ŠÚKL nariadil stiahnutie výrobnej dávky hexavakcíny Infanrix Hexa kvôli mikrobiálnej kontaminácii - 2x DOPLNENÉ

08.10.2012 05:09

Ing. Marián FILLO

 

Doplnené: článok bol pôvodne vydaný 7.X.2012 o 056 a doplnený o 1842 o údaje z Česka. Následne bol doplnený o expiračnú dobu 8.X.2012 o 509.

 

logo GlaxoSmithKline       Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) včera nariadil stiahnutie výrobnej dávky č. A21CB191B vakcíny Infanrix Hexa (výrobca: GlaxoSmithKline), ktorou sa na Slovensku povinne očkujú deti v 3., 5. a 11. mesiaci života, s odôvodnením:

"Počas kontroly kvality bola zistená potenciálna mikrobiálna kontaminácia výrobného prostredia, samotné produkty nie sú mikrobiálne kontaminované."

       Vzhľadom k tomu, že rozhodnutie o stiahnutí vakcíny z lekární a od poskytovateľov zdravotnej starostlivosti (detských lekárov) je I. triedy urgentnosti ("Nedostatky, ktoré potenciálne ohrozujú život alebo môžu spôsobiť vážne ohrozenie zdravia. Opatrenie vykonať ihneď!"), možno oprávnene pochybovať o tom, že samotné vakcíny nie sú mikrobiálne kontaminované.

Infanrix Hexa       Žiaľ, v rozhodnutí o stiahnutí nie sú uvedené žiadne bližšie údaje (čím konkrétne bolo výrobné prostredie kontaminované), z nedávno vykonanej kontroly kvality vo výrobnom závode konkurenčného výrobcu vakcín Sanofi Pasteur však možno tipovať, že môže ísť buď o nedostatočnú inaktiváciu vírusov detskej obrny, alebo o nedostatočnú dezinfekciu za účelom zabránenia bakteriálnej kontaminácii.

       Nech už je tak či onak - toto rozhodnutie je očividne rozporuplné. V prípade, že samotné vakcíny nie sú kontaminované (čo sa v ňom tvrdí), nie je predsa dôvod na ich stiahnutie, a už vôbec nie na okamžité stiahnutie (I. trieda urgencie).

       Obdobné vyhlásenie vydal aj český Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL), ktorého formulácia však vyznieva o poznanie inak (a logickejšie):

"Léčivý přípravek se stahuje z důvodu závady v jakosti: riziko potenciální mikrobiologické kontaminace."

       Nikde v ňom nenájdeme ubezpečenie, že samotné vakcíny nie sú kontaminované - práve naopak: píše sa v ňom, že uvedená výrobná dávka vakcíny je možno kontaminovaná, a preto sa sťahuje.

       O naliehavosti tohto opatrenia svedčí fakt, že v Česku i na Slovensku bolo vydané v sobotu - nie v pracovný deň.

 

Doplnené 8.X.2012:

       Niektorí čitatelia sa pýtali, koľko vakcín z tejto výrobnej dávky už bolo aplikovaných. Na to by asi vedeli odpovedať len českí a slovenskí distribútori vakcín, každopádne však ak je expiračná doba do januára 2014 a ak je podľa aktuálneho príbalového letáku čas použiteľnosti (kapitola 6.3) 3 roky, vakcína musela byť vyrobená v januári 2011, tzn. pred rokom a trištvrte. Teoreticky sa ňou teda môže očkovať už rok a trištvrte, prakticky to bude o niečo menej, lebo nejaký čas zaberie dovoz, papierovačky a tiež to chvíľu "kvasí" na sklade u distribútora. Keďže je to už pomerne dlhý čas od výroby (uplynula už viac než polovica expiračnej doby), je pravdepodobné, že väčšina vakcín z tejto výrobnej dávky už bola aplikovaná. Skutočné čísla však poznajú asi len distribútori.

 

Zdroje:

 

Čítajte tiež:

 


Napísanie a zverejnenie tohto článku zabralo autorovi približne 1,5 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: ŠÚKL nariadil stiahnutie výrobnej dávky hexavakcíny Infanrix Hexa kvôli mikrobiálnej kontaminácii

Re:Re:Re:Prosím pekne

Lucis | 09.10.2012

ano ludská blbosť je veru nekonečná a vraj je aj neliečitelná. tak dúfajte že aspoň kvoli Vám a Vám podobným vynájdu raz vakcínu.

Re:Re:Re:Re:Prosím pekne

Demo | 09.10.2012

žeby došlo na okrídlené: keď dôjdu argumenty začnem byť osobný? Ale nie, to je pod Vašu úroveň.

Re:Re:Re:Re:Re:Prosím pekne

Ing. Marián FILLO | 10.10.2012

Dovolím si pripomenúť, že s osobnými výpadmi ste tu začal Vy.

Re:Re:Re:Prosím pekne

Ing. Marián FILLO | 10.10.2012

Pojmy si mýlite VY, pretože logické uvažovanie v spojení s vedeckými poznatkami nazývate vierou a dogmatiku v spojení s demagógiou nazývate vedou, pritom v skutočnosti je to presne naopak.

Re:Re:Re:Prosím pekne

GSK_Great_Slavic Killer | 11.10.2012

Ano, len vám nejako ubiehajú prsty a miesto b máte tik na písmene m, asi následok očkovania v mladosti...

Re:Prosím pekne

kili | 10.10.2012

s tím nic nenaděláte, to je už takové hobby fanatiků - strašit lidi hrůzami. Záliba v ůpáchání zla má půvab pro lidi drzé, hloupé a špatné kdykoli trest je daleko a na jeho místo nastoupí volnost. Vymýšlejí si, překrucují fakta, užívají logické klamy. A za heslo stránek zvolili si mluvit pravdu v době všeobecného klamu. Jo. To je jejich visitka.

Re:Re:Prosím pekne

Ing. Marián FILLO | 10.10.2012

Hlavne že masívne prepísknuté strašenie ľudí pneumokokmi, meningokokmi či HPV je úplne v poriadku...

Mimochodom: stále ste neuviedol ani jeden jediný príklad, kedy by sme si:
1. vymýšľali
2. prekrúcali fakty
3. používali logické klamy
a už vôbec nehovorím o tom, že by ste svoje tvrdenie aj nejak vedecky podložil či dokonca logicky zdôvodnil. Tak o tom už ani nesnívam.

Re:Prosím pekne

alena | 10.10.2012

A ja zasa prosím pekne Vás, pán Demo - ak pracujete v zdravotníctve, aby ste dodržiavali základnú zásadu: PRIMUM NON NOCERE ! Toto nech v 1.rade dodržujú všetci lekári ! Existuje množstvo štúdií, ktoré poukazujú na množstvo nežiadúcich účinkov, ktoré vakcíny spôsobujú !!! Takže nútiť zdravého jedinca podstúpiť toto riziko - riziko vážnych nežiadúcich reakcií pod hrozbou sankcií, navyše bez akejkoľvek nádeje, že ho niekto niekedy odškodní a tým bude môcť využiť všetky dostupné možnosti liečby (nadštandardné ako samoplatca trebárs aj v zahraničí), aby mal aspoň akú takú šancu sa potom dostať do "pôvodného stavu", je absolútne neprípustné! V Nemecku je očkovanie len odporúčané a navyše s fungujúcom systémom odškodňovania obetí očkovania! A to už ani nechcem rozoberať fatálne následky vakcín...

Re:Prosím pekne

mon | 24.10.2012

to Demo..
mam na Vas otazku aa to ci mate vobec deti?? Myslim ze keby ste mali urcite by ste mali o to vacsi zaujem si zistit podrobnosti ohladom vakcin ktore pichaju do deti uz od narodenia. a kedze ja deti mam, a chcem sa slobodne a hlavne! co najlepsie rozhodnut, tak ako citam pozitiva o ockovani (od farma-firiem,vyrobcov vakcin a doktorov naklonenych ockovaniu a samozrejme stupencov ockovania ako ste vy/ takisto chcem poznat negativa ockovania ktore sa urcite na letaku a info dostupnych k nahliadnutiu pre beznych ludi nedostanem. takze ma zaujima kazda jedna negativna (ale samozrejme/ aj pozitivna skusenost.
A co sa tyka Vasich utokov (prepacte, mne to uz tak naozaj pride/ na nazory pana Filla.. citala som jeho clanky, aj jeho odpovede na otazky resp.nazory a velmi ma zaujali. a hlavne nemam pocit ze by mal potrebu "sirit svoje antiockovacie nazory po internete(" ako ste to napisali vy to skor Vas nazor mi tak pripada.. zubami-nechtami obhajit vyhody ockovania! Mate nejake farmaceuticke vzdelanie? alebo pracujete v zdravotnicte? Nedajboze vo farmaceutickom priemysle..Ked sa nas tu snazite svojimi nazormi presvedcit o vyhodach ockovania.. Prepacte ze sa na to pytam, ale ako som pisala, zaujima ma kazdy nazor na ockovanie, no musi sa na niecom zakladat..
PS: ako som pisala, ja deti mam. a (neviem ci bohuzial alebo chvalabohu/ maju vsetky povinne ockovania absolvovane.. no jedine co viem, ze ak by som este mala dalsie dieta, ockovanie odmietnem. Prajem pekny den.

Re:Prosím pekne

Dada | 02.11.2012

Kto tu hovorí o slabostiach? Ľudia tu hovoria o faktoch týkajúcich sa vakcín. Ja osobne pracujem celý život v zdravotníctve, ale okrem hepatitídy a tetanu som sa nedala zaočkovať ničím iným, pretože som videla reakcie mojich kolegov a známych po zaočkovaní proti chrípke - veľmi zdĺhavý priebeh chrípkového ochorenia s komplikáciami.

Re:Re:Prosím pekne

modlis | 08.01.2013

TOTO SI VSECI DOBRE PRECITAJTE DADA MA PRAVDU JA SOM SA DAL ZAOCKOVAT PROTI CHRIPKE POD NATLAKOM DOKTORA ZE JE TO DOBRE A BY SOM SI DAL VAKCINU ZAOCKOVAL MA NA ZAPAL MOCOVICH CIEST 26.9.2012 ALE ANI LEN SA NEPOKUSAL ZISTIT CI NEMAM ZAPAL V TELE KTORY SA MI POTVRDIL O 2 DNI KRVOU V MOCI PRIBEH BOL ASI TAKY ZE SOM 3 DNI PO PODANI VAKCINE LEZAL A ANI SOM PORIADNE NEVNIMAL POTOM SOM SIEL NA POHOTOVOST KDE MI ZISTILI ZAPAL MOCOVICH CIEST DOSTAL SOM ATB PO CCA TYZDNI MI TO NARUSILO SPANOK 2 NOCI SOM NESPAL LEBO SOM POCITOVAL ENERGIU POTOM ZACALI NAVALY TEPLA A CHLADU TRISKA NEZNESITELNA UNAVA PALENIE V ZILACH PO MESIACI TRAPENIA MA HOSPITALIZOVALI V POPRADSKEJ NEMOCNICI NA KOMPLETNE VYSETRENIA KDE MI NIC NEZISTILI A POVEDALI MI ZE ANO JE TO Z VAKCINY ALE NAPISEME VAM INFEKCI MOCOVYCH CIEST ABY STE TO NEMEDIALIZOVALI MUSITE TO BRAT TAK ZE STE 1 Z 1000 KTORY DOSTANE NEZIADUCE UCINKY Z VAKCINY PO PRICHODE Z NEMOCNICE DNA 10.11.2012 SOM SA TRAPIL DOMA CHODIL SOM NA MAGNESIU A MILGAMMU NA POSILNENIE K LEKAROVI UCINOK BOL ASI TAK NA 2 TYZDNE POTOM ZACALI ZASE STAVY NA ODPADNUTIE NAVALI TEPLA TRIASKA BOLSET HLAVY A MAXIMALNA UNAVA TERAZ CHODIM DO REGENERACNEHO CENTRA NA AKUPUNKTURU A INFUZIE KDE MI UZ ZACINA BYT TROCHU LEPSIE NO STALE NEVLADZEM NORMALNE ZIT NARUSLIO MI TO CELY ORGANIZMUS AKAKOLVEK NAMAHA CO I LEN BEH CCA 2 MIN NA BEZIACOM PASE MA ODSTAVY NA 2 DNI VCERA SOM BOL NA INFUZI KDE MA TROCHU POZBIERALI A MOHOL SOM SA ASPON NAJEST SCHUDOL SOM 12 KG ZA 3 MESIACE UZ NIKDY V ZIVOTE SI NEDAM VAKCINU PROTI CHRIPKE JE TO SVINSTVO NEVIEM AKO Z TOHO VON !!!

Re: Trestné oznámenie

DD | 09.10.2012

Mám 1 poznámku k tejto diskusii, hlavne pre tých, čo sa vzájomne obviňujú z hlupákov. Je lepšie doporučiť na preštudovanie prísl.články a či niekto začne rozmýšľať alebo nie, je to jeho problém. Myslím, že všetci ktorí majú malé deti by mali podať trestné oznámenie a ak túto šaržu nejaká MUDr. pichla 8.10.12, tak niet nad čím váhať. Nevybíjajte si energiu vzájomným osočovaním a výzvami typu "urob to ty", ale naozaj trestné oznámenie podajte. Ja mám už veľké deti a po preštudovaní rôznych materiálov som jednoznačne proti očkovaniu. Tieto info sa snažím šíriť vo svojom okolí a kto nechce počúvať, je to jeho vec. Pánovi Fillovi ďakujem za všetky sprostredkované informácie.

sylvia

vedlajsie ucinky | 09.10.2012

Prosim Vas som v praci a nemam moc casu luskat net a tak mam otazocku,my sme boli ockovani v apríli 2012 a od augusta ma maly stolicu ma striedacku riedku tvrdu vodicku cierno zelenej farby a kolisava teplota,v noci place a ukazuje a vravi,ze ho boli v oblasti zaludka.Vysetrenie absolvovane uz na vsetko,vraj je vsetko ok. Moze to mat nieco spolocne s tou vakcinou? Dakujem

Re:sylvia

mravenecek | 09.10.2012

a za co je vsetko je este zodpovedna ta vakcina? nie nahodou aj za to ze si nemozete prdnut?????????????!!!!! kto vam zatienil rozum?

otazka

sylvia | 10.10.2012

Mravenecek, mne nezatienil rozum nikto,ja nie som proti ockovaniu a ani nebudem,len mam strach o svoje jedine dieta,nakolko mam sama rakovinu a tak sa mozno o drobca bojim trochu viac ako je normalne. Vysledky z vysetreni mame negativne a myslim ze zdrave dieta sa nesrava ako moj drobec. Ja som polozila len otazku,nic ine. Moje dieta mi dava silu zit a bojovat. Takze tak. Zatieneny mozog je trochu inde...

Re:Re:sylvia

janina jaja | 10.10.2012

mraveneček, prdnúť by si si mala asi ty, lebo tie zadržiavané tlaky ti spôsobujú, že nevieš logicky rozmýšľať

Re:Re:sylvia

yoshi | 19.10.2012

Debil...

Re:sylvia

Ing. Marián FILLO | 10.10.2012

GSK síce píše, že Bacillus cereus spôsobuje pomerne neškodné infekcie v tráviacej sústave, ale to by sa stalo len v prípade, že by ho človek zjedol. V prípade, že by mu bol vpichnutý (trebárs spolu s Infanrixom Hexa), by mohol spôsobiť podľa https://redbookarchive.aappublications.org/cgi/content/extract/2009/1/3.12 :
skin and wound infections, periodontitis, ocular infections, and invasive disease, including bacteremia, central intravascular catheter-associated infection, endocarditis, osteomyelitis, pneumonia, brain abscess, and meningitis. Ocular involvement includes panophthalmitis, endophthalmitis, and keratitis

(infekcie pokožky a rán, priodontitídu (infekciu podporných tkanív zubov), infekcie očí a invazívne choroby ako bakterémiu, s katétrom spojené infekcie ciev, endokarditídu (zápal srdcového svalu), osteomyelitídu (zápal kosti), pneumóniu (zápal pľúc), absces (hnisavý zápal) na mozgu, a meningitídu (zápal mozgových blán). Infekcie očí zahŕňajú panoftalmitídu, endoftalmitídu a keratitídu.)

Z uvedeného zrejme nič nesúvisí s tým, čo popisujete, čím nechcem povedať, že to určite nie je spôsobené touto vakcínou, ale len toľko, že to zrejme nebude spôsobené tou kontamináciou, čo sa tu práve rieši.

Re:sylvia

Mamina aut. dieťaťa | 10.10.2012

Milá sylvia, náš syn reagoval podobne po vakcínach, do dnešných dní má stolicu, ako popisuješ (už má 5 rokov). Lenže nám sa pridali aj iné- neurologické problémy, nočný krik, nespavosť a dnes máme autistu. Nedaj sa učičíkať lekárom, určite to má súvis a moja rada: nikdy ho už nedaj očkovať, lebo to môže byť horšie:-( a pomôcť ti nebude vedieť zrazu nikto!

Re: Mamina aut. dieťaťa

ela | 10.10.2012

chcem sa opýtať: skúšali ste vakcinačný detox (homeopatia) alebo detoxikáciu od ťažkých kovov?

Re:Re: Mamina aut. dieťaťa

sylvia | 10.10.2012

ELA prosim porad ako na to?

Re:Re: Mamina aut. dieťaťa

Mamina aut. dieťaťa | 11.10.2012

Ano, my sme na homeopatií...

Re:Re:sylvia

sylvia | 10.10.2012

Pre maminu aut. Dietata
Tak to si ma teraz neukludnila,nas maly tiez place v noci co nerobil krici a nechce hajat. Uz pokeckava a ukazuje ze ho boli brusko a uz aj hlava. Kde by sme si mohli popisat? Tak teraz sa bojim este viac

Re:Re:Re:sylvia

Mamina aut. dieťaťa | 11.10.2012

Sylvi, nájdi rýchlo homeopata na str. www.slovenská asociácia homeopatov.sk je tam zoznam, vyber si blízko bydliska, objednaj sa čo najskôr. Snád ešte niečo zachránite, lebo môj dojem je taký, že sa niekam rútite:-( veľmi ma to mrzí....ani nevieš ako...U pediatra požiadaj o imunologické testy a vyšetrenie na detské gastro (možná alergia na mlieko,príp. lepok) a neurologia- pre ten krik a nespavosť( môže ísť o poškodenie mozgu) Nám sa toto všetko potvrdilo, vakcíny nám vážne poškodili zdravé dieťatko! Ale hlavne rýchlo homeopata a nikdy viac neočkovať!

Re:Re:Re:sylvia

Eva Juhárová | 11.10.2012

veľmi pri takýchto problémoch pomáha správna výživa - potrebujete poznať, ktoré potraviny jesť a ktorým sa vyhýbať. Výbornou knihou na začiatočné zorientovanie sa je Syndróm trávenia a psychológie od anglickej lekárky Natashi Campbell-McBride.
Práca pani doktorky a jej odporúčania potvrdzujú súvislosť trávenia a neurologických problémov. Hlavne preč všetky hotové kupované jedlá (aj keksy, čipsy, cukrovinky), polotovary, mäsové výrobky, múčne, mliečne...
No a k tomu z praktickej skúsenosti dodám, že veľmi liečivé sú šťavy z ovocia a zeleniny, čerstvo vylisované a tzv. zelené smoothie, teda mixovaná listová zelenina s ovocím. To všetko na pomoc k tej homeopatickej liečbe.

Re:Re:Re:Re:sylvia

Ing. Marián FILLO | 12.10.2012

Tu je tá kniha, keby niekto chcel:
https://www.dary-zivota.sk/dary-zivota/eshop/0/3/5/277-Syndrom-travenia-a-psychologie

Veľká Vďaka pán Fillo !!!

Jao | 09.10.2012

Len vďaka Vám a Vašej osvete sa teraz pri tejto kauze nemusím strachovať o zdravie svojich detí. Mali sa podľa kalendára očkovať pred rokom a to svinstvo, čo vyrába GSK sa chvalabohu nenachádza v ich zdravom organizme.
A dúfam, že všetky tieto kauzy prispejú k tomu, aby sa už konečne mohol rodič slobodne rozhodnúť, či svoje deti dá zaočkovať, alebo nie.

Re:Veľká Vďaka pán Fillo !!!

pedagog | 09.10.2012

GSK ... to nie je tá farmaceutická firma, o ktorej píše John Virapen, ako ponúkla 5 miliónov USD štátnemu inšpektorovi (alebo ako sa to v USA volá - na úrovni nášho ŠÚKL) za podpis na povolenie lieku do distribučnej siete lekární ?
Tak zbohom, naše zdravie ... :(((

Re:Re:Veľká Vďaka pán Fillo !!!

mravenecek | 09.10.2012

NIE!!!!!!, zle ste citali - bola to americka firma Elli Lilly

Re:Re:Re:Veľká Vďaka pán Fillo !!!

alena | 10.10.2012

Virapen: "V lednu 2009 jsem byl na jedné akci v Belgii svědkem toho, jak tajemník ministerstva zdravotnictví začal vyjednávat s farmaceutickou společností GlaxoSmithKline o cenách vakcín, přitom epidemie propukla až v květnu. https://www.slobodavockovani.sk/news/ockovani-je-velky-podvod-rika-byvaly-farmaceuticky-magnat/

GSK má toho na rováši až až - ako všetky ostatné farmaceutické giganty...
https://www.slobodavockovani.sk/news/predcasne-narozene-deti-jsou-pouzivany-jako-pokusni-kralici-ve-zmanipulovanych-testech-vakcin/
https://www.badatel.sk/kpm/firma-gsk-pokutovana-za-nelegalne-experimenty-s-vakcinami/

https://www.slobodavockovani.sk/news/detom-vo-velkej-britanii-boli-podane-toxicke-vakciny-pripusta-glaxo/
GSK ma vo svojej spravnej rade tých "spravnych" ludí, za pomoci ktorych vzdy dosiahnu svoj ciel...a dalsich spravnych ludi,ktorych motivovali tym,ze im darovali ich akcie-ak nepriznaju konflikt zaujmov-tak nikto netusi , ze oni alebo ich rodinní prislusnici vlastnia akcie GSK...https://www.slobodavockovani.sk/news/murdoch-a-vakciny-odhalenie-zlocinov-odkryva-ovela-vacsi-pribeh/
https://www.slobodavockovani.sk/news/komisare-pro-ockovani-plati-vyrobci-vakcin-lekari-kteri-rozhoduji-o-povinnem-ockovani-maji-zakazky-od-farmaceutickych-firem/

https://www.slobodavockovani.sk/news/poplasne-spravy-o-hroziacich-epidemiach-osypok-na-slovensku-su-zrejme-dielom-pr-agentury-pracujucej-pre-glaxosmithkline/

https://www.slobodavockovani.sk/news/odbornici-na-praseci-chripku-byli-placeni-farmaceutickymi-spolecnostmi/

https://www.slobodavockovani.sk/news/vakciny-proti-praseci-chripce-spojene-s-900-vyssim-rizikem-vzniku-narkolepsie/

https://www.slobodavockovani.sk/news/preco-zdravotnicki-predstavitelia-zasli-do-takych-krajnosti-aby-umlcali-dr-andrewa-wakefielda/ (zaujimava cast je o uvedeni MMR na trh roznych krajin – vakcina,kt.obsahovala nebezpecny kmen virusu priusnic,kt.sposoboval meningitidu bola uvedena na trh v Kanade, tam bola kvoli tomu stiahnuta,no aj napriek tomu bola zavedena vo V.Britanii,kde vlada zbavila vyrobcu (GSK) trestnej zodpovednosti (chceli uprednostnit britskeho vyrobcu). O 4 roky musela byt kvoli sposobenej meningitide stiahnuta z obehu, ale nebola stiahnuta z trhu !!! Poslali ju do krajin 3. sveta a v Brazilii sposobila epidemiu meningitidy ( !!!! )

Re:Re:Veľká Vďaka pán Fillo !!!

Romana | 09.10.2012

GSK to je ta hodná farmako firma , co dělá KS na nedonošených dětech . Ano já vlastně vím. Co je smrt nějakých pár dětí , proti ostatním. No rodiče těch mrtvých dětí si to asi nemyslí. Nebo humánní očkování dětí v Indii. Kolik jich tam po očkování na obrnu umřelo ? Několik tisíc, co to je, přece je jich tam pořád dost ne. Proč se vůbec pozastavovat nad zkoušením vakcín na dětech v Africe, vždyť co, nás se to vůbec netýká a že u toho plno dětí umře, vždyť co, nejsou to naše děti , nás to nepálí. Ano toto je všechno firma GSK a určitě zdaleka i víc , jen se to ještě neví. A děkuji moc pane Fillo, že i díky těmto stránkám se mi otevírají oči a já procitám z toho ovčanského snu, v kterém jsem dosud byla.

následky a inkubačná doba

Dusan | 08.10.2012

Dobrý večer, chcem sa opýtať, či sa dá povedať, že ak bolo dieťatko očkované touto vakcínou, aké choroby, respektíve alergie, by mohlo dostať. Dá sa povedať aj o inkubačnej dobe tejto vakcíny? Neviem, ako to presne funguje v tomto biznise, ale bolo by teoreticky možne, že by firma, kvôli tomu, aby mala čo najmenšie straty prelepovala alebo prerážala číslo šarže?

Re:následky a inkubačná doba

Ing. Marián FILLO | 09.10.2012

Tu je niečo k Bacillus cereus:
https://www.svps.sk/potraviny/info_Bacillus_cereus.asp

Lenže tam sa počíta len s tým, že ho človek zje, a nie s tým, že by bol človeku vpichnutý.

Neviem, či sa dá zabrániť prelepovaniu čísla šarže. Podľa mňa by mali byť stiahnuté vakcíny pod dohľadom ŠÚKL zlikvidované, ale neviem, kam v skutočnosti putujú, keď ich stiahnu. Ak k výrobcovi, tak potom je ozaj otázne, čo sa s nimi ďalej deje.

Re:Re:následky a inkubačná doba

mravenecek | 09.10.2012

keby chcel vyrobca setrit, tak by v zivote neinformoval ŠÚKL o stiahnuti šarže vakcín z trhu, to snad dava logiku nie???????

prelepovať šarže.....čo sme na Kamčatke?
nerobte špekulácie ..to o čom tu hovorite su nicim nepodlozene vymysly a scenáre.

Re:Re:Re:následky a inkubačná doba

Ing. Marián FILLO | 10.10.2012

Ledaže by sa výrobca bál, že na súdnych sporoch prerobí viac než ušetrí na nestiahnutí vakcíny.

Re:Re:následky a inkubačná doba

alena | 10.10.2012

ako sa v minulosti GSK krasne "vysporiadala" s "vadnou" vakcinou s nebezpecnym kmenom virusu - vid tu

https://www.slobodavockovani.sk/news/preco-zdravotnicki-predstavitelia-zasli-do-takych-krajnosti-aby-umlcali-dr-andrewa-wakefielda/ (je tam cast o uvedeni MMR na trh roznych krajin – vakcina,kt.obsahovala nebezpecny kmen virusu priusnic,kt.sposoboval meningitidu bola uvedena na trh v Kanade, tam bola kvoli tomu stiahnuta,no aj napriek tomu bola zavedena vo V.Britanii,kde vlada zbavila vyrobcu (GSK) trestnej zodpovednosti (chceli uprednostnit britskeho vyrobcu). O 4 roky musela byt kvoli sposobenej meningitide stiahnuta z obehu, ale nebola stiahnuta z trhu !!! Poslali ju do krajin 3. sveta a v Brazilii sposobila epidemiu meningitidy ( !!!! ) Viac tu: https://www.slobodavockovani.sk/discussion/?tid=200001258&mid=200004360

Viac tu: https://www.slobodavockovani.sk/discussion/?tid=200001258&mid=200004365

info

Jaja | 08.10.2012

Našli ste niekdo na stránke výrobcu uvedený tento oznam? Ja som na nej nič nenašla (samozrejme okrem reklám a úžasných obrázkov zdravých ľudí)...Mrzí ma, že v médiách zatial nič nebolo o tomto megaprúsere. Verím, že sa do toho pustia rodičia spoločnými silami a minimálne vydobijú na Slovensku zákaz povinného očkovania. A dúfam, že rodičia, ktorých deti toto svinstvo dostali podajú hromadnú žalobu.

Re:info

Ing. Marián FILLO | 09.10.2012

Už to tam dali:
https://www.gsk.sk/novinka_08102012_01.html
https://www.gsk.sk/novinka_08102012_02.html

Toxické slovenské detičky

Ildiko Takacsova | 08.10.2012

Toto je jeden z komentárov na webovej stránke

https://www.topky.sk/cl/10/1326938/Nahle-stiahnutie-vakciny--ktorou-ockuju-vsetky-babatka--Podozrenie-na-kontaminaciu-

Toxické slovenské detičky

naša malá v piatich mesiacoch má 7 týždňov po očkovaní rakovinu-neuroblastom, chodte sa jej lekári, farmaceuti, vedci pozrieť do očí a dalším dojčiatkam, čo ležia na preplnenom onkologickom dojčenskom oddelení na kramároch. kedysi mali neuroblastom-typ rakoviny len 1 za rok, po tomto očkovaní najmenej 6 len na dojčenskom v jednej nemocnici a to v priebehu septembra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komentár uverejnený dňa 8.10.201

Re:Toxické slovenské detičky

alena | 09.10.2012

to je hrôza, az mam zimomriavky :-( nastastie ockovanie uz odmietam...

Cesky SUKL

OtOman | 08.10.2012

Pro ceske diskutujici, pokud se chcete uklidnit a postaci vam sdeleni SUKL, ctete zde: https://www.sukl.cz/sdeleni-sukl-ze-dne-6-10-2012

čipy ve vakcínách

klkid | 08.10.2012

kdo máte možnost přijít do styku s vakcínami, občas zkontrolujte, zda v jehle není umístěn mikročip
měl by být vidět pod obyčejným mikroskopem
tím neříkám, že se něco takového má chystat,
ale info o tomto se již vyskytlo kdysi v rakousku (google: prasečí chřipka čip v jehle)
a u prasečí chřipky bylo zvláštní, že se u každého očkovaného člověka evidovalo jméno očkovaného a k němu se měl lepit samolepici štítek dodaný k vakcínám (údajně s jedinečným číslem)
tedy nestraším, jen občasná bdělost...
my nelékaři se k vakcínám nedostanem, ani nemáme mikroskop

peticia

Eva Dendisová | 08.10.2012

Pán Fillo chceme poslať podpísanú petíciu ,,Sloboda v očkovaní´´.
Môžete prosím napísať aký je stav, či je ešte potrebných veľa podpisov?
Ďakujem

Re:peticia

Ing. Marián FILLO | 09.10.2012

Máme približne niečo cez 8.000 podpisov a chceli by sme aspoň 10.000.

Podpisy stále zbierame.

Vopred ďakujeme za poslanie podpisových hárkov.

Co to mate za idioty

OtOman | 08.10.2012

Ne, ze by novinarina v Cechach byla na nejake zvlastni urovni, to opravdu ne, ale napsat toto "Štátny ústav pre kontrolu liečiv nariadil stiahnuť z trhu očkovaciu látku Infanrix hexa určenú na vakcináciu detí proti tetanu, hepatitíde a ďalším chorobám. Dôvodom je, že Ústav počas kontroly kvality zistil v lieku potenciálnu kontamináciu výrobného prostredia. Samotné produkty však kontaminované nie sú." ... tedy ze ustav neco sam vlastni kontrolou zjistil, ackoli to dostal jako info od drzitele licence, tak to chce opravdu davku ignorace. Lze nalezt na rozhlas.sk. Nebo on opravdu nekdo z ustavu zajel v patek vecer do vyrobny hexavakciny a tam zjistil to co je nam predkladano?

Re:Co to mate za idioty

OtOman | 08.10.2012

https://www.rozhlas.sk/spravy/Ockovacia-latka-Infanrix-hexa-je-stiahnuta-z-trhu?l=1&i=48033&p=1

My sme naočkovali

Mária Nitra | 08.10.2012

Pred mesiacom sme mali dať dcérku prvý krát očkovať - nedali sme. Teším sa zo svojho rozhodnutia... Držím palce s podaním na prokuratúre! Neuveriteľné ako to chcú zasa ututlať..

Re:My sme naočkovali

mravenecek | 08.10.2012

z coho sa to tesite? ze ste svojmu dietatu upreli pravo n aprevenciu pred zavaznymi ochoreniami? skoda ze sa vystavujete riziku ze si niektore z tychto ochoreni vase dieta zazije na vlastnej kozi, a drzim vam palce aby to nemalo tragicky dopad.
Ja som svoju dcerku dala zaockovat proti rakovine krcka maternie a som hrda na svoje rozhodnutie. Toto ochorenie mame v rodine a dotycna sa vyjadruje ze keby kedysi existovala vakcina proti tomuto ochoreniu, tak by nad nou nevahala. Rakovina je smrtelna choroba, a aj ostatne choroby ktore sa u nas ockuju su choroby ktore zanechavaju trvale nasledky, tak sa zobudte ludia, alebo sa vraciate do doby kamennej? tak to vam zelam prijemnu cestu:-)

Re:Re:My sme naočkovali

NeDlouholudsky | 08.10.2012

......len aby ste uz coskoro na to (rozhodnutie) neumreli....
pekny den..

Re:Re:My sme naočkovali

Zojita | 08.10.2012

Je mi vas uprimne luto, skoda ze niesu vakciny proti ludskej blbosti..Doporucila by som

Re:Re:Re:My sme naočkovali

mravenecek | 08.10.2012

mne je zase luto, ze verite softverovemu inzinierovi ktory s medicinou nema nic spolocne....ked sa mne pokazi hardisk, pojdem za softverovym specialistom, ale ked ide o zdravie pojdem za lekarom specialistom. Treba trosku rozlisovat a vkladat doveru do ruk odbornikom v danej oblasti. mate to pomylene.

Re:Re:Re:Re:My sme naočkovali

NeDlouholudsky | 08.10.2012

Mam(e) pediatricku ktora klame a si vymysla vei ktore sa nestali, je to vystudovana MUDr. !!!!!

je sprosta a hlupa, ale zato riadne namyslena

ja sam som mal pediatricku ktora velmi rozumom neprekvitala....dokonca som mal frajerku lekarku ktore si nevedela ani sama sebe urcit lahku diagnozu a urcit som jej ju musel ja (s pomocou internetu)

takze titul "MUDr." je znakom rozumu.........fakt, ale asi jedine pre hlupakov...... pre mna nie

Re:Re:Re:Re:My sme naočkovali

chamuda | 08.10.2012

V anglictine je mnozstvo informacii o skodlivosti ockovania napisanych doktormi mediciny ... Ja mam vysokoskolsky titul nie z medicinskej oblasti a predsa si dovolim tvrdit, ze mam lepsi prehlad o ockovani ako priemerny lekar (cest vynimkam ) ..., pan Fillo ma moje sympatie, osobne som sa zucastnila jeho prednasky !

Re:Re:Re:Re:Re:My sme naočkovali

Dada | 09.10.2012

Mnoho lekarov nema take vedomosti o ockovacich latkach a ich ucinkoch ako Ing.Fillo. Kto sa o to zaujima, vie, ten kto sa nezaujima, utoci.

Re:Re:Re:Re:My sme naočkovali

Ing. Marián FILLO | 09.10.2012

S pokazeným harddiskom sa chodí za hardwarovým špecialistom, nie za softwarovým špecialistom. :-)

A popri osobných útokoch by sa nejaký vecný argument nenašiel?

Re:Re:Re:Re:Re:My sme naočkovali

Zojita | 09.10.2012

Palec hore pre vas !!!

Re:Re:Re:Re:My sme naočkovali

alena | 09.10.2012

Tak pred rozhodnutím si treba nastudovat aj dovody,preco niektorí PANI LEKARI varuju pred ockovanim proti HPV - bez toho by som na take rozhodnutie ja osobne rozhodne hrda nebola a stovky matiek,ktore dali svoje dcery ockovat a zomreli alebo ochrnuli alebo trpia narkolepsiou (prespia aj 23 hod.denne) uz tiez nie su hrde na svoje rozhodnutie,ale prave naopak-budu ho lutovat az do konca svojho zivota - maju aj svoju web stranku tieo matky - staci sa trosku len informovat aj z druhej strany https://www.slobodavockovani.sk/news/matka-obete-gardasilu-sa-stava-aktivistkou-v-oblasti-zdravia/
nielen co je na farebnom letaciku,ktory Vam poda "informovany" lekar a potom si da "čiarku" do výkazu pre obchodneho reprezentanta.....(mimochodom proti HPV-a len proti niektorym typom HPV- vonkoncom NIE PROTI RAKOVINE KRČKA maternice - to ste skocili na dobry marketing vyrobcu !)

napr. nazor Dr. Harper,ktora bola veducou vyskumnickou pri vyvoji Gardasilu...
https://www.slobodavockovani.sk/news/gardasil-silgard-smrtiaca-vakcina-vnucovana-milionom-mladych-chlapcov-a-dievcat-po-celom-svete/

https://www.slobodavockovani.sk/news/nezvysuje-v-skutocnosti-gardasil-riziko-rakoviny-krcka-maternice-/

https://www.slobodavockovani.sk/news/preco-india-zastavila-ockovanie-proti-hpv/

https://www.slobodavockovani.sk/news/nemecki-vedci-ziadaju-prehodnotit-ockovanie-proti-hpv/

https://www.slobodavockovani.sk/news/jedovate-vakciny-stredisko-pre-biologiu-chronickych-ochoreni-poslalo-list-fda-a-cdc-o-fragmentoch-cudzej-dna-v-gardasile-silgarde-a-mmr-vakcine/

https://www.slobodavockovani.sk/news/silgard-gardasil-muze-zpusobovat-rakovinu/

https://www.slobodavockovani.sk/news/katastrofalne-nasledky-ockovania-po-vakcine-na-rakovinu-krcka-maternice-neustale-spi-/

https://www.slobodavockovani.sk/news/varovanie-pred-ockovanim-proti-rakovine/

Re:Re:Re:Re:My sme naočkovali

Zojita | 09.10.2012

Skuste sa porozpravat s rodicmi co o tom nevedeli a na to doplatili, respektive nie oni ale ich dieta...Zlozte si tie okuliare dole, lebo nevidite ani len na svoj nos..

Re:Re:Re:Re:Re:My sme naočkovali

Zojita | 09.10.2012

Taky odkaz pre mravenecka

Re:Re:Re:Re:My sme naočkovali

Lucia | 09.10.2012

Vyštudovala som biologiu. Mám na to diplom. Považujem sa za odborníka vo veciach prírodných vied. Očkovanie je mýtus. Ničím nepodložená teoria. Verím sama sebe. Doktori dostali moja mamu na cintorín, mňa do nemocnice, z netere sa stáva kripel. Doktor chcel moje dieťa v 5.rokoch preočkovať MMRvakcínou (dáva sa až v 11tich). Mám pokračovať? 99% lekárov ktorých som v živote stretla nevie narátať do 5, nevie liečiť choroby, nevie diagnostikovať choroby. Jediné čo vedia je predpisovať ATB a Wobenzym na uplne všetko !! To vie napísať na kus papiera aj moj syn. Ďakujem za také zdravotníctvo kde všetci trpia a dajú svoj osud do rúk týmto "odborníkom". Apropo: spýtajte sa hocakého lekára čo obsahujú vakcíny a ako sa vyrábajú. Držím palce aby aspoň jeden vedel odpoveď

Re:Re:My sme naočkovali

chamuda | 08.10.2012

Informacie o nebezbecenstvach ockovania su volne dostupne , rozhodnutie je na kazdom z nas - pokial ide o ockovanie proti HPV ako vo vasom pripade. Ja by som svoje deti nikdy nedala zaockovat proti HPV . Problemom je povinne ockovanie, kedy ma stat nuti ockovat a nemam slobodnu volbu...

Re:Re:My sme naočkovali

Michal | 09.10.2012

Myslím, že by stálo za to pozrieť si aj niečo z druhého brehu. Ten prvý film som narýchlo nenašiel celý, ale na pravej strane sú odkazy aj na ďalšie časti. Ten druhý je celý. Možno po ich zhliadnutí budete bohatšia o informácie, ktoré Vám zrejme chýbajú...
https://www.youtube.com/watch?v=-9gg3P8klTQ&feature=relmfu
https://www.youtube.com/watch?v=4PMzbT3hCGk&feature=context-cha

Re:Re:Re:My sme naočkovali

Michal | 09.10.2012

Aby nedošlo k omylu, príspevok (filmy) ohľadne liečenia rakoviny bol určený pre mravenečka

Re:Re:My sme naočkovali

Lucia | 09.10.2012

Škoda že ste pri tej velkej snahe pomocť všetkým naokolo prestali používať aj vlastný rozum a čítať všetky možné dostupné informácie, bohužial doplatíte na to nielen Vy ale ako tak vidím aj celá rodina. Gardasil/Silgard je najnebezpečnejšou vakcínou momentálne na svete, hlásené sú tisíce nežiaducich účinkov DENNE! Medzi nimi aj smrť. Želám Vám skorý prechod na tú správnu vlnovú frekvenciu, aby ste dokázali počúvať aj tých ktorí dopadli po očkovaní horšie ako zle

Re:Re:My sme naočkovali

Romana | 09.10.2012

Buďte ráda , že jste se nesetkala s takovými MUDr jako já . Málem mě připravili se svými odbornými znalostmi
oi zdraví a zdraví mého dítěte. Takže naivní představu o tom, že všichni MUDr jsou opravdu odborníci se srdcem na správném místě, mě už dávno přešla. A zajisté jste už četla rozporuplné vědecké výzkumy na vakcíny na očkování proti rakovinně děložního čípku, které opravdu nedělali žádní amatéři. Mimo jiné se proti těmto vakcínám ozývají čím dál víc i MUDr. Takže po prvních výsledcích , které jsou, Vám upřímně přeji abyste mohla být hrdá na to , že jste dceru dala očkovat i za 15 let až se ona rozhodne mít děti. Pak nevím, některé nemoci na které se očkuje , jsem normálně v dětství prodělala a nejen já a nepozoruji na sobě žádné změny , následky. Naopak mě děsí čím dál víc dětí, které mají NÚ po vakcinaci a že to nejsou jen nějaké papírové statistiky, ale skutečné děti které znám z okolí a které už bohužel některé ani nežijí. Pak je pro mě zajímavá skutečnost , že v Itálii už je odsouhlasena spojitost mezi očkováním a autismem a oběti jsou odškodněny. Kdyby to tak nebylo, vážně si myslíte , že by se farmako firmy neopustily do boje . Místo toho vlastně mlčky odsouhlasily odškodné a tím potvrdily že to tak je. A nakonec už plno lékařů potvrdí , že vakcíny opravdu nejsou to co mají být, že některé jsou zbytečné, některé neplní to co by měly a že některé jsou naprosto prolobované a ještě nebezpečné. Těch MUDr je dost, jenže toto řeknou mezi 4 očima v ordinaci, jinde ne, bojí se protože síla ČLK, vlády a jejich prolobovanosti by je mohla v případě , že by si dovolili říci pravdu veřejně připravit o práci.

Re:Re:My sme naočkovali

HPV | 10.10.2012

Ja verim, ze ste zanietena pre vsetky ockovania, ktore sa dopriali vasim detom. avsak na margo HPV virusu a ockovania proti nemu....moja sesternica sa dala zaockovat, kedze aj jej mama jej chcela len a len dobre. doplatila na to asi po 3rokoch od ockovania. doteraz ma problemy a doteraz sa na nu lepi vsetko ako je pisane na pribalovych letakoch. niekedy mame pocit, ze ide pekne rad radom tak, ako to pisu. uz len cakame, co bude dalsi neziaduci ucinok. odvtedy ziadne ockovanie a duplom nie proti takymto nezmyslom, ako je HPV virus. robite chybu, velku chybu.

Re:Re:My sme naočkovali

Marcela | 15.10.2012

Pro mravenečka: možná byste si měla přečíst některý z článků na této stránce: https://www.celostnimedicina.cz/nechate-sve-dcery-ockovat.htm Docela by mě zajímalo, jestli byste byla na své rozhodnutí stále tak hrdá. Před pár lety jsem já neinformovaná nechala dceru také naočkovat, a dodnes toho lituji, přestože zatím je z těch šťastných, kterým se tyto hrozné následky vyhnuly.

Re:My sme naočkovali

Jana N. | 09.10.2012

Vdaka ludom ako vy dojde k znizeniu kolektivnej imunity a zas sa vratime do doby, kedy sa na ockovanim preventabilne ochorenia zomieralo. Tak sa len teste a pocuvajte nadalej vymyvacov mozgov...

Re:Re:My sme naočkovali

chamuda | 09.10.2012

Kolektivna imunita neexistuje ...epidemie v zaockovanych populaciach to len potvrdzuju...., ale ak verite ockovaniam, tak sa predsa nemate coho bat, ved ste chraneni !!! :-)

Re:Re:My sme naočkovali

alena | 09.10.2012

a preco su epidemie v plne zaockovanej populacii? Preco adolescenti napr. v ČR,kde je 99% zaockovanost a su plne zaockovaní MMR vakcínou dostanu ako pubertáci resp.mladí dospelí mumps? Uvedomujete si vobec,ze tato vakcína iba posunula obdobie vnímavosti - z detstva-ked je najmenej komplikacii - do obdobia puberty a dospelosti - ked je NAJVIAC komplikácií a mozne najhorsie nasledky??? Naco bola tymto mladym muzom vakcína,ktoru schytali ? Aj tak ochoreli a v tom najrizikovejsom veku !!! Cize tato vakcina im neposkytla ziadnu ochranu, posunutim veku vnimavosti im len dala vyssie riziko komplikacii a nadovsetko museli znasat mozne vedlajsie ucinky vakciny s kopou toxickych adjuvantov! Paráda! Tak,ak chcete pichajte si to, ale nevnucujte to ostatnym !!! dakujem !!!! (a to je len 1 priklad,takto by som mohla pokracovat aj do rána vypisovaním,ale tolko casu zasa nemam....)

Re:Re:My sme naočkovali

Peter | 11.10.2012

Ak Vás zaujímajú reálne údaje o tzv. kolektívnej imunite, prečítajte si toto: https://rizikaockovania.sk/dok/Kolektivna_imunita-myty_a_fakty.pdf

Re:Re:My sme naočkovali

Marcela | 17.10.2012

Pro Janu N.: Názor lékařky (jako vymývání mozků mi to nepřipadá)
https://www.youtube.com/watch?v=6m-8gyL8aII

.. O PENIAZE IDE AZ V PRVOM RADE...

Slav | 08.10.2012

Ak si niekto kladie otázku prečo NEOCKOVAT .... inými slovami
... PRECO BYŤ nanajvýš obozretný pri tomto ZIVOT OHROZUJÚCOM úkone .... ?

uz aj tu: https://www.topky.sk/cl/10/1326938/Nahle-stiahnutie-vakciny--ktorou-ockuju-vsetky-babatka--Podozrenie-na-kontaminaciu-
tu.
DOLEZITE !!!
-------------------------
ŠÚKL - nerobí náhodnú kontrolu žiadnej vakcíny, ktorá je odsuhlasená a pustená na skk trh.
stačia mu príslušné papiere od predajcu resp. výrobcu o splnení príslušných noriem pri ich výrobe ....
ŠÚKL - teda za prípadnu ujmu na zdraví vášho dieťaťa NEZODPOVEDA - lebo sa vyhovori na vyrobcu ...
Pediater - za prípadnu ujmu na zdraví vášho dieťaťa NEZODPOVEDA ... lebo je krytý zákonom ...
Výrobca - - za prípadnu ujmu na zdraví vášho dieťaťa NEZODPOVEDA - lebo ho k tomu nkto zmluvne nezaviazal
STAT - - za prípadnu ujmu na zdraví vášho dieťaťa NEZODPOVEDA uz vôbec... a odkaze vas na obciansko pravny sudny spor z lekarom alebo SUKL alebo PHARMA biznisom
...

!!! OCKOVANIE je LEN o BIZNISE na ukor zdravia ...
s moznym nasledkom trvaleho poskodenia zdravia alebo smrti

PAMATAJTE - na to .... !!! ... OSTANETE V TOM SAMI ...!!!


.... HISTORIA ---- KEBY ?
---------------------------------------

... KEBY vdaka ceskemu SUKL nebola odhalena Kontaminovaná mohla sa tzv vtáčiu chrípka rozšíriť nielen v ČR
-----------------------------
Firma Baxter rozposlala nebezpečné kontaminované vakcíny 16 štátom....
https://project-respublica.blogspot.sk/2009/03/ockovanie-proti-chripke-kontaminovane.html
https://zpravy.idnes.cz/do-ceska-se-dostala-vakcina-nakazena-smrtelnym-virem-ptaci-chripky-1df-/domaci.aspx?c=A090216_212758_domaci_abr
https://www.zzz.sk/?clanok=5839

Firma Baxter si podala patent na vakcínu proti prasečí chřipce více než půl roku před jejím vypuknutím
--------------------
https://www.outsidermedia.cz/Praseci-Baxteriada-ve-12-krocich-1.aspx

.. O PENIAZE IDE AZ V PRVOM RADE...
--------------------------------------------------
Vakcíny proti prasečí chřipce dodá firma, která poslala nakažené vzorky
https://zpravy.idnes.cz/vakciny-proti-praseci-chripce-doda-firma-ktera-poslala-nakazene-vzorky-133-/domaci.aspx?c=A090505_165450_domaci_adb

Re:.. O PENIAZE IDE AZ V PRVOM RADE...

Ing. Marián FILLO | 09.10.2012

Tú kontamináciu vírusom vtáčej chrípky neodhalil český SÚKL, ale zamestnanci českej pobočky samotného Baxteru (predtým to bola SevaPharma - český výrobca vakcín, ktorého Baxter kúpil).

kontaminacia prostredia, alebo vakciny?

dada | 08.10.2012

Nerozumiem tomu, slovensky SUKL hovori o moznej kontaminacii prostredia, cesky o moznej kontaminacii. Ale na ceskom SUKL su zaroven zverejnene FAQ ( www.sukl.cz/file/73086_1_1) od vyrobcu vakciny, kde je zdoraznene, ze ide o kontaminaciu prostredia, a nie samotnej vakciny. Vraj testy sterility, ktore robia pre kazdu sarzu skor nez ju vypustia, dopadli dobre. Ako mohli teda s takym casovym odstupom prist na moznu kontaminaciu? Alebo mali na tuto sarzu neobvykle vela neziaducich ucinkov, a tak si proste vymysleli dovod na stiahnutie z trhu?

konečne začali pracovať

Hermína | 08.10.2012

Neskoro. Je to jedno neštastie pre detičky

petícia

alica | 08.10.2012

Pán Fillo ešte sa zbiera tá petícia za slobodu v očkovaní? teraz by bol dobrý čas sa vzoprieť !

Re:petícia

Ing. Marián FILLO | 11.10.2012

Čas na odpor je kedykoľvek.
Stačí pri najbližšej príležitosti odmietnuť povinné očkovanie.
:-)

Každopádne, petícia ešte beží.

Neziaduci ucinok SMRT - John Virapen.pdf

martin.k | 08.10.2012

Urcite si precitajte knizku
od Johna Virapena
Neziaduci ucinok SMRT
stiahnut si ju mozete na https://www.uloz.to

knizka presne popisuje praktiky Farmaceutickych firiem Podlacanie , falsovanie vysledkov testov atd.....


Trestne oznamenie

zizz | 08.10.2012

Bude niekto podavat trestne oznamenie?

Re:Trestne oznamenie

Ing. Marián FILLO | 08.10.2012

Ja myslím, že určite nebude od veci, keby aj viacero ľudí podalo, takže ak máte na to chuť, smelo do toho - bez ohľadu na to, či ho podá alebo nepodá niekto iný.

Re:Re:Trestne oznamenie

Kaja | 09.10.2012

asi máte na mysli trestné oznámenie vo veci podozrenia z trestného činu šírenia poplašnej správy, že? O tom presne tento web je!!!

Re:Re:Re:Trestne oznamenie

Ing. Marián FILLO | 09.10.2012

Pokojne si poslúžte, ak máte chuť. Pretože toto rozhodne nie je poplašná správa, ale objektívna informácia + legitímna úvaha.

Re:Trestne oznamenie

bralenka | 08.10.2012

Ja sa do toho s najväčšou pravdepodobnosťou pustím.

Pozor! Z trhu sa sťahuje vakcína, ktorou sa očkujú všetky deti

Ildiko Takacsova | 08.10.2012

Pozor! Z trhu sa sťahuje vakcína, ktorou sa očkujú všetky deti

https://m.tvnoviny.sk/index.php?article_id=662967

odkazte svoju detsku lekarku na tento clanok

Ildiko Takacsova | 08.10.2012

Napisala som email svojej detskej lekarke

a upornila som ju na tento clanok

https://www.slobodavockovani.sk/news/sukl-nariadil-stiahnutie-vyrobnej-davky-hexavakciny-infanrix-hexa-kvoli-mikrobialnej-kontaminacii/

Mali by tak spravit aj ostatni rodicia.

vybrali.sme.sk

Ing. Marián FILLO | 08.10.2012

Ktosi to už dal aj na vybrali.sme.sk:
https://vybrali.sme.sk/c/Dalsie-pochybenie-vyrobcu-vakcin-povinneho-ockovania-moze-vazne-ohrozit-zivot-vasich-deti/

Tak ak zahlasujete a článok sa dostane na prvé priečky, možno si to všimnú aj ďalšie médiá.

Re:vybrali.sme.sk

Laura Vavreková | 08.10.2012

V tom článku nieje NIČ konkrétne. Tak sa vráťme všetci do stredoveku, to bude bezpečnejšie.

Re:Re:vybrali.sme.sk

Ing. Marián FILLO | 08.10.2012

No tak je tam napr. konkrétne číslo šarže (výrobnej dávky).

Re:Re:Re:vybrali.sme.sk

Laura Vavreková | 08.10.2012

Ano, to jediné je a to som si aj dala skontrolovať lekárom u môjho syna nebolo použité, ale verím že to môže rodičov riadne vystrašiť ak to bol práve "ich" prípad.

Re:Re:Re:Re:vybrali.sme.sk

alena | 08.10.2012

aj Maroško,ktory zomrel po ockovaní 6.1.2012 po kombinacii vakcin hexa,prevenar,rotarix dostal prave tuto šaržu !!!! www.rizikaockovania.sk

Re:vybrali.sme.sk

alica | 08.10.2012

kde je hlasovanie ja to nevidím, vďaka

sprava a media

denise | 08.10.2012

K tym mediam, ja som to dnes rano zachytila vo FUN radiu...skoro som odpadla....v inych mediach zatial nic nie je...

Ako zistim, ktorou sarzou bolo moje dieta ockovane?

Eva | 08.10.2012

Ako zistim, ktorou sarzou bolo moje dieta ockovane?

Re:Ako zistim, ktorou sarzou bolo moje dieta ockovane?

NeDloholudsky | 08.10.2012

pytaj si cislo sarze od pediatricky predsa, okamzite tam chod a pytaj si ho, je zapisane v zdravotnej karte predsa.

Ak nie je, okamzite chod na prokuraturu, poziadaj o cloveka co zapise tvoje trestne oznamenie a podaj ho pre podozrenie z ublizenia na zdravi tvojmu dietatu. Aj podozrenie ta opravnuje podat trestne oznamenie.

Alebo cakaj kym tvoje dieta umrie a vsetko sa zametie pod koberec a este sa ti dluholucky vysmeje do oci !

Re:Ako zistim, ktorou sarzou bolo moje dieta ockovane?

Simona | 08.10.2012

Ahoj, lekar to vpise do ockovacie preukazu. Prave som si precitala, ze moj syn bol nou zaockovany v marci tohto roku. Fajn, ze SUKL kontroluje vakciny, ktore su vyse roka a tristvrte na trhu... s krizikom po funuse sa tomu hovori, nie?

Re:Re:Ako zistim, ktorou sarzou bolo moje dieta ockovane?

Ing. Marián FILLO | 08.10.2012

To ani nebola kontrola zo ŠÚKL-u, to len výrobca vakcíny oznámil ŠÚKL-u, že im jaxi nevyšla kontrola kvality.

Len nechápem, ako je možné, že sa tá kontrola kvality uskutočnila (resp. výsledky z nej prišli) až 1 a 3/4 roka po vyrobení a expedovaní vakcíny. Toto je akosi nad moje chápanie.

Skôr mi to pripadá tak, že na túto šaržu bolo mimoriadne veľa nežiaducich účinkov a tak radšej zvyšné kúsky stiahli, aj keď väčšinu už asi napichali.

Re:Re:Re:Ako zistim, ktorou sarzou bolo moje dieta ockovane?

Simona | 08.10.2012

A co ma rodic, ktory zistil, ze dieta nou bolo zaockovane robit? Vakcinacia prebehla v marci, t.j. neziaduce ucinky by sa uz mali prejavit nasledne po podani, nie? Teraz len cakat, co prinesie buducnost?

Re:Re:Re:Re:Ako zistim, ktorou sarzou bolo moje dieta ockovane?

Ing. Marián FILLO | 08.10.2012

Tie akútne nežiaduce účinky áno. Chronické sa môžu prejaviť aj s odstupom niekoľkých mesiacov či dokonca rokov.

Re:Re:Re:Re:Ako zistim, ktorou sarzou bolo moje dieta ockovane?

co ako mas robit? | 08.10.2012

doslo k ublizeniu na zdarvi tvojmu dietatu, tak to daj na prokuraturu alebo si plat este nasledky poskodenia zdravia sama

Záznamy: 101 - 200 zo 270
<< 1 | 2 | 3 >>

Pridať nový príspevok