Slováci o očkovanie proti chrípke nemajú záujem, upozornili lekári

20.01.2017 14:56

    [...]

    Záujem Slovákov o očkovanie proti chrípke už niekoľko rokov klesá. "V uplynulej sezóne sa proti chrípke nechalo očkovať len 4,5 percenta obyvateľov a Slovensko tak naďalej zostáva na chvoste spomedzi krajín Európskej únie," hovorí docentka Zuzana Krištúfková, predsedníčka Slovenskej epidemiologickej a vakcinologickej spoločnosti SLS. Na situáciu dnes odborníci upozornili aj poslancov Národnej rady (NR) SR.

    "Verím, že aj v súčinnosti s poslancami sa podarí do budúcnosti pripravovať kroky, ktoré priblížia Slovensko k dosiahnutiu stanoveného cieľa v zaočkovanosti proti chrípke na úrovni 30 percent,“ povedal šéf parlamentného zdravotníckeho výboru Štefan Zelník (SNS). Aby vyjadril svoj postoj, nechal sa dnes proti chrípke zaočkovať. Očkuje sa aj poslankyňa Jana Cigániková (SaS). Rodičov, ktorí sa vakcinácie boja, chápe. Namiesto príkazov, im treba podľa jej slov veci vysvetliť.

 

    Viac na stránke Teraz | Zdravie.

    K tomu viď článok V správe o vývoji univerzálnej vakcíny proti chrípke očkovací priemysel pripúšťa, že súčasné vakcíny proti chrípke sú nanič.