Robo Papp o (ne)očkovaní svojej predčasne narodenej dcérky

08.03.2013 00:57

Robo Papp

 

       Naša dcérka Isabella sa narodila v 29. týždni s pôrodnou hmotnosťou 600 gramov, s ťažkou hypotrofiou. Prvé tri mesiace svojho života strávila na jednotke intenzívnej starostlivosti oddelenia patologických novorodencov v DFNsP na Kramároch, kde vďaka skvelej starostlivosti lekárov a sestier prekonala tie najťažšie chvíle bez újmy na zdraví a domov sme si ju brali ako 2,3 kg bez vážnejších problémov.

       Približne do roku a pol bola sledovaná na špecializovaných oddeleniach, napríklad kardiológia, neurológia, očné, ORL (ušné, nosné, krčné - pozn. red.) a podobne.

       V riadnom čase bola zaočkovaná vakcínou Infanrix hexa + Prevenar, na ktoré mala reakciu, sprevádzanú vysokou horúčkou a nekontrolovateľnou triaškou, napriek tomu, že sme boli v pediatrickej ambulancii upovedomení, že na túto neživú vakcínu nebývajú reakcie žiadne, alebo len minimálne.

       Bola taktiež z našej iniciatívy zaočkovaná nepovinnou vakcínou Synagis, ktorá sa doporučuje predčasne narodeným deťom, z dôvodu nezrelosti ich pľúc.

       Keďže sa snažíme k zdraviu našej dcéry pristupovať zodpovedne a študujeme všetky voľne dostupné laické i odborné materiály, týkajúce sa očkovaní, rozhodli sme sa vakcínu MMR odkladať čo najdlhšie. Teraz má Isabella 3 roky, MMR stále nedostala, preto sme boli nahlásení na úrad verejného zdravotníctva a čakáme ortieľ.

       V zahraničí sa predčasne narodené deti očkujú individuálne pod dohľadom imunológa, očkovanie je rozdelované do viacerých dávok s prihliadnutím na hladinu imunoglobulínu a podobne. Naša dcéra má potvrdenú poruchu imunitny a napriek všetkým týmto skutočnostiam sme zo zákona nútení ju dať zaočkovať, čo považujem za nehoráznosť.

       Taktiež mi vadí fakt, že pediatri neupozorňujú rodičov pred očkovaním na možné nežiadúce účinky vakcín, čo považujem až za protiústavné.

 

Diskusia: Robo Papp o (ne)očkovaní svojej predčasne narodenej dcérky

robertbailey941@gmail.com

Robert Bailey | 12.07.2021

Have you ever been a victim of a scam? Lost your wallet or money to fake hackers online? I implore you to contact this trustworthy hacker and recovery expert Wizard Charles. I was a victim of fake people posing as binary options and bitcoin investors, I lost a sum of $100,000 and 2BTC from my bitcoin wallet to these fakes. It took a while before I realized they were scams and this really hurt .Then an in-law of mine heard about it and recommended to me a specialist with the address . He helped me recover my lost bitcoins in less than 72hrs and the fakes were caught and made to pay for what they did to me .if you have lost any amount to online scams and you´re seeking to recover them, in fake hackers, online dating scams, btc wallet hack, fake binary investors .Direct Call Phone Number and WhatsApp contact: +1 (519) 398-1460 to help you ,and you will be so glad you did so, best believe

albertgonzalezwizard@gmail.com

John Fanelli | 06.06.2021


i was lost with no hope for my wife was cheating and had always got away with it because i did not know how or always too scared to pin anything on her. with the help a friend who recommended me to albertgonzalezwizard (@) gmail com or Whatassp +31684181827 who help hack her phone, email, chat, sms and expose her for a cheater she is. I just want to say a big thank you to albertgonzalezwizard (@) gmail com or Whatassp +31684181827. am sure someone out there is looking for how to solve his relationship problems, you can also contact him for all sorts of hacking job..he is fast and reliable..tell him John Fanelli reffered you..he would be willing to help

mariajana4@gmail.com

maria jana | 06.06.2019

Dnes som veľmi rád, že doktor Oduduwa, ktorý v mojom živote urobil veľké kúzlo. Mal som nedorozumenie s mojím manželom v minulosti, a tak nás to viedlo k rozpadu na 3 roky, ale jedného dňa som videl príspevok Lisa Andrew, ktorý uverejnil na internete, že doktor Oduduwa veľké kúzlo kúzlo pomohol jej kúzlo, ktoré jej priniesol Manžel tak som sa rozhodol kontaktovať doktora Oduduwu, aby mi pomohol, a uistil ma, že môj manžel sa ku mne vráti. Našťastie som veľmi rád, že môžem na túto stenu napísať, že môj manžel sa ku mne vrátil, ako povedal veľký kúzelný kaderník Oduduwa.
Máte problém so svojím manželom, priateľom, priateľkou, vzťahmi, manželkou alebo vo vašej kancelárii a myslíte si, že ste ich stratili? starať sa viac, pretože doktor Oduduwa veľké kúzlo kúzlo vám môže pomôcť, rovnako ako on mi pomohol priviesť späť svojho manžela v poriadku. Kontaktujte doktora Oduduwu pre svoju vlastnú pomoc ešte dnes prostredníctvom e-mailu: droduduwaspellhome@gmail.com, môžete tiež zavolať alebo zavolať na telefónne číslo +2347051839672

variolla

peter | 01.05.2013

ozaj ako to je vlastne s tou variolou, pokiaľ som si to pozeral, tak to bola riadna pliaga,očkoval sa v podstate celý svet. Či jej vykorenenie nezabezpečilo očkovanie?

pre Dr. Elekovu

jm | 16.03.2013

Marcovy clanok v Dietati je skvely. Drukujem redakcii, ze sa na to dala - dali pekny editorial - o slobode.
Co sa tyka beznych pediatrov, mate uplnu pravdu. Ja mam dobru pediatricku, co moj nazor respektovala, i ked nemala dostatok odvahy ci kompetencie, aby bola schopna nahlasit iba pocet neockovanych. Tvrdila, ze by si tym ohrozila licenciu. Nakoniec sme to vyriesili inak, ale o tom nechcem.
Podstatne je to, ze som jej sama povedala, ze viem, ze ona to ma omnoho tazsie ako ja. Ja rozhodujem iba za svoje dieta a som schopna pren urobit vsetko, i riskovat pokutu ci postih. Ona ma tych deti omnoho viac a riskovat moze/chce o tom menej.

prvé očkovanie

petra | 15.03.2013

z dnešnej návštevy pediatričky so staršou dcérou:
Dr: ako sa má malý, a nemali sme ho už očkovať?
Ja: nie, veď dostal od malej kiahne pred mesiacom
Dr: no ale to nevadí
Sestrička: nemali by sme ho očkovať skôr ako dva mesiace po kiahňách, nech sa dá do poriadku
Dr: AHA!
Takže takto- a to ešte nevie, že ho ani očkovať nebude.

Re:prvé očkovanie

petra | 15.03.2013

Čo dodať. Sestrička má viac rozumu.

Re:Re:prvé očkovanie

stará mama | 17.03.2013

a takto to chodí v praxi , fakt, čo dodať ??

Re:Re:Re:prvé očkovanie

Edita | 22.09.2013

No a u nás doktorka reagovala na to, ked sme predložii potvrdenie od neurologičky,že vnučka už nikdy nesmie byť očkovana( bohužial už ju odrovnali), tak zajasala,
že výborne.
Čo k tomu dodať?

Re:prvé očkovanie

Maja | 17.11.2015

Uzasne...ked Dr.nevie co ma robit... :(

RUVZ

Jao | 14.03.2013

Lekárov nemám rád, lebo máloktorý dodržuje Hyppokratovu prísahu. Ale lekári sú v tomto prípade len predĺženou rukou beštie. Odmietnuť pediatra je jednoduché. Ten Vás ale nabonzuje na RUVZ.
Pošlú Vám predvolanie a v prípade odmietnutia očkovania sa k Vám správajú poriadne povýšenecky. Ten, kto odolá tým často nevzdelaným administratívnym tetuškám, zaplatí pokutu. A výška pokuty je ako u policajtov. Ak ste drzí, je to maximálka. Ak sa viete donútiť k úsmevu a slušnému správaniu, vyfasujete 99 nových korún.
Takže bojovať by sme mali hlavne proti inštitúcii RUVZ a prispôsobenými zákonmi v prospech lobistom a nie proti bojazlivým a nevzdelaným pediatrom.

oni nevědí

MUDr.Ludmila Eleková | 13.03.2013

Vidím, že jsem rozvířila vody. Někteří čtenáři moje slova pochopili jinak, než jsem je zamýšlela, to se dalo čekat. Někteří si myslí, že jsem to myslela ironicky - nemyslela. Ale mezitím jsem se dočkala reakce dr. Špánikové na můj článek v březnovém Dieťati a na jejím základě musím svůj příspěvek poopravit.
Někteří nevědí a vědět nechtějí. A mohou se pominout, když je někdo odhalí.
Ale trvám na tom, že běžný, řadový pediatr někde z Horní Dolní skutečně neví. Opravdu je pečlivě udržován v nevědomosti. Nemyslete si, firmy moc dobře vědí, že je potřebují a postarají se, aby měli v hlavách, to co je potřeba. Proto ty emotivní reakce.
Můžete je kritizovat, rozčilovat se, že "mají vědět" apod. Prostě nevědí. A jejich vrchnost je to nenaučí, bylo by to proti jejím zájmům. Dokud se pediatrovi nestane něco, co ho donutí otevřít oči, nebude vidět.
Ano, ti nahoře vědí. Někteří vědí všechno a vyhovuje jim to, vyrábí si zákazníky (chronicky nemocné). Zabít vás nechtějí, z mrtvého nic nemají. Ale nemocný je zlatý důl.
Ti mezi, jako dotyčná dr. Š. už moc neví. Ví něco, ale hlavně ve spoustu věcí věří. Její dopis na webu Dieťata není odborná argumentace na úrovni, ale uražený hysterický výplod věřícího, kterému někdo sáhl na jeho modlu.
Naprosto chápu, že vás lidé tohoto typu iritují a o nich jsem nepsala. Ale z reakce dr.Špánikové a ještě jedné lékařky jsem pochopila, že jsou mimo realitu.
Její reakce je totožná s reakcemi kolegů dr. Semmelweise, když přišel se svou teorií, proč je v části nemocnice, kde pracovali lékaři, mnohem víc případů horečky omladnic (streptokokové poporodní sepse) než v křídle, kde byly jen řádové sestry. Když svým kolegům naznačil, že možná své pacientky zabíjejí, protože si mezi pitevnou a porodním sálem neumyjí ruce, reagovali hodně podobně jako dr. Š. Je to stejná psychologická reakce tváří v tvář nepříjemné situaci, která popíchne naše svědomí. říká se tomu patologické odmítnutí. Je to běžný psychologický mechanismus a děláme to všichni! Vyžaduje to velký duchovní vývoj, abychom byli imunní.
Máte právo na zlost, zejména máte-li skutečně poškozené dítě nebo jste se stali obětí skutečně nevhodného chování. Zlost má hodně energie a dokážete-li ji transformovat v zápal za dobrou věc, bude to skvělé. Ale neplýtvejte jí tam, kde to je zbytečné.
Pediatři to nemají snadné a rozhodně nějak závratně nevydělávají. Já také pracuji v primární péči, v ČR je to lepší než na Slovensku a nic moc to není, zejména je-li lékař závislý na pojištovně.
A platy lékařů zaměstnanců? Před 10 lety jsem odcházela z polikliniky se základním platem 12000Kč.
Moje bývalá kolegyně z medicíny, premiantka, 2 atestace, pracuje na lůžkovém ARO oddělení, má 25 let od promoce základní plat 27000Kč. Průměrný plat v Praze je 28000. Když odslouží ještě jeden úvazek, tj. navíc 160hod měsíčně, přinese domů cca 40000 čistého. Moc by mě zajímalo, kdo z kritiků by za tyhle peníze dělal tak náročnou a stresující práci.
To ale nesouvisí s tématem. Pediatři jsou v situaci kolegů dr. Semmelweise. Jsou naučeni, že lege artis je něco, co škodí. A logicky se jim nelíbí, stejně jako by se to nelíbilo komukoli z nás, že si přijde pacient, odmítne léčbu a fakticky říká, doktore, škodíš.
Vy byste řekli "díky, že jste mě na to upozornil?". O tom dost pochybuji. Svůj příspěvek jsem napsala, protože to znám z první ruky z obou stran. Vím, co se lékaři učí a vím, že to není legrace otočit o 180st. Musíte mít hodně dobrý důvod, musí s vámi něco otřást. Pokud vás zajímá jen konvenční medicína, skutečně nemáte rámec myšlení, který by to umožnil nebo usnadnil. právě naopak. Rozhořčení dr. Š nad mým článkem bylo naprosto upřímné. Ze stylu jejího dopisu to vyplývá. Tohle má v hlavě. Věří tomu. Věřili byste nejspíš tomu taky, kdybyste měli její historii a byli na jejím místě.
Tohle jsem se snažila říci:zkuste se vcítit. Oni jsou také oběti, možná větší. Jsou jak čerstvě vyorané myši, jen koukají, co se kolem děje, Jsou nepřipraveni na tu smršť. která se na ně řítí.
Proto tak vyvádějí.

súhlas s názorom

rodič | 12.03.2013

Súhlasím s pánom, čo odpísal p. Elekovej tak "sťavnatejšie". Má svätú pravdu v tom, že v dnešnej dobe sme my aj naše deti pre väčšinu lekárov len vzduch, štatistické čísla, chodiace peňaženky.Ktorý detský lekár sám od seba pri očkovaní ukáže rodičom príbalový leták z tej či onej vakcíny? Ktorý rodič dal písomný súhlas do zdravotnej karty, že súhlasí s očkovaním svojho dieťaťa? Ja som sa s takým niečim ešte nestretla. Ale keď z neakého dôvodu odmietmem liečebný postup pre seba alebo svoje dieťa, podpis vyžadujú hneď. Tak aká ohladuplnosť voči lekárom?
Možno by p. Eleková vravela o doktoroch inak, keby jej dieťa (čo jej samozrejme neželám) na následky očkovania zomrelo.

Re:súhlas s názorom

Mili | 13.03.2013

Já myslím, že jsou i takoví pediatři, kterým na dětech opravdu záleží a dokonce i takoví, kteří o očkování mají své pochybnosti a proto začínají být opatrní. Docela s překvapením sleduji, že se množí případy, kdy sami pediatři doporučují maminkám odložit očkování, v případě pochybnosti o možné kontraindikaci odesílají dítě nejprve k vyšetření dalším odborníkům atd. Naše současná lékařka respektovala naše rozhodnutí dále neočkovat, nikam nás nehlásila a rozhovor s ní mě přesvědčil, že sama o očkování určitým způsobem pochybuje, ne sice o účinnosti, ale rozhodně o jeho naprosté bezpečnosti. Vyprávěla jsem jí, co se nám stalo a myslím, že jí to ovlivnilo, že je opatrnější i při očkování ostatních dětí.
P. doktorka Eleková svým statečným vystupováním ohledně očkování podle mě ovlivnila mnohé včetně svých kolegů i mezi pediatry. Obdivuji její statečnost a pracovitost, zvlášť když vidím ty podrážděné a mnohdy i výhružné reakce zastánců očkování. My si tady mezi sebou nadáváme, ale ona a další aktivisté musí naštudovat spoustu materiálů, aby mohli obhájit své názory před odborníky. Jestli se nakonec podaří očkování zdobrovolnit, bude to hlavně jejich zásluha. Sice jsem sama na její příspěvek reagovala, ale protože jsem chtěla upozornit na ještě jeden aspekt, že podle mého názoru větší část viny než běžní pediatři nesou ti, kteří jsou na vrcholu pyramidy a kteří rozhodují. V podstatě souhlasím s Dr. Elekovou, že pediatři nejsou naši nepřátelé, ale naopak ti, které je třeba přesvědčit, každý svým přispěním podle vlastních možností jim pomoci dobrat se korekce jejich názorů na očkování. K tomu nedojde, pokud budeme nepřátelští a odsuzující.

Re:Re:súhlas s názorom

Mili | 13.03.2013

Hi,hi samozřejmě nastudovat
Jak čtu stále ve slovenštině, tak už píšu československy. :-)

naše neočkované

Matka pluku | 13.03.2013

Zdravím všechny statečně hledající rodiče,
píšu svůj postup, co mi zafungoval. Máme skoro 3letou dceru, neočkovaná. Nejprve máte právo odkládat celkově očkování, myslím cca do 14ti měsíců... můžete říkat, že chcete, aby imunitní systém dítěte nejprve dozrál. Během této doby, je třeba, aby jste se zkontaktovali nejen s nějakými rodiči co neočkují, ale lékaři i např. ligou lidských práv... jde o to, aby jste nasbírali co nejvíce informací a utvrdili se v "přesvědčení a své víře neoč." a získali i podporu a sílu od druhých lidí stejného směru. Mě to moc pomohlo a pomáhá. Se zarputilým lékařem nic neuděláte, ale vaše kontakty vám pomohou nalézt lékaře, který s vámi bude sdílet a nebude do ničeho nutit. Lékař nemá právo hlásit na sociálku ani nikam jinam, že nechcete očkovat, je to porušení mlčenlivosti. Pouze v případě, že se hygiena sama zeptá, jestli očkujete, pak to může říct. Ale sám nesmí nikam volat.
Paní Eleková je super, podržela mě a dodala moc velkou sílu, moc jí děkuji z celého srdce.
Vám všem přeju velikou odvahu a sílu, nenechat se rozválet biznisem darebáků a přeju krásné dny v probuzení.

pesnicka

Lubka | 11.03.2013

Janka, skvela myslienka, nieco take som mala na mysli aj ja v mojom prispevku...Co vy na to pan Papp? A mozno by sa na to neskor dali aj nejaki dalsi umelci...??? Chytlava melodia a dobry text, to je to, co tu aj chyba a ludia zacnu nad tym textom aj viac uvazovat!Treba naozaj nieco vymysliet ako sa vymanit z tohto utlaku, lebo sa vykonava na nas, nasich detoch a ked sa s tym nic nespravi, tak to bude len horsie a horsie!Poculi ste uz o chemtrails? Chemikalie co na nas pravidelne hadzu, zevraj proti globalnemu oteplovaniu!? To uz je aka logika!? Sme v podstate neustale atakovany nejakou chemiou na kazdom kroku!!! - vo vode, vzduchu, potravinach, kozmetike,v ockovacich latkach, a ako hovori prof. Strunecka, sme tu na tejto planete take jedno biologicke laboratorium!

Pesnička

Janka | 10.03.2013

Pán Papp, konečne som našla speváka, ktorý je na našej strane (teda tých, ktorí chcú slobodu v očkovaní). Túto myšlienku nosím v hlave už dlho: o tejto problematike treba naspievať pesničku s chytľavou melódiou a pretlačiť ju do éteru. Neviem, či píšete aj texty (ospravedlňujem sa za nevedomosť), ja sa so slovami rada hrám a text na takúto pieseň veľmi rada napíšem. Populárna hudba je niečo, čo sa dostane takmer ku každému, kto sem-tam zapne rádio. Nebola by to dobrá propagácia našej myšlienky?

Re:Pesnička

Robo Papp | 11.03.2013

Dobrý deň. Nemyslím si, že pesnička by niečomu pomohla, skôr by to mohlo znížiť dôveryhodnosť a vážnosť celej situácie, ale som vďačný za Váš kreatívny prístup. :)

Re:Re:Pesnička

J.N. | 11.03.2013

Aj ja si myslím rovnako, že je to dvojsečná zbraň...možno tak pred 50 rokmi keď boli v móde protestsongy...ale dnes je to úplne iné...showbiz je showbiz a politika tam nemá miesto (viď ako sa kompromitujú u nás umelci, keď idú spievať na volebné mítingy a podobne)

Re:Re:Pesnička

Tip na piesenku | 12.03.2013

Preco?
Keby to bolo nieco ako "rap" a bolo tam doslovne nieco ako "GlaxoSmithKline pcha do nas povinne sracky kazdy den, uz neviem co mam spravit pren..... Den je nahovno, odbornici znamych tvari "

a take nieco variacie na ludovu temu :-))))

tak by sa ani nemohli stazovat, je to slobodny text piesne, a rozviri to vereju mienku...

nazval by som to natvrdo

OCKOVANIE pre nas pre teba....

Re:Pesnička

filip | 13.03.2013

Niečo takéto,len slušnejšie?

https://www.youtube.com/watch?v=hzcc1gv6iZ4

Re:Re:Pesnička

Janka | 14.03.2013

Vakci-pieseň:
https://www.slobodavockovani.sk/news/vakci-piesen/

oni nevědí

MUDr.Ludmila Eleková | 10.03.2013

Oni=pediatři. Nezlobte se na ně, jsou v těžké situaci. Já sice nejsem pediatr (díkybohu), ale jsem lékařka a prošla jsem standardním vzděláváním. Vím, co mají v hlavách. Zcela čerstvou zkušenost mi k tomu poskytla dr. Špániková, která reagovala na můj kritický článek v březnovém čísle časopisu Dieťa (ještě jednou děkuji za příležitost redakci). Dr.Š. reagovala velmi emotivně, prohlašovala, že mé informace jsou nevědecké, nesprávné a "nemedicínské". Ovšem neuvedla ani jeden konkrétní případ, že by napsala: tady a tady se dr. E mýlí a zde je důkaz. Jen si vylila srdce, jak moc ji to šokovalo. Protože tvrdila, že uvádím nevědecké údaje, napsala jsem další článek, kde ke každému svému tvrzení uvádím důkazy, cituji WHO, FDA, CDC, časopisy Vaccine, JAMA, The Lancet, Pediatrics apod. Všechno jsou to tzv. peer-reviewed, tedy recenzované časopisy. Dr.Š. se v podstatě odmítla s mými důkazy seznámit, její argumentace je skutečně půvabná: nebude se mnou ztrácet čas, protože nejsem odborník na očkování, ale jeho odpůrce. Odborník asi musí být vždy pro.
Proč to vše píši. Podobně reagují všichni pediatři, když přijde rodič a řekne: my nechceme další (nebo vůbec žádné) očkování, protože naše dítě mělo patologickou reakci, podle nás je poškozené (nebo nechceme, aby ho očkování poškodilo, viz tyto naše zdroje...). Vy jim tím říkáte, poškodili jste mi dítě, nevíte, co děláte, poškozujete děti. Ukazujete jim jejich nevědomost. Vy laici si přijdete a vykládáte strašné věci. A navíc jim ukazujete důkazy.
Co si myslíte, že s tím mají dělat? Zkuste se vcítit do jejich kůže, vystudujete medicínu, protože máte ideály, chcete pomáhat, vyberete si pediatrii, protože máte rádi děti, očkujete, protože jste pyšní na tento objev, věříte svým učitelům, že je blahodárné, nedostanete informace dokazující opak, stále vám na oficiálních školení říkají, jak strašné jsou ty nemoci (a jste-li pediatr mladší 40 let, neměli jste šanci sami na sobě dětské nemoci zažít) a jak je to očkování super. Nikdo vám neřekne o složení vakcín a pokud ano (už musejí, rodičům se musí něco říct, ne že nevíme), pak jsou to pečlivě fabulované informace o jejich neškodnosti. Ukáží vám Thorsenovu studii o autismu, a uklidní vás, že to je jen náhoda, že bylo vědecky vyvrácena souvislost očkování s autismem a že 1000% nárůst autismu během dvou generací je genetický. Atd atd. Navíc tu jsou ty úřady, právní vědomí našeho obyvatelstva je všeobecně tristní, lékaře nevyjímaje. Ani mě dlouho nenapadlo si ty zákony přečíst, věřila jsem, že je povinné, věřila jsem, že se musí hlásit odmítnutí. Doktoři bohužel nevydělávají tolik, aby si mohli dovolit něco riskovat. Bojí se (oprávněně nebo neoprávněně, to je jedno), že kdyby začali něco říkat, že dostanou přes prsty. Rodiče odmítající očkování jsou pískem v soukolí. Stojí je čas, energii, jitří nepříjemné emoce, dostávají je do rozpačitých situací, připravují je o peníze a navíc zvyšují šanci, že jim přijde na kontrolu hygiena a začne se dotazovat, pročpak mají tolik neočkovaných a proč je nepřesvědčili. To vše v situaci, kdy mají oficiálně informace jen z jedné strany, kdy věří, že dělají dobro.
Rozumíte? Nezlobte se na ně. I když skutečně poškodili vaše dítě, i když se chovají emotivně, hystericky a porušují zákony, zkuste se na ně nezlobit. Zkuste cítit soucit. Oni za to nemohou, jsou stejnými oběťmi jako vy a vaše děti. K jejich konání lze říci jen biblické: Bože odpusť jim, neboť nevědí, co činí. Znám pediatry, kteří vědí a vím, jaké dilema mají. Jejich práce je živí, mají své rodiny, nemají rezervy. Za krkem jim sedí hygiena, která taky chytá nerv\, protože proočkovanost prostě klesá. Ano, měli by znát svá práva, měli by je vykonávat, měli by mít na prvním místě pacienta a ne svůj vlastní zadek, ale....sáhněte si vy sami do svědomí, jak jste kdy byli stateční. Třeba za socialismu, kdo se přidal k disidentům a kdo chtěl klid na práci? Nemusíme chodit daleko. Lidská povaha se nemění.
Co tedy můžete udělat? Nebojujte se svými pediatry, mějte s nimi soucit, chápejte jejich obtížnou situaci. Bortí se jim vesmír. Pomozte jim. Jednejte laskavě, klidně, asertivně s pocitem soucitu a snahy pomoci. Informace předkládejte jasně, ale citlivě. Po kouskách. Ptejte se, ideální je položit otázku takovým způsobem, aby v tázaném nastartovala proces přemýšlení jiným způsobem. Lavinovým efektem se to bude šířit. Nastane den, kdy prohlédnou. Nastane den, kdy jejich svědomí převáží. Nebojte se, určitě k tomu dojde. Ale do té doby musíme dělat dále, co děláme. Probudit sami sebe, vzít odpovědnost za své děti zpět do svých rukou, žít a jednat podle toho. Jak řekl Mahátma Gándhí: staň se změnou, kterou chceš vidět ve světě.

Re:oni nevědí

hladajuci otec | 10.03.2013

to sa lahko napise ale pediatricka nas roky klamala, porusovala zakon o povinnosti poucit rodicov o vakcinach a o informovanom suhlase pri vakcinacii, neziaduce ucinky nenahlasila a vyhlasila ze to je normalnen a este nas aj udala ked som po 3=4rokoch studia odmietol dalsie ockovanie svojich deti.
som zvedavy ako sa z toho vykruti pred sudom.

Re:Re:oni nevědí

JN. | 11.03.2013

pán hladajúci otec, to by ma zaujímalo, Vy ste ju dali na súd? Za čo ste ju zažalovali? Ako si predstavujete, že budete robiť dokazovanie? Máte kópie zdravotnej dokumentácie?

Re:Re:Re:oni nevědí

mamina | 12.03.2013

Ja mám tiež názor, že ked lekár poškodí dieťa vakcínami- vážnou újmou, treba to riešiť aj súdne aj trestne....nie odpustením, zvlášť ked odmieta vinu priznať, je arogantný a chce taký zostať.Rodičom zostanú len náklady na liečbu a starostlivosť o dieťatko.Takže aj finančné odškodnenie, lebo rodiny by bez neuváženého zákroku nemali ani zvýšené výdavky. A dúfať, že sa lekár začne seriozne stavať k takto vážnym zásahom a úkonom, akým očkovanie bez pochyby JE!

Re:Re:Re:Re:oni nevědí

to je pekne ale takto to nefunguje v SR | 12.03.2013

No to je pekne, ale ked nikto nedokaze ze vobec k nejakemu poskodeniu doslo tak ziaden sud na svete (nie len v SR) nikoho neodsudi....

a na tom to stoji, v SR neexistuju ziadne poskodeni zdravia ockovanim, dokazovat musi ten kto to tvrdi a to nedokaze, lebo v neistote je to v prospech ockovacej firmy a v priospech lekara.

Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

J.N. | 12.03.2013

Ona Mamina to myslela dobre. Lenže na SK to naozaj tak nefunguje. Síce paradoxne (v občiansko-súdnom konaní) nesie zodpovednosť za škodu vzniknutú pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, ten kto zdravotnú starostlivosť poskytol, čiže súkromný lekár, alebo nemocnica (pozor-nie jej zamestnanci, lekári) a to aj v prípadoch ak nielen oni pochybili v zručnosti, či boli nedbanliví, ale nesú i zodpovednosť za chybné, pokazené prístroje, či chybné, závadné šarže liekov, teda i vakcín...čiže napríklad naozaj žiadna farmafirma sa nemusí na SK báť súdov pre svoje prípadné vadné výrobky...pokiaľ ide o trestné konie (čiže napríklad trestný čin ublíženia na zdraví) tam sú už zodpovedné konkrétne osoby...ale tio je v prípade vakcín-poškodení očkovaním zrejme 99 percent nepriechodné, nakoľko by sa na SK nenašiel jediný lekár, ktorýby potvrdil príčinnú súvislosť poškodenia s podaným očkovaním minimálne na 99 percent. Ale takisto, nie je pravdivé tvrdenie v príspevku hore, že citujem: No to je pekne, ale ked nikto nedokaze ze vobec k nejakemu poskodeniu doslo tak ziaden sud na svete (nie len v SR) nikoho neodsudi....koniec cit. a to preto, lebo niektoré štáty ako napr. Nemecko, majú upravenú legislatívu tak, že na odškodnenie stačí lekársky potvrdené silné podozrenie až (v ideálnych prípadoch) podozrenie hraničiace s istotou, že k poškodeniu v súvislosti s očkovaním došlo, a preto žiadateľ nie je povinný dokazovať príčinnú súvislosť, a preto sú i prípady, že sa vo svete obete očkovania odškodňujú, s fondov, ktoré sú na to zriadené. Je pravda, že na SK nič z toho ale nie je.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

No neverim... | 12.03.2013

Myslis si ze aj v nemecku staci na vyplatenie z toho fondu odskodnenia po ockovani len potvrdenie lekara ze najskor je to z ockovania? To by takto polahky zneuzival kazdy....

Podla mna vzdy rozhoduje sud, a ten zvazi dokazy aj v nemecku, mozno tam je to akurat trochu priechodne, ze sudcovia su nakloneni priznat odskodnenie za "nepodarene" ockovanie. U nas na 100000000% k tomuto nemoze ani dojst, lebo ziadne poskodenie po ockovani v SR ani existovat nemoze, nikto to nepotvrdi nikde a budu si pohadzovat to "vyjadrenie" lekar na SUKL a RUVZ a GSK a krizom krazom....

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

Neockovat | 26.02.2018

Naozaj si myslite ze by to niekto zneuzival??? Za peniazom z odskodnenia riskovat zdravie a zivot dietata? Jedine blazon ...

Re:Re:Re:Re:oni nevědí

Mudr.elekova | 16.03.2013

Odpustit se nevylucuje s tim, zadat spravedlnost. Pokud se lekar dopustil nezakonneho jednani, napr. Nerespektoval kontrandikace v pribalovem letaku nebo jina pravidla, samozrejme si stezujte nebo zalujte. Presto ale muzete citit soucit, nikoli nenavist. Odpusteni se netyka cinu ani pachatele, tyka se vas, delate to pro sebe. Odpusteni= pusteni bolesti. Nejdrive ji dejte pruchod, naplno a vedome ji prozijte, pak ji budete schopni pustit. Prave schopnost uvide bolest pachatele, uvidet jeho situaci je to co tranformuje vasi bolest. Ale odpusteni neznamena schvaleni cinu, to je velke nepochopeni. Kdyz me nekdo okradne, postaram se, aby sedel, ale nebrani mi to pochopit jeh motivy a duvody a citti soucit. Trest je soucasti zivotn lekce. Nema cenu se zlobit a zivit to v sobe. Citite- li potrebu nejake satisfakce, ok pustte se do toho i kdybyste neuspeli, budete mit pocit, ze jste neco udelali. Situace je nesparevdliva, v rozporu se zakladni etikou a zdravym rozumem, o tom nema cenu se bavit. Jde i to, co s tim. Nevim kdo rekl, poznej sveho nepritele. Vslky se ne vzdy vyhrali pocetni prevahou, ale moralni prevahou a vyuzitim psychologie protivnika. Co potrebujeme, aby se stalo s myslenim pediatru? Chceme, aby byli najezen a branili se? Nebo chceme, aby prozreli a treba sami s rekli, dost, koncime s ockovanim, dokud nedostaneme shora poradne odpovedi? Chcete, aby se postavili na vasi stran nbeo byli proti vam? Myslete, lidi. Potrebujete je za spojence. Takze myslete projektove: jaky postup k tomu nejspis povede? Konfrontace nebo porozumeni jjeich motivum a tomu, c maji v hlavach a nasmerovani, kam potebujeme?
To byl cil meho puvodniho prispevku, ale naprosto chapu, ze jste se nekteri nastvali.ja byla taky pekne nas...na, kdyz mi doslo, ze potize meho ditete jsou z ockovani. Kupodivu jsem se nezlobila nejvic na svou doktorku, ale na sebe a system. Nejvic mi vadilo an ne to, ze se to stało, ale to, ze jsem nevedela, ze syn nezlobi, nedela mi to naschval, ae ze je nemocny. Tkze vycitky svedomi, protoze mi proste nekdy ujely nervy i ruka.... Frustrace z vlastni nescholnosti, ze h nejsem schopna vychovat... A obrovska uleva, kdyz m doslo, ze t je z okcovani a ze se s tm da nec delat. Sve dr jsem to pak samozrejme rekla a davala jsem ji info. Nevim, kolik s z toho nakonec vzala, ale neco asi urcite. Kdyby mela moje zusenost zachrant jedno jedine dite, diky za to.
Omlouvam se a formu a preklepy, pisu z tabletu a na hacky nemam nervy.

Re:oni nevědí

J.N. | 11.03.2013

Pani doktorka Eleková, veľmi pekne ste to napísali. Myslím, že ste to mysleli na lekárov, ktorí tomu skutočne "v hĺbke srdcia veria", to by bolo potom od nás ja pekné gesto, takto trpezlivo sa k nim stavať, to sa aj patrí, veď aj s duševne či fyzicky postihnutých ľudí treba rešpektovať...ale ako zistíme, že sa jedná práve o takýchto NEVEDOMÝCH A DOBROMYSEĽNÝCH lekárov a že nejde o lekárov NEDBANLIVÝCH alebo CHLADNOKRVNE INTELIGENTNÝCH, ktorí vedia presne o čo ide, ale klamú, lebo im sú prednejšie peniaze, kariéra a nenarušovanie rutiny?

Re:oni nevědí

Mili | 11.03.2013

Paní doktorko, souhlasím s Vámi, snažím se pediatry takto vidět, alespoň ty, kteří, jak jste citovala Písmo, nevědí, co činí. Bylo těžké odpustit pediatrovi mé dcery nejen kvůli osudnému očkování, ale i jeho lehkovážnému přístupu k očkování a hlavně jeho následkům, jeho neschopnost je diagnostikovat a včas si díky tomu uvědomit, že se s dítětem děje něco velmi závažného. Nakonec se mi podařilo se s tím srovnat právě způsobem, který jste popsala, uvědomila jsem si, že je přesvědčen a aspoň tenkrát nebyl schopen překročit svůj stín. Sama si uvědomuji, že i já jsem vlastně přistupovala k očkování lehkovážně, nechtěla jsem být tzv. extremista, ačkoliv už tenkrát se ke mě informace o možné škodlivosti dostaly.
Co je však pro mě mnohem těžší odpustit, s čím se stále nemohu a vlastně ani nechci srovnat, že přední odborníci na pediatrii a očkování o možné škodlivosti dobře vědí a považují to za přijatelnou oběť. Prof. Janda v pořadu Máte slovo prohlásil jasně, že o nežádoucích účincích samozřejmě vědí a že tyto mohou být velmi závažné i smrtící, ale tato ztráta je nesrovnatelná s možnými ztrátami, pokud by se neočkovalo a proto je nutné povinné očkování. Parafrázuji to, musela bych najít ten pořad, abych ho citovala přesně, ale bylo to v tomto smyslu. Také prof. Primula jasně deklaroval, že o výskytu závažných NÚ dobře vědí, ale stejně je pro ně zřejmě taková oběť přijatelná, když jim vyhovuje povinné očkování. Ono to vypadá "rozumně", pokud se to nestane zrovna vám. Kdo jim dal právo obětovat moje dítě, jak nám i s tímto vědomím mohou povinně vnucovat očkování? Nejde jen o lékaře, stejně politici, úředníci, ale odborníci (alespoň ti z NIKO a dalších vakcinačních institucí) na tom nesou zásadní díl viny, protože se rozhoduje podle jejich doporučení. Nechci spekulovat o jejich podplacenosti farmafirmami, stačí mi výše popsaný názor, že mají právo rozhodovat, kdo bude obětován a že těch pár mrtvých nebo postižených dětí je přijatelná daň. Oni nakonec způsobili, že moje malá byla očkovaná a doplatila na to životem. K tomu jsme neustále svědky, jak silou své odborné autority zpochybňuji souvislost poškození našich dětí (ne tedy přímo mého) s očkováním. Tohle se odpouští těžko, nejde totiž o omyl ani o neznalost, ale neskutečnou bohorovnost.

Re:Re:oni nevědí

Mili | 11.03.2013

Pro úplnost zde odkaz na zmiňovaný pořad:
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo/211563230800019-mate-slovo-s-m-jilkovou/
Zmiňovaná prohlášení jsou od 28:40

A omlouvám se, prof. Prymula je s Y.

Re:Re:oni nevědí

MUDr.Ludmila Eleková | 11.03.2013

Psala jsem o řadových pediatrech. Jsou jim systematicky vymývány mozky. Jsou strašeni. Mnoho jich emočně vyhořelo a proto se tak chovají. Zažila jsem syndrom vyhoření a vím, jaké to je.
Ti nahoře samozřejmě vědí, farma firmy vědí zcela určitě, Bill Gates taky. Prof. Janda je v zajetí bludu - výhody převažují riziko. Prof.Prymula ví o hliníku, ale cítí se být v pasti, prootže bez hliníku by vakcíny nefungovaly a bez očkování bychom přece vymřeli.
Změna názoru, zejména je-li starý názor zdrojem vašeho příjmu, postavení a prestiže, je logicky obtížná. Málokdo má na to, aby veřejně řekl, mýlil jsem se. řekl to již zesnulý prof. Švejcar, který odvolal své názory na kojení a umělou výživu.
Já měla také poškozené dítě očkováním, užila jsem si svoje. Přesto se na svou pediatričku nezlobím, protože vím, co v té hlavě měla a co jsem v ní měla já.
Neobhajuji nezdvořilé, hrubé, ponižující, arogantní chování ani postupy v rozporu se zákonem. Jen vysvětluji, proč se i jinak kvalitní pediatr, na kterého se lze s důvěrou obrátit v jiné záležitosti, chová v oblasti očkování iracionálně.
Napsala jsem to proto, abych vám porozuměním duševních pochodů pediatrů dala možnosti k efektivnějšímu jednání. Přímá konfrontace je málokdy účinná, je třeba si ji nechat na konec. vyjděte z toho, co jsem uvedla a vhodnější postupy vás napadnou. Bude-li váš hlavní záměr pomoci dětem /vlastním i cizím), ne boj, ne pomsta, ne vylití si zlosti, budou tomu odpovídat i výsledky.

Re:Re:Re:oni nevědí

J.N. | 11.03.2013

Pani doktorka Eleková, áno, ale tam nejde o zmenu názoru, ale zmenu svetonázoru, morálneho pohľadu. Totiž, je racionálne uvažovať ako uvažujú tí ktorí tvrdia že štatisticky prevažujú výhody nad nevýhodami očkovania (pričom v tomto momente sa vôbec nemusíme zaoberať tým, či je to aj naozaj pravda,či výhody prevažujú lebo z hľadiska morálky to vôbec nie je podstatné). Ale ide o to, že hoci to môže byť racionálne a rozumné uvažovanie, každopádne to nie je morálne a ľudské uvažovanie. A pri takomto racionálnom uvažovaní, paradoxne, hoci sme inteligentné bytosti, sa stáva, že prestávame byť ľuďmi (viď fašistická eugenika, alebo komunistické praktiky). A preto naopak, tak ako píše mili, my sme a musíme ostať ľuďmi, musíme hľadieť na tých najslabších, musíme chrániť zdravie jednotlivca a nie selektovať, spôsobom že musí umrieť slabší jedinec aby mohol žiť silnejší...teda, my nemáme právo ako ľudia rozhodovať o životoch detí v týchto súvislostiach, pretože to je fašizmus potom. A špeciálne vysokopostavení ľudia, kapacity, profesori, teoretici, zastávajú v svojej podstate takéto neľudské praktiky, lebo nemajú priamy rozpor so svedomím. Oni tú špinavú robotu totiž nemusia vykonávať. Oni ostanú vždy na akademickej teoretickej pôde.
A navyše, v demokratickej spoločnosti sú nastavené všetky zákony tak, že v prípade núdze človek má právo chrániť a zachraňovať najprv seba a svojich blízkych, až potom má povinnosť hľadieť na ostatných, plus, ak by sám seba alebo svojho blízkeho uviedol do nebezpečenstva, ohrozenia života a podobne nie je povinný ani zachraňovať životy ostatných ľudí...takže naozaj, ten správny morálny princíp ešte v spoločnosti prevláda, ja vidím smutnú okolnosť, že práve na pôde medicínskej vznikajú také myšlienkové pochody a postoje k očkovaniu, ktoré sú nemorálne...a najsmutnejšie je, že to je nanucované ľuďom ako odborné stanovisko, ako niečo čomu nerozumejú a nemajú o tom rozmýšľať, to je veľmi nebezpečné.

Re:Re:Re:Re:oni nevědí

Jednoducho | 12.03.2013

Ale ved aj v sucasnosti ockovanie je sice povinne kvazi, ale vyber konkretnej ockovacej latky a vobec je len a len na tebe. Toto RUVZ ale samozrejme utajuje a vyhyba sa tomu. Udajne maju dokonca nejake usmernenie kde maju vyslovene prikazane sa vyhybat v rozhodnutiach kdekolvek v uradnych veciach komercnym nazvom vakcin a ich vyrobcov - co len dokazuje ze to je ich najzranitelnejsia oblast.

Odmietnut konkretnu vakcinu konkretneho vyrobcu ako kazde ine liecivo je ZAKONNE PRAVO! Na toto mas proste pravo ktore ti nemozu nijako odnat, zobrat.

A tym padom vlastne ani v sucasnosti ziadne ockovanie nie je povinne, lebo vyber ockovacej latky je vzdy len a len na tebe. A ked odmietnes 1001 ockoacich latok, stale ti nemozu nanutit ziadnu 1002.

Tak to RUVZ obchadza tym, ze kazde odmietnutie povazuje za odmietnutie ockovania, co je KLAMSTVO! a umyselna loz. A na toto vsade treba upozornovat, ze ty si ziadne ockovanie neodmietol, ale konkretnu vakcinu pre jej obsah uvedeny v pribalovej informacii. Ak ti aj toto zneguju tak je to najskor korupcia a zneuzitie pravomoci verejneho cinitela co treba okamzite riesit s policiou, ale toto ze ti prikazuju pouzit konkretnu vakcinu konkretneho vyrobcu na ockovanie!!! Na toto oni nemaju ziadne pravo a nikde v ziadnom predpise sa ziadne konkretne vakciny konkretnych vyrobcov neuvadzaju!!!!!!

Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

Rodic | 12.03.2013

Neargumentujte "vedeckymi studiami" kdekolvek u pediatra alebo na RUVZ. Toto je bezcenne, to sa da vzdy spochybnit, ved ziadna vedecka studia nie je na 100%, len popisuje nieco z niecoho co nakoniec ina studia moze na 100% uplne vyvratit. tzv. teorie "americkych vedcov" ktorych nas zahlcuju sustavne, raz je kava zdrava, raz sa po kave umiera do 1 hodiny a podobne.

Argumentujte vzdy priamo

Pani doktorka akou vakcinou mienite ockovat moje dieta?!.........Kto ju vyrobil? Dajte mi pribalovy letak, chcem vediet co je tam uvedene.... Aha, toto tu zlozenie sa mi nepaci, moze to byt potencionalne nebezpecne, ponuknite mi INU !!! A to iste zopakujte znova.....

RUVZ
Ja som nikdy ziadne ockovanie neodmietol!, Naopak snazim sa dopatrat vobec ltorou ockovacou latkou mi doporucujete si splnit zakonnu povinnost ockovat svoje dieta? Uvedte mi konketneho vyrobcu a konkretny obchodny nazov............Urcite pride ich vyhybava odpoved :-))))))) Ze toto vam povie pediater a podobne. Nie, trvajte na konkretnom nazve konkretnej ockovacej latky cim si mozete splnit svoju povinnost, resp. opacne ze nikto nikdy vam ziadnu takuto latku neponukal na vyber.

ziadne ockovanie je nebezpecne, bavte sa vzdy len a len o konkretnej vakcine, to potom bude len sranda, ked vam statny uradnik vynuti pouzit si konkretnu vakcinu konkretneho vyrobcu, to je jasna korupcia a zneuzitie pravomoci

hotovo.

Re:Re:oni nevědí

Eva Juhárová | 11.03.2013

Mili, veľmi presné. Treba to v každom prípade rozlíšiť, či sa jedná len o idealizmus a neinformovanosť, alebo o niečo iné. To "niečo iné" má v tomto konkrétnom prípade povahu " nutnosti obete v mene vyššieho dobra" a z pozície moci, vynucovaná. Ale obeť v mene vyššieho dobra je možná a morálne prijateľná, ak sa pre ňu dotknutý jednotlivec rozhodne dobrovoľne.
K tej poznámke na záver o bohorovnosti: v tomto prípade ide nie o neskutočnú bohorovnosť, ale o skutočnú bohorovnosť. Len ten pojem Boha tu splýva s výkonom neobmedzenej a ničím nekontrolovanej moci. Výkonná moc odborníkov, ktorých môžu kontrolovať iba odborníci ešte odbornejší, v ich hierarchii vyššie postavení, to znamená, že ich vlastne nekontroluje nikto. Začarovaný kruh.

A práve preto má nad názorom odborníkov byť obyčajný laický, ale zato ľudský princíp slobodného rozhodnutia za alebo proti. A to z dôvodu, že intuitívne ľudsky chápeme, že kdesi v našom vnútri sú skryté sily k takémuto rozhodnutiu a tieto sú nad názormi odborníkov, ktoré podliehajú len a len dočasnému stavu poznania. Alebo inak povedané, ľudská bytosť je vo svojej integrite vyššie postavená, ako jednostranné odborné poznanie.

Re:Re:Re:oni nevědí

J.N. | 11.03.2013

Pani Eva Juhárová, ja naozaj musím ešte raz citovať, čo ste napísali, lebo toto je podstata, ktorá sa mne nepodarila sformulovať, ale ste to urobili Vy, citujem: "Ale obeť v mene vyššieho dobra je možná a morálne prijateľná, ak sa pre ňu dotknutý jednotlivec rozhodne dobrovoľne." koniec cit. Presne tak, TOTO BY SI MAL UVEDOMIT KAŽDÝ PROFESOR, VAKCINÁTOR A ZÁKONODARCA OHĽADNE OČKOVANIA.

Re:Re:oni nevědí

J.N. | 11.03.2013

Mili napísala: Ono to vypadá "rozumně", pokud se to nestane zrovna vám. Kdo jim dal právo obětovat moje dítě, jak nám i s tímto vědomím mohou povinně vnucovat očkování? koniec cit.

Áno, to právo im nikto nedáva, oni ho ani nemajú, ale napriek tomu to robia...a pretože to robia a učia to medikov, a rozširujú to ako odborné stanovisko laickej verejnosti, tak mnoho ľuďom sa zdeformuje morálka a svedomie a podľahnú týmto názorom...lebo to povedali vzdelané autority, ktorým sa všeobecne dôveruje, preto je taká verejná mienka ako je. "Rozumne" to môže vyzerať, ale ľudské to nie je, a nikdy ani nebude. Ak oni napokon vyhrajú, že zmasírujú mozgy všetkým, ľudia prestanú byť ľuďmi.

Re:Re:Re:oni nevědí

Nazor rodica | 12.03.2013

Socializmus padol pred skoro 1/4 storocim. Mame tu kapitalizmus, a pre kapitalizmus je typicke ze clovek je v nom hodeny starat sa sam o seba v prvom rade, cize ziadne "kolektivne dobro" ani nemozu od jednotlivca vyzadovat. Toto kapitalizmus nerobi.

Tak nech sa pani dohodnu ci mame "kolektiv" a teda sucasne aj ISTOTY, alebo kapitalizmus a teda INDIVIDUALITU. Spojit sa to neda, ze nemame ziadne istoty nicoho a sucasne povinnosti :-D

Re:oni nevědí

Robo Papp | 11.03.2013

Dobrý deň pani doktorka. Ďakujem za Váš názor. Rád by som sa s Vami poradil, ako ďalej postupovať pri ďalších očkovanich resp. neočkovaniach. Rozmýšľame nad podaním Citomixu a Guna lympho, ale máme o tom tiež len zbežné informácie....

Re:Re:oni nevědí

MUDr.Ludmila Eleková | 13.03.2013

napište mi na mail, najdete ho na webu nebo ho má pan Fillo.

Re:oni nevědí

Rodic dietata | 12.03.2013

Pani Elekova, musim to napisat znovu, lebo mi to neodoslalo. Ale o to to bude stavnatejsie.

Pani doktori (aspon v SR) su nie chudackovia, ale NADPRIEMERNE zarabajuci ludia. Vacsina populacie v SR, zije z hrubeho platu cca 600 eur (zdroj statisticky urad, median, nie priemerna mzda vratane doktorov a vojakov a politikov a IT-ckarov)

Cize suma sumarum s matkou ktorej sa dostane od statu milosrdne cca 220 eur a oslobodenie od odvodov na 3 roky, tak rodina v SR musi vyzit z cca 800-900 eur hrubeho. Co je priemerna mzda jedneho cloveka v CR. Cize chapem ze to vidite inak, nezijete v SR predpokladam, lebo citam ze zijete v Prahe takze sa prijmami pohybujete niekde v nasobkoch tychto cisiel.

Cize robit z lekarov chudacikov na peniaze v SR, no sorry, uplne odveci nazor.

Za dalsie, pisete, ze cca 40r lekar sa najskro ani nestretol s infekcnou chorobou, teda myslite ze asi on VO SVOJEJ PRAXI. Lebo ja nemam 40r, som typicke "husakove dieta" a zazil som sam osobne,
mumps,
ovcie kiahne
rubeolu.
Cize neviem, no, asi to myslite ze pediater vo veku cca 45r a menej by asi ani nevedel identifikovat infekcne ochorenie. V tomto mate asi pravdu, o to sa toho boji viac a chce mad od toho pokoj... a teda radsej budue ockovat hlava nehlava. Inu moznost ani nevidi, nevie co by realne urobil keby mal co i len jeden pripad rubeoly.

To ze lekari nemusia poznat zakony, resp. nechcu poznat, dalsia blbost. Ja musim poznat svoje pracovne zakony + zakladne ekonomicke zakony + zakony a vyhlasky o ockovani (kedze som rodic) a pediater ani nema cas (chudacik) ist na www.slobodavockovani.sk ab sa dozvedel co je nove alebo si ludia necenzurovane (ako to je bezna cenzura v prospech farmafiriem na diskusnych forach) myslia?!.
Divny nazor. Bezny clovek musi poznat vsetky zakony a coraz viac, lekar nemusi, nechce? :-D :-D

Rodic je klient, chlebodarca pre pediatra. Ak toto pediater nepochopi, ze rodic je ten za ktorym musi stat aj pred RUVZ, a ak treba tak aj klamat RUVZ a mlzit fakty, tak potom ano, pediater potom neprezije, lebo takeho pediatra postupne vsetci rodica odvrhnu a nebude mat klientov. Ja osobne som ich kopol do riti uz niekolko a kopnem aj dalsich bez milosti a zo dna na den, ak nebudu stat za mnou za rodicom a mojimi detmi..... Bez klientov (rodicov) nebude mat vykony a poistovna mu nepreplati nic, dokonca ani to za drzanie karty v evidencii lebo rodic je povinny mat nejakeho pediatra aby to “vychovne” na nejake to jedlo, aspon tie najlacnejsie blbosti od statu aspon matka dostala a foter aspon milosrdne ten danovy bonus.

ach jaj, niekedy mate dobre nazory ale niekedy je to az prilis divne v prospech “vas lekarov”. Co ste vy lekari, nieco extra co sa tyka povinnosti voci rodicom – klientom?

Mne osobne je jedno ze pediater je lenivy zadubeny hlupak, tak nech taky nie je. Doba je kruta a pokial sa aj pediatri neprisposobia realite a len vdaka komu ziju (rodicovi), tak proste skapu hladom...

Re:Re:oni nevědí

J.N. | 12.03.2013

pre rodič dieťaťa: musím sa trošku zastať pani doktorky Elekovej, lebo z jej príspevku išla tak aj trochu irónia...nie každý to možno vidí :) No a to máte svätú pravdu, že lekár sa nesmie vyhovárať, že nie je právne vzdelaný, že nepozná zákony, naopak, on je povinný (a jeho štúdium trvá dostatočne dlho aby sa i s tým oboznámil) poznať zákony, ktoré sa týkajú poskytovania zdravotnej starostlivosti. A nie je len povinný sa s nimi oboznámiť, ale je povinný ich i dodržovať. Tých zdravotníckych zákonov nie je až tak veľa, a v iných oblastiach povolaní zamestnanci musia byť tiež oboznámení a dodržovať zákony ktoré sa týkajú ich pracovńej činnosti a nikto to nespochybňuje a nevyhovára sa, že on predsa nevie, nevedel, nemohol vedieť...

Re:Re:Re:oni nevědí

Rodic | 12.03.2013

Myslite si ze sucastou studia mediciny su nejake zakony? Ved predpisy sa menia aj kazdy rok :-D Toto nie je vecou studia mediciny, ale proste vseobecneho zaujmu o vykon profesie lekara. Co mozem, za akych okolnosti mozem, co uz nemozem, a podobne. Teda aj sucasne "co mi moze RUVZ" alebo "co mi nemoze ruvz".

Podla mna pediater co si povie ze ruvz mu nic nemoze a ze pacient si nepraje rozsirovat o sebe osobne udaje, toboz svoje osobne informacie z karty a ukazal by na toto vyhlasenie daneho cloveka na papieri a vyslovene to tam clovek zakazal pristup do zdravotnej karty aj RUVZ! Tak takemu lekarovi ani RUVZ nic nemoze. Ale lekari radsej hodia za hlavu pacienta, ved co.

Od oktobra vraj bude mozne ist sa dat osetrit kdekolvek v EU bez suhlasu zdrovnej poistovne, tak predpokladam ze lekarom zacne trochu viac zalezat na tom aby si vobec niekoho udrzali v klientele.

Re:Re:Re:Re:oni nevědí

Vyhlasenie. | 12.03.2013

Schvalne napis si vyhlasenie ze zakazujes okrem pediatra pristup k zdravotnej dokumentacii komukolvek aj RUVZ a aj do karty svojich deti. Ze kazdy pristup k tvojim osobnym udajom vratane tvojich deti musi byt tebou musis byt osobne predom oboznameny a tebou pisomne schvaleny!. A daj to prilozit do zdravotvnej dokumentacie... Popripade si to daj potvrdit aj notarom aby nebolo pochyb.

Zakazuje toto vyhlasenie nejaky zakon? Pochybujem, ani nemoze. To ze oni mozu, je jedna vec, ale ty tiez mozes zakazat pristup k osobnym veciam ked si to neprajes.... Ak by to tak nebolo porusuju priamo dalsie tvoje slobody zaurcene Ustavou SR.

Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

J.N. | 12.03.2013

vyhlasenie:: ak to zákon nadefinuje ako možné, potom majú prístup do zdravotnej dokumentácie aj ľudia s RUVZ a nesúhlas pacienta nie je potrebný, a nemá ani účinok

Re:Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

Rodic | 12.03.2013

No maju ako nemaju. Lebo pediater sa vyhovori na teba ze to spristupnit nemoze lebo ma PREKAZKU, to vyhlasenie. A ty to tiez nezakazujes, len si to podmienujes pisomnym vyhlasenim, a nebudes dostupny, cize...

Je to sporne ci maju pristup RUVZ v takomto pripade k tvojim OSOBNYM citlivym udajom. Podla mna nemaju.... Oni nemozu co len chcu...

Pediatrovi das do ruky "nieco" cim moze argumentovat proti RUVZ. Oni mu budu tvrdit ze ich to zaujimat nemusi, ale je to tam to vyhlasenie, ignorpvat to nemozu ani pediater, ani ruvz :-)

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

Rodic | 12.03.2013

Kde je uvedene ze aj napriek vedomemu nespristupneniu citlivych osobnych udajov obcanom moze ruvz vykonat kontrolu (ani neviem coho to vlastne) bez vedomia obcana?!.....nikde......Toto nie je kontrola ako danoveho uradu uctovnictva, alebo coho to. Toto su vsetko citlive osobne udaje teba alebo tvojich deti. A ty to podla mna mozes zakazat aby sa ti v tom vobec niekto hrabal bez tvojho vedomia. Urcite mas na toto pravo.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

J.N. | 12.03.2013

Nie. Nie je to pravda. Lekár nie je viazaný Tvojimi príkazmi. On je viazaný len mlčanlivosťou navonok, mimo zdravotníckeho prostredia. Iní zdravotnícki pracovníci, ktorí majú, chcú mať, alebo im zákon dáva moc mať s pacientom dočinenia majú takisto povinnosť mlčanlivosti - ale medzi sebou si údaje o pacientovi vymieňať môžu. To je ten háčik.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

Ha ha urcite tak. | 12.03.2013

To urcite nie je pravda. Chces tvrdit ze aj lekar s ktorym ja nemam podpisanu ziadnu zmluvu ma automaticky pravo sa mi hrabat v zdravotnej dokumentacii?........blboooooooooost nema ziadne take pravo. Ja som ho nevyhladal, nesuhlasil s jeho ostrovanim, cize nemoze vobec nicovite nic.

Ano, ja si mozem robit co len chcem so svojimi osobnymi udajmi, aj obmedzovat ich pouzivanie... ja ich mam napr. doma a mozem ich aj znicit ked chcem.

Problemom je ze RUVZ si vyhrazkami a vydieranim od pediatricky tuto zdravotnu dokumentaciu vynuti vydat, a potom opacne dokazovat ruvz ze konalo protizakonne a vobec potrestanie takychto ludi nie je v SR realne mozne, takze budu konat ako si len chcu..

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

J.N. | 13.03.2013

pre Hahaha, nesmej sa atď: Nie nemáš pravdu. Pozri si zákon 576/2004 Z.z. Tretia časť. § 18 až 25- Tam je to všetko nadefinované čo sa týka zdravotnej dokumentácie a údajov v nej

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

J.N. | 13.03.2013

a hovoriť že to je "blbooosť" alebo "nemože ničové nič" to síce pekne by znelo, keby to bola pravda...ale láskavo si najprv pozri príslušné zákony a až potom s istotou niečo tvrď. Si uvedom že Slovensko je tiež štát kde má lekár pomaly väčšiu moc nad človekom než policajt či sudca...

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

No ja citam nasledovne | 13.03.2013

No neviem ako ty, ale ja tam citam jasne... dokonca je to jasne zakzane poskytovat tvoju kartu inemu ako osetrujucemu lekarovi. Ani ziaden nesuhlas pisat nemusis

zdravotnicky pracovnik je aj uradnik ruvz? Pochybujem. Cize odvolavat sa na tvoju zdravotnu kartu nemoze nikto. TO vsetko je len udanie lekara, cize co lekar uda alebo neuda je len a len v jeho moci!!!!!!!!!!

Takze ak lekar neuda co nemusi, tak ani ruvz vam nemoze nic.

Cize inak, lekar sa nemoze vyhovarat ze "on musel" nemusel....

§23
(3) Poskytovateľ je povinný zabezpečiť, aby k osobitnej zdravotnej dokumentácii nemali prístup iné osoby ako ošetrujúci lekár a v nevyhnutnom rozsahu zdravotnícki pracovníci.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

este doplnok | 13.03.2013

A neplati len jeden zakon ale aj dalsie. hladat sa mi to nechce. Tam je potom vzdy problem ze tie zakony si "vydavaju" rozne ministerstva po odklepnuti NRSR a medzi sebou to nemaju zosuladene, tak to treba vyuzivat, lebo zakony su si rovnocenne, a nemoze niekto povedat ze z jedneho zakona je nieco viac a z ineho menej.

Cize lekar nesmie poskytnut vasu zdravotnu kartu ani kartu dietata uradnikovi z RUVZ, proste nemoze.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

oprava | 13.03.2013

Jo to je "osobitna" zdrav. dokumentaica, pre zenu co utajuje svoj porod, cize su to svine, jasne....

cize vsetky moje osobne citlive udaje su vlastne plne verejne? :-D

tomuto neverim, jeden zakon to mozno neupravuje ale iny niekde ano

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:oni nevědí

J.N. | 13.03.2013

vidíš, vidíš, aké je to zlé. Nie, nie je to verejné. Iba oni (lekári a zdravotnícki pracovníci) medzi sebou si o Tebe môžu vymieňať informácie, ako uznajú za vhodné. Navonok voči nezdravotníkom musia zachovávať mlčanlivosť. Ale Teba pacienta si môžu prešacovať ako chcú. A preto hovorím, že lekári majú pomaly väčšiu moc nad človekom než policajt, či sudca....

Re:Re:Re:Re:oni nevědí

J.N. | 12.03.2013

pre rodic: POVINNOSŤOU lekára pri výkone jeho povolania, je celoživotne sa vzdelávať, tak aby boli jeho vedomosti na úrovni doby. Čiže on sa nemôže vyhovoriť, že toto sme sa na škole neučili a podobne...

Re:oni nevědí

OtecPP | 12.03.2013

Dobry den Pani doktorka, v mnohom s Vami suhlasim, fandim Vam, lebo je to v zaujme aj mojich deti, ale v com s Vami nesuhlasim, je ospravedlnenie pediatrov. Nik a nic im nebrani prestupit na opacnu stranu barikady. Navyse, uz vzhladom ksvojmu poslaniu su povinny celozivotnym studijom zodpovedne vykonavat svoju spolocensku ulohu a hlavne NESKODIT. Hippokrates sa pri ich konani vo vacsine pripadov musi v hrobe otacat ako vrtula vrtulnika. Pomenujme veci pravymi menami, su to kolaboranti systemu, priamo z neho profituju, ako materialne, tak spolocenskym postavenim. Cest vynimkam, ktore sa systemu postavili v zaujme objektivnej PRAVDY a riskuju svoje istoty v zaujme dobra vacsiny. Dnes maju (este) moznost vyjadrit svoj nesuhlas konanim, publikovanymi nazormi... Spolocnost vsak aj vdaka ich servilnemu postoju dospeje coskoro do stavu, ktory bude nezvratny a vakcifasisticke praktiky sa nas budu tykat od narodenia az po zrejme skoru smrt. Elity sa tym netaja, nejde o ziadne konspiracie, dnes maju plebsu, ktory spotrebovava "ICH" zdroje plne zuby a potrebuju sa ho "elegantne" zbavit. Zaviedli sa zakony, za ktore by v normalnej spolocnosti museli zodpovedni visiet na sibenici, beztrestnost za eugenicke a genocidne experimenty na narodoch celeho sveta, implementovanie partokratickych demokratur za ucelom maximalneho zisku a snaha o depopulaciu(dnes s vysokym percentom po celu dobu zivotnosti nepotrebneho zdroje spotrebujuceho plebsu) za ucelom predlzenia svojho blahobytneho zivota. Iba slepi to nevidi, co sa deje, sloboda je davno iba prazdny pojem, ludia su zastrasovani a zavierani opat iba pre svoje nazory, mnohi aj terminovani so suhlasom elitarskych kolaborantov.
Ockovanie je len jednym z mnozstva chapadiel, ktorymi LUDSTVO tych par sociopatov hrdusi. Cim viac budu mat pomocnikov, tym horsie pre nas, obycajnych ( i ked vo svojej podstate neobycajnych a teda nenahraditelnych) ludi. Preto pocinanie vacsiny so systemom servilnych pediatrov nemoze byt v ziadnom ohlade ospravedlnitelne, aj za minuleho systemu nastal prvotny rozklad zvnutra na zaklade coho bol dany system elitami demontovany ako nefunkcny model. Tak tento system takisto nepodporujme, je viac protiludsky a nehumanny ako ten minuly, je toho naozaj tak malo, co na nas ciha pri kazdom kroku?
Otravena voda z chemikalii, liekov, hormonov a spadov z chemtrailsov, potraviny otravene pomocou okrem Ecok roznymi vylepseninami za ucelom maximalizacie zisku, vakciny, nefunkcne a zdravie poskodzujuce neoverene lieky, liecebne postupy a techniky, rozne techniky manipulacie s populaciou veduce k samovrazednym akciam... Tito pediatri nemaju pravo na nas sucit, lebo nam beru buducnost, buducnost vkladanu do nasich dalsich pokoleni.

imunita

Andrea | 09.03.2013

Myslím, že je dobré, že sa ozývajú aj ľudia, ktorí sú na Slovensku známi, skôr nás začnú brať vážne. Presne ako sa tu píše, keď sa neozveme, nič sa s tým robiť nebude. Pre mňa za mňa nech sa očkuje kto chce ale tí čo sa očkovať nechcú nech nie sú nútení či zastrašovaný. Toto je otrasné čo sa tu u nás už deje. Necítim sa tu ani dobre ani bezpečne. Naše tri deti sú sústavne choré, asi pred polrokom na moje naliehanie, aby im urobili podrobnejšie vyšetrenia, sa zistilo že majú všetky zníženú bunkovú imunitu. Nechápala som to, dojčila som ich vyše roka všetkých, ako je teda možné, že majú takúto imunitu. A keď si predstavím, že dcére sme dali ešte aj dobrovoľné očkovanie proti pneumokokom, veľmi to ľutujem. Ľutujem, že už vtedy som nemala takéto informácie, možno teraz by sme s nimi takéto problémy nemali. A všimla som si, že veľmi veľa detí nosí teraz aj okuliare, sú sústavne choré, zasoplené, v kuse teploty, to už asi nie je náhoda. Prečo asi? Určite to nemá na svedomí len očkovanie, aj keď si myslím, že v značnej miere za to môže, pretože oslabuje našu imunitu a chorobám podliehame ľahšie, je to aj ovzduším, spôsobom akým žijeme, v kupovanej strave ani netušíme čo všetko máme namiešané, lieky, ktoré do seba pcháme vo viere že nás uzdravia, to všetko nám pomaličky ale isto škodí a spôsobuje stále nové a nové ochorenia, ktoré tu v minulosti ani neboli, netušili sme, že existujú...

Re:imunita

Otec | 12.03.2013

S tymi okuliarmi je to o zisku, zlepsili sa pristroje, a teda ociar lekar bude tlacit na rodica aby kazdu blbost "liecil" u deti a teda ak nie sosovky aspon okuliare.

Vies ociar tiez zaraba na predaji skiel a sosoviek, okrem predpisovania. Sam som mal od lekarky doporucenie na konkretnu predajnu kde dostanem "zlavu" na okuliare :-) Samozerjme provizia z tych cca 200 e za okuliare ide jej, a takto ma tych provizii neurekom mesacne a o cca 1000-2000 eur do vacku mesacne viac - bezpracne za jednu vetu "chodte do predajne tam vam daju zlavu a garantujem vam ze to bude dobre"

ja napr. nenosim okuliare ked nemusim, co ti urcite lekarka bude vyhovarat, ze treba kazdemu natlaci ako ockovanie tak aj okuliare alebo sososvky :-D Toto je taka doba, prachy, prachy, aj tam kde nemusia byt....

Takze to ze ludia nosia okuliare nemusi byt tym ze maju zle zdravie a oci, ale tym ze niekto zaraba aj na tom ze maju trosku nezvycajny zrak, na ktory predtym by im nikto nid nepredpisal a "rodicia si to mozu dovolit" niektori, a radi zaplatia aj kazdu blbost pre dieta...

ockovanie a imunita

Lubka | 09.03.2013

Dobry vecer,ja sa tejto teme dlhsie venujem,mam 5 rocne dieta, po tom, co som si nastudovala o ockovani a zreprodukovala manzelovi, vyhlasil, ze nasu dceru moze niekto zaockovat len cez jeho mrtvolu! Nanestastie som sa dostala k tymto informaciam po tom, ako mala dcerka rok a v sebe uz vela toho svinstva...a nasledne sme sa ocitli na imunologii. Videla som, ze tudy cesta nevede a zacala som posilovat jej imunitu prirodnymi prostiredkami, a inak to nebude ani v buducnosti.Osobne vidim suvislost s totalnym oslabovanim imunity u deti a s tazkymi chorobami, ktore u ludi prepuknu niekedy az v dospelosti aj o desatrocia - vid vysoky vyskyt rakovin u ludi v produktivnom veku, ja osobne som riesila rakovinu len nedavno a nastastie nie konvencnou smrtiacou liecbou som to zvladla, vysiel mi clanok na https://www.badatel.sk/kpm/pribeh-pani-lubky-o-jej-alternativnej-liecbe-rakoviny-prsnika/, avsak teraz su tie vakciny take silne, ze deti maju rakovinu este ako deti a tiez ine vazne choroby.Minuly rok sud v Taliansku uznal, ze dieta sa stalo autisticke po MMR vakcine, co je velmi dobra referencia. Naozaj treba nieco s tym urobit, pan Papp a aj iny umelci co maju deti, maju aj vplyv svojim umenim oslovit ludi a zdvihnut povedomie! Ja o ockovani hovorim s kazdym, dnes som o tom hovorila jednej velmi milej Cinanke co sa jej nedavno narodil syncek, a dala jej odkaz na stranku slobodovockovani.sk, bola aj rada, aj ked zmatena. Je tu naozaj vela prace a velka vdaka ludom takym ako je pan Fillo! Srdecna vdaka a vyzyvam vsetkych, nech kazdy z nas nieco tymto smerom urobi, spojme svoje sily a len tak vieme sposobit zmenu!!!Dakujem:-)

vdaka

JM | 08.03.2013

Pan Papp, velka vdaka za ludskost. Pre mna ste touto reakciou ukazali, ze ste viac nez len spevak.

držím palce ...

renata černáková | 08.03.2013

držím palce všetkým rodičom pri ochrane práv ich detí ... máme už deti veľké, našťastie žiadne zlé reakcie na očkovania vtedy neboli ... obdivujem a vážim si všetkých čo vystúpia z davu a poukážu cez svoj "príbeh" na neprávosť, nespravodlivosť, ľahostajnosť, ignoranciu a hrubosť, kt. je tu medzi nami a ešte asi dlho bude ... zmenu treba od seba ... ďakujem touto cestou aj robovi, za ich príbeh! a prajem jeho rodinke veľa síl a lásky :)

Predcasniatka...

alena | 08.03.2013

Mate moju podporu! Velmi malo rodicov na SK je informovanych, ze ich predcasniatka su ovela zranitelnejsie co sa neziad.ucinkov vakcin tyka. Je to sice logicke, ale zial nevie sa vseobecne o tom- velmi nezrely imunitny system, nizka vaha - o to viac toxickejsie su pre ne jednotlive zlozky vakcin (napr. Neurotoxicky hlinik), riziko apnoe je ovela vyssie ( zastava dychu, ktora sa moze skoncit zial aj ako SIDS...), tiez mnohi aj "vychyrení" pediatri neberu ohlad na spravne nacasovanie vakcinacie- namiesto planovaneho terminu porodu beru skutocny den narodenia a od toho pocitaju, v ktorom mesiaci ma byt dieta zaockovane-poznam taky pripad, ze az mamicka musela na tuto chybu pediatra upozornit , inak by bolo dieta zaockovane ovela skor ako malo byt a ako bezne zdrave deti su a z toho vyplyvajuce NÚ si nechcem ani predstavit...a pediater to zobral tak, ze ok, urobime " odklad",lebo matka na tom trva, v podstate proti jeho "odporucaniu"-cize chybu si v podstate ani nepriznal...a viem si celkom dobre predstavit, keby matka nebola informovana a dala dieta zaockovat predcasne a nastali by NÚ napr. Apnoe alebo neurologicke, ze by jej len povedali, ze vsak mate predcasniatko- to je bezne a s vakcinou to urcite nesuvisi...tolko slovenska realita...bohuzial...rodicom odporucam knihu nem.pediatra Dr.Hirteho Ockovanie za a proti....

Re:Predcasniatka...

alena | 08.03.2013

napr.:
"U předčasně narozených kojenců může dojít k závažným následkům,
pokud se očkovací kalendář řídí skutečným datem narození
a ne vypočteným termínem porodu. Čím mladší a lehčí jsou děti při
očkování, tím pravděpodobněji se u nich po očkování vyskytne apnoe
a ohrožující pokles srdeční frekvence (Pourcyrous 1998, Sanchez
1997, Botham 1997, Slack 1999, Sen 2001, Lee 2006)."

alebo:

"American Society for Clinical Nutrition udává mezní hodnoty
pro nerizikový příjem hliníku v injekci či infuzi v množství 2 pg na
kilogram tělesné váhy a den (ASCN 1991). U kojence vážícího šest
kilogramů je tato mezní hodnota pětadvacetinásobně překročena
jednou jedinou hexavakcínou. Ukazuje se, že u části dětí není organismus
schopen hliník odbourat a vyloučit (Bradstreet 2004)."

drzim palce

Slavka | 08.03.2013

Pan Papp, mate moj obdiv a vyjadrujem podpru! tato sikana by sa mala co najskor skoncit, no namiesto toho na nas pripravuju nasi uradnici pod tlakom farmafasistickych lobbistov dalsiu habaduru. Nedavno som nasla blog Laciho Strika, ktory ma uz tiez nejake skusenosti s ockovanim a je viac ako pobureny, tusim je odhodlani v tejto veci nieco aj robit. https://laciblog.sk/post/33159902583/trosku-na-vaznejsiu-temu-dnes-moj-syn-sa-narodil drzim palce, nedajte sa!

Kovbojke

Robo Papp | 08.03.2013

O svoj život sa naozaj nebojím, myslím si, že to by bolo prehnané. :) Bojím sa ale o zdravie našej dcérky a o zdravie ostatných detí, preto som sa rozhodol bojovať za väčšiu informovanosť v oblasti rizík spojených s očkovaním. Ak budeme ticho, nič sa v tejto sfére neudeje....

Re:Kovbojke

stara mama | 08.03.2013

Veru, ani my sa netajíme s našim názorom na neočkovanie, máme v rodine očkované, neustále choré deti a aj neočkované úplne zdravé. A práve toto nás utvrdzuje v našom názore, len škoda, že sme o tom nevedeli skor. Takže nebojte sa , nie ste v tomto sám.

Re:Kovbojke

J.N. | 08.03.2013

Pán Papp, držím Vám palce, ste známa osoba, máte tú moc upozorniť na tento problém a pomôcť osvetou domôcť sa ľudských práv nielen Vám, ale i ostatným dotknutým....pretože...to povedomie na Slovensku v kontexte ľudské práva-sloboda v očkovaní je katastrofálne. Stačí si len pozrieť reakcie priemerných neinformovaných ľudí s predsudkami...je to tragédia...len vypichnem príklad - "uvedomelý" občan hysterčí, že dieťa umrie na čierny kašeľ ak nedostane MMR vakcínu :) :) :) , resp. absurdné tvrdenia, že nebyť očkovania, umiera populácia ako v Sudáne...pre toto sa politici nechcú do toho pustitť...nechcú proti sebe verejnú mienku Slovákov, ktorá je taká hlúpa aká je...pretože sa tu od nepamäti cielene pestuje mýtus o vševedúcich a neomylných lekároch, nechce sa pripustiť fakt, že aj zdravotníctvo je biznis...akoby lekár bol nejaký nedotknuteľný vševedúci svätec, ktorého pacient musí na slovo poslúchať a nereptať...nenosí sa zodpovednosť za vlastné zdravie, ani pomyslieť, že by človek sám na svojom liečení a postupoch participoval a spolurozhodoval...ľudia sa odovzdávajú slepo do rúk lekárov...myslia si, že nejaké tabletky a injekcie ich chránia proti všetkým chorobám...pričom to nie je mnohokrát pravda...ľudia si ani nechcú dať tú námahu samostatne myslieť, slepo sa spoliehajú na vakcíny, upokojujú sa dobrým pocitom, že sa zabezpečili...a to im stačí...hoci ani to nebýva pravda...a Vy tieto zmeny v myslení a zmeny postojov môžete viac ovplyvniť ako bežný človek...Rozprávajte o tom, pri každej príležitosti, nenechajte sa znechutiť nevedomými ľudmi...niektorých možno osvieti, a začnú si zisťovať ako sa veci majú...a bude nás viac...želám všetko dobré Vašej dcérke, my tiež neočkujeme a sme zdravší ako ktokoľvek okolo nás...

Re:Kovbojke

Rodic | 08.03.2013

pan Papp, ja som otec v podobnej resp. rovnakej situacii.

Spravam sa a budem sa spravat uplne rovnako ako vy. Nedam sa zastrasit nijako.

Upozornujem vas na institut "nutnej obrany" z trestneho zakona cize mozete a ste opravneni pouzit aj nasilie na zachovanie zdravia svojej dcery pred akymkolvek utocnikom.

To ze ockovanie moze vasie dieta poskodit alebo aj zabit niet pochyb, cize mozete proste dat do drzky komukolvek kto by chcel vas alebo kohokolvek nutit ockovat vasu dceru. Toto je nutna obrana z trestneho zakona a je to uplne beztrestne, proste upozornite utocnika na institut nutnej obrany ze vam porusuju ustavne pravo a pokial neustupi z utoku ze pouziteje nasilie. AK utocnik neustupi ste opravneny pouzit primeranu nutnu obranu teda ak bude trvat na utoku a trvat na ockovani, tak utocnik aj zabit.

Toto budem uplatnovat prakticky aj ja.

Re:Re:Kovbojke

Rodic | 08.03.2013

Cize chcem vidiet toho pediatra, tobo pediatricku alebo uradnicka na RUVZ, co ide riskovat svoje zdravie a svoj zivot nasadeny v prospech farmafirmy a prachov za ockovanie.

V poriadku ak budete presadzovat svoje nazory proti dohovore o biomedicine a Ustave SR, dostanete do drzky!...... Plne v sulade s trestnym zakonom....

Deti patria rodicom nie pediatrom, nie RUVZ, ani GlaxoSmitKline a podobnym farmafirmam......

proste jasne napisane.

Re:Re:Re:Kovbojke

stara mama | 09.03.2013

súhlasím v Vami Rodič....,

Pro rodiče

Mili | 08.03.2013

Když čtu o reakci malé na hexa, nedivím se odmítnutí mmr a jen tiše závidím, že jste rozumnější, než jsem byla já před pár lety. Možná tím Isabellce zachraňujete zdraví i život. Náš příběh je tady taky: https://www.slobodavockovani.sk/news/smrt-po-ockovani-mmr/
Možná jste se vyhli stejnému osudu. To stojí i za nějaké ty nepříjemnosti s pokutou a jednáním na úřadech.

Senior

Helena | 08.03.2013

Je mi veľmi ľúto tejto rodiny. Ja bezdetná dôchodkyňa, ktorá má veľmi rada deti, je mi veľmi ľúto. Ja len vidím ako sú demolovaní starí ľudia, násilne zaočkovaní (aby išli skôr do nebíčka, aby boli chorí, závislí na farmaceutickom priemysle, aby skôr umreli, aby ušetrila Sociálna poisťovňa...) Provízie, farmavýlety (asi je zlé, že do toho trochu vidím) Niekedy si hovorím, že nie je dobré, že viem angl. a ako dôchodkyňa už mám trochu času.

pre Roba

Zuzka | 08.03.2013

Tvoja pediatrička ťa nikde nemusela hlásiť, ale evidentne chcela. Asi vás moc nemá rada.A už vôbec jej nejde o zdravie tvojej dcérky, ked k nej nepristupuje individuálne.Záver si urob sám :-) Hlavne sa nedaj šikanovať, sťažuj sa, žaluj, bojuj : všetci ti držíme palce.

Re:pre Roba

bralenka | 08.03.2013

mali by sme sa spojiť..ved na kongrese o očkovaní bol aj bod: očkovanie onkologických pacientov!!! tak najprv nám hexa z malej zdravej bambuľky urobí onko pacienta a oni ju chcú zabiť dalším očkovaním?? to je na trestné oznámenie za úmyselné poškodzovanie zdravia, či úmyselné zabitie :-(

Nežiadúce účinky.

Peto | 08.03.2013

Tá reakcia tvojej dcérky (Hexa+Prevenar) mala byť hlásená tvojou pediatrou na SUKL...Urobila to? JE na to zákon!!Lebo oni nič nehlásia a potom machrujú, že aké bezpečné vakcíny sú! Druhá vec- mala akékoľvek dalšie očkovanie zvážiť, alebo odložiť. Na príbalovom letáku je napísané, že sa NESMIE podať, ked malo dieťa pred tým reakciu..By som to vytlačil a zamával jej tým pred nosom a trval by som aby všetky reakcie zapísala do karty....ak nebude chcieť, pohroziť Uradom pre dohľad!

Re:Nežiadúce účinky.

Ing. Marián FILLO | 08.03.2013

Až na to, že ÚDZS kope za vakcinacistov a znalcom ÚDZS je okrem iných aj prof. Dluholucký a tuším aj prof. Hudečková.

Re:Re:Nežiadúce účinky.

Peto | 08.03.2013

Ved ja viem, Marian. Náš prípad (Maxim) úplne potopili.Ale nahlásenie nežiadúceho účinku musia zaznamenať a hlásiť, zo zákona, či? To vyhrozenie by malo pomôcť, aby sa Mudr. rozkývala a konala svoju povinnosť..alebo sa vyhroziť médiami. Myslím, že to by nebol šťastný žiadny pediater:-)

Re:Re:Re:Nežiadúce účinky.

Ing. Marián FILLO | 10.03.2013

Asi závisí kus od kusu. Možno niektoré veci neznalé sa zľaknú, ale drzé a bohorovné pediatričky (ako napr. mediálna hviezda MUDr. Marta Špániková) majú na háku a dobre vedia, že ÚDZS je a priori na strane očkujúcich lekárov, takže na ne by to asi nezabralo.

Re:Re:Re:Re:Nežiadúce účinky.

Spanikova hviezda niecoho | 11.03.2013

https://primar.sme.sk/c/3925423/ovcie-kiahne-nepodcenujme.html

Mudr. Spanikova definovala "Madrid" ako samostatny stat na svete :-)

Proste odpornick na nieco asi aj je, ktovie ci na ockovanie, ale v zemepise sa ocividne nevyzna az to posobi znacne komicky. Mozno je komickou hviezdou ale len si zmylila povolanie :-D

Toboz to

"Treba potom rýchlo pátrať v zdravotných kartách. A u dospelých ľudí môže byť niekedy problém dokladovať, že chorobu už prekonali," hovorí doktorka Špániková. Očkovanie je povinné aj v Nemecku, v Grécku, na Sicílii, v Madride, v Katare, v Kórejskej republike, na Taiwane a v Uruguaji."

Re:Re:Re:Re:Re:Nežiadúce účinky.

J.N. | 11.03.2013

Ak to naozaj Španiková povedala, že očkovanie je povinné v Nemecku, tak KLAME jak hrom, pretože opak je pravdou. Dokonca tam majú zákon na odškodňovanie obetí očkovania, kde zákon definuje, že na odškodnenie stačí nielen potvrdenie príčinej súvislosti ale i vysoké podozrenie na príčinnú súvislosť s očkovaním, aby mohla byť obeť odškodnená, nie je povinná niesť dôkazné bremeno.

Re:Re:Re:Re:Re:Re:Nežiadúce účinky.

Alena | 13.03.2013

Hmm, nic neobvykle s tym klamanim u prvotriednych vakci-celebrit- aj Dluholucky mal tu drzost klamat v radiu, ze ziadna vakcina neobsahuje bunkove kultury z umelo potrateneho ludskeho plodu...

Kovbojka

Rodic | 08.03.2013

Neboji sa o svoj zivot ze ho da GlaxoSmithKline zabit? Ci uz by to bolo okate a prave si takto zachranil zivot?

Re:Kovbojka

Ing. Marián FILLO | 08.03.2013

Myslím, že je už príliš známy na to, aby mohol byť nenápadne odstrelený.

Re:Kovbojka

J.N. | 08.03.2013

Nie :) To určite nie je na fyzické odstránenie pána Pappa, ale buďte si istí, že nedostane sa do žiadneho programu, ani zákazky, ani nijakého kultúrneho programu, či podujatia čo sponzoruje alebo kupuje reklamný čas nejaká farmafirma, dcérske a spriaznené spoločnosti...maximálne nabehnú platení PR pracovníci, ktorí budú po fórach vypisovať akože sú bežní občania, a budú ho ohovárať osobne, ako i zosmiešňovať jeho postoje v tomto, čo sa už i deje...

Re:Re:Kovbojka

Cenzura je vsade... | 08.03.2013

pozrite sa co sa deje na www.modrykonik.sk

totalna cenzura, tam sa mazu cele temy ktore nepodporuju farmafirmy, uplne behom par minut sa urobi "nova realita" kde sa zmaze niekolko stovak prispevkov ludi, nechaju sa len tie ktore su "pro"ockovacie

cele to je nastavene tak aby to vyzeralo ako "hlas ludu" pritom je to cenzurovane sposobom aby to bolo cele naklonene v prospech ockovania.

a to je len jedna webstranka ktora pouziva reklamy farmafiriem, co potom nieco viac

Re:Re:Re:Kovbojka

stara mama | 09.03.2013

no, tak sa už farmabizmis dostal aj tam a plní si tam svoju mediálnu úlohu, vedia, že tam chodia nič netušiace mamičky a j oteckovia a "milá Pektore si tam robí svoj farmabizmis zubami nechtami no a niektorí naivný jej aj na to skočia. Ale nás veru nepresvedčia, my máme v tomto absolútne jasno !

Re:Re:Re:Kovbojka

Ing. Marián FILLO | 10.03.2013

No veru, viď fórum MODRÝ KONÍK - MODRÁ DIKTATÚRA:
https://forum.rodinka.sk/viewtopic.php?t=99051

A vôbec sa nedivím, však na Modrom koníkovi má každú chvíľu reklamu GlaxoSmithKline na Rotarix ( alias www.rotavirus.sk ), Nimenrix ( alias www.stopmeningokok.sk ) a neviem aké ďalšie -rixy ešte.

Admini tancujú podľa toho, ako najväčší inzerent píska, to sa rozumie...

Re:Re:Re:Re:Kovbojka

Otazka | 13.03.2013

Nemienite presunut tu diskusnu skupinu mimo Modrej sKorupovaniny?

Je to tam hrozne, neskutocne cenzurovane, vyhadzovani ludia, rusene im konta, opakovane...

Záznamy: 1 - 94 zo 94

Pridať nový príspevok