Tento rok sa dá proti chrípke zaočkovať menej ľudí

03.11.2010 09:30

NaturalNews.com - 1.XI.2010 - Jonathan Benson

 

       Pôvodný článok "More people skipping flu shot this year"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Zdá sa, že obyvatelia USA dostávajú rozum ohľadom podfuku s očkovaním proti chrípke, keďže podľa novej štúdie tento rok plánuje alebo sa už dalo zaočkovať proti chrípke menej ľudí, než pred rokom. 31% opýtaných uviedlo, že si nie sú istí, či sa tento rok dajú zaočkovať kombinovanou očkovacou látkou 3-v-1, a to kvôli obavám o jej bezpečnosť a účinnosť, zatiaľčo 30% povedalo, že sa určite zaočkovať nedajú.

       Kanadský štatistický úrad nedávno vydal správu podľa ktorej 60% Kanaďanov a 80% obyvateľov USA minulý rok odmietlo očkovanie proti prasacej chrípke H1N1, aj keď médiá a vládne kampane k tomu tlačili ľudí niekoľko mesiacov (https://www.naturalnews.com/029919_H1N1_vaccines.html). A tento rok sa napriek nekonečným výzvam väčšina ľudí stále nechce dať zaočkovať akoukoľvek očkovacou látkou proti chrípke.

       Podľa výsledkov tohto prieskumu spomenulo 44% tých, čo odmietajú očkovanie proti chrípke, obavy z nežiadúcich účinkov. A tieto obavy majú dobrý dôvod, keď zvážime, že očkovacie látky proti chrípke spôsobujú vážne neurologické ťažkosti (https://www.naturalnews.com/026866_swine_flu_flu_vaccine_swine_flu_vaccine.html). 41% vyjadrilo obavy z celkovej (ne)bezpečnosti očkovacích látok proti chrípke a 45% povedalo, že pandémia prasacej chrípky minulý rok bola prestrelená a že očkovanie proti chrípke je pravdepodobne zbytočné.

       V inom prieskume, ktorý si dal vypracovať predajca liekov CVS, povedali dve tretiny opýtaných, že aj keď teraz CDC (Centers for Disease Control and Prevention = Stredisko pre kontrolu a prevenciu chorôb; obdoba slovenského Úradu verejného zdravotníctva - pozn. prekl.) odporúča očkovanie proti chrípke pre všetkých ľudí starších ako 6 mesiacov, toto odporúčanie nehrá nijakú úlohu v ich rozhodovaní. Inými slovami: väčšina ľudí jednoducho ignoruje odporúčania úradov.

       Na očkovanie proti chrípke naozaj niet dobrého dôvodu. Nejestvujú nijaké platné dôkazy, že toto očkovanie vôbec funguje. Tieto očkovacie látky však obsahujú širokú paletu jedovatých prísad, ktoré môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy. Takže namiesto očkovania je lepšie udržiavať si v tele zdravú hladinu vitamínu D a užívať výživové doplnky na posilnenie imunity, ako aj "superfoods" (potraviny obsahujúce mimoriadne vysoké množstvo dôležitých živín, ako napr. čučoriedky, rakytník či chlorella - pozn. prekl.), ktoré urobia pre Vaše zdravie a prevenciu chrípky oveľa viac.

 

Zdroj: