Smrť 14 detí „mohla byť spôsobená“ vakcínou Synflorix od firmy GlaxoSmithKline

10.07.2013 18:51

Mail Online — 15.VIII.2008

 

       Pôvodný článok  Deaths of 14 children ‘could be linked to GlaxoSmithKline trial drug’  
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Argentínske úrady vyšetrujú, či smrť 14 detí bola spôsobená experimentálnou očkovacou látkou. Spomínané deti dostali Synflorix, sťaby súčasť klinickej skúšky, vykonávanej britskou farmaceutickou spoločnosťou GlaxoSmithKline (GSK). Táto očkovacia látka bola vyvinutá na boj so zápalom pľúc, nákazami uší a niekoľkými ďalšími pneumokokovými ochoreniami.

Očkovanie dievčaťa — ilustračný obrázok       Argentínsky štátny úrad pre liečivá, potraviny a lekárske technológie vyšetruje, či je v prípade úmrtí týchto malých detí na vine spomínaná očkovacia látka. Americká hovorkyňa GSK Sarah Alspach povedala, že GSK neverí, že by úmrtia boli spôsobené očkovaním.

       Synflorix sa práve (r. 2008 — pozn.prekl.) testuje v Paname, Chile a niektorých európskych krajinách, ale nie v Británii.

       Sarah Alspach povedala, že nezávislá rada, sledujúca bezpečnosť účastníkov skúšky odporučila dočasné pozastavenie skúšok v Latinskej Amerike, ale neskôr dovolila v testoch pokračovať:

„Spoliehame sa na zhodnotenie bezpečnosti touto radou. Bezpečnosť je našou prvoradou starosťou vždy, keď vyvíjame akúkoľvek novú liečbu.“

       Vyše 19.000 bábätiek už dostalo najmenej jednu dávku Synflorixu, ktorý GSK plánuje otestovať na celkovo 24.000 dojčatách, povedala Sarah Alspach. GSK stále naberá účastníkov skúšok. Úradníci Argentínskeho úradu pre kontrolu potravín a liečiv však povedali, že ich úrad „obdržal sťažnosti na nezrovnalosti v nábore pacientov“ pre klinické skúšky tejto očkovacej látky a 31.VII.2008 úrad požiadal o zastavenie náboru. GSK zastavil nábor hneď nasledujúci deň s dodatkom, že už získal potrebný počet účastníkov.

       Ana Maria Marchesse, predsedníčka jednej z dvoch skupín, ktoré upovedomili Štátny úrad pre kontrolu potravín a liečiv, povedala, že bola svedkom „biednej etickej úrovne“ náboru pacientov, ktorí (či skôr ich rodičia — pozn.prekl.) si neboli vedomí toho, že ide o experimentálnu očkovaciu látku.

       GSK sa vyjadril, že počet úmrtí v tejto klinickej skúške bol nižší, než je prirodzená dojčenská úmrtnosť na zápal pľúc v Argentíne, Paname a Čile.

       Zápal pľúc je svetovo najväčším zabijakom spomedzi prenosných ochorení. Spôsobuje ročne vyše 2 milióny úmrtí u detí do 5 rokov, najviac v rozvojových krajinách, povedala Sarah Alspach. Dodala, že GSK testuje túto očkovaciu látku vo vyše 40 klinických štúdiách po celom svete. Údaje z iných štúdií ukazujú, že Synflorix je približne rovnako bezpečný (či skôr rovnako nebezpečný — pozn.prekl.) a tolerovaný ako Prevenar od konkurenčnej firmy Wyeth (dnes Pfizer — pozn.prekl.), čo je očkovacia látka, masovo používaná proti pneumokokovým ochoreniam.

       Avšak argentínska provincia Santiago del Estero vykonáva samostatné vyšetrovanie úmrtí 7 zo 14 spomínaných detí, povedal provinčný minister zdravotníctva Franklin Moyano:

„Zatiaľčo štátne úrady vyšetrujú, my sme v pozorovacej fáze, aby sme zistili, či všetko prebehlo tak, ako malo, alebo či nastali odchýlky, ktoré spôsobili poškodenie zdravia, v tomto prípade smrť 7 detí.“

 


Preklad a zverejnenie tohto článku zabrali prekladateľovi približne 1,5 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, ak našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: Smrť 14 detí „mohla byť spôsobená“ vakcínou Synflorix od firmy GlaxoSmithKline

Nieco na zamyslenie (viem ze to boli..)

Laco | 12.07.2013

https://orgo-net.blogspot.sk/2013/06/bill-gates-hlad-gmo-ockovani-jsou.html


https://orgo-net.blogspot.sk/2013/07/hlinik-ve-vakcinach-male-spinave.html

Uz viem

Rodic-nerodic | 11.07.2013

tak ked sa to stane opakovane, tak na nahrobok vytesat
tu lezi dieta povinne zaockovane firmou GlaxoSmithKline

Záznamy: 1 - 2 zo 2

Pridať nový príspevok