ŠÚKL nariadil stiahnutie výrobnej dávky hexavakcíny Infanrix Hexa kvôli mikrobiálnej kontaminácii - 2x DOPLNENÉ

08.10.2012 05:09

Ing. Marián FILLO

 

Doplnené: článok bol pôvodne vydaný 7.X.2012 o 056 a doplnený o 1842 o údaje z Česka. Následne bol doplnený o expiračnú dobu 8.X.2012 o 509.

 

logo GlaxoSmithKline       Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) včera nariadil stiahnutie výrobnej dávky č. A21CB191B vakcíny Infanrix Hexa (výrobca: GlaxoSmithKline), ktorou sa na Slovensku povinne očkujú deti v 3., 5. a 11. mesiaci života, s odôvodnením:

"Počas kontroly kvality bola zistená potenciálna mikrobiálna kontaminácia výrobného prostredia, samotné produkty nie sú mikrobiálne kontaminované."

       Vzhľadom k tomu, že rozhodnutie o stiahnutí vakcíny z lekární a od poskytovateľov zdravotnej starostlivosti (detských lekárov) je I. triedy urgentnosti ("Nedostatky, ktoré potenciálne ohrozujú život alebo môžu spôsobiť vážne ohrozenie zdravia. Opatrenie vykonať ihneď!"), možno oprávnene pochybovať o tom, že samotné vakcíny nie sú mikrobiálne kontaminované.

Infanrix Hexa       Žiaľ, v rozhodnutí o stiahnutí nie sú uvedené žiadne bližšie údaje (čím konkrétne bolo výrobné prostredie kontaminované), z nedávno vykonanej kontroly kvality vo výrobnom závode konkurenčného výrobcu vakcín Sanofi Pasteur však možno tipovať, že môže ísť buď o nedostatočnú inaktiváciu vírusov detskej obrny, alebo o nedostatočnú dezinfekciu za účelom zabránenia bakteriálnej kontaminácii.

       Nech už je tak či onak - toto rozhodnutie je očividne rozporuplné. V prípade, že samotné vakcíny nie sú kontaminované (čo sa v ňom tvrdí), nie je predsa dôvod na ich stiahnutie, a už vôbec nie na okamžité stiahnutie (I. trieda urgencie).

       Obdobné vyhlásenie vydal aj český Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL), ktorého formulácia však vyznieva o poznanie inak (a logickejšie):

"Léčivý přípravek se stahuje z důvodu závady v jakosti: riziko potenciální mikrobiologické kontaminace."

       Nikde v ňom nenájdeme ubezpečenie, že samotné vakcíny nie sú kontaminované - práve naopak: píše sa v ňom, že uvedená výrobná dávka vakcíny je možno kontaminovaná, a preto sa sťahuje.

       O naliehavosti tohto opatrenia svedčí fakt, že v Česku i na Slovensku bolo vydané v sobotu - nie v pracovný deň.

 

Doplnené 8.X.2012:

       Niektorí čitatelia sa pýtali, koľko vakcín z tejto výrobnej dávky už bolo aplikovaných. Na to by asi vedeli odpovedať len českí a slovenskí distribútori vakcín, každopádne však ak je expiračná doba do januára 2014 a ak je podľa aktuálneho príbalového letáku čas použiteľnosti (kapitola 6.3) 3 roky, vakcína musela byť vyrobená v januári 2011, tzn. pred rokom a trištvrte. Teoreticky sa ňou teda môže očkovať už rok a trištvrte, prakticky to bude o niečo menej, lebo nejaký čas zaberie dovoz, papierovačky a tiež to chvíľu "kvasí" na sklade u distribútora. Keďže je to už pomerne dlhý čas od výroby (uplynula už viac než polovica expiračnej doby), je pravdepodobné, že väčšina vakcín z tejto výrobnej dávky už bola aplikovaná. Skutočné čísla však poznajú asi len distribútori.

 

Zdroje:

 

Čítajte tiež:

 


Napísanie a zverejnenie tohto článku zabralo autorovi približne 1,5 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: ŠÚKL nariadil stiahnutie výrobnej dávky hexavakcíny Infanrix Hexa kvôli mikrobiálnej kontaminácii

Re:Ako zistim, ktorou sarzou bolo moje dieta ockovane?

jana | 08.10.2012

máte to v očkovacom preukaze alebo ak ho nemáte,tak to má v zdravotnej dokumentácii vaše dieťa...

kontaminace

MUDr.Ludmila Eleková | 08.10.2012

Kdo ví něco o vakcínách, ví, že prostě musí být kontaminované. O něčem víme a vadí nám to (nebo se tváříme, že nevadí), o spoustě věcí nevíme. Viz. různé ty objevené prasečí viry, DNa apod. Moc by mě zajímalo, podle čeho moudré hlavy s pravomocí rozhodovat posoudí, která kontaminace vadí a která ne. Zatím to vypadá tak, že když se ušpiní jedna šarže, je to ok, ale když je špinavá vakcína z principu výroby, tak je to ok.

Očkovanie

Jarmila | 08.10.2012

Naše dcera byla očkovaná touto šarží v únoru a na konci června jsme byli hospitalizovány s diagnozou černého kašle... Náhoda???

Re:Očkovanie

Ivana | 08.10.2012

Ahoj ako sa prejavovala choroba tvojej-? mala aj horučky??

Re:Re:Očkovanie

Jarmila | 09.10.2012

Začal kašel, nepřikládala jsem tomu váhu, věděla jsem, že jsem jeden den nevychytala oblečení a venku to zrovna foukalo. Řešila jsem to sirupem na radu dr., manžel nechtěl hned dávat antibiotika. Teplota byla do 38. Po týdnu co sirup nepomohl, jsem šla opět k dr., ta říkala ihned dát antibiotika. Mallá už ale začínala se v noci mít poruchy v dýchání, resp. se probudila a nemohla se nadechnout, takže jsem se nechala poslat do nemocnice pro jistotu, kde jí dali natibiotika Klacid... Po dvou dnech se to zlepšilo. Kašel byl ošklivý, hlavně co kašel to většinou zvracela všechno, co vypila... No bylo to hnusné, ale v nemocnici mi sestřička jedna říkala, že tam měli proočkované děti s černým kašlem a byly na tom mnohem mnohem hůře. V podstatě nás hospitalizovali v pondělí na dětské a když ve středu nás stěhovali na infekční, tak tam přijelo růžové usměvavé dítě a váhali, zda si nás tam vůbec nechají.

info

OtOman | 07.10.2012

V pondeli byl ockovan nas syn - od ctvrtka pokaslava, jsem z toho co ctu naprosto konsternovan - dokaze nekdo nekde vyhrabat (nalezt, vygooglit) vice informaci?

Re:info

OtOman | 08.10.2012

V ockovacim prukazu cislo sarze nemame, telefonoval jsem nasi detske lekarce, ta samozrejme cisla eviduje a bohuzel jsme touto sarzi ockovani. V ordinaci mela tuto sarzi a jeste jednu. Dle sdeleni SUKL bude oficialni vyjadreni vyrobce pro pacienty a lekare k seznameni vyveseno na SUKL.cz behem dnesniho dne.

Re:Re:info

OtOman | 08.10.2012

Tak vyjadreni drzitele licence je na strankach sukl.cz. Nic noveho bohuzel neprineslo, tedy spise podporuje dohady, proc to vubec stahuji a proc po tak dlouhe dobe. Tohle smrdi nejakym nezadoucim ucinkem az po nekolika mesicich, pripadne po nekolika davkach stejne sarze.

VEREJNA VYZVA ORGANOM CINNYM V TRESTNOM KONANI

NeDlouholudsky | 07.10.2012

Tymto vyzyvam organy cinne v trestnom konani v slovenskej republike aby zacali preverovat ci konanim v tejto veci nebol spachany trestny cin, zlocin, alebo precin co i len z nedbanlivosti.

Podla zakonov ktorykolvek cinny v trestnom konani je povinny zacat toto preverovanie akonahle sa o tejto sktuocnosti dozvie.

Idealne by bolo keby pan Ing. Marián FILLO podal podnet na Generalnu prokuraturu na zacatie tohto preverovania aby sa nemohli statne organy vytocit ze "o tom nevedeli" a pekne zverejnit cele konanie vo veci.

Latka bola uvedna na trh, bez preverenia, cize ide podla mna o zlocin vseobecneho ohrozenia spachany minimalne z nedbanlivosti a niekto by za to mal byt potrestany!.....

Tak isto rodicia deti ktore boli touto latkou zaockovane (ak take boli) okamzite to rieste trestnym oznamenim na prokuraturu.

Re:VEREJNA VYZVA ORGANOM CINNYM V TRESTNOM KONANI

Dan | 08.10.2012

tak to smeruj na organy cinne v trestnom konani a nie tu na fore!!!!!!!

alergicka reakcia

Ľuboslava | 07.10.2012

je to jeden velký hnus.krsniatku po preočkovani v piatom roku života na tretí den po očkovani očervenela skoro cela noha...museli nasadit antibiotika....postupne pribudali dalšie deti...doktor vakcinu vratil-reklamoval.že vraj ide o silnu alergicku reakciu.

Re:alergicka reakcia

Rajka | 07.10.2012

...no, a už je to tu...

Re:alergicka reakcia

jana | 08.10.2012

neviem prečo mu očervenela práve noha,ked po 1 roku dieťaťa sa má dieťa očkovať len do ruky a nie nohy.

ide o jednu výrobnú dávku

Laura Vavreková | 07.10.2012

Predsa sa tam píše že ide o určitú výrobnú dávku, ktorá mohla byť kontaminovaná, nie? Nie že to stiahli kvôli tomu že hexa ako taká sa už ďalej nebude podávať, lebo je nebezpečná...A otázne je koľko životov by vakcína zachránila v prípade epidémie. Veď tie sú vykynožené práve vďaka očkovaniam.

vykynožené epidemie?

MUDr.Ludmila Eleková | 07.10.2012

Skutečně? Podívejte se sem https://genesgreenbook.com/content/proof-vaccines-didnt-save-us a dejte mi prosím vědět, kolika procenty přispěly vakcíny k vykynožení epidemií.
A musíme vyjmout tetanus, ten jaksi není přenosný z člověka na člověka a proto nemohou ani být jeho epidemie.

epidémie ?

Laura Vavreková | 07.10.2012

Pani doktorka, zameriavate sa na homeopatickú liečbu proti ktorej ja nič nemám, ba naopak. Napísala som môj názor lajka, nič viac. Čo sa týka Tetanu v každom prípade ale môže byť smrteľný. Ako inak než vakcínou je možné sa proti nemu účinne brániť?

Re:epidémie ?

Ing. Marián Fillo | 08.10.2012

proti tetanu sa možno brániť jednak hygienou, jednak vitamínom C. Viac k tetanu tu: https://www.slobodavockovani.sk/clanky/temy/tetanus/

Re:Re:epidémie ?

jaja | 08.10.2012

iste vitamínom C....blbosť ako rampa

Re:Re:Re:epidémie ?

NeDlouholudsky | 08.10.2012

.....to teda fakt si...

Re:Re:Re:epidémie ?

Ing. Marián FILLO | 09.10.2012

pre jaja:

Radšej študuj, kým nabudúce trepneš takú hovadinu ako teraz.
Napr. tu:
https://www.mv.helsinki.fi/home/hemila/CT/tetanus.htm#mozTocId585796

Re:Re:Re:Re:epidémie ?

Zojita | 09.10.2012

Tu je aspon vidiet jak su ludia blby a veria tomu ze si zabezpecia zdravie na zaklade vakciny namiesto zdravej stravy + vitaminy. Konecne sa zobudte !!
Do tele je potreba davat vitaminy a nie virusy !!!

Re:epidémie ?

Michal | 08.10.2012

Nemyslím si, že by bol tetanus taká hrozba. Pôvodcami sú baktérie Clostridium tetani, ktoré sa množia len bez prístupu kyslíka. Vlastne ani nie samotné baktérie, ale toxíny, ktoré produkujú. Takže pri normálnom krvácaní žiadny tetanus nehrozí, lebo sa nemôžu rozmnožovať. Pri ťažkých poraneniach je aj tak nutná hospitalizácia a naši lekári sú dostatočne skúsení, a vedia, kedy a ako majú vyčistiť ranu, alebo dať protitetanovku. Osobne mám väčšie obavy z adjuvantov obsiahnutých vo vakcíne, než z toho, že dostanem tetanus.

Re:Re:epidémie ?

Romana | 15.10.2012

Já ho dostala právě po špatné vakcíně. Teplota, bolest v krku, zduřelé uzliny, motání hlavy, místo vpichu rudé,tvrdé, horké. Volala jsem Dr. jestli ordinuje, jen se zeptal zda jsem byla očkovaná tetanovkou a že mám ihned přijít , dostala jsem ATB, do týdne bylo všechno OK. Pak mi celkem není jasné při uraze,přeočkování preventivně tetanovkou,přece ta imunita,protilátky se taky tvoří nějakou dobu a když bych měla ránu ,kterou by se mi dostal tetanus, tak začně působit, množit se rychleji než začne tvořit protilátky ta vakcína ne? Prostě si myslím, že by propuknul dřív ,než by vakcína začala vůbec fungovat jak má, nebo ne a pletu se?

Re:Re:Re:epidémie ?

Ing. Marián FILLO | 18.10.2012

Práveže nie. Vytvorenie významného množstva toxínu chvíľu trvá a vo vakcíne je cca 50x viac MODIFIKOVANÉHO tetanového toxínu, nalepeného na hydroxid hlinitý, ktorý vybičuje imunitu, takže sa tie protilátky vytvoria skôr (dřív).

Problém však je, že to by ten toxín musel najskôr prejsť krvným obehom, aby mohli byť protilátky niečo platné. Ak však toxín putuje priamo do nervu, tak protilátky nie sú nič platné, lebo do nervovej sústavy protilátky neputujú (na rozdiel od vitamínu C). Preto je veľmi dobre možné zomrieť na tetanus NAPRIEK PREBYTKU PROTILÁTOK.

Re:epidémie ?

buganga | 08.10.2012

každý predsa vie, že lajka bol prvý pes vo vesmíre. tak ako každý vie, že vakcíny nevykynožili žiadne epidémie, to čo ich potlačilo, je hygienická a sociálna gramotnosť-t.j.čisté ruky, suchý a teplý príbytok a po práci odpočinok.

Re:Re:epidémie ?

Laura Vavreková | 08.10.2012

Jasné. Skôr mám dojem že každí vie len mudrovať.

Re:Re:Re:epidémie ?

alena | 08.10.2012

Laura, skuste si nieco o tom nastudovat. Odporucam knihu Dr.Hirteho Ockovanie za a proti. Tí,co sa Vam teraz zdaju,ze tu mudruju,,to maju uz davno nastudovane a nielen tuto knihu ale mnozstvo knih,,clankov,studii atd. Mozno sa aj Vam potom otvoria oci. Nic v zlom,je to len moja rada...ja som kedysi tiez bola toho nazoru,ze ockovanie je bezpecne a ucinne-uz ale nie som...

Re:Re:Re:Re:epidémie ?

Laura Vavreková | 08.10.2012

Ok, ďakujem. Mám z toho celého "zmiešané" pocity..

Re:Re:Re:Re:Re:epidémie ?

alena | 08.10.2012

vela rodicov malo kvoli protichodnym informaciam tiez zmiesane pocity tak ako aj Vy- ja takisto- a preto vsetok moj volny cas venujem uz vyse 2 roky studiu vsetkeho,co sa ockovania tyka...mam nakupene vsetky mozne knihy na tuto temu...teraz uz neockujem...aj tu na tejto stranke mate knihu od imunologicky Dr. Obuchanyc-mozete precitat a nemusite kupovat...

Re:Re:Re:Re:epidémie ?

jana | 08.10.2012

plne s vami súhlasím pani alenka,ja som tiež bola zástancom očkovania,pokiaľ človek nemal prístup k rôznym informáciam,ale hoci som zdravotná sestra a detská sestra,môj názor sa veľmi zmenil a nie som presvedčená o spolahlivosti veškšrého očkovania...

Re:Re:Re:Re:Re:epidémie ?

alena | 09.10.2012

u mna to zacalo tak,ze pediatricka mi vnucovala vsetky dobrovolne ockovania rotarix, ovcie kiahne a vtedy este dobrovolne pneumokoky a na niektore som od zdrav.sestry-mojej znamej-dostala info,ze radsej nedavaj, je to zbytocné...tak som zacala studovat sama...a som velmi rada,ze uz som sa nespoliehala na autoritu pediatra,ale ze ma nieco posunulo k tomu,ze som zacala patrat sama - keby som nezacala tak dnes uz moje druhe babo ma v sebe 2 davky mozno prave tej stahovanej sarze hexy - hroza co i len pomysliet...som za slobodnu volbu - ak chce niekto ockovat-prosím...ak nechces a chces radsej vyuzit inú alternativu-napr.homeopatiu - prosím...rozhodnutie by malo byt na kazdom z nás...

výrobná dávka

Marcela | 07.10.2012

Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť? Vzťahuje sa to stiahnutie aj na výrobnú dávku A21CB045A?To posledné dvojčíslie s písmenom nesedí..máme ísť na tretie preočkovanie a teraz váham..ĎAKUJEM za odpoveď.

Re:výrobná dávka

Ing. Marián Fillo | 08.10.2012

stiahnutie sa vzťahuje len na uvedenú výrobnú dávku, ale z logiky veci by som si ja osobne nebol istý ani ostatnými výrobnými dávkami.

Re:Re:výrobná dávka

NeDlouholudsky | 08.10.2012

Z logiky veci vyplyva, ze kde je jedna chyba..........su aj dalsie chyby....

lebo proste jednoducho, ked sa vyskytne uz jedna chyba, je samozrejme ze

a) bud nemaju bezpecnost riesenu tak ze je to viacnasobne istene
b) maju to sice viacnasobne istene ale zle!

:-) tak ci onak, kde sa vyskytla jedna oficialne priznana chyba, tak je ich aj viac, az by som napisal casto a neurekom.....

v skutocnosti by taketo priznanie zabijania a poskodzovania deti inu firmu polozilo ale GSK nie, lebo ludia su hlupaci.....

:)

hadanka | 07.10.2012

v pripade ze maju podozrenie alebo doslo pri vyrobe k moznosti kontaminacie...musia to stiahnut aj ked niesu kontaminovane vakciny.... tak ako s metanolom v cechach.... hrozila moznost otravy tak stiahli vsetok chlast..... su to zakladne bezpecnostne pravidla a postupy.... len tu sa s toho robi trapna konspiracia!

Re: :)

Ing. Marián FILLO | 07.10.2012

OK. Tak potom by ale nemali vyhlasovať, že vakcíny ZARUČENE nie sú kontaminované.

Re: :)

sh | 07.10.2012

k trapnej konspiracii.. zaujimalo by ma preco sa o niecom takomto dozvedam odtailto a nie z medii.. ked prehladavam media preco nikde neni ani zmienka o takejto zasdnej veci??

Re:Re: :)

sh | 07.10.2012

a co viac..samotny vyrobca neinformuje o tom na stranke ale zato ma velkymi pismenami "GSK vydala správu o spoločenskej zodpovednosti"..spravame sa eticky a sme transparentny (..my ass..) !!!

Re:Re:Re: :)

Livia | 08.10.2012

ŠUKL je dost hodnoverny zdroj informacie! ŠUKL je zodpovedny za lieky prevadzkovane v SR !

Re:Re: :)

ha | 08.10.2012

Takže zaručená informácia môže byť len z médií a nie z oficiálnej stránky ŠUKL ? Ak niečo nie je v správach tak to neexistuje? No zbohom, kam sme sa to už dostali s tým vymývaním mozgov, už sa verí iba tomu a práve len tomu, čo je v správach :-(

Re:Re:Re: :)

Ing. Marián FILLO | 08.10.2012

To ste asi zle pochopili reakciu sh, ktorá je skôr kritikou mainstreamových médií, že sa nevenujú takýmto zásadným témam.

Každopádne, dnes ráno vraj o tom informovalo Fun rádio, takže aspoň jeden zástupca mainstreamu prispel k informovanosti verejnosti.

Re:Re:Re:Re: :)

aká | 08.10.2012

Hlavne, že nám ju dnes o 11 doktorka pichla!!!!! Tak ako tá informovanosť funguje?!?!?

Re:Re:Re:Re:Re: :)

Ing. Marián FILLO | 09.10.2012

Pokiaľ je to naozaj tá istá šarža, tak ju teda fakt pichnúť nemala.

Re:Re: :)

zabkolienka | 08.10.2012

odpoved hladajte vo vlastnickych vztahoch k farmakofirmam a mainstreamovych medii - ide o tie iste osoby :-))

Re: :)

gabriela | 07.10.2012

Ja mám 1,5 ročné dieťa a nemyslím si, že I. stupeň urgentnosti ŠULK je trápna konšpirácia. A myslím, že si to nemyslia ani rodičia detí, ktorých v nasledujúcich dňoch očkovanie čaká.
Ak nemáte nič prínosné k tejto správe tak si nechajte láskavo vaše trápne komentáre pre seba.

Re:Re: :)

Michal | 08.10.2012

gabriela. Osobne si myslím, že máte prd a nie 1,5 ročné dieťa. Z Vašich príspevkov by som hádal, že ste buď distribútor vakcín, alebo dobre sponzorovaný "podávač" vakcín...

Re:Re: :)

Veronika | 08.10.2012

Gabriela,neprajem vám,aby ste na danú tému zmenili názor tak,že sa to odrazí na vašom dieťati. Takže by som bola vo svojich vyjadreniach opatrná...

Re:Re: :)

via | 08.10.2012

michal a veronika... asi neviete citat alebo si uvedomovat zmysel textu. ved gabriela reagovala na prispevok hadanky, tak si to este raz precitajte a potom piste blboviny...

Re: :)

ada | 08.10.2012

ŠÚKL vydal bohorovné vyhlásenie "samotné produkty nie sú mikrobiálne kontaminované".......Na základe čoho? Nechal urobiť NEZÁVISLÝ rozbor (čo je jeho psou povinnosťou) výrobnej dávky č. A21CB191B vakcíny Infanrix Hexa či sú alebo nie sú mikrobiálne kontaminované? Až nezávislé laboratórne testy a ich výsledky ma presvedčia o tom, že nie sú kontaminované. Keď ich bude ŠÚKL mať, nech ich hodí na svoju stránku. Asi tak.

Re:Re: :)

Kristina Lipovska | 08.10.2012

Mne SUKL odpisal (este pred rokom), ze oni priebezne neoveruju kvalitu vakcin. Dokonca ani pri "uvadzani" novej vakciny na trh, nedavaju robit rozbor; staci im, ked im vyrobca predlozi "certifikat" z akejkolvek krajiny EU, ze vakcina obsahuje to, co deklaruje vyrobca. Takze ak pred (napr. 10. rokmi) dostane vyrobca certifikat, tak uz nik v SR (v zahranici sa obcas kontroly vyskytnu, naposledy bolo "halo" okolo "bordelu" vo vyrobe Sanofi) nerobi ziadne priebezne kontroly, az kym (ako v tomto pripade) sam nenahlasi, ze ma kontaminovanu vyrobu, alebo sarzu a pod.

Re:Re:Re: :)

NeDlouholudsky | 08.10.2012

ano to sa vola "vyhlasenie o zhode", alebo inak vyrobca si sam zodpoveda za svoje vyrobky ze su v sulade s predpismi a normami, akurat ze je "trochu" problem v SR kto zodpoveda ked v sulade s predpismi nebudu :-).......zabije to alebo zmrzaci cloveka a GSK povie "sorry" no, stane sa :-D

Re:Re:Re: :)

GlobalParazit | 08.10.2012

Presne tak, ešte som nevidel kuchára, ktorý by o svojom jedle pred zákazníkom povedal, že ho uvaril na hov.o.
A tým slepým, čo tu ospevujú výhody očkovania a presvedčenie asi len to Odpusť im bože, nevedia čo činia. Snáď raz precitnú. A dovtedy nech sa kľudne nechajú liečiť antibiotikami a antipyretikami, nech to precitnutie urýchlia...

Re: :)

alica | 08.10.2012

ja len toľko k očkovaniu, malo by to byť dobré aspoň na to že sa rodičia začnú viac zaujímať o to čo im všemocný lekári a štát ordinujú a začať študovať aj nežiadúce reakcie, viete nikomu neprajem aby si prežil čo my keď sa Vám po očkovaní hexa vakcínou s MMR dieťa po pár týždňoch vráti vo vývine a prestane Vám hovoriť mama !!! a to sme si s očkovaním dlho vôbec nespájali, až postupom keď nás pomaly diagnostikovali na kadejaké autistické syndrómy, pretože to naozaj vážne k tomu smerovalo, a na šťastie sme natrafili na alternatívnu liečbu a diagnostiku magnetickou biorezonanciou kde nám veľmi pomohli, a najmä potvrdili kopec baktérií a ťažkých kovov v tele malého, našťastie nám s tým pomohli, možno aj účinok vakcíny okolo 4 roku odoznieva, ako mnoho iných rodičov uvádza, tak vďaka Bohu že sme nedopadli horšie!! buďte šťastní všetci čo Vašich detí imunita takú zabijácku kombináciu zvládla, ďakujte Bohu a modlite sa !!

Re:Re: :)

Lulu | 09.10.2012

Ada, prosim Ta, ako vam pomohli na tej mag. biorezonancii? Bolo vidiet nejaku zmenu? A kde ste na to boli? Drzim vam velmi palce.

Re: :)

jaja | 08.10.2012

presné!!!!

Re:Re: :)

jaja | 08.10.2012

treba vyvolať strach!!!hurá do toho

Re:Re:Re: :)

ada | 08.10.2012

dobromyseľná viera v čistotu vakcín (naivita, že nemožu byť kontaminované) po prebudení na roznych detských oddeleniach, od interného cez chirurgické až po onkologické...tá blbá viera, vyvoláva neskutočný strach.......!!!! hurá to nie je...!!!

francouzsti-doktori-polovina-ze-vsech-predepsanych-leku-je-zbytecna-nebo-nebezpecna

dghh | 07.10.2012

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1140-francouzsti-doktori-polovina-ze-vsech-predepsanych-leku-je-zbytecna-nebo-nebezpecna

žeby kvôli vedľajším účinkom?

Rajka | 07.10.2012

Ktovie, kovôli čomu to sťahujú? Možno zistili, že to naozaj poškodzuje zdravie, no to nemôžu priznať.

konečne začali pracovať

irena | 07.10.2012

Chvályhodné ale je neskoro, mňa zaujíma koľko detí odškodnia za toto fiasko , ktoré vôbec nie je výnimočné a ojedinelé.
Zaujíma ma kedy odškodnia rodiny zomretých detí , detí ktoré majú rakoviny , sú poškodené doživotne slávnou hexou a inými očkovacími sajrajtami.

Re:konečne začali pracovať

Ing. Marián FILLO | 07.10.2012

No ale všimni si, že to nie sami od seba, ale až na podnet výrobcu niečo urobili. Keby sa výrobca tváril, že je všetko OK, tak nehnú prstom.

Re:Re:konečne začali pracovať

irena | 07.10.2012

Veď vieme svoje, že sú každá jedna kontaminovaná určitým spôsobom a životu nebezpečná pretože po ich podaní väčšina detí končí skôr alebo neskôr na detskej onkológii.
S tou prácou som to myslela viacmenej ironicky. Nerobia vôbec nič a pasívne sa tvária že pracujú to je dávno známe podľa ich odpovedí rodičom detí, ktoré poškodili ich povinné vakcíny .

Re:Re:Re:konečne začali pracovať

jana | 08.10.2012

je to celá odporná mafia,ktorá pre biznis dokáže aj naše deti zabíjať....odporná banda...skorumpovaná...fuuuuj,že nemajú hanby,ked už si svedomie zapredali...

Re:Re:konečne začali pracovať

OtecPP | 08.10.2012

Presne toto som sa pýtal pracovníčky RÚVZ PP, prečo na Slovensku nerobia testy vakcín na nezávadnosť. Jedinou jej trápnou odpoveďou bolo, že sú na to malý páni. Tak potom nech si prečiarknu slová verejného zdravotníctva, nakoľko zdravie verejnosti je im úplne u .iti a sedia si len na teplých miestečkach a poberajú plat z našich daní. A ešte robia medvediu službu a buzerujú slovenských občanov v prospech nadnárodných protislovenských farmakofiriem, ktoré si u nás presadili povinné očkovanie na rozdiel od "vyspelého" západu a odmietajú za to niesť akúkoľvek zodpovednosť. A toto im posvätili vlastizradný poslanci. Bordel, kde sa len človek po 89 pozrie, hlavne že hrstka goríl rozhoduje o bytí či nebytí národa, ktorého osudom podľa súčasného smerovania je iba vymieranie. Niekto sa veľmi snaží ohnúť demografickú krivku nadol a neštíti sa ani takýchto svinstiev, ktorého početnosť iba porastie, kto tu chce vyľudniť tento priestor?

Re:Re:Re:konečne začali pracovať

Zojita | 09.10.2012

Niekto kto nema svedomie a hodne ale hodne penez...

Re:Re:Re:konečne začali pracovať

Lojzo | 10.10.2012

Voči farmafirmám mám mnoho výhrad, rovnako i voči masovej preskripcii i závislosti súčasnej populácie na liekoch. Ale to bľačanie väčšiny diskutujúcich na tejto stránke bez minimálnej znalosti problematiky, citácie pochybných štúdií a "protiprúdových" autorov a konšpiračné zmýšľanie, sú smiešne. Nikto z vás neovláda princípy a fungovanie "farmakovigilancie". Ako si predstavuješ testy na nezávadnosť? Že by ŠÚKL alebo hygienici otvorili a skontrolovali pre použitím každú ampulku? Najviac tu bľačia tí, ktorí najmenej vedia. Zisti a naštuduj si základnú legislatívu EU ohľadom výroby a kontroly liečiv. Stačí, ak pri zlej manipulácii u distribútora praskne jedna ampulka, kontaminuje sa a spôsobí komplikácie - systém hlásenia nežiaducich účinkov a "technických sťažností" je taký, že výrobca zastaví distribúciu šarťe, prípadne ju stiahne a vykoná kontrolu, aby chránil koncového spotrebiteľa - pacienta a takisto i seba, pretože pri zanedbaní hrozia žaloby a pokuty či straty zisku pri poklese akcií v dôsledku nedôvery investorov. Pátrať sa môže iba podľa čísla šarže, pretože nikto neskladuje prázdnu liekovku či ampulu po podaní. Opakujem, naviac tu mudrujú tí, ktorí najmenej vedia... Nenadarmo sa hovorí, že mlčať je zlato

Re:Re:Re:Re:konečne začali pracovať

Ing. Marián FILLO | 11.10.2012

OK, ale sťahovanie šarže, ktorá je údajne "na 100% v poriadku" a "nikomu nič nehrozí", je trochu divné, nie?

Re:Re:Re:Re:konečne začali pracovať

alena | 12.10.2012

Aky problem je v tom, aby ŠÚKL z každej na SK dodanej šarže vybral náhodne pár kusov a otestoval?
Ako ste prisli na to, ze napr. Dr.-om Hirte-m citovane studie su "pochybne"? Prestudoval ste si podrobne vsetky nim uvadzane studie v jeho knihe??? On si dal tu namahu a podrobne si prestudoval vsetky studie tykajuce sa ockovania a neboji sa ich kritizovat a poukazat aj na tie s negativnymi vysledkami - preto je hned "protiprudovy" autor? Ved on nehovori o sebe, ze je odporca ockovania, neradi rodicom,aby neockovali, dava rodicom VSETKY dostupne info a moznosti co sa tyka ockovania...Takze predtym nez zacnete kritizovat, by bolo viac ako vhodne si jeho knihu a vsetky v nej uvadzane studie dokladne prestudovat...A nejde len o neho, je nastastie viac takych Lekarov a Vedcov...To su lekari a vedci,ktorí nie su bezcharakterní a aj za cenu, ze si ich zial hned niekto "zaskatulkuje" ako "protiprudovych" a napriek roznym natlakom, kritike a konzekvenciám, predsalen publikuju aj tie negativne vysledky...A napr. aj tito vsetci autori su pre Vas "protiprudoví" a tato studia "pochybna"? https://www.nature.com/nm/journal/v17/n8/full/nm.2403.html
alebo studie prof. Shaw-a alebo Petrik-ova studia (keby sme sa napr.bavili o hliniku vo vakcinach)?
(Petrik, M.S., Wong, M.C., Tabata, R.C., Garry, R.F., Shaw, C.A.: Aluminum adjuvant linked to gulf war illness induces motor neuron death in mice. Neuromolecular Med 2007, 9 ( 1 ) : 83-100)

O skodlivosti hliniku existuje vela studii...napr. prof. Shaw je tvorcom jedného z prvých modelov hliníkovým adjuvantom spôsobenej neuropatológie.Mozete si ich vyhladat aj cez PubMed a precitat v originalnom zneni .... https://www.slobodavockovani.sk/news/shaw-prof-dr-christopher-a-/
https://www.slobodavockovani.sk/news/studia-mechanizmy-autoimunity-a-toxicity-hlinikovych-adjuvantov-v-detskej-populacii/
https://www.slobodavockovani.sk/news/studia-hlinikova-adjuvans-ve-vakcinach-jsou-bezpecna-/

Mam taky pocit,ze keby tie iste studie tych istych autorov mali pre ockovanie pozitivne zavery, tak uz by ich nikto z "hlavnoprudovych odbornikov" nespochybnoval...

Este donedavna všetci meanstreamoví "odborníci" citovali zavery studie Dr.Versträtena, ktorá "potvrdila", ze medzi thiomersalom a autizmom nie je ziadny suvis...az kym sa nezistilo,ze vysledky tejto studie boli zmanipulovane, sfalsovane a je to jeden velky nechutny podvod !!!!!!! a realne vysledky boli pritom uplne opacne !!!
A dôvod? Kazdemu tu podla Vas tzv. "bľačiacemu" diskutujucemu je urcite jasny ! Pre tych ostatnych - naivnejsich -pre istotu skopirujem aj detaily v dalsom prispevku...

Re:Re:Re:Re:Re:konečne začali pracovať

alena | 12.10.2012

A inak ano-mlcat je zlato... - a hlavne v ponimani farmaceutickych firiem,ktore mozu mat plne supliky studii s negativnymi vysledkami pre svoje produkty,ktore nikdy ale nezverejnia,umyselne ich zamlciavaju a aj vedcov zmluvne zaviazu,aby ani oni nemohli negativne vysledky svojho vyskumu publikovat...

Data výzkumů, která se nekryjí s představami průmyslových
sponzorů, se dostanou na veřejnost pouze zřídka (Spiegel 1999, 45).
Základem tohoto konání jsou tzv. adhezní smlouvy, v nichž jsou zapracovány
klauzule o mlčenlivosti při negativních výsledcích, a které
přiznávají farmaceutickému průmyslu zvláštní práva na výsledná
data studií (AT 2004).
„Firmy nasadily všechny síly k tomu, aby zabránily finančním ztrátám,
které by mohly vzniknout prosáknutím negativních zpráv o jejich produktech
na veřejnost. Děje se tak ke škodě pacientů. Rozsah manipulace
je úděsný." (AT 2004a)
..................................................................................................................

Velkému skandálu v oblasti manipulace s výsledky výzkumu očkovacích
látek odhalil americký lékař a poslanec kongresu Weldon. Výsledek
jedné studie souvislostí mezi pomocnou složkou očkovacích
látek thiomersalem a autismem (Verstraeten 2003), byl prokazatelně
zfalšovaný na nátlak jejího výrobce a amerického ministerstva zdravotnictví.
V dopise ministerstvu zdravotnictví cituje Weldon následující zdokumentované
výroky z předběžných rozhovorů mezi autorem studie
Verstraetenem, zástupci ministerstva zdravotnictví a farmaceutického
průmyslu:
„Našli jsme statisticky významnou souvislost mezi očkováním a následným
onemocněním autismem ... Existuje zde vysoce signifikantní
souvislost s opožděným vývojem řeči... Bylo by ovšem potřeba zacházet
s touto informací jako s vysoce důvěrnou a neměla by se zveřejňovat
... Tyto údaje přece můžeme zamlčet, abychom získali žádoucí
výsledky ... Kritéria výzkumu můžeme podle libovůle změnit a nějak
důvěryhodně to vysvětlit, abychom dosáhli požadovaného výsledku
studie... Můžeme z naší databáze odstranit záznamy dětí s nejnižším
zatížením thiomersalem a případy s vysokým zatížením, protože ty případy
s vysokým zatížením reprezentují neobvykle vysokou procentuální
míru následných škod... Tato studie by vlastně nebyla ve skutečnosti
zapotřebí, výsledky byly předvídatelné ..."
Jeden z účastníků tohoto setkání zaznamenal: „Nedal bych svému
vnukovi žádnou vakcínu s obsahem thiomersalu, pokud bych věděl,
co tomu předcházelo."

V první verzi studie byla ještě řeč o signifikantní souvislosti mezi
autismem a thiomersalem, v pozměněné a následně zveřejněné verzi
již byla tato možnost zamítnuta. Mluví se o tom ve Weldonově dopisu
ředitelce úřadu CDC (amerického národního epidemiologického
centra) :
„První verze studie z února 2000 mluví o signifikantní souvislosti mezi
očkováním vakcínou s obsahem thiomersalu (TCV) a autismem,
případně neurologickým opožděním vývoje. V pozdější verzi studie
z června 2000 byla provedena manipulace s daty, aby byla souvislost
s autismem vyloučena ... Konečná verze studie došla k závěru, že „nebyla
nalezena žádná souvislost mezi očkovacími látkami s obsahem
thiomersalu a neurologickými poruchami vývoje"... Při našem vlastním
průzkumu této vaší studie jsme našli výsledky, podle kterých by
vykazovaly děti s vysokým zatížením neurotoxickou rtutí menší pravděpodobnost
vývojových poruch. Toto je pro mě důkazem, jak absurdní
můžou být výsledky excesivní manipulace s daty. Při takovémto
závažném, ale nepřiznaném konfliktu zájmů, nelze od autorů studie
očekávat jiný výsledek."
Autor studie, Verstraeten, byl ještě před jejím zveřejněním dosazen
na finančně vysoce lukrativní místo u světově největšího výrobce
vakcín Glaxo Smith Kline, tato informace však nebyla v časopise Pediatrics
vůbec zmíněna jako možný konflikt zájmů (Weldon 2003).
(a ta riadiitelka CDC nasledne dostala takisto lukrativne miesto v Merck ako riaditelka divizie vakcin...)

S ohledem na podobně skandální výsledky studií je těžké alespoň
částečně důvěřovat výsledkům výzkumů očkování.

Re:Re:Re:Re:konečne začali pracovať

Romana | 15.10.2012

Tady se, ale nejedná o jednu ampulku, tady jde o tisíce kusů. Takže pokud by vzali třeba jen jednu ampulku z této šarže a zkontrolovali, pravděpodobně by přišli na to že není v pořádku. A pak odpovědnost farmako firem třeba u nás je hozená na stát, takové jsou smlouvy. Takže v přípaě NÚ se bedeme soudit se státem a ten už má páky na to znepříjemnit, nebo vyhrát spor. Ne z důvodu , že by rodiče poškozeného neměli pravdu,ale protože si stát může dovolit perfektní právníky, má na to finance a jiné páky. Takže jim vlastně o nic nejde, farmako jsou spokojené, ti co rozhodují o očku jsou spokojení a těch pár dětí co to odnesou, no co když se kácí les lítají třísky že. A pak znám osobně mámy od dětí co jsou buď nezvratně poškozené, nebo i mrtvé a lékař jim třeba připustí mezi 4 očima , že je to po vakcíně,ale dál ani náhodou, bojí se, takže to nejsou konspiračky typu jedna paní povídala, ty děti jsou skutečné. . A pak GSK už měl podle mě dost problémů a průšvihů, abych pochybovala o jeho bezproblémovosti vakcín a morálním přístupu a stojí za to jít dál a zjistit si kdy a proč se přejmenovali, co tomu předcházelo. A myslet si jak jsou Dr. informovaní, jak vědí, jak studují, jak se zajímají,no do jisté doby jsem si to myslela taky, pak jsem vystřízlivěla. Kdejaký člověk co si vyhledá ,přečte info ví možná opravdu víc.

Záznamy: 201 - 270 zo 270
<< 1 | 2 | 3

Pridať nový príspevok