Ročný chlapec zomrel po očkovaní proti osýpkam, príušniciam, ružienke, ovčím kiahňam, žltačke typu A a chrípke

20.01.2016 20:08

VacTruth18.I.2016Augustina Ursino

 

    Pôvodný článok 1 Year Old Dies After Vaccination, Death Ruled Unexplained Due To Natural Causes
    z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

    Dňa 19.X.2015, vo veku 1 rok, bol Michael Whitesell na pravidelnej preventívnej prehliadke, kde bol zaočkovaný MMR vakcínou (proti osýpkam, príušniciam (mumpsu) a ružienke), proti ovčím kiahňam, nákazlivej žltačke typu A a proti chrípke. Spolu proti 6 chorobám 4 vakcínami. Vyšiel z neho vresk, aký jeho rodičia nikdy predtým nepočuli.

fotografia: Michael Whitesell    O tri dni neskôr mal horúčku a dali mu Tylenol (americká obdoba Paralenu, taktiež s účinnou látkou paracetamol). Išiel spať a v tú noc zomrel v spánku niekedy nad ránom. Keď ho našli, jeho otec Thomas vykonával srdcovo-pľúcne oživovanie, kým prišla záchranka. Tá sa snažila oživiť Michaela, ale ukázalo sa, že je už po ňom, a snahy o oživovanie boli zastavené.

    Záchranári nechali malého Michaela ležať na chrbte na podlahe, s ramenami na boku. Podchvíľou zmodral a stmavol. Na obhliadača mŕtvol čakali vyše 2 hodiny. Záchranári ani len nezakryli malého Michaela plachtou.

    Prítomní ľudia kráčali okolo Michaelovho nezakrytého tela. Dvere, pri ktorých Michael ležal, spájali detskú izbu s obývačkou. Jeho troj-ročný brat Keegan nevedel, čo sa deje. Ponúkol Michaelovi nejaké chrumky a dal mu ich do úst, lebo si myslel, že jeho brat je hladný. Vedel, že čosi nie je v poriadku, ale nechápal, čo sa stalo.

    Rodina sa snažila držať Keegana bokom, ale v to ráno bolo tak chladno a museli chodiť do domu a von z domu. Rodina bola tak rozrušená pri pohľade na Michaela a dúfala, že jednoducho začne znovu dýchať.

    Michaelova stará mama si nespomína na nikoho, kto by povedal, že ho nesmú sami prikryť, ale boli z toho tak zúfalí, otrasení a smutní, potýkali sa s priveľa emóciami naraz. Nevedeli, či smú zakryť jeho telo, lebo si mysleli, že vyšetrovatelia ešte potrebujú spraviť pár fotiek. Človek by si pomyslel, že vyšetrovatelia zakryjú Michaela bez toho, aby o to boli požiadaní. Michaelova rodina nechcela, aby si Keegan pamätal svojho brata takýmto spôsobom.

    Kým sa toto dialo, Ministerstvo pre služby deťom štátu Indiana (Indiana Department of Child Services = DCS) bolo upovedomené o tomto prípade. Michaelovi rodičia — Thomas a Brittney Whitesellovci — boli vyšetrovaní. Potom im troj-ročného Keegana zobrali a zverili ho do starostlivosti Brittneyinej starej mamy, ktorá žije v okolo 40 km vzdialenom dome pre dôchodcov spolu s dvomi ďalšími paniami.

    Thomasovi a Brittney povedali, že Keegana im vrátia, akonáhle prídu výsledky z pitvy, ktoré preukážu, že Michaelovi neublížili. Chovali sa k nim ako ku zločincom a na očkovanie sa nikdy nepozreli ako na možnú príčinu smrti. Thomasovi a Brittney zobrali otlačky prstov, preverovali si ich minulosť, testovali ich, či neužívajú drogy, ale boli úplne čistí. Bolo pre nich nesmierne ťažké, keď im takto odobrali Keegana tesne po tom, ako prišli o Michaela.

 

Michaelova pitevná správa

    Pitvou sa zistilo, že Michael nebol vôbec zneužívaný. Výsledky pitvy odhalili, že pečeň a cievna sústava bábätka Michaela Whitesella boli v čase jeho úmrtia upchaté. Obhliadač mŕtvol uzavrel smrť jedno-ročného Michaela ako náhle nevysvetlené úmrtie dojčaťa (angl. Sudden Infant Death Syndrome = SIDS) s prirodzených príčin a vakcíny, ktorými bol krátko pred smrťou očkovaný, neboli na správe z pitvy uvedené.

    Patológ potvrdil, že Michael mal upchaté cievy v mozgu, brzlíku, srdci, pľúcach, pečeni, slezine, obličkách, nadobličkách, močovom mechúre, žalúdočno-črevnej sústave, slinivke brušnej a štítnej žľaze. Spomenul aj petéchie v brzlíku a pľúcach, spolu s nahromadením krvi v pľúcach a vnútorných orgánoch. Správa z toxikológie bola negatívna a zmienila sa o glukóze v moči.

 

Očkovanie v pitevnej správe uvedené nebolo

    Ako sa dalo čakať, v Michaelovej pitevnej správe nebolo žiadnej zmienky o očkovaní MMR vakcínou a proti ovčím kiahňam i žltačke typu A, ktoré Michael dostal krátko pred tým, ako zomrel. Bolo v nej uvedené len očkovanie proti chrípke.

    V celej pitevnej správe a správe z patológie bola jediná zmienka o očkovaní v tejto vete od obhliadača mŕtvol:

„Brittney mi tiež povedala, že Michael dostal pravidelné očkovania v 12 mesiacoch a očkovanie proti chrípke 19.X.2015 v ambulancii lekára XYZ.“

    Michaelova stará mama Tina sa s obhliadačom spojila najmenej 2x týždenne, aby mu povedala, že má očkovanie spomenúť vo svojej správe a že sa má pozrieť na očkovanie ako možnú príčinu smrti. Tina povedala:

„Vedela som, že mu už leziem na nervy a dokonca sa so mnou párkrát aj hádal, ale stála som si za svojím. Môj vnuk mal právo na plný zdravý život a toto si nezaslúžil.“

    Hoci konkrétne vakcíny (okrem chrípky) neboli spomenuté, bol to obrovský pokrok. Neuvedenie vakcín na pitevnej správe je bežnou záležitosťou, ktorá sa opakovane deje, ke bábätká zomrú po očkovaní. Vďaka tomu spočíva na rodičoch tieň podozrenia a chráni sa tým očkovací program. Chválime Michaelovu rodinu za jej vytrvalosť v tejto veci.

    Je neprijateľné, že lekársky vyšetrovateľ nemusí uviesť nedávno vykonané očkovania na pitevnej správe, ani nedávnu návštevu nemocnice či pohotovosti, spojenú s reakciou daného dieťaťa na očkovanie, ktorá nastala krátko pred jeho smrťou.

    Tina sa tiež obhliadača opýtala, či si myslí, že očkovanie pripravilo Michaela o život. Ten okamžite odpovedal, že nie. Je dosť na pováženie, či všetky chemikálie, vpichnuté do Michaelovho tela, možno s takou istotou vylúčiť ako možnú príčinu jeho smrti. Nedáva to žiadny zmysel. Úrad pre kontrolu potravín a liekov (angl. Food and Drug Administration = FDA) a Stredisko pre potláčanie a predchádzanie chorobám (angl. Centers for Disease Control and prevention = CDC) priznávajú, že akákoľvek očkovacia látka môže spôsobiť smrť, ale keď sa tak stane, lekári a vyšetrovatelia bez váhania povedia, že smrť nemá žiaden súvis s očkovaním, hoci možnú spojitosť nijakovsky nedokážu vyvrátiť.

    Pozrite sa, prosím, na zložky vakcín, uvedené na stránke CDC, aby ste vedeli, čo Michael dostal do svojho tela, a opýtali sa sami seba, či to nemohlo zabiť dieťa, obzvlášť keď CDC a výrobcovia vakcín pripúšťajú život ohrozujúce alergické reakcie a úmrtie ako možný následok ľubovoľného očkovania.

zložky vakcín, ktoré Michael dostal krátko pred svojou smrťou

 

Michaelovo telo nedokázalo zvládnuť tak veľkú jedovatú nálož

    Imunitná odpoveď, vyvolaná týmito vakcínami, bola príliš veľká na to, aby ju Michaelovo vyvíjajúce sa telo dokázalo zvládnuť. Podľa zistení z pitvy, utrpel Michael cytokínovú búrku, ktorá bola spustená očkovaním, ktoré spôsobilo prehnanú reakciu jeho imunitného systému, zatiaľčo sa jeho telo snažilo zbaviť jedov, ktoré doň boli vpichnuté? Vyzerá to tak.

    Pred očkovaním bol zdravý a v poriadku. Napriek tomu, čo sa píše v záznamoch, uvažujúcim rodičom je denno-denne upieraná pravda, že očkovanie ublížilo ich bábätku. Táto rodina však vie, že očkovanie pripravilo Michaela o život a bude bojovať za spravodlivosť, až kým táto príčina jeho smrti nebude priznaná.

    Jeden patológ hodnoverne spojil očkovanie s úmrtím iného dieťaťa, čo zomrelo krátko po očkovaní. Príslušná patologická správa uvádza, že smrť dieťaťa nastala po sade očkovaní a že pitva nenašla žiadnu inú príčinu smrti, čo viedlo k diagnóze SIDS. Tento patológ vedel, ako očkovanie spúšťa výrobu cytokínov, ktoré môžu ovplyvniť mozgový kmeň, čo vedie k zlyhaniu dýchania, z ktorého sa už bábätko nespamätá. Podľa jeho názoru:

„Očkovanie hodnoverne predstavuje činiteľa, ktorý podstatne prispel k smrti tohto dojčaťa.“

    Tina požiadala lekárku, ktorá očkovala Michaela, aby napísala stanovisko, že očkovanie spôsobilo Michaelovu smrť. Lekárka však povedala, že nenapíše, pokým to obhliadač mŕtvol alebo patológ nepripustia, pretože nevyšetrila Michaela po tom, ako bol očkovaný. Ale aj keby táto lekárka videla Michaela po očkovaní, je veľmi nepravdepodobné, že by vyhovela tejto požiadavke.

 

Keegan sa vrátil domov, keď pitevná správa preukázala nevinu rodičov

    V druhom decembrovom týždni 2015 boli sprístupnené výsledky Michaelovej pitvy. DCS potom konečne začalo pracovať na tom, aby vrátili Keegana späť domov jeho rodičom Thomasovi a Brittney.

    Keegan sa nakoniec vrátil k rodičom, keď výsledky pitvy potvrdili nevinu Thomasa a Brittney, tzn. že Michael nebol nimi zneužívaný. Keď bol Keegan na ceste domov, rozprával len o tom, že sa vráti domov k mame a otcovi a že veľmi rád uvidí svojho psa menom Zena a zvyšok rodiny. Bola to veľmi dojemná chvíľa.

    Táto rodina bude vždy nahnevaná na to, ako sa s ňou zaobchádzalo. Nie sú žiadni zločinci, ale správali sa ku nim tak. Milovali Michaela a skvelo sa oňho starali. Pri spätnom pohľade chápu, že DCS si robilo svoju prácu a majú veľa súcitu pre iné rodiny, ktoré si niečím podobným prešli.

    DCS poslalo 23.XII.2015 Thomasovi list, v ktorom stojí:

„Pán Whitesell,

    Tento list sa týka správy/zhodnotenia ohľadne zneužívania dieťaťa a/alebo zanedbania maloletého dieťaťa Keegana Whitesella. DCS zistilo, že toto podozrenie je vo vašom prípade neopodstatnené, keďže v súčasnosti niet dôkazu, ktorý by svedčil o zanedbávaní tohto maloletého dieťaťa. V tejto veci už nebudú podniknuté žiadne ďalšie kroky.“

    Odobratie Keegana počas tak smutného obdobia rodinu nesmierne bolelo. Vďaka Bohu, DCS splnilo svoj sľub a vrátilo Keegana, akonáhle sa preukázalo, že jeho rodičia neublížili nebohému Michaelovi. DCS im teraz pomáha, aby zostali spolu. Požadujú od Thomasa a Brittney, aby sa stali právoplatnými opatrovníkmi Keegana, ak chcú byť s ním, o čo sa práve snažia.

    Musia tak urobiť preto, lebo v skutočnosti sú Michaelovými a Keeganovými strýkom a tetou, nie biologickými rodičmi. Oboch chlapcov vychovávali od ich narodenia, a preto sú považovaní za ich rodičov.

    Ich biologická matka, Thomasova sestra, nebola schopná vychovávať svoje deti, pretože trpí epilepsiou, ktorá sa u nej objavila hneď po očkovaní v detstve. Jej lekár nikdy neupovedomil jej matku — Tinu, — že očkovanie má do činenia s týmito zdravotnými ťažkosťami a nikomu táto súvislosť nenapadla až do Michaelovej smrti.

    Otcovia týchto chlapcov o nich nedbali. Preto ich matka zverila svoje deti do starostlivosti svojho brata Thomasa a jeho manželky Brittney. Bola to ich vzájomná dohoda, nebola však právnicky podchytená.

    Sám Thomas sa narodil s pečeňou a črevami von z tela. Lekári nikdy nepovedali jeho matke Tine, prečo a ako sa to stalo. Povedali len, že sa to stáva a že je to zriedkavé. Thomas musel podstúpiť tri významné chirurgické operácie, aby vôbec prežil. Tine povedali, že jej syn nikdy nebude mať vlastné deti. Preto boli Thomas a Brittney nadšení z toho, že môžu vychovávať Michaela a Keegana, keďže nemohli mať svoje vlastné deti.

    Keeganov biologický otec nedávno požiadal o opatrovníctvo Keegana. Nechcel mať s Keeganom nič do činenia, až kým úrad na ochranu detí nevstúpil do veci po Michaelovej smrti. DCS odporúča, aby bol Keegan naďalej v starostlivosti Thomasa a Brittney, keďže si bude môcť udržať styky so svojou biologickou matkou a svojou rodinou, ktorá ho vychovávala od narodenia. Keďže Keegan bol s Thomasom a Brittney väčšinu svojho života, a títo mu poskytli bezpečné a stále prostredie, odporúča sa ponechať ho trvale v ich starostlivosti, keďže to nenaruší jeho stabilitu a bude to v jeho najlepšom záujme.

 

Smútiaci rodičia musia zaplatiť za pohreb svojho očkovaním zabitého dieťaťa

    Farmaceutické spoločnosti ani očkovací súd nezaplatia vopred náklady na pohreb, keď stratíte svoju milovanú osobu kvôli očkovaniu. Michaelova smútiaca rodina musí čakať na peniaze z vratky z dane, aby zaplatila za náhrobný kameň pre Michaela. Napriek veľkej snahe to musia nákup odložiť kvôli vysokej cene náhrobných kameňov.

    Musia tiež zaplatiť vyše 2000 dolárov preddavok na poplatok za súdneho znalca, ktorý im pomôže dokázať, že očkovanie spôsobilo Michaelovu smrť. Drvivá väčšina rodičov si nie je vedomá tejto krutej skutočnosti, keď donesú svoje dieťa na očkovanie.

    Po podaní žiadosti o odškodné z Federálneho programu na odškodňovanie obetí očkovania (angl. National Vaccine Injury Compensation Program = NVICP) ich čaká dlhá cesta za spravodlivosťou, pričom dve tretiny žiadostí bývajú zamietnuté. Zistili tiež, že najvyššie odškodné, ktoré môžu dostať za Michaela, je 250.000 dolárov, čo je cena za vaše dieťa, ak bude smrteľne poškodené očkovaním.

    [Pozn. prekl.: Na Slovensku a v Česku nedostanete ani cent/korunu a ak so svojím prípadom pôjdete do médií, ešte sa navyše k tomu stanete terčom nechutnej ohováračskej kampane.]

 

„Chýbaš nám, Michael“

    Na záver pár riadkov od Michaelovej starej mamy Tiny:

„Michael nám veľmi chýba a myslíme naňho každý deň. Je chladno a sneží, ale myslím len na to, ako Michael leží na studenej podlahe, keď by mal byť s nami, vo vyhriatom dome. Chcela by som len dostať sa do stroja času a vrátiť sa späť do osudného dňa.

    Požiadali sme NVICP o odškodné, pretože chceme spravodlivosť pre Michaela. Chceme, aby ľudia spoznali pravdu! Vedela som krátko po jeho úmrtí, že ho život pripravilo očkovanie. Zdravé bábätká jednoducho nezomierajú v spánku, bodka!

    Každý deň sa pýtam, či to nie je deň, kedy by sa naučil chodiť. Bol k tomu už veľmi blízko. Bol tak šťastný, vždy sa usmieval a sotva kedy vôbec plakal. Bol aj zdravý. K lekárovi chodil len na preventívne prehliadky. A potom sme ho stratili. Vždy bude v našich srdciach a mysliach. Vrúcne súcitím aj s ďalšími rodičmi, čo prišli o svoje bábätká. Strašne to bolí.

    Každé dva roky vyhľadám umelca na úpravu veku, ktorý nám vytvorí podobizeň, aby sme vedeli, ako by asi vyzeral, keby žil ďalej.

    Keegan má len tri roky a jeho život sa zmenil 23.X.2015. Má malé policajné auto, ktoré bolo použité pri Michaelovom pohrebe, vedľa jeho rakvy. Stále má toto auto vystavené a niekedy sa s ním hrá. Povedal by vám: „Dal mi ho Michael.“

    Keegan o Michaelovi stále hovorí. Povedal mi, že chce, aby vyšiel Mesiac, aby mohol vidieť Michaela. Hovorí nám, že Michael je na Mesiaci alebo na hviezdach a že treba ísť poňho a priviesť ho sem, aby neprechladol.

    Michael a ďalšie bábätká tu už nie sú, ale keď dostaneme pravdu na verejnosť, pomôžeme tým zachrániť ďalšie bábätká. Môj vnuk mal právo na plný, zdravý život a toto i nezaslúžil. Zaslúžil si žiť. Tieto vakcíny úplne zmenili a zničili naše životy.“

    Michael Eugene Whitesell z Columbia City, štát Indiana, USA, sa narodil 30.IX.2014. Na tomto obrázku je so svojím starším bratom Keeganom. Michael zomrel 23.X.2015, menej než 4 dni po tom, ako bol očkovaný a dostal Tylenol (paracetamol).

 

Zdroje