Smrť po očkovaní Infanrix Hexa + Synflorix + Rotarix - DOPLNENÉ

01.01.2013 17:05

Katka z Hornej Oravy

 

Doplnené: článok bol pôvodne vydaný 15.II.2012 o 834 a doplnený o vyjadrenie IURO 1.I.2013 o 1705.

 

       Náš Maroško bol jedno zdravé, krásne a usmievavé bábätko...

       V utorok 3.I.2012 sme boli na prvom povinnom očkovaní (Infanrix Hexa, Synflorix (povinne) + Rotarix (dobrovoľne)). Celý deň bol v poriadku, pravidelne som mu merala teplotu, bola v poriadku. Takto kľudne prebiehala aj nasledujúca noc. V stredu 4.I.2012 Maroško teplotu takisto nemal, ale začal pokašliavať.

       Preto som s nim išla vo štvrtok 5.I.2012 ráno k lekárke, aby ho vyšetrila, nech som spokojná - predsa len, nadchádzal predĺžený víkend. Lekárka povedala, že všetko je O.K., naordinovala mu sirupček od kašľa a Fenistil, že to prejde. Keď sme prišli domov, začal byť mrzutý, na obed sa mi zdal horúci, tak som mu zmerala teplotu: 39,5 °C. Dala som mu Paralen čapík, teplota mu však neklesala. Keď klesla, tak nanajvýš na 39,2 °C a zase bola naspäť. Poobede som mu dala ďalší, ale nepomohlo, tak som šla s Maroškom pre istotu na detskú pohotovosť.

       Tam mi Dr. povedala, že má trochu začervenané hrdlo, a zostrené dýchanie. Pridala nám antibiotiká Augumentin a polovicu Rectodelt čapíku. Ten mal Maroškovi znížiť teplotu. Povedala nám, že to cez víkend prejde. Keď sme sa vrátili domov, podala som mu všetky lieky, ktoré nám Dr. na pohotovosti naordinovala. Čípok Rectodelt mu teplotu znížil, ale chvíľku po tom, ako som mu ho dala, som si všimla, že sa mu na ušku urobil taký zvláštny fialový fliačik. Tak som ho začala prehliadať celého, a zistila som, že sa mu také fliačiky (petechie) začínajú robiť aj na nožičkách a na hrudi.

       Hneď som volala lekárke na pohotovosť, kde sme boli. Opísala som jej, čo sa deje s Maroškom. Dr. mi povedala, že to môže byť alergia na antibiotiká, ale že nech si pre istotu zájdeme do nemocnice, nech nás na oddelení posledujú, a bude dobre. V ten deň bolo hrozné počasie, tak sme volali RZP (rýchlu zdravotnú pomoc), že sa dostaneme do nemocnice skôr, ako autom. Tam nám povedali, že všetky záchranky sú na výjazdoch, že nech ideme autom na pohotovosť, kde sme boli prvýkrát, a že ak to bude súrne, tak tam nám nejakú zoženú. Tak sme leteli autom naspäť na pohotovosť. Kým sme tam došli, Maroško mal tie fliačiky už aj po tváričke, po celej hlavičke, všade...

       Keď Dr. pozrela na Maroška, vedela, že je zle. Povedala nám, že je to vážne: meningitída. Okamžite volali RZP, prišla po nás z Trstenej, pretože v Námestove žiadna nebola. Okamžite nás previezli do Trstenej, tam ho stabilizovali, aby prežil prevoz do Martina. V Martine sa ho snažili zachrániť. Robili všetko, čo bolo v ich silách, ale v piatok 6.I.2012 ráno o 845 nám Maroško odletel do nebíčka...

       Diagnóza: akútna meningokokcémia a septický šok.

 

Vyjadrenie Iniciatívy pre uvedomenie si rizík očkovania (IURO) k prípadu Maroška z Oravy

       Možno ste o tragickom úmrtí malého Maroška z Oravy na tretí deň po očkovaní počuli a upokojili ste sa oficiálnou diagnózou meningokoková sepsa. Avšak táto diagnóza nebola potvrdená podľa zásad Evidence Based Medicine (= medicína, založená na dôkazoch - pozn. red.). Aj strohá pitevná správa, ktorá má 12 riadkov a pozostalá matka na ňu čakala pol roka konštatuje, že táto diagnóza je stanovená len na základe klinického prejavu. Baktéria N menigitidis sa nenašla v krvi ani vo výteroch za živa, tobôž nie po smrti. Pitva neidentifikovala primárny zdroj infekcie, len konštatovala značné poškodenie pečene, obličiek a nadobličiek. Nebolo zistené vážne poškodenie mozgu. Nebolo už možné skontrolovať stav BCG chráničky, ktorá podľa matky nebola zahojená. Napriek tomu, že matka pri vyšetrení na pohotovosti a hospitalizácii upozorňovala, že dieťa bolo očkované kombináciou vakcín, nebral sa na to ohľad a informácia o ich type nebola zapísaná v dokumentácii.

       Prvé príznaky deň po očkovaní (teplota a mierny kašeľ) klinicky zodpovedali známemu nežiaducemu účinku rotavírusovej vakcíny, no táto možnosť bola ignorovaná. Stav sa postupne zhoršoval. Dieťa postupne dostalo Fenistil, Trifed (známa interakcia s hydroxidom hlinitým), Nasivin, Paralen (známy nežiaduci účinok poškodenie pečene), Augmentin Duo (detto), Rectodelt (imunosupresívny, očkovanie kontraindikuje!) a práve po podaní týchto dvoch posledných liečiv dieťa upadlo do apatie a začali sa objavovať petechie. Napriek snahe lekárov do rána umrelo.

       Norma EMA (= European Medicines Agency = Európsky úrad pre kontrolu liečiv - pozn. red.) na maximálnu dávku neurotoxického hliníka vo vakcíne je 1,25mg. Hexavakcína a pneumokoková vakcína Synflorix spoločne obsahujú 1,32mg hliníka. Vieme s úplnou istotou povedať, že smrť predtým zdravého Maroška nie je zavinená interakciou alebo nežiaducim účinkom vakcíny? A nebolo možné tomuto úmrtiu zabrániť pri včasnom rozpoznaní?

       Pediatrička oznámila nežiaduci účinok vakcín až po upozorneniach matky vyše mesiac po umrtí. ÚDZS (= Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou - pozn. red.) potvrdil diagnózu pitvy a podanie matky zamietol ako neopodstatnené. Stanovisko nezmenil ani po odvolaní a žiadosti o došetrenie. Viacero faktov, uvádzaných matkou, úplne ignoroval a vôbec sa k nim nevyjadril.

Uverejnené v spravodaji Iniciatíva č. 1/2012 z 29.IX.2012.

 

Viď tiež:

 


Zverejnenie tohto článku (grafická úprava + doplnenie mäkčeňov a dĺžňov) zabralo správcovi www.slobodaVockovani.sk približne 1 hodinu.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: Smrť po očkovaní Infanrix Hexa + Synflorix + Rotarix

Re:Re:Re:mam taku skusenost.......

alena | 11.10.2012

to potom bola MMR (ta sa dava medzi 15..-18.mes. veku)-tu je tiez podobny smutny pribeh Milenky :-( https://www.slobodavockovani.sk/news/smrt-po-ockovani-mmr/

a treba zdôrazniť aj to, že epidemie meningitidy VĎAKA MMR vakcíne sme tu už žiaľ raz mali...

https://www.slobodavockovani.sk/news/preco-zdravotnicki-predstavitelia-zasli-do-takych-krajnosti-aby-umlcali-dr-andrewa-wakefielda/
(je tam cast o uvedeni MMR na trh roznych krajin – vakcina,kt.obsahovala nebezpecny kmen virusu priusnic,kt.sposoboval meningitidu bola uvedena na trh v Kanade, tam bola kvoli tomu stiahnuta,no aj napriek tomu bola zavedena vo V.Britanii,kde vlada zbavila vyrobcu (GSK) trestnej zodpovednosti (chceli uprednostnit britskeho vyrobcu). O 4 roky musela byt kvoli sposobenej meningitide stiahnuta z obehu, ale nebola stiahnuta z trhu !!! Poslali ju do krajin 3. sveta a v Brazilii sposobila epidemiu meningitidy ( !!!! )

Re:Re:Re:mam taku skusenost.......

anett | 19.03.2013

"Očkování proti spalničkám,
stejně jako onemocnění spalničkami, může vést k funkční poruše
důležitých obranných buněk - lymfocytů a způsobit dočasné
oslabení imunity (Nanan 1999)." (Dr.Hirte)
Ked sa oslabi TH1 bunkova zlozka imunity, tak sa telo nevie voci infekcii adekvatne branit a samozrejme ze nastanu tie najhorsie komplikacie...uzavru to,ze dieta zomrelo na meningitidu aa teda to nema nic spolocne s ockovanim...keby vsak predchadzajuce ockovanie tuto bunkovu imunitu neoslabilo,dieta by zilo-takze rozhodne za smrt dietata moze predchadzajuce ockovanie, len to zodpovedni za ziadnu cenu nechcu pripustit,aby im neklesla zaockovanost-ironiou je,ze MMR vakcina ma "chranit" proti beznym detskym chorobam, ktore vsetci nad 40.rokov vsetky prekonali, 30-ici prekonali ruzienku a mumps a boli ockovaní len monovakcinou proti osypkam-dnesne deti dostavaju tuto 3-kombinaciu nebezpecnej vakciny...

Re:Re:Re:Re:mam taku skusenost.......

anett | 25.03.2013

...cize,ked nasi odbornici tvrdia,ze ockovanie neoslabuje imunitu,je to ciste klamstvo. 2 studie potvrdili oslabenie imunity-pokles lymfocytov - jednak po obycajnej tetanovke-nezivej vakcine a jednak aj proti osypkam-po zivej vakcine...kedze sa absolutne nerobi pred ockovanim imunologicke vysetrenie,tak ak po ockovani klesne pocet lymfocytov a docasne oslabi umunitu, sice kvoli chybajucim vysetreniam rodicia nemaju dokazy-zaroven lekari nemaju dokazy ,ze to tak nie je a nebolo. Ked 2 studie potvrdili oslabenie imunity, je pravdepodobne,ze pri takejto kombinacii vakcin aj docasne oslabenie imunity nastalo! Ked sa tak stalo po obycajnej tetanovke u zdravych dospelych, preco nasi odbornici predpokladaju,ze po tejto brutalnejkombinacii vakcin u 3 mes.dietata, napr. pokles lymfocytov nenastal???

Re:mam taku skusenost.......

Ing. Marián FILLO | 28.05.2012

Vďaka, Kristián,

za podelenie sa s nami o vlastnú skúsenosť.

Ak by ste chceli, môžeme váš príbeh po prípadnom doplnení a upravení do čitateľnejšej podoby zverejniť medzi skutočnými príbehmi zo života tu:
https://www.slobodavockovani.sk/pribehy/

V takom prípade vopred ďakujem(e).

re

vlado | 15.05.2012

naco to rozoberat,treba to riesit ako vrazdu otravenim zo strany mediciny a vedy

Zdravý rozum

animatka anilékař anidíler | 27.02.2012

Očkovací látka proti pneumokokovi (Synflorix), proti rotavirům (Rotarix), ale ani kombinovaná vakcína proti tetanu, záškrtu, pertusi, virorvé hepatitidě B, hemofilovi a poliomyelitidě (Infanrix) nemůže vyvolat hemofilovou sepsi!!!

Stejně tak, jako z jahod, rybízu a jablek nikdy neuděláme hovězí vývar... Zamyslete se maminky! To, co Maroška zabilo, byl vzácný ale velmi nebezpečný meningokok, který zabíjí rychle a nejraději oslabené jedince... Nejspíš ho už měl v sobě (kolonizace není zas až tak raritní), ale s větší pravděpodobností ho musel chytit od někoho z nejbližšího okolí. Zemřel shodou smutných okolností. A jediné, co by mu zachránilo život je, kdyby byl očkován proti meninigokokovi dřív, než ho dostal..

Je smutné, že bez základních znalostí o podstatě chorob dokážeme vyvozovat zcela zcestné závěry... Je mi líto mrtvých dětí, ale odpovězme si úpřimně, bylo opravdu očkování příčinou jejich smrti?

Příčinná souvislost musí zákonitě chybět, jinak by po očkování umíralo mnoho dětí.. Ano, jsou sporadické příběhy zoufalých matek, ale v nich očkování nejspíš jenom urychlilo něco, na co by se čekalo do prvního propuknutí opravdové nemoci... Vakcíny a očkování je jen slabý odvar z toho, co by vyvolala plná nemoc. Než se rozhodneme vyslovit názor, ověřujme, zjišťujme, ptejme se, ale hlavně přemýšlejme!

Re:Zdravý rozum

Mili jedna ze zoufalých matek | 27.02.2012

Na Vaše námitky odpověděl Dr. Russell L. Blaylock.. Cituji z jeho článku:
Potlačení imunitního systému vakcínami obsahujícími živé viry
Je také známo, že určité viry mocně potlačují imunitu, například virus spalniček.Vakcína MMR obsahuje živý virus spalniček a nedávné studie prokázaly, že po její aplikaci dochází k silnému potlačení imunity, které trvá až 6 měsíců. CDC (Centers for Disease Control and Prevention = Stredisko pre kontrolu a prevenciu chorôb v USA; obdoba našeho Úradu verejného zdravotníctva - pozn. překl.) dokonce doporučuje oddělení této vakcíny od ostatních, které obsahují živé viry, aby se předešlo nadměrnému růstu virů (přesto ji kombinují s dalšími dvěma živými viry – zarděnek a příušnic).

Ale oni si nikdy nepoloží zjevnou otázku: nezpůsobí tato vakcína také to, že dítě bude mnohem náchylnější i k dalším běžným infekcím, jako jsou hemofilové a meningokokové infekce, chronická spalničková infekce, chřipka a dokonce i plané neštovice? Tato skutečnost byla důrazně naznačována mnohými studiemi. Nejen že děti budou náchylnější, ale budou běžnější vážné komplikace a dokonce úmrtí.

A když dojde k úmrtí nebo těžkým komplikacím v důsledku těchto infekcí, pediatři, CDC a Americká pediatrická akademie (American Academy of Pediatrics = AAP) to použijí jako ospravedlnění dalších očkování, nikdy nepřipustí, že zvýšený výskyt těchto infekcí a jejich komplikací bylo způsobeno jejich předchozími očkovacími doporučeními.

Toto riziko je zejména vysoké v rodinách s více dětmi nebo u dětí v zařízeních denní péče. Tyto děti s chronicky oslabeným imunitním systémem mají vysoké riziko infekce a komplikací nebo úmrtí.

Toto se sice týká mmr vakcíny, což se vztahuje spíš k našemu případu https://www.slobodavockovani.sk/news/smrt-po-ockovani-mmr/, ovšem zmást imunitní systém může očividně i další očkování. Meningokok je jistě zákeřný, ale jak sám píšete, je poměrně vzácné, aby toto způsobil a obvykle to bývá u jedinců s nějakým závažným způsobem zasaženou imunitou a v tomto případě je nejpravděpodobnější (samozřejmě že ne zcela jistou) příčinou takto závažného zasažení imunity předchozí očkování, zvlášť když bylo podáno v takovém vražedném koktejlu.

A Vaše poznámka o tom, že v našich případech očkování nejspíš jenom urychlilo něco, na co by se čekalo do prvního propuknutí opravdové nemoci..je zrovna u encefalitid a meningitid pouhá neodůvodněná spekulace, nemůžete vědět, jak by naše děti reagovaly v případě onemocnění a skutečností zůstává, že takto onemocněly a zemřely po očkování.

Re:Re:Zdravý rozum

Katarína | 27.02.2012

Napísala si to dobre, Mili. Mne to príde, že títo ľudia, čo takéto kraviny ako tuto "Zdravý rozum" dokážu napísať, nemôžu mať vlastné deti a ak ich majú, natíska sa mi otázka, akou rodičovskou "láskou" ich asi tak milujú, keď im by bolo očividne šumafuk, či ich dieťa zomrie hneď teraz alebo hoci o 5, 10, 15 alebo možno (lebo to nikto nevyvráti, že je vždy aj taká možnosť) o 80 rokov. Ja si myslím, že čo len za jeden jediný deň navyše so svojím dieťatkom by Katka aj ty - a každá mamička, čo stratila dieťa, dala čokoľvek na svete. Že aj ten jeden deň, čo by si ju navyše mala u seba, by v tvojom živote znamenal veľa! Takže reči, že dieťa by aj tak neskôr zomrelo sú okrem toho, že sú absolútnym nezmyslom a hypotetickou špekuláciou bez reálneho podkladu, sú ešte aj neetické, neempatické, necitlivé a hulvátske.

Re:Zdravý rozum

Peter | 27.02.2012

A čo ak umiera, ale zašmodrchá sa to pod diagnózy typu "meningitída", "SIDS" a podobne? S očkovaním nikdy nič nesúvisí, okrem ústupu ochorení desaťročia PRED zavedením očkovania :-/

Uvedený koktejl vakcín samozrejme MÔŽE vytvoriť podmienky pre hemofilovú sepsu. Dokonca, počas klinických skúšok samotnej acelulárnej vakcíny proti čiernemu kašľu sa zistilo, že očkované deti dostávajú častejšie ťažké invazívne ochorenia, vrátane hemofilových! Vakcína potlačí prirodzenú imunitu a bacil prevládne.

Dieťa však nedostalo len samotnú vakcínu proti čiernemu kašľu, ale k tomu nálož ďalších vakcín. Z nich napr. tetanová vakcína dokáže rozhodiť imunitný systém do tej miery, že krvný obraz (pomer T4/T8) v týždňoch po očkovaní pripomína AIDS.

Navyše, tá dávka hliníka, ktorú dieťa dostalo cez Infanrix Hexa a Synflorix slúži práve na prepnutie imunitného systému do roviny Th2, aby oživot tvoril protilátky, čo nutne znamená utlmenie Th1 roviny, potrebnej ku kontrole bacilov. Vakcína povie telu "kašli na bacily, teraz musíš produkovať protilátky".

A do toho ešte dostalo nálož prasacích vírusov a rotavírusu vo vakcíne Rotarix. Takže nielen dieťaťu pritlmíme imunitu, ale ešte ho dorazíme živými vírusmi. A potom sa veľmi divíme, keď to dieťa nezvládne!

Kašeľ na druhý deň po očkovaní mohol byť prvým príznakom nežiaduceho účinku ktorejkoľvek z uvedených vakcín, viz príbalový leták. Práve ten kašeľ je dôležitým dôkazom príčinnej súvislosti. Stav dieťaťa sa odvtedy konštantne zhoršoval.

A na záver ešte lekárka podá dieťaťu imunosupresívny hormonálny čípok. To už je len na plač!

Re:Re:Zdravý rozum

anna | 27.02.2012

ockovacia latka rotarix bola vo viacerych statoch stiahnuta z obehua mne moj pediater doporucil nepichat ho spolu s hexa vakcinou takze som posluchla a nepichla ho vobec! zijem v taliansku a tu vam tuto latku ani nepredaju!

Re:Re:Re:Zdravý rozum

PetrS. | 15.06.2012

Rotarix je snad perorální, ne?

Re:Re:Re:Zdravý rozum

Kubo | 20.06.2012

rotarix sa, len tak mimochodom, nepichá, ale pije

Re:Re:Re:Zdravý rozum

andrea | 05.09.2012

sak prave preto ju nepredaju lebo sa nemoze aplikovat laikmi. ano, zodpovedni pediatrii podaju infarix hexa, rotarix aj pneumokoky ci meningokoky cisto oddelene, aj napriek tomu, ze ockovaci urad hovori ze nic nehovori proti paralelnemu podavaniu, prave preto ze samy maju zaujem sledovat neziaduce ucinky tychto vakcin a hlasit ich na prislusne urady.

Re:Zdravý rozum

Romana | 27.02.2012

Mě je líto Vás a vašeho s dovolením poblouzněného přesvědčení, jak jsou vakcíny OK a že by dítě stejně umřelo. Víte znám už několik lékařů, kteří právě používají mozek a zdravý rozum, ověřují, zjišťují a řeknou, že oni by tím vším své dítě očkovat nedali. Že potvrzují výskyt látek ve vakcínách co tam nemají co dělat, že očkování proti žloutence v tak malém věku, je bláznivost, to stejné očkování proti hemofilovi, kde vakcína způsobuje více nežádoucích účinků, než prodělání nemoci, které je mírné. Také potvrzují negativní účinky po očkování MMR. Víte tito lékaři také řeknou, že je jich několik skupin. Jedna ta za účast na zájezdu a jiné všimné, naočkuje a předepíše vše co ji dají, co na tom, že pacient je jako pokusný králík. Druhá si hojí svědomí tím, že dají tabletku na tepoltu před očkováním, která samozřejmě nemá žádný účinek. Další je ta naivní já jsem lékař a vše co mi řeknou ti chlápci v kravatách z farmako firem je pravda.Poslední a bohužel ta nejmenší a také se nehodící, jsou ti co přemýšlejí , zjišťují a používají rozum a je v nich ještě kus Doktora, Doktora s velkým D, co přísahal, že bude léčit a bude dělat vše pro dobro pacientů. Ti se, ale opravdu nehodí do plánu a postupu farmako firem, lobujících ve vládách. Takže jsou i popotahování a je na ně vyvíjen nátlak.A jen mi je líto všech, kteří jsou tak naivní a zmasakrovaní reklamou, televizí, svým doktorem vrátivši se právě z kongresu pořádaném farmako firmou, že stále věří jak je všechno v pořádku, vakcíny jsou bezpečné, nezávadné a jsou po nich jen samé zdravé a šťastné děti. Možná když byste se objevil po boku těch co dítě měli a teď už mohou jen koukat na jeho fotku, nic víc, po tom zdravém očkování, pak možná by Vás to přimělo k použití zdravého rozumu a sundání růžových brýlí. Vlastně Vám upřímně přeju ,abyste se toho nikdy nedožil a nemusel koukat na své umírající dítě.

Re:Re:Zdravý rozum

Andrea H. | 01.10.2012

Mám stejný názor jako vy, bohužel mi poraďte jak se proti tomuto mám člověk bránit, když je hexavakcína povinná..myslím si že očkování za bývalého režimu bylo bezpečnější už jen z toho důvodu, že se vše očkovalo sólo a tato praxe zde existovala a byla prakticky ověřena dlouhodobě... pokd bych si mohla vybrat mezi hexavakcínou a "starým" schématem očkování nevo volbou rodiče, který má právo rozhodnout o léčbě svého dítěte rozhodně bych hexavakcínu nepoužila...moje dcera se narodila s nízkou porodní vahou, o měsíc dřív, a ikdyž první dávku snesla bez komplikací mám o ni obavu.. a po přečtení příspěvku mám stažený žaludek ještě teď při představě možných komplikací... je mi velmi líto, že umírají děti a to v dnešní době, bohužel pokud necháme diktovat farmaceutické firmy pak za pár let vymřeme vlastní vinou, protože budeme zdegenerovaní a s nedostatečnou imunitou... byla jsem na kongresu hygieny týkající se očkování žloutenek... i jedna dávka stačí, aby si tělo "vzpomělo", že se již dostalo do kontaktu tímto virem a je schopné produkovat protilátky...tak mě napadá, že si lidi představovali po listopadu svobodu a deomkracii...mno a zatím si nemůžu pořád rozhodnout ani pitomé očkování....

Re:Zdravý rozum

Anka, matka 2 ročného Maťka | 28.02.2012

Palec hore!! KONECNE ROZUMNY argument... :) .. že "očkovacie látky Synflorix a Rotarix, + kombinovaná vakcína proti tetanu, záškrtu, čiernemu kašlu, vírusovj hepatitíde B, hemofilom a poliomyelitíde NEMOZU vyvolat hemofilovu sepsu... " A prirovnanie jahod a hovedzieho vyvaru ma dostalo.. davno som sa tak nezasmiala.. :-D

Re:Re:Zdravý rozum

Romana | 29.02.2012

Tak to nevím zda "zdravý rozum" má konečně rozumný argument. Nevím jak dalece je vzdělán ve zdravotnictví, ale mě potvrdila doktorka, že klidně může, imunita se oslabí a už se to prý rozjede. Právě žloutenku a hemofil považuje za naprosto zbytečné očkování, ba právě naopak za vakcíny způsobující největší paseku v těle z těch všech. Takže já doktorce věřím, ona vážně není jediný , která to řekne, jen si nemohou pod tlakem dovolit říct tento fakt veřejně, jsme ve společnosti která si hraje na vyspělou, demokratickou, ale běda někomu kdo by se postavil farmaceutické loby a moci peněz.A Vám blahopřeji k tomu, že se u Vás ruská ruleta se zdravím dětí neotočila proti Vám a stále máte svého chlapce, bohužel plno maminek toto štěstí nemají a jak zjišťuji poslední dobou je jich čím dál víc, jen se to ututlává, nehodí se to do farmako politiky. To stejné je očko tuberkuloza, roky se vědělo , že to dělá paseku v těle, že jsou po tom nežádoucí účinky, že je to nevhodné naočkovat novorozence a vakcína nemá ani účinnost. Lékaři věděli , že to tak je, ale všichni kývali jak je to bezva věc, očkovali jak diví a ještě dělali nepříjemnosti, nikdo se neozval, nikdo si nedovolil se postavit a říct pravdu. Až teď se objevila pravda. I když dost pozdě. Kolik takových věcí vědí, že je to špatně, ale slepě očkují a nedovolí si ani ceknout, kdy se ukáže , že je to špatně, kolik dětí ještě musí umřít, nebo být postižené, dost velká daň nemyslíte. A upřímně , vy jste se hodně nasmála, já ne, mě z toho všeho spíš mrazí a těm všem co přišli o dítě, nebo mají do smrti už postižené děti , asi do smíchu opravdu není. Ale jak se říká kdo to nezažije, ten nepochopí, pak je u člověka hned vše jinak, jenže už bohužel pozdě.

Re:Re:Re:Zdravý rozum

mimaPD | 09.04.2012

ROMANKA mas pravdu,ze kto nezazije,nepochopi..mam 12 rokov ochrnutu mamu na posteli,ktora po ockovani proti chripke dostala ZAPAL MIECHY,bola uz predtym na vozicku,ale sebestacna a toto uzasne ockovanie ju totalne dorazilo.,jej Pani Doktorka nevedela,ze pacienti ktori su neurologicky chori sa nemaju davat ockovat.,a to nevedela ani ona,cize si myslela ze urobi dobre ked sa da zaockovat.J, to tak,vsetci drzia huby s prepacenim,sak jasne ze to nebolo z OCKOVANIA.,ved predsa tie vakciny su uzasna vec a ludom pomozu,ale ludi poznacenych ockovanim stale pribuda a je ich dost,takze si nebudeme klamat.Skuste sa opytat lekarov,zdravotnikov,ci su zaockovani??pochybujem,ale sak ludi ktori tomu stale veria je st dost,je to naozaj Ruska Ruleta.Ja tu ruletu nebudem s mojim dietatom hrat,som stastna ze ho mam,a nemienim riskovat.......

Re:Re:Re:Zdravý rozum

Martina | 01.05.2012

Romanko,
jen si to tady čtu a je mi opravdu líto lidí, kteří tak věří reklamě apod....já mám zdravotně postiženého syna po očkování....autista,,,narozený r. 2007, v r. 1996 mi ve věku 2 měsíců zemřela dcerka na sepsi...kdosi z lékařů zapomněl udělat etsty na protilátky, takže malá neměla v tělíčku vůbec žádné protilátky a stčilo tak málo jen jí vyměnit krev.... v r. 2007 se mi narodil syn, zdravý a silný, a nyní??!!! bezhlavé důvěře v očkování a lékaři mám doma autistu....zničený život celé rodiny, živoření z příspěvku apod...stydím se že žiju v tomto státě, stydím se že zdraví lidí je zde až na jednom z posledních míst...neskutečné lobby farceutických firem apod..
autiste nejsou někdy příliš k rozeznání od zdravích na první pohled...ale péče o ně je velice vyčerpávající...upřímně cítím s maminkou která ztratila svého chlapečka, vím co to je..bolí to dlouho a nedá se zapomenout a hlavně bezmoc...neskutečná bezmoc.... www.autikmatteo.estranky.cz

Re:Re:Zdravý rozum

Alena | 07.03.2012

Nikto tu nehovorí, ze ockovanie "vyvolalo" hemofilovu sepsu... Ako som uz aj ja uviedla v mojom predchadz.komentari, ja som presvedcena o tom, ze uz len samotna hexa, nie to este kombinacia takehoto mnozstva vakcin sposobí vzdy (prinajlepsom) docasne oslabenie imunit.systemu, cize v tomto kritickom obdobi po ockovani moze dieta „chytit“ prakticky akukolvek chorobu, ale prave kvoli oslabeniu IS s rizikom tych najvaznejsich komplikacií, ktoré sa mozu zial skoncit aj smrtou. K tomu vid vyjadrenia Dr. Buttrama tu: https://www.slobodavockovani.sk/news/ockovanie-oslabuje-prirodzenu-imunitu/

Takze Anka comu davate akoze palec hore a co Vas pri pribehu umrtia babatka dokazalo tak rozosmiat, ako uz davno nie??? Preboha, Vy ste naozaj matka??? Ked si uvedomite, ze Vase slova citaju aj Maroškovi rodicia a jeho najblizsi...nechcem urazit hyeny, tak Vas tak nenazvem, poviem to len tak - empatia okolo Vas ani nesla...

Re:Re:Zdravý rozum

Eva | 23.03.2012

Pokud zastáváte takový názor, nechápu, co na těhle stránkách vlastně děláte? kdyby vám zemřelo dítě, připadal by vám etický komentář jako je váš? je to od vás sprosté..

Re:Zdravý rozum

Markéta | 09.05.2012

Mně na tom děsí zejména to, že se někdo rozhodne v 1 dni pro takovou nálož vakcín.. to mi připadá zcela proti zdravému rozumu. A navíc jsem přesvědčená, že na tyhle kombinace nikdo při jejich vývoji a testování nemyslí, že to nekontroluje. Takže co ta kombinace udělá s imunitním a nervovým systémem se vůbec nedá říct, takže ani nelze vyloučit, že mohla způsobit meningo-sepsi.

Re:Zdravý rozum

Otec | 15.05.2012

vpravit do telicka tak maleho cloveka ockovanie proti tolkym chorobam naraz musi imunitny system zblbnut zarucene. tolko zdravy rozum. kombinovane vakciny su novinka a nikto nevie co vsetko "dokazu".

clovece zdravy rozum hovori jasnou recou, je to biznis, a firmy, ktore na tom lukrativnom obchode zarabaju, nikdy nepriznaju, ze chybu sposobili oni. Znamenalo by to obrovsku stratu zisku, tie male straty predsa stoja za to.

Re:Zdravý rozum

Iva Vranská Rojková | 25.05.2012

To, čo sa staloKatkinmu Maroškovi mohla byť podľa prejavov (fľaky) aj otrava krvi z podaných vakcín.
iva

Re:Zdravý rozum

Marecek | 12.09.2012

Nože skúsme toto:
https://www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf_id=1729&magazine_id=1

Naozaj si myslíte, že medzi diagnózou "akútna meningokokcémia" a podaním Synflorixu nie je žiadna súvislosť?
Citujem z článku: "Ochorenie začína
obvykle náhle, z plného zdravia. Temer vždy
sa dá v predchorobí vystopovať nejaká stresujúca udalosť (veľký športový výkon, učenie sa
do noci pred skúškami, diskotéka, fyzické, či
duševné vyčerpanie apod.)." Skutočne Vám na podaní viacerých vakcín naraz a následnom stave dieťaťa nie je nič podozrivé?

Re:Re:Zdravý rozum

Ing. Marián FILLO | 17.12.2012

No veď to...
Očkovanie trojmesačného dojčaťa tromi vakcínami naraz je preň stres jak sviňa. Len úplný fanatik tam nevidí nijakú súvislosť.

očkovanie

helena | 18.02.2012

dostali sme vzacny dar---zdravie...a slobodnu vôlu-----tak prečo počuvame čo nam kto nariadi.. ak lekar povie skočit pod auto tak sa spytame?, po ake,?? alebo porozmyšlame čo to nam povedal?? ale ak povie ??, pichnut vakcinu v podobe svinstva tak nastavime svoje BABO??? tak rozmyšlajme...ved sme prišli s nadhernym darom...ROZUMOM..

Re:očkovanie

yoshi | 21.02.2012

Presne tak , stačí 10min. denne na slnku, keď nie je slnko, brať vitamín D aj C a pravidelne 1-2krát za rok detoxikovať telo a máte dobré zdravie a imunitu. Ktorý doktor vám to poradí?

dodatek

Naja | 18.02.2012

Nedalo mi to, abych nepřidala trošku vysvětlení k problematice.Nebude to znít " vědecky", nicméně je to pravda.Všimněte si lidského zárodku.Je to nejdřív hlavně veliká hlava.Dítě roste v těle matky jaksi z hlavy nebo od hlavy a s velkou hlavou se i rodí,Rodí se bezmocné, zcela odkázané na péči.Nemůže po porodu hned chodit nebo lézt jako mláďata zvířat.Proč ? Protože musí své tělo , své orgány dotvořit, dozrát z hlavy , z jejích sil.Důkazy pro to jsou i ve vědě- jen jim rozumět! Věda vše studuje na mrtvolách,života si všímá pramálo.Tělo dítěte je tedy velmi křehké nejvíce do výměny prvních zubů.Do té doby dítě s velkou námahou tvoří své tělo,svou krev, dozrává.Potřebuje tedy jemnou matčinu péči, její mléko a zdravé prostředí- vzduch,jídlo, vodu,zeleň,klid, lásku.Vše ochraňující ZVENČǏ !!! Žádné zasahování zevnitř !!! Tím se narušuje velmi křehká rovnováha nezralého organismu.Nemoci mají upozornit člověka, že nežije správně! V případě dítěte tedy jeho rodiče!Očkováním se i za cenu poočkovacích poškození dětí i jejich smrti zbavujeme zodpovědnosti za to, jak jsou nuceny žít v dnešní společnosti.Kdyby lékaři mysleli na něco jiného než na své peníze, museli by jako první vyjít do ulic protestovat proti dnešnímu stavu světa a ne tomuto systému ještě slepě posluhovat.Jaká je z toho cesta, to by bylo ještě na další komentář.V každém případě je očkování pro každé dítě sázkou do loterie o jeho život a tedy jakousi eugenikou- vydrží ten silnější ?

Re:dodatek

Ing. Marián FILLO | 19.02.2012

Mnohí lekári aj sú hlboko nespokojní so súčasným systémom, ale je to otázka kritického množstva. Napr. medzi laickou verejnosťou sme už na veľmi dobrej ceste toto kritické množstvo dosiahnuť. Neviem, koľko to je presne, či 5% alebo 10% alebo nejaké iné číslo, každopádne dynamika rastu podielu obyvateľov, čo sa nad očkovaním kriticky zamýšľajú, a nie sú len tupé ovce, čo bez pol slova natrčia dieťa štátom "prikázanej" ihle, je naozaj výborná.

Odráža sa to, koniec koncov, aj v rastúcej nervozite vakcinacistov (či už výrobcov vakcín, hlavne GlaxoSmithKline = GSK, alebo na Ministerstve zdravotníctva = MZ SR), ktorí sa snažia rôznymi legislatívnymi opatreniami "pritiahnuť opraty". Ale, ako vidno, dostali sme sa už do štádia, kedy akákoľvek snaha o represiu nezvyšuje zaočkovanosť, ale naopak, ešte viac ju znižuje a v podstate pomáha otvoriť oči čoraz viac (doteraz poslušne očkujúcim) občanom.

No a problém je, že v radoch lekárov ešte táto obroda nenastala. Až na malé výnimky sú v podstate zastrašení a boja sa verejne vyjadriť svoj názor, ak by bol čo i len trochu skeptický voči očkovaniu. Napr. nedávno som poskytol rozhovor pre jednu miestnu televíziu a redaktorka mi povedala, že volali 7 rôznym lekárom, od ktorých chceli počuť ich názor na očkovanie proti chrípke. Z týchto 7 sa 5 vyjadrilo jednoznačne PROTI očkovaniu, ale ani jeden z týchto 5 nebol ochotný povedať to na kameru. Takže namiesto väčšinového PROTI-očkovacieho názoru odznel v TV menšinový PRO-očkovací názor.

Takto to teda je, že v médiách sú vysielané neraz aj vyslovene menšinové názory (v prospech farmaceutického biznisu, ako inak?), ako keby boli nieže dominantným, ale dokonca jediným názorom odbornej verejnosti. A odborná verejnosť si pritom zo 71,4% môže myslieť niečo úplne iné.

Tak si všimnime, aká mocná totalitná ideológia opantala celé mainstreamové zdravotníctvo, keď väčšina je proti očkovaniu proti chrípke, ale za jediný správny "odborný" názor a postoj sa považuje ten, čo je za očkovanie proti chrípke.

Riešením ale teraz nebude zrejme hádzať všetkých lekárov do jedného vreca s totálnymi fanatikmi a zapredancami, ale skôr povzbudiť tých, čo vybočujú z mediálne proklamovaného "jediného správneho odborného" názoru, aby slobodne vyjadrili svoj názor, a - nakoľko to je len možné - zabezpečiť, aby za túto svoju slobodu slova neboli nijak postihovaní.

Re:Re:dodatek

Naja | 20.02.2012

Věřím tomu, že mnozí lékaři smýšlí o očkování jinak, nicméně tu jde o to , aby věděli více než vědí- čili ne jen to,že očkování je nebezpečné a dělá ty a ty komplikace.Jde o to, aby věděli PROČ .Lékaři mají téměř vždy problém odpovědět na otázku proč a tak si zvykli odpovědi nehledat resp. se neptat za určitou mez/ dnes problém mnohých lidí ,ale u lékařů s obzvlášť škodlivými následky/ .Materialistické smýšlení o člověku je však nedovede nikam jinam než k prefabrikované chemické felčařině, což by pomocí správného přemýšlení a kladení otázek brzy zjistili. Nemohou tak s materialismem dojít ke správným závěrům v léčení vůbec nikdy.Dnes je léčení , kromě např . chirurgie, praktickou čistou průmyslovou chemií.Všechno léčení hromadnými chemickými léky je vlastně obdobou očkování, stejně nebezpečné a většinou VE SVĚ PODSTATĚ stejně nesmyslné, pokud nejde zrovna o to člověka silnými chemickými zásahy sebrat hrobníkovi z lopaty- toto my totiž zatím jinak neumíme.Nemůžeme ovšem jít a naráz změnit všechno staré.Dnešní doba je zralou dobou temna a je nám přímo " naočkováno" být nemocnými a potřebovat těžký kalibr léků - třeba antibiotika.Je ale nutné hledat a přijímat nové ,staré odpadne samo.Tím novým je duchovní pohled na člověka, uznání duchovnosti a duchovní anatomie a fyziologie.Bez toho nelze v lékařství skutečně rozumět vůbec ničemu.Je to o vědomí a svědomí lékařů a nás všech.Hledat za skutečnostmi světa pravé myšlenky, otázky a odpovědi.Hledat PRAVDU a poznat lež, iluzi.To je zodpovědnost lékařů a nás všech.Vždyť naše děti na to mají právo, mají právo na ochranu.Kdo jiný by se měl nejdříve pozvednout ve svých myšlenkách než studované osoby s tak velkou zodpovědností ! U nich je to přímo otázka zodpovědnosti za druhé !Hledat pravdu, žít pravdu a bojovat za pravdu.Skutečná Pravda se ale opravdu nedá najít v materialismu, proto takové zklamání pravdoláskovými revolucemi a takové jejich výsledky.Dnes je ještě nějaký čas na hledání, na odvahu, dnes ještě můžeme.Budeme-li však čekat, že nám někdo zajistí při tom klid a pohodlí, nedočkáme se a pak už si nás nebudou všímat , co si myslíme a co chceme.Pak bude pozdě !

Re:Re:dodatek

Palo | 01.01.2013

Pan Fillo a mate aspon odhad kolko percent pediatrov na Slovensku je proti ockovaniu?
Keby to bolo nejake zaujimave cislo, dalo by sa s tym nieco uz robit:-)

Re:Re:Re:dodatek

Ing. Marián FILLO | 05.01.2013

Pokiaľ ide o chrípku, tak asi drvivá väčšina.

Spomedzi povinných očkovaní najmenej obľúbeným očkovaním bola tuberkulóza, kým ju nezrušili. Tam to možno bola aj väčšina, čo bola proti, ale ruku do ohňa za to nedám.

No a potom asi pneumokoky sú najspornejšie. Mnohí pediatri by proti nim svoje deti očkovať nedali, hoci ostatné povinné očkovania schvaľujú. Čo sa pneumokokov týka, tak odhadujem takých 10%, možno 20%, že je vyslovene proti, hoci odkedy sa stali pneumokoky povinnými, tak väčšinou držia hubu a krok.

Potom tipujem že MMR by si odpustilo možno nejaké-to % pediatrov, ale isto menej než 10%. Možno by však niektorí z nich chceli rozdeliť vakcínu na samostatné zložky a proti ružienke očkovať len dievčatá pred pubertou, proti mumpsu zase len chlapcov. Takých asi bude o niečo viac než tých, čo MMR vôbec neuznávajú.

Z Hexy by možno nezanedbateľná časť pediatrov bola ochotná vypustiť žltačku typu B, ale netrúfam si na žiadny odhad. Potom možno hemofily, hmmm...

Čo je také najpevnejšie resp. najobľúbenejšie, to je štvorica záškrt-tetanus-čierny kašeľ-detská obrna. Paradoxne, práve očkovanie proti detskej obrne je u nás prakticky úplne zbytočné (pár stoviek prípadov ročne v Nigérii, Čade, Afganistane a Pakistane, čo sa nás teda fakt netýka, posledný prípad u nás bol v r. 1960), a záškrt tiež u nás nie je zrovna aktuálny (posledný prípad bol v r. 1980). Očkovanie proti čiernemu kašľu zase nie je nejak veľmi účinné a po troch rokoch od očkovania už vôbec nie
(hoci interval medzi dávkami je 5 a 7 rokov).

Nakoniec zostáva tetanus ako zrejme najpevnejšie očkovacie presvedčenie (tipujem, že vyše 99% pediatrov by na tetane trvalo, aj keby na ničom inom nie), hoci malé dieťa do 2 rokov prakticky nemá šancu sa nakaziť a aj potom je šanca veľmi nízka. Napr. zásah bleskom je oveľa pravdepodobnejší než to, že dieťa v našich podmienkach dostane tetanus.

Ale to sú len moje odhady. Osobne viem možno o takých 10 pediatroch na Slovensku, čo sú osobne viac proti alebo vyslovene proti očkovaniu ako takému (ale možno nepoznám všetkých), zvyšok selektívne - ako proti čomu. Napriek prípadnému odmietaniu toho-ktorého (alebo akéhokoľvek) očkovania, ak ešte vykonávajú pediatrickú prax, tak očkujú, lebo keby to odmietli, dostali by mastnú (v podstate likvidačnú) pokutu.

očkovanie

helena | 18.02.2012

Dakujem,že sa dostal tento prispevok vonku--na povrch.. Sme tak dokonali,že potrebujeme sa ničiť vakcinami???Nech skusi každy si preštudovať čo obsahuju vakciny a nie počuvať tych,čo maju z toho pekne zisky. To si hovoria lekari??? A kde je ta?? HIPOKRATOVA PRISAHA?? Rodičia nebojte sa . A to nie je všetko vonku na verejnosti:: a čo tak po očk. vakcinach???:: AUTIZMUS,HYPERAKTIVITA,EXZEMY,.... a to je ln par pripadov s krorymi sa stretavam skoro kažky den po očkovavi.. Rodičia??!! skuste sa zamysliet?? prečo?? očkovat?? ved take ako je FORMALDEHYD...ORTUŤ,HLINIK.. v očk.vakcinach??? zjedli by ste dobrovolne??? a dobrovolne sa sa počuva panov lekarov... a čo naše rozumy a naša slobodna vôla...To sme tak ticho...a až ked sa nas to začne tykat tak sa trošku ozveme??

:´(

Veronika | 18.02.2012

Vyjadrujem hlboku úprimnú sústrasť rodičom. Keď som tento príbeh čítala, slzy mi tiekli ako potok..zároveň obdivujem silu Katky tento príbeh napísať, ja by som to asi po takom krátkom čase nedokázala. Dúfam, že tento príbeh pomôže niektorým rodičom, ktotí váhajú, či dať dieťatko zaočkovať spravne sa rozhodnúť.

Syn

Naja | 17.02.2012

I já se připojuji svým obdivem a úctou k Maroškovým rodičům,skláním se před jejich statečností napsat svůj neuvěřitelně bolestný příběh.Je velmi smutné, kam až pokročilo materialistické lékařství ve svém neporozumění člověku.V současné době se navíc ještě přidává kupčení a z toho vyplývající úmyslné hazardování s lidským zdravím.Nevidím žádný smysl v této očkovací " prevenci ", kterou rozhodně není možné takto schematicky podávat dětem jako nějakému stádu zvířat.Každý člověk je přece jedinečná bytost a příčiny nemocí u dětí leží úplně jinde než v bacilech, bacily jsou až druhotná záležitost!Můj syn po očkování přestal chodit , což trvalo asi 14 dní a pak se začal u něj pomalu rozvíjet autismus.Začalo to zcela plíživě jako různé " neurotické " poruchy a opožďování.Jelikož je to dávno a tehdy se tomu nerozumělo, je dnes vyřazen ze sociálního života a trpí těžkými depresemi ,které začaly už v jeho 12 letech ! Jsme strašeni a klamáni a z lásky k dětem je chceme chránit, tak na to naletíme.Je nás hodně a další přibývají.Kdy odhalíme pravdu ?

Re:Syn

Ing. Marián FILLO | 19.02.2012

Milá Naja,

budeme veľmi radi, ak nám podrobnejšie napíšete a dovolíte zverejniť váš príbeh.

smrtelná kombinace vakcín

MUDr.Ludmila Eleková | 17.02.2012

Také jsem četla přes slzy a běhal mi mráz po zádech. Stejný případ jako Stacy Sirjacobs ---a kolik dalších...věnujte tichou vzpomínku i neznámému počtu nedonošených dětí, které dostaly stejnou smrtící směsku jako malý Maroško v rámci studie financované firmou GSK a nevydržely to, překlad článku najdete na těchto stránkách.
Reklamu na Synflorix a Rotarix, která běží v TV - prázdná postýlka v nemocničním pokoji (velmi vhodný obrázek v této souvislosti)- by bylo vhodné doplnit logem Infanrixu hexa a napsat: varování! tato kombinace vakcín může zabít!

Re:smrtelná kombinace vakcín

Katarína | 27.02.2012

Tieto reklamy by mali zakázať, je to psychické vydieračstvo!

následky očkovaní očami odborníkov

Janka | 17.02.2012

Anna Strunecká a Jiři Patočka napísali knihu DOBA JEDOVÁ (vyšla v roku 2011), je v nej kapitola aj o následkoch očkovaní. Odporúčam.

Re:následky očkovaní očami odborníkov

Ing. Marián FILLO | 19.02.2012

Tu je odkaz na knihu Doba jedová:
https://www.dary-zivota.sk/dary-zivota/eshop/0/0/5/102-Doba-jedova

pre Katku

Edita | 16.02.2012

Hlboku a uprimnu sustrast. Až sa mi ruky chveju a tažko sa pise.
Moja dcera sa dodnes nevie vyrovnat s tym, že ma postihnutu dceru.Krasne dievcatko,kucerave ako anjelik, ktora sa narodila uplne zdrava po ockovani v štvrtom mesiaci ostala ako bez zivota. Uzili sme si toho tolko,ze by to bolo nadlho pisat. Behania po pohotovostiach,febrilne krce,v tretom roku po ockovani epilepticke zachvaty atd. Lenze nikto z lekarov vam nepotvrdi,ze to vsetko je z ockovania. Dnes ma moja vnucka sest rokov a stale nerozprava,aj ked nam rozumie je na urovni dvojrocneho dietata. Milujeme ju, ale otazkou pre nas je aky, zivot ju caka? A kto za to moze? Nasa nevedomost o nasledkoch ockovania. Uz nikdy viac pani doktori. Sme pre vas iba cisla nie ludske bytosti. Mimochodom zaujimave je,ze uz na pisomne doporucenie,nesmieme dat moju vnucku nikdy ockovat. Zaujimave vsak?

Re:pre Katku

Ing. Marián FILLO | 17.02.2012

Milá Edita,

budeme veľmi radi, ak nám (či už Vy alebo Vaša dcéra) napíšete príbeh, ktorý by sme na tejto stránke mohli zverejniť.
Ak ho napíšete, pošlite ho, prosím, e-mailom na sloboda.v.ockovani@gmail.com

Vopred ďakujem(e)

Re:

Kacka | 25.04.2012

Možná o tom již víte...ale doporučuji homeopatické čištění. Jsou s tím skvělé výsledky. Paní Ludmila Sedláková (Praha) z podobně obrovských problému již "vylízala" několik dětí...

Milá Katko

marketa | 16.02.2012

po přečtení Vašeho příběhu mi je velmi smutno. Soucítím s Vámi. Ze srdce Vám přeji hodně síly k překonání tak kruté skutečnosti. Sama bojuji za osvětu ohledně očkovacích látek, vytýkám si, že jsem neprohlédla dříve a modlím se každý den za zdraví své dcery , která absolvovala skoro všechna očkování, neboť jsem neprohlédla dříve.. Je nesmírně těžké se vyrovnat se spoluodpovědností za poškození zdraví, která se člověku krade na mysl, ale nezbývá, než nabrat nový dech a žít dál a bojovat. Váš příběh je krutý a smutný, je poučením pro nás všechny a je tak silný, že má moc mnohým otevřít oči. Budte vděčna i za tu krátkou chvíli, kterou jste mohla prožít se svým synáčkem, udělala jste v nejlepší víře to, co bysme na Vašem místě udělali také, přeji Vám abyste zase byla veselá a štastná.

hippokratova prisaha

yoshi | 16.02.2012

"Smrť jedného človeka je tragédia. Smrť milióna ľudí je štatistika." J. V. Stalin
Pripadá mi to, ako keby bolo takéto zmýšlanie v celej medicíne...Neviem, ja by som nevedel byť doktorom, mne by svedomie nedovolilo, aby som niekomu pichol niečo do tela alebo podal nejaký liek a popritom vedel, že existuje riziko, že môžem niekomu ublížiť. A považujem za najväčšie svinstvo ublížiť malému bezbrannému dieťaťu.

aj my ideme do boja

Janka | 16.02.2012

o tomto pribehu som citala na modrom konikovi a odvtedy sa naplno venujem studiu o vakcinach, co vsetko mozu sposobit, co obsahuju, ako ucinkuju.. maroskov pribeh ma hlboko zasiahol a bol odrazovym mostikom a dodnes je velkou motivaciou pre mna, aby som bojovala za svoje dieta.
nas maly dostal bcg, hexu aj prevenar, bohuzial, dnes si uz len bucham hlavu, ze som to dovolila, ze som nemala nastudovanu problematiku.. mam strasne vycitky, co mu teraz koluje telom a kedy sa to na nom prejavi.. ale aspon zabranim dalsim testom na jeho organizme, kolko zvladne, uz nedovolim nikomu, aby donho nieco pichali, za ziadnu cenu, len cez moju mrtvolu! a takisto aj mojim dalsim detom, ak nejake este budem mat, nedostanu ani jedinu vakcinu!
maroskovym rodicom zelam vela sil, vela lasky, aby tuto skusenost, ktoru im boh nadelil, zvladli a ustali. verte tomu, ze pre niektorych z nas to bolo doslova ako zazrak z neba, ze ste sa o to podelili a pomohli tak zachranit ak hoci aj to jedine - nase - dieta pred niecim podobnym. dakujeme a v modlitbach sme stale s vami :´(

Re:aj my ideme do boja

Ing. Marián FILLO | 17.02.2012

Milá Janka,

rád by som podotkol, že povinné očkovanie nenadelil Boh, ale ľudia, čo majú vo svojej veľkej pýche dojem, že vedia "prekabátiť" prírodu, prekabátiť prirodzenú (Bohom danú, ak chcete) imunitu, a to (údajne) ku všeobecnému prospechu jednotlivca i ľudstva.

Fakty sú však také, že to nevedia, avšak vo svojej pýche si nie sú ochotní priznať chybu (ako som sa dozvedel od Katky - Maroškovej mamky, - ani Maroškova detská lekárka to nechce priznať) a vôbec krutú skutočnosť, že až neprijateľne často spôsobujú svojimi "preventívnymi" zásahmi oveľa viac škody než úžitku.

nemám slov

Sandra | 16.02.2012

Na začiatok chcem vyjadriť úprimnú sústrasť rodičom, ktorých zasiahla najstrašnejšia vec akú môže človek zažiť. Sme predurčení, aby sme prví umreli a nie pochovávali vlastne deti. Mám sama 10 mesačné dvojčatá a 4 ročného syna a podstúpili očkovanie. Nemali sme síce túto smrteľnú kombináciu, ktorá by skolila aj dospeláka a nie bezbranné telíčko. Hromada svinstva koncentrovaná na malom priestore. Ako to, že takéto smrť na základe podania vakcíny prehrmí akoby sa nič nedialo a farmaceutické spoločnosti môžu páchať zlo bez následkov. Majú v ruke zbraň. Oni by mali nato určite iný názor, a obraňovali by si, že samotný liek pomáha a presne ako to vyššie opisujete, neexistujú štúdie, že by to vyvracalo, že kombinácia neublíži. Je mi z toho nanič. Veľa síl rodičom, ktorí toto museli podstúpiť a každý nech si háji svoj názor na vec, je to váš život tak si máte právo s ním naložiť ako vy uznáte za vhodné.

Úprimnú sústrasť celej rodine... :-(

Alena | 15.02.2012

V prvom rade chcem vyjadrit rodicom aj celej rodine moju hlboku uprimnu sustrast. Tato sprava ma zasiahla o to viac, ze sama mam 3 rocneho syna a male babatko...viem si preto predstavit, ako sa Vás Váš starší synček pýta: „Kde je môj braček? Kedy sa vráti? A prečo sa už nikdy nevráti?...“ Je to o to horšie, že sa narodil ako uplne zdrave babätko a keby v ten osudny den nedostal tuto kombinaciu vakcín, mohol ešte žiť... Je to takmer identicky pripad ako pripad malej Stacy
https://www.slobodavockovani.sk/news/babatko-zomrelo-po-ockovani-prevenar-infanrix-hexa-rotarix/
Ja som presvedcena o tom, ze uz len samotna hexa, nie to este kombinacia takehoto mnozstva vakcin sposobí vzdy (prinajlepsom) docasne oslabenie imunit.systemu, cize v tomto kritickom obdobi po ockovani moze dieta „chytit“ prakticky akukolvek chorobu, ale prave kvoli oslabeniu IS s rizikom tych najvaznejsich komplikacií, ktoré sa mozu zial skoncit aj smrtou. K tomu vid vyjadrenia Dr. Buttrama tu: https://www.slobodavockovani.sk/news/ockovanie-oslabuje-prirodzenu-imunitu/

V Nemecku bolo LEN v súvislosti s očkovaním očk.látkou Infanrix HEXA hlásených PEI v rokoch 2001 až 2008 spolu 78 úmrtí. B. Keller-Stanislawski a K. Hartmann odhadujú morálku hlásení nežiadúcich účinkov očkovania nemeckými lekármi na menej než 5%, spolu teda pôjde zrejme o prinajmenšom 20-násobok hláseného počtu, čiže vyše 1560 úmrtí po očkovaní Infanrixom Hexa za 8 rokov.Vid bod 3b https://www.slobodavockovani.sk/news/ako-na-ruvz-cast-5-/#3b
https://www.rozalio.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=262&Itemid=161

Vzhladom na to, ze neexistuje studia, ktorá by hodnotila bezpecnost podania takejto kombinacie vakcin naraz a ich vzajomny synergicky efekt v porovnani s placebo skupinou, a vzhladom na mnozstvo hlinika len v samotnej hexe, nechapem ako moze jeden pediater odporučiť očkovať 3-mesacne babatko takymto mnozstvom vakcin-vzhladom na zasadu „predovsetkym neskodit“, nemozem takehoto cloveka viac nazyvat „lekarom“...
Ked nazbierate dostatok síl, prosím trvajte na nahlásení Vášho prípadu ako nežiadúceho účinku týchto vakcín-aj ked viem,ze to nebude lahke...ale aspon tym,ze sa budu tieto pripady hlasit, docielime neskor zrusenie povinnej vakcinacie a ked budete mat neskor nahodou dalsie babatko, aby Vas uz nikto nikdy nemohol „nútiť“ podstupovať opäť toto riziko a pokutovať za nedodržanie povinneho očkovacieho kalendara...

K tomu mnozstvu hlinika Dr.Hirte pise:
"V rámci běžného očkovacího schématu se do organismu kojenců
dostane v prvních měsících života několik miligramů hliníku,
ten v těle putuje a usazuje se v různých orgánech - v kostní dřeni,
nervovém systému, ledvinách a svalech. Množství hliníku, který organismus přijme očkováním je vyšší, než je příjem hliníku z ostatních zdrojů, jako jsou například ovzduší, potrava a pitná voda (Keith 2000). American Society for Clinical Nutrition udává mezní hodnoty pro nerizikový příjem hliníku v injekci či infuzi v množství 2 pg na kilogram tělesné váhy a den (ASCN 1991). U kojence vážícího šest kilogramů je tato mezní hodnota
25-násobně překročena jednou jedinou hexavakcínou."

Účinky očkování nejsou prozkoumané

Anna | 15.02.2012

Bolí mne srdce, když čtu takový článek. Kolik diletanství a nezodpovědnosti ze strany lékařů, kteří jen kvůli zisku budou páchat na lidech cokolivěk, bez ohledu na tu jejich směšnou "přísahu". I já mám příběh o očkování: Psala se padesátá léta. Já, tehdy malé děcko, jsem dostala černý kašel. Shodou okolností pár dní PO očkování... Jak říkali rodiče - byl zázrak, že jsem přežila.

hrozne

Stefan | 15.02.2012

Po docitani tohto pribehu mam slzy v ociach.
Je mi luto co sa stalo.
Stale cakam, kedy tieto pribehy otvoria oci MUDrcom a donutia ich zamysliet sa nad ockovanim.

Je to strasne!!!!

monika | 15.02.2012

Toto co sa udialo, som stihla zaregistrovat uz na stranke modrykonik.sk, kde mala Katka album maleho Maroska. Sama mam 7m. synceka a ked som pozerala jej fotky, ako sa maly narodil, postupne rastol a tesili sa z neho a zrazu ide na ockovanie a nie je tu.... ten chlapcek bol nadherny a pripominal mi mojho maleho, ked som videla jeho fotky, tak som dostala zachvat placu, i ked ich nepoznam. Ale je to strasssnneeee!!!! Kde su teraz vsetci ti mudrlanti, ktory tvrdia, ze ockovanie zachranilo ludstvo pred chorobami a nadalej zachranuje. Keby sa to stalo detom nejakych pediatrov, tak by mali urcite iny nazor - SVINE!!!!!!

Ked som bola u svojho obvodneho na preventivnej prehliadke, pozrel do karty a hovori, ze by ma mal preockovat proti Tetanu. Som sa zacala smiat, ze ci si robi srandu, ze narazil na nespravneho cloveka, lebo ja som zasadne proti takymto svinstvam. Dost sme sa zarozpravali a nakoniec vysvitlo, ze i on to neuznava. Ze, ale ked ludia nemaju zaujem distkutovat o tom, tak on ich neodhovara .... a este mi povedal, ze ono je to s ockovanim ako s Ruskou ruletou, ze proste na niekoho to vyjst musi. To tak to je cisty grc.

Re:Je to strasne!!!!

miro | 16.02.2012

uprimnu sustrast rodicom. je to strasne prist takymto sposobom o babatko. mna zavolali na preockovanie tetanu po 10 rokoch a po cca 8 mesiacoch sa mi prejavila cukrovka 1. typu (povazuje sa za detsku chorobu ale dostava to coraz viac ludi aj vo vyssom veku). teraz by som sa uz zaovkovat nedal..

Re:Re:Je to strasne!!!!

Alena | 16.02.2012

mne zasa po preockovani DTP vakcinou-cca 4-5 mesiacov na to vznikli zrazu rozne alergie na vsetko mozne - pele trav,stromov, prach-roztoce, pes,macka atd atd-hadam vsetko na co ma testovali som mala pozitivne - a pritom dovtedy bolo moje suzitie s tymi istymi "alergenmi" uplne bezproblemove...neskor mi zo sennej nadchy,vznikla alergicka astma a po dalsom preockovani opuch viečok, astmaticky zachvat, ekzemy...uz sa nikdy nedam preockovat proti tetanu !!!! a ani moje deti nebudem vystavovat rovnakemu riziku!

Re:Re:Re:Je to strasne!!!!

yoshi | 21.02.2012

O to asi ide, spôsobiť ďalšie choroby, astma-stále brať na to lieky a spreje, cukrovka-pichať si inzulín. Môj názor by bol, že treba sa riadne detoxikovať, najlepšie mms kvapkami. www.czmms.net

Re:Re:Re:Re:Je to strasne!!!!

alena | 22.02.2012

roky liecenia klasickou medicinou mi nepomohli,iba raz potlacili astmu,potom sa zasa objavil ekzem a tak dokola, teraz uz 2 roky beriem iba cisto prirodne lieky-presla som na alternativnu medicinu a mam pokoj-som uz 2 roky bez problemov a bez akychkolvek chemickych lieciv a sprejov a kortikoidovych mastí...a ked som uz konecne zasa zdravotne na tom tak ako pred tym osudnym preockovaním-teraz znova nadisiel cas na dalsie preockovanie tetanovkou-ale uz sa zaockovat nedam -nechcem sa vratit opat na zaciatok...

Smrť po očkovaní Infanrix Hexa + Synflorix + Rotarix Viac tu: https://www.slobodavockovani.sk/news/smrt-po-ockovani-infanrix-hexa-synflorix-rotarix/

pavel | 15.02.2012

pro slzy jsem to nemohl dočíst, je mě to líto...od srdce upřímnou soustrast

Re:Smrť po očkovaní Infanrix Hexa + Synflorix + Rotarix Viac tu: https://www.slobodavockovani.sk/news/smrt-po-ockovani-infanrix-hexa-synflorix-rotarix/

MIMA | 15.02.2012

UPRIMNU SUSTRAST PRAJEM...,JE TO SILA,MAM 7 TYZDNOVEHO SYNCEKA,A UZ SOM DOKTORKU UPOZORNILA ZE HO NEDAM V ZIADNOM PRIPADE OCKOVAT,POVEDALA MI ZE MI POVIE AKE VYHODY TO OCKOVANIE OBNASA,,POVEDALA SOM JEJ ZE VYHODY TO POVIE KAZDY LEKAR,ALE NEVYHODY ZIADNY..JE TO OTRAS.TIE VAKCINY SU SVINSTVO,,POZNAM NIE JEDEN ALE ASPON 15 PRIPADOV CO TO DOROBILO S LUDMI..KED POCUJEM UZ LEN SLOVO OCKOVANIE,JE MI Z TOHO UPLNE ZLE..

Modlím sa za Vás

Milka | 15.02.2012

Viem čím ste si prešli,prešli sme si tým aj my, ked nám syna zaočkovali v škole vakcínov TBC a začalo sa peklo, lekárka syna 2x pichla aked je vakcína nešla cez ihlu,tak s ňou poklepala po stole a tak ho očkovala.Podotýkam, že to bolo v zákl.škole a v kuchynke.To je sterilné prostredie.Dlhodobo mal veľké problémy od vredu na lopatke až po operáciu o pár týždňov .Vybrali mu Lymfatycké uzliny z Axily a to bol veľký zázrak ,ale stratil imunitu a zostal alergický skoro na všetky potraviny.,že to prežil.Teraz už nikdy sa nesmie očkovať.Budme rozumný a rozmyslime si či je nám to treba,lebo ani jeden lekár nevie čo v takej chvíli má robiť a všetci dávajú ruky od toho preč.Ešte raz vás všetkých zdravím aje mi to ľúto.

úprimnú sústrasť rodičom

ferko | 15.02.2012

Z dôvodu straty milovaného synčeka Maroška dovolte mi aby som Vám zaprial moju úprimnú sústrasť.
Snažim sa vžiť do Vašich pocitov, nakoĺko som prežíval podobnú situáciu v rodine mojich najlepších priateľov, ktorým taktiež odišiel synček Martinko do nebíčka, vďaka očkovaniu. Stojte si za pravdou, veľa lásky, síl a úprimnej podpory.

uprimnou soustrast

kristyna | 15.02.2012

je mi to moc lito

Odborníci

Filip | 15.02.2012

A teraz si predstavte,že máme "odborníkov"-Lipták s Dluholuckým (a ďalší) ,ktorí sú schopní takejto matke do očí povedať,že to s očkovaním nesúvisí.
A takýchto psychopatov nám podstrkujú za odborníkov!

Re:Odborníci

ferko | 15.02.2012

Najobľúbenejšou frázou odborníkov je "benefit očkovania prevyšuje riziko".
Škrtil by som.

strašné

yoshi | 15.02.2012

Neviem si predstaviť, že by sa to stalo mojim deťom. Teraz by som chcel vedieť, čo by na toto povedal doktor, ktorý mu tú vakcínu pichal, to by ma strašne zaujímalo, čo múdre by na toto povedal...Neviem, za toto nie je u nás nikto trestnoprávne zodpovedný? Doktor, ktorý to svinstvo pichol malému dieťaťu do tela, firma, ktorá tú vakcínu vyrobila, ŠÚKL, ktorý schvaľuje pre Slovensko lieky? Neviem fakt čo by som robil a veľmi s vami Maroškovi rodičia súcitím...

Je to hrůza :(

Skirt | 15.02.2012

Úplně mi běhá mráz po zádech, nechápu, jak to lidé můžou dovolit, aby se něco takového stalo :(( .. já už jsem po dvou potratech a toužím po miminku celý život a kdyby mě něco podobného potkalo, tak už se nikdy nedám dohromady - opravdu velice obdivuju každého, kdo přežije své dítě a udrží se ... Je mi to moc líto :´(

Re:Je to hrůza :(

savanah | 15.02.2012

Naozaj silny pribeh ... clovek ostane bez slov, neviem si predstavit tu obrovsku stratu a bolest. Katke prajem vela sil a podpory aby sa pozbierala a mala silu zit dalej.
Dufam, ze tento pribeh sa dostane do povedomia sirokej aj "odbornej" verjnosti ktora nad vsetkymi neziaducimi ucinkami vakcin len mava rukou a aby Maroskova smrt bola vyzvou pre vsetkych kompetentnych. Je to strasne kolko chronickych chorych deti je vsade, ako vsetky "ficia" na Aeriusoch, Fenistiloch, Ditiadenoch a ja neviem na com vsetkom este a vsetci sa dookola tvaria ze je to uplne normalne.
Je mi to strasne luto a dufam, ze Maroskova smrt nebola zbytocna a ze to nenechate len tak.

Re:Je to hrůza :(

Peter | 27.02.2012

Nie je to síce najvhodnejšie miesto, ale pozrite kapitoly o tehotenstve: https://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf

Záznamy: 101 - 168 zo 168
<< 1 | 2

Pridať nový príspevok