Usmievavá zubatá vyzýva na očkovanie proti chrípke

18.01.2012 08:55

Ing. Marián Fillo

 

       V mojej e-mailovej schránke som si dnes našiel tento veselý obrázok z jedného (zrejme amerického) supermarketu:

       Veľká zubatá drží v rukách nápis "Očkovanie proti chrípke TU" a malá zubatá nápis "Vy kontra chrípka".

       Snaha výrobcov vakcín predať čo najviac svojich výrobkov zrejme nemá hraníc, čo sa týka vynaliezavosti v oblasti marketingu/reklamy. V roku 2010 sme Vám priniesli správu "Nehanební propagátori očkovania používajú striptízové kluby, aby nalákali ľudí na lekársky zbytočné očkovanie". Využijúc marketingové pravidlo "sex can sell everyhing", či skrátene "sex sells" ("sex dokáže predať čokoľvek" resp. "sex predáva") sa v jednom meste v USA snažili na očkovanie proti chrípke nalákať zákazníkov striptízového klubu, tak očkovali priamo v ňom. Inde zase otvorili "drive-in" očkovaciu kliniku, kde - podobne ako v podnikoch rýchleho občerstvenia MacDonald's Drive in - človek ani nemusí vystúpiť z auta a je obslúžený, v tomto prípade zaočkovaný proti chrípke. No a teraz už na očkovanie proti chrípke vyzýva samotná Zubatá (v gréckom bájosloví "Hádes - pán podsvetia", v kresťanskom názvosloví snáď "anjel smrti").

       Reklamné posolstvo je to vskutku veľavravné. Iste si spomeniete na nejakú reklamnú maketu pekára, čo Vás pozýva do pekárne, kuchára, čo Vás pozýva do reštaurácie, cukrára, čo Vás pozýva do cukrárne, vkusne oblečenej modelky, čo Vás pozýva do obchodu s odevmi, dámy s nápaditým účesom, ktorá Vás pozýva do kaderníctva, alebo vypracovaného svalovca, čo Vás pozýva do posilňovne. Každý Vás pozýva do svojho obchodu/predajne/podniku, kde ponúka svoje služby či výrobky.

       Kam Vás to teda pozýva očkovanie ponúkajúca Zubatá s kosou, ktorá kosí živých, a tým z nich vyrába mŕtvych?

       Čaro nechceného? :-)

 


Viac o očkovaní proti chrípke sa dozviete v článkoch v tomto prehľade.

Napísanie tohto článku zabralo autorovi približne 30 minút čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: Usmievavá zubatá vyzýva na očkovanie proti chrípke

sledovanie

miro | 19.01.2012

Skuste sa zamyslieť, že sledovanie neočkovaných je len sledovaním tých, ktorí predstavujú nezodpovedné riziko pre zodpovednú verejnosť.

Re:sledovanie

ela | 19.01.2012

hlupost - ked ides zaviest nejaky liek, musis (mal by si) skumat, ci je lepsie ho dat, alebo nedat. ci su zdravsi ti, co ho nedostali, alebo ti co ho dostali... neznamena to predsa, ze ked niekomu das nejaky liek, tak ten liek je 100%ny a treba ho predpisovat hlava-nehlava...

Re:sledovanie

ferko | 19.01.2012

Fúha, to mi niečo pripomína. Je to ako s tou zodpovednou verejnosťou hajlujúcou diktátorovi. Nezodpovedných "rizikových" zdravých neočkovancov treba označiť. Už len nálepku na prišitie na kabát treba domyslieť. Asi tak?

Re:sledovanie

Ing. Marián FILLO | 20.01.2012

Buďme konkrétnejší, Miro:

Kedy ste bol naposledy očkovaný proti čiernemu kašľu?

:)

ela | 18.01.2012

nuz, velmi trefne...
inak, otazocka - robia nasi ,,dobrodinci,, zakonodarcovia nieco ohladne estebackej novely, podla ktorej musia lekari nahlasovat neockovane deti, ku ktorej sa vyzbieralo vyse 2000 podpisov - pripomienkujucich ludi? Alebo zostalo ticho po plesine?

Re::)

Hundroš | 18.01.2012

Politici na nejaké pripomienky ľudí kašlú. Zažil som už dosť pripomienkovaní, a vždy sa na pripomienky vykašlali a prijali si čo chceli.

Re:Re::)

ferko | 18.01.2012

Takých politikov by bolo treba presvedčiť aby sa nechali verejne zaočkovať zubatou vakcínou/zubatými vakcínami podľa súčasného povinného očko kalendára.

Re:Re::)

ela | 18.01.2012

ach, aha, ano, zabudla som, ze na Slovensku zijeme v temnom stredoveku... tak aspon si mozme pripomenut vtip: bojite sa konca sveta v r. 2012? Tak pridite ku nam, na Slovensko, my sme tu 100 rokov pozadu...

Re::)

Ing. Marián FILLO | 19.01.2012

Ťažko to jednoznačne vyhodnotiť. MZ SR sa síce systematicky snaží ignorovať verejnosť (a teda aj hromadné pripomienky), čo ma ani veľmi neprekvapuje, lebo tu - tak sa mi zdá - ide v prvom rade o biznis firmy GlaxoSmithKline (ktorá je výhradným dodávateľom všetkých plne hradených vakcín v povinnom očkovaní detí na Slovensku), ale našli by sa aj určité plusy, čo sa okolo toho stali - hlavne vyjadrenie Úradu pre ochranu osobných údajov a tiež aktívne zapojenie SaS do tejto veci. Viac tu:
https://rizikaockovania.sk/spravy/ts_pripomienka_2012_suhrn.html

Re:Re::)

ela | 19.01.2012

no skutocne odporny pristup zakonodarcov!! uz neviem, ako to nazvat - ze by ohavne???

Pridať nový príspevok