Skupina lekárov požaduje, aby zdravotníci, ktorí odmietnu očkovanie proti chrípke, boli prepustení

12.09.2010 01:34

NaturalNews.com - 10.IX.2010 - S. L. Baker

 

       Pôvodný článok "Healthcare workers to be fired if they refuse flu shots, medical group demands"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Zabudnite na Ústavu USA. Zabudnite na základné ľudské práva. Zabudnite na skutočnosť, že výskumy ukazujú nefunkčnosť očkovania proti chrípke v drvivej väčšine prípadov (https://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=10889). Skupina popredných odborníkov na prenosné ochorenia v USA požaduje povinné očkovanie všetkých pracovníkov v zdravotníctve proti chrípke.

       Vôbec nepreháňam. Stanovisko práve vydané Americkou spoločnosťou pre epidemiológiu v zdravotníctve (Society for Healthcare Epidemiology of America = SHEA) požaduje povinné očkovanie celého zdravotníckeho personálu. A ak pracujete na poli zdravotníctva a odmietnete? SHEA, čo je organizácia epidemiológov a lekárov so zameraním na prenosné ochorenia, hovorí, že by ste mali byť vyhodení zo zamestnania, alebo ak sa o nejaké uchádzate, malo by Vám byť zamietnuté.

       Článok vydaný tento mesiac (september 2010 - pozn. prekl.) v časopise Infection Control and Healthcare Epidemiology (Kontrola nákaz a epidemiológia v zdravotníctve), ktorý podporila aj Americká spoločnosť pre prenosné ochorenia (Infectious Diseases Society of America = IDSA), konkrétne požaduje, aby bolo očkovanie zdravotníckeho personálu proti chrípke podmienkou jednak vstupu do zamestnania, jednak predĺženia pracovnej zmluvy v zdravotníckych zariadeniach. Podľa článku SHEA nezáleží na tom, či zdravotnícky personál má priamy styk s pacientmi, a dokonca ani na tom, či je zamestnaný priamo v budove zdravotnickeho zariadenia - tak či tak by mal byť povinne zaočkovaný proti chrípke, ak nechce prísť o prácu.

       Vo výsledku: aj keď ste spojovateľom na ústredni alebo robíte kancelárske práce na diaľku, SHEA chce, aby ste boli donútení k očkovaniu proti chrípke, ak sa Vaša práca akýmkoľvek spôsobom dotýka zdravotníctva.

       Politika SHEA sa týka aj študentov, dobrovoľníkov a brigádnikov. Jediní zdravotnícki pracovníci, ktorí sú výnimkou a môžu sa vyhnúť povinnému očkovaniu proti chrípke, sú podľa SHEA tí, ktorí vedia dokázať kontraindikácie očkovania zo zdravotných dôvodov.

       "Povinné očkovanie je základným pilierom obsiahleho programu na predchádzanie šíreniu chrípky," povedal Dr. Neil Fishman, predseda SHEA, vo svojom vyhlásení pre médiá. "Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti sú morálne povinní prijať opatrenia, ktoré preukázateľne uchránia pacientov od nákazy chrípkou v zdravotníckych zariadeniach."

       Samozrejme, mnoho ľudí bude argumentovať, že nie je nič morálne na nútení zdravotníckych pracovníkov, dokonca aj tých, čo neprichádzajú do styku s pacientmi, aby sa dali zaočkovať proti chrípke pod hrozbou straty zamestnania.

       Požiadavky SHEA sa môžu stretnúť s otvoreným odporom mnohých zdravotníckych pracovníkov. Podľa prieskumu RAND Corporation minulý rok 39% zdravotníckych pracovníkov tvrdilo, že nemajú v úmysle sa dať zaočkovať, a to navzdory mediálnej hystérii a tlaku na očkovanie proti chrípke H1N1 v roku 2009.