SÚRNE: Spojte sa so svojimi euro-poslancami ohľadne debaty o povinnom očkovaní v Európskom parlamente!

22.02.2018 11:09

www.svobodaVockovani.cz Česká verze www.svobodaVockovani.cz

    Z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

    Francúzska europoslankyňa Michèle Rivasi odpovedala na požiadavku EFVV (European Forum for Vaccine Vigilance = Európske fórum pre dohľad nad bezpečnosťou vakcín) osloviť Európsku komisiu pred 15.III.2018. Ona a niekoľko ďalších europoslancov z rôznych krajín chcú usporiadať tlačovú konferenciu v budove Európskej komisie, ktorá sa snáď bude zaoberať aj výborom pre petície a bude kritická k očkovacím programom, obzvlášť k povinnému očkovaniu. Navrhli sme otázky, ktoré spochybňujú dogmu, že vakcíny „chránia“, spochybňujú údaje o účinnosti a nákladoch na očkovanie, tvrdenia o bezpečnosti a zdravotných dopadoch očkovania, transparentnosť systémov na hlásenie nežiaducich udalostí po očkovaní a ktoré poukazujú na závažnejšie choroby, vznikajúce v dôsledku očkovania.

Budova Európskeho parlamentu    Michèle Rivasi nás poprosila, aby sme všetci čo najskôr napísali našim europoslancom žiadosť, aby sa k nej pripojili. Čím viac europoslancov sa bude zaujímať o otázky očkovania a povinného očkovania, zastupujúc tým svojich voličov, tým lepšie. Michèle Rivasi do toho nepôjde, ak nedostane podporu viacerých europoslancov. Preto navrhujeme, aby ste nižšie uvedený (alebo podobný) text poslali vašim europoslancom a poprosili ich, aby odpovedali ako vám, tak aj Michèle Rivasi. Aj keď sa k nej nepripoja, aspoň pocítia silu záujmu verejnosti, dozvedia sa o EF VV a jeho zastúpení vo vyše 20 krajinách a o našej petícii, a musia vám odpovedať.

    Zdieľajte, prosím, túto žiadosť s ostatnými, ktorí by mohli napísať svojim europoslancom a dať nám vedieť o ich odpovediach. Budeme radi, ak v e-maile tomu-ktorému europoslancovi dáte do kópie (CC) adresu bo ard@efvv.eu. Voľby do Európskeho parlamentu bývajú v každej z členských krajín Európskej únie raz za 5 rokov a najbližšie budú v roku 2019, takže je najvyšší čas spojiť sa s vašimi europoslancami teraz.

 

Kontakty na slovenských euro-poslancov:

    Tu je zoznam všetkých slovenských europoslancov na stránke Európskeho parlamentu:

a tu sú, pre vaše pohodlie, všetci priamo vymenovaní aj s e-mailovými adresami:

 

Návrh e-mailu europoslancovi

    Nezabudnite, prosím, na konci uviesť vaše meno, priezvisko a prípadné tituly, ako aj poštovú adresu (trvalý pobyt) a pokojne si tento návrh upravte podľa svojho vkusu. Nezabudnite tiež, prosím, ponechať len tvary príslušné pre váš rod a rod daného europoslanca / danej europoslankyne (vyznačené červenou farbou).


Milá pani / Vážený pán PRIEZVISKO EUROPOSLANCA/EUROPOSLANKYNE,

    Píšem Vám ako zaujímajúci/a sa občan/občianka, otec/matka a podporovateľ(ka) EFVV (European Forum for Vaccine Vigilance = Európske fórum pre dohľad nad bezpečnosťou očkovania), ktoré zastupuje tisíce ďalších rodičov.

    Vyzývam Vás ako nášho zástupcu / našu zástupkyňu v Európskej únii, aby ste sa pripojili k francúzskej europoslankyni Michèle Rivasi a niekoľkým ďalším europoslancom z rôznych krajín v kladení kľúčových otázok Európskej komisii ohľadne očkovacích programov a povinného očkovania. Európska komisia teraz konzultuje tieto otázky a obdobie konzultácii sa končí 15.III.2018, takže to veľmi ponáhľa. Otázky okolo účinnosti a nákladov na očkovanie, okolo bezpečnosti a zdravotných dopadov očkovania, okolo transparentnosti systémov na hlásenie nežiaducich udalostí po očkovaní a o ochoreniach, ktoré sú následkom očkovania, zostávajú stále nezodpovedané. Dúfame, že tieto otázky budú položené Európskej komisii počas podujatia, ktoré sa má konať pred 15.III.2018.

    Európskej komisii tiež predstavíme našu petíciu, ktorá je preložená do 12 jazykov a podpísaná vyše 120.000 občanmi:

    Dajte mi, prosím, vedieť, či podporíte túto aktivitu a či sa spojíte s Michèle Rivasi pre získanie viac údajov a dohodnutie ďalšieho postupu:

Michèle Rivasi
michele.rivasi@europarl.europa.eu

telefón: +32 2 28 45 397

    Vopred srdečne ďakuje

(PRÍPADNÉ TITULY) MENO PRIEZVISKO (PRÍPADNÉ TITULY)
ULICA ČÍSLO
PSČ MESTO/OBEC


 

    Zostáva len málo času, tak, prosím, napíšte svojim europoslancom čo najskôr.

    Vopred ďakuje

Správna rada EFVV

 


    Len vďaka dobrovoľným príspevkom čitateľov a poslucháčov môže Sloboda v očkovaní prinášať všetkým ľuďom bezplatne dôležité informácie (nielen) o očkovaní. Ak si myslíte, že naša práca má hodnotu, a ak je to vo vašich možnostiach, prispejte, prosím, na ďalší chod tejto stránky. Každé euro a každý cent je dobrý a srdečne ďakujeme zaň!
    Môžete však priložiť ruku k dielu aj iným spôsobom.