Stoja za epidémiou eboly americké laboratóriá na vývoj biologických zbraní?

22.10.2014 07:51

NaturalNews.com17.X.2014J. D. Heyes

 

       Pôvodný článok Are US biowarfare labs behind the Ebola epidemic?
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

ilustračný obrázok       Množia sa špekulácie o tom, že USA môžu byť zodpovedné za epidémiu Eboly v Západnej Afrike, obzvlášť v Libérii a Sierra Leone, čo sú dve krajiny známe tým, že v nich sú americké laboratória na vývoj biologických zbraní.

       V nedávnom rozhovore pre RIA Novosti špekuloval prof. Francis Boyle z Právnickej fakulty Illinoiskej univerzity (University of Illinois College of Law), že vírus snáď mohol byť úmyselne vypustený počas testovania a vývoja biologickej zbrane:

„Americké vládne úrady majú za sebou dlhé dejiny vykonávania údajne obranného výskumu biologických zbraní v laboratóriách v Libérii a Sierra Leone. Medzi tieto úrady patrí aj CDC, ktoré je dnes kľúčovým úradom pre zvládanie zanesenia eboly do USA. Prečo Obamova vláda poslala do Libérie vojakov, ktorí nemajú nijakú kvalifikáciu na poskytovanie lekárskeho ošetrenia umierajúcim Afričanom? Ako sa dostala zairská ebola do Západnej Afriky z 3.500 km vzdialeného miesta, kde bola prvýkrát identifikovaná v roku 1976?“

       Prezident USA Obama vyslal až 4.000 vojenských pracovníkov do Západnej Afriky, aby budovali zdravotnícke zariadenia a pomáhali pri testovaní pacientov, čo sa pravdepodobne nakazili týmto smrteľným vírusom, ktorý v tejto časti sveta zabíja až do 90% nakazených.

 

Prečo nie je CDC lepšie pripravené?

       Tento rozkaz prišiel po tom, čo USA zažili, ako ich prvý chorý na ebolu — 42-ročný občan Libérie Thomas Eric Duncan — zomrel v nemocnici v Dallase po menej než 3 týždňoch od príletu do USA zo Západnej Afriky v druhej časti septembra 2014. Teraz bol pozitívne testovaný na ebolu druhý pacient v Dallase — zdravotník z Presbyteriánskej nemocnice, kde bol Duncan ošetrovaný.

       Prof. Boyle sa spýtal RIA Novosti:

„Prečo nie je CDC lepšie pripravené na túto krízovú situáciu po tom, čo vláda USA od antraxových útokov v októbri 2001 minula okolo 70 miliárd dolárov na prípravu na práve takúto výnimočnú situáciu?“

       V čase písania tohto článku zomrelo v tejto (zatiaľ) najhoršej epidémii eboly v dejinách už vyše 4.000 ľudí. Je to prvá epidémia, čo sa objavila v Západnej Afrike. Začala vo februári 2014 v Guinei a potom sa rozšírila do Libérie, Sierra Leone a Nigérie.

       Svetová zdravotnícka organizácia (WHO = World Health Organization) a iné zdravotnícke úrady odhadli, že k januáru 2015 môže byť nakazených 1,4 milióna ľudí, ak nebude vírus izolovaný a pod kontrolou.

       Vo svojom blogu sa novinár a stúpenec alternatívnej medicíny John Rappoport tiež pýta, čo robia americkí výskumníci biologických zbraní v Západnej Afrike.

       Rappoport hovorí, že v súčasnosti sú v Západnej Afrike biológovia-výskumníci z Tulane University — výskumného ústavu v New Orleans, Louisiana, USA — a z Fort Detrick v Marylande, USA — čo bolo stredisko (údajne už ukončeného) Amerického programu biologických zbraní (1943–1969):

„Čo presne tam robili? Aké presne diagnostické testy vykonávali na občanoch Sierra Leone? Prečo máme správy, že vláda Sierra Leone nedávno povedala výskumníkom z Tulane University, aby zastavili toto testovanie?“

 

Výskum „hemoragickej horúčky“

       Podobne ako prof. Boyle, aj Rappoport špekuluje, že výskumníci mohli testovať a vyvíjať vírus eboly:

„Je to čisto obranný výskum? Alebo — ako sme to už videli v minulosti — je tento výskum potajmä použitý na vývoj útočných biologických zbraní? Za posledných niekoľko rokov výskumníci z Tulane University boli činní práve v tých oblastiach Afriky, kde vypukla epidémia Eboly v roku 2014. Títo výskumníci spolupracujú s inými ústavmi, medzi ktoré patrí aj USAMRIID, Lekársky výskumný ústav prenosných ochorení pri Armáde USA (US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases), čo je dobre známe stredisko pre výskum biologických zbraní, umiestnené vo Fort Detrick, Maryland, USA.“

       Poukazuje na podporné dokumenty, z ktorých vyplýva, že napr. Tulane University dostala v roku 2009 milióny dolárov na výskum „Lassa vírusovej hemoragickej horúčky“. Tu je ten dokument (PDF).

       Naučte sa všetky podrobnosti v bezplatnom internetovom kurze pripravenosti na pandémiu na www.BioDefense.com.

 

Zdroje:

 

Komentár prekladateľa

       Nedávno oznamovacie prostriedky hlavného prúdu (mainstreamové médiá) priniesli správu, že Rusko má dve vlastné vakcíny proti ebole (popri vakcíne od GlaxoSmithKline), pripravené na testovanie na ľuďoch. Jedna z nich bola vyvinutá „vo vojenskom vedeckom zariadení s krycím názvom Zagorsk-6, ktoré je umiestnené v obci Sergijev Posad pri Moskve“.

       Prečo práve v roku 2014 vypukla epidémia eboly v krajinách, kde majú USA laboratóriá na výskum biologických zbraní, práve v roku 2014, v ktorom je doposiaľ najsilnejší tlak na Rusko od protikomunistických prevratov v r. 1989/1990?

       A prečo práve Rusko (a nie napr. Čína, India, Austrália lebo Japonsko) vyvinulo vlastnú vakcínu, ba dokonca hneď dve? A ešte k tomu vo vojenskom vedeckom zariadení? Nie je to snáď signál od USA k Rusku, že „pozrite, Rusáci, aký kvalitný vírus sme vyvinuli“, a od Ruska k USA, že „ha, ha, ha, Amíci, už máme proti nemu vakcínu, dokonca hneď dve“?

       A ešte stojí za opýtanie pár doposiaľ nezodpovedaných otázok:

  • Ako je možné, že ako USA/UK, tak aj Rusko vyvinulo vakcínu v priebehu niekoľko málo týždňov, hoci normálne trvá vývoj vakcíny dlhé roky?
  • Ako je možné, že pacientov s ebolou obskakujú ľudia v skafandroch, keď zodpovedné úrady/osoby sväto-sväte tvrdia, že ebola sa neprenáša vzduchom?
  • Ako je možné, že WHO na svojej stránke uvádza, že len v 95% prípadoch je inkubačná doba eboly do 21 dní od nákazy, v ďalších 3% od 22 do 42 dní od nákazy a zvyšné 2% nie sú bližšie určené, hoci CDC (a iné úrady) vo svojich smerniciach všade operujú s inkubačnou dobou 21 dní, ktorá v 1 prípade z 20 neplatí?
  • Ako je možné, že tam, kde sú potrební zdravotníci, posiela USA vojakov? Budú snáď páliť z automatov po viriónoch? Alebo po ich nositeľoch?