ŠÚKL zmenil svoj web. Výsledok: všetky odkazy na informácie o vakcínach na stránke ŠÚKL sú neplatné

27.07.2011 11:11

Ing. Marián FILLO

 

       Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) zmenil vnútornosti svojej webovej stránky (zrejme prechod na iný redakčný systém alebo na inú verziu toho istého redakčného systému), čím však došlo k zneplatneniu všetkých odkazov na databázu registrovaných liekov (vrátane vakcín) a súvisiacich dokumentov - príbalových letákov (PIL) a súhrnov charakteristických vlastností (SPC).

       Prišli sme na to úplne nevdojak. Zmena je stará pravdepodobne tri dni, keďže u všetkých liekov (vrátane vakcín) je nastavený dátum poslednej aktualizácie na 24.VII.2011. Je nemysliteľné, že by skutočne došlo k aktualizácii všetkých (tzn. niekoľko tisíc) registrovaných liekov v jeden jediný deň, pretože to by bolo personálne a technicky nezvládnuteľné, ide teda očividne len o zmenu v informačnom systéme ŠÚKL, pri ktorej sa v skutočnosti nijaké informácie o liekoch nemenili ani nepridávali.

       Keďže všetky súbory a informácie o liekoch sú po starom, z užívateľského hľadiska je pridaná hodnota tejto zmeny nulová. Z hľadiska správcu webu, ktorý na web ŠÚKL odkazuje, je hodnota tejto zmeny vyslovene záporná, keďže to znamená nahradiť všetky staré odkazy na web ŠÚKL odkazmi novými. Zaujímalo by ma, kedy konečne ŠÚKL za peniaze daňových poplatníkov (tzn. aj za moje peniaze) začne robiť niečo naozaj užitočné pre verejnosť, napr. kompletné chemické rozbory vakcín - z každej výrobnej dávky aspoň niekoľko kusov, a nie vyhadzovať verejné zdroje na zmeny v informačnom systéme, ktoré verejnosti neprinášajú absolútne nijaký úžitok, ba práve naopak.

       V tejto súvislosti sa vopred ospravedlňujeme Vám - čitateľom našich stránok - za nefunkčné odkazy na stránky ŠÚKL a prosíme Vás, aby ste nám ich hlásili. V rámci očkovacieho kalendára sme už všetky odkazy nahradili za nové, ale aj v niektorých iných článkoch sa sem-tam odkaz na stránku ŠÚKL vyskytne. Máme však už niekoľko stoviek článkov a dôkladná kontrola všetkých je nad rámec kapacity dobrovoľníckej práce na www.slobodaVockovani.sk.

       Vopred ďakujeme za túto (aj akúkoľvek inú) Vašu pomoc s vylepšovaním našej stránky.

 


Napísanie tohto komentára trvalo správcovi www.slobodaVockovani.sk približne 15 minút.

 

Diskusia: ŠÚKL zmenil svoj web. Výsledok: všetky odkazy na informácie o vakcínach na stránke ŠÚKL sú neplatné

děkujeme!

ihriih | 27.07.2011

děkuji za to, co děláte
na Slovensku je situace kolem povinného očkování mnohem horší než v Česku
dáváte taky velký příklad ostatním, že jedinec nebo hrstka lidí je schopen velmi ovlivnit zdánlivě nerozbitelné
stačí vytrvalost a "boží vedení"

Re:děkujeme!

Ing. Marián FILLO | 13.08.2011

Ďakujem(e) za uznanie.

Pridať nový príspevok