisto bude exhumované aj telo 89-ročnej ženy Genoveffy Gioviny Bellisario, ktorá zomrela minulú stredu v meste Frisa, okres Chieti, 24 hodín po očkovaní jednou z dvoch stiahnutých výrobných dávok vakcíny Fluad. Rozhodnutie vydala štátna prokurátorka Anna Benigni, ktorá vedením prípadu poverila Adriana Tagliabracciho z Inštitútu Súdneho lekárstva v Ancone.

       Prokuratúra v meste Lanciano považuje exhumáciu za povinnosť a začala vyšetrovanie. Včera tiež polícia zabavila injekciu podanej vakcíny.

       Primátor mesta Rím, Ignazio Marino, sa vyjadril:

„Dal som sa zaočkovať vakcínou Fluad a som tu, aby som to mohol dosvedčiť. Samozrejme, táto situácia si vyžaduje podrobné vedecké vyšetrovanie. Osobne môžem povedať, že za posledné štyri dni som podstúpil šesť rôznych očkovaní – chrípka, tetanus, čierny kašeľ… všetko preočkovania, pretože po 10 rokoch účinok vypršal. Verím v modernú medicínu, založenú na očkovaní. Samozrejme, to, čo sa udialo v posledných dňoch, sú vážne veci, ktoré si vyžadujú posúdenie výborom odborníkov.“

 

Poznámka redaktora:

       Hoci už v prvej polovici roku 2010 bolo vedecky potvrdené, že očkovanie proti chrípke neznižuje počet úmrtí na chrípku u starších ľudí, naše (a očividne ani talianske) zdravotnícke úrady si to zrejme ani po vyše 4 a pol roku stále nevšimli a vrelo odporúčajú, aby sa aspoň 75% dôchodcov dalo zaočkovať proti chrípke každý rok.

       Vieme teda, že očkovanie proti chrípke neznižuje úmrtnosť seniorov na chrípku, a talianski dôchodcovia teraz majú najmenej 19 veľmi dobrých dôvodov domnievať sa, že očkovanie proti chrípke úmrtnosť seniorov naopak zvyšuje.