Reportáž z prednášky prof. MUDr. Henriety Hudečkovej, PhD., MPH — 4. časť

23.08.2012 05:36

Ing. Marián Fillo

 

1. časť       2. časť       3. časť       4. časť

 

       Po prednáške prof. Hudečkovej a po tom, ako si vypočula zvukový záznam z prednášky, mi napísala jedna z poslucháčok:

 


Petra zo Žiliny

 

       Tak "prednášku" pani Prof. som si opäť vypočula a znova som nadobudla to sklamanie z informácií, ktoré som mala už aj v ten deň po.

       Viem, že si tam bol a že to všetko je na zázname, ale nedá mi neuviesť tieto veci, ktoré asi zarazili každého prítomného, čo už niečo čítal z "druhej strany".

       Na začiatku, to si tam ešte nebol, nás privítala s tým, že málokto v miestnosti a podľa nej nikto sa nestretol s chorobami, o ktorých budeme hovoriť, ani s osýpkami, ani mumpsom, to možno tak naši rodičia, alebo jej generácia ako... To som už tušila, že to bude asi zlé.

       Sklamalo ma, že ona mala vlastnú prezentáciu, nudnú a nezáživnú, s grafmi, ktoré nebolo vidieť, lebo boli kreslené svetlými farbami na svetlej stene, čo by nebolo až také zlé, keby v nich boli relevantné informácie. Ale ku mne sa ani jedna nedostala a len som čakala, kedy už bude koniec a budeme sa môcť pýtať. Asi 2x sa spýtala, či nás to zaujíma, kde sme (podľa mňa zborovo) odpovedali, že nie, rýchlejšie... Ale nestalo sa. A preto to nakoniec aj dopadlo tak, že na diskusiu ostalo veľmi málo času.

  • že počet antigénov klesol z tisícok na desiatky. A to už má akú výpovednú hodnotu pre rodičov, ktorí chcú počuť o desiatkach prídavných látok vo vakcínach?
  • asi preto nerieši prídavné látky vo vakcínach, lebo si myslí, že do krvi, čiže do tela, idú LEN antigény, ako povedala. A ten zvyšok náplne vakcíny ostane kde? V tuku, vo svale či bezozvyšku sa vyparí? Lebo vstrebať sa nemôže, keďže tak by sa predsa dostal do tela...
  • pri tabuľke tetanu spomenula, že sa nám podarilo očkovaním vyhubiť novorodenecký tetanus. Ale asi nie očkovaním, lež čistými nástrojmi a hygienou v starostlivosti o novorodenca. Je také jednoduché použiť slovo "novorodenecký" pri očkovaní proti tetanu, veď ktorý rodič sa nezľakne? To sa mi zdá nefér.
  • odvtedy, čo som sa dozvedela, že v hexavakcíne je nákazlivá žltačka typu B (hepatB), som pátrala a pýtala sa, prečo tam je. Dr. v mojom okolí ma odbili, že to je nebezpečná choroba a je tam v balíku. A tak som po tom ďalej nepátrala, aj keď som vedela, že je to choroba, spojená s užívaním drog a sexom a ako pani Prof. potvrdila, aj s nevhodným správanim. Preto som si neodpustila túto otázku položiť aj jej, že načo celoplošne očkujeme kojencov proti hepatB, kde to môžu chytiť? A odpoveď: buď od matky pri pôrode, a to ich očkujeme do 24h po narodení, tak tí su podľa mňa poriešení, lebo však matku testujú počas tehotenstva, alebo sa nakazia v NEMOCNICIACH: pri transfúzii, dialýze, ihlami, nástrojmi a hlavne diabetické deti. A to kde žijeme? Na akej úrovni je naše zdravotníctvo, že každý z nás sa môže nakaziť hepatB v nemocnici? A pritom tvrdila, že sa hepatB šíri nevhodným správaním...
  • a očkovaní doktori v mojom okolí si dávajú pre istotu dvoje rukavíc, keď vedia, že ide pacient s hepatB, tak čoho sa boja? To bol ich argument, veď nech nevymýšľam... Cez dvoje rukavice a ešte aj zaočkovaní?
  • a v letáku je preočkovať po 5 rokoch, ale to my nerobíme. Tým ma pani Prof. šokovala, že pre ňu nie sú smerodajné pokyny v letáku.
  • ortuť vraj prijímame z morských rýb viac ako z vakcín. No my dospelí možno aj hej, ale kojenci nejedia ryby. A keď viem, že im čo i len najmenšie množstvo ortuti škodí, tak im ju nedám ani jesť, ani do plomby, ani do vakcíny, obzvlášť keď vakcínu nejedia, ale je im vstreknutá do tkaniva, keď už nie do krvi. Podľa pani Prof. aj keby ortuť išla do krvi, je jej také minimálne množstvo, že predsa NEMÔŽE spôsobiť následky...
  • deti po MMR nie sú podľa nej infekčné, nemôžu nakaziť dospelú populáciu, aj keď priznala, že 30r muž môže v pohode ochorieť na mumps, aj keď bol v minulosti očkovaný, ale nie od detí po očkovaní MMR, lebo oni vydychujú len oslabený vírus. Oslabený, ale aj tak vírus... A prečo teda deťom neodporúčajú chodiť do kolektívu? Možno preto, aby nechytili nič iné, keďže pol roka po MMR je imunita rozhádzaná...
  • že očkovať proti ovčím kiahňam by sme mali dať zo solidarity k štátu a HDP, lebo vypadneme na 2 týždne z pracovného procesu... To, že skoro každý z nás tieto kiahne mal, a kto nie, tak by bol 10x radšej, ak by ich mal ako dieťa, než ich chytiť v 30ke alebo 40ke od svojich detí, asi nebrala do úvahy. Načo riskovať očkovanie a možnú prirodzenú celoživotnú imunitu prekonaním ochorenia kvôli HDP? A čo mi dá HDP, ak bude mať moje dieťa po očkovaní jeden z mnohých nežiaducich účinkov, uvedených v príbalovom letáku?
  • strašenie kliešťami mi po zhliadnutí pár prednášok o kliešťovej encefalitíde prišlo vtipné. Najmä príklad, že ak pôjdeme na cyklotúru do Rakúska - ale veď to pôjdeme na bicykli, tak ako sa k nám dostane kliešť? Vyjadrením, že vakcíny na kliešte sú bezpečné a nie je to žiadna novinka, ma nepresvedčila, že to množstvo nežiaducich účinkov, uvedených v príbalovom letáku, je len pro forma. Nepresvedčila ma ani tým, že ona by sa očkovať dala.
  • otázka od príliš aktívneho budúceho ocinka, že či je možné použiť na dieťa, ktoré sa stane "verejným prameňom pôvodcu nákazy" paragrafy Trestného zákona a súdiť rodičov, ukončila toto stretnutie veľmi nepekne.
  • A navyše sa veľa rodičov nestihlo nič spýtať. Ja sama by som okrem 3 otázok, čo som dala, mala ešte ďalších 7, lebo pani Prof. vyčlenila veľmi krátky čas na diskusiu. Odchádzala som však s optimizmom, že verím, že žiadna z pani Prof. predpovedaných epidémií osýpok, ktoré prinesú naši fanúšikovia z majstrovstiev vo futbale na Ukrajine, sa nebude konať... a pani Prof. bude musieť vymyslieť dôvod, prečo je to tak...

 


 

       Tieto svoje dojmy z prednášky prof. Hudečkovej mi Petra poslala 11.VI.2012, tzn. 5 dní po prednáške. Dnes už máme 2 mesiace a 11 dní od prednášky prof. Hudečkovej, mesiac a tri týždne od ukončenia Majstrovstiev Európy vo futbale na Ukrajine a doteraz sa nekoná nijaká epidémia osýpok, ktorou nás prof. Hudečková strašila, že ju odtiaľ niekto dovezie. Opätovne podotýkam, že inkubačná doba osýpok je 8 až 12 dní, takže ak by boli z futbalovej Ukrajiny nejaké osýpky dovezené, už by sa prejavili a už uplynulo naozaj dosť času na to, aby boli zanesené do štatistík. Keď sa však pozriete na osýpky v EPidemiologickom Informačnom Systéme (EPIS), tak zistíte, že za celý tento rok bol len jeden hlásený prípad, a to v 31. týždni. 31. týždeň začína 30.VII.2012 a končí 5.VIII.2012. Keďže inkubačná doba je nie viac než 12 dní, tento prípad očividne nebol dovezený z futbalových majstrovstiev.

       Celkovo to teda možno zhodnotiť ako strašenie fiktívnou hrozbou. Nezdieľam však Petrin optimizmus v tom zmysle, že by prof. Hudečková musela vymyslieť dôvod, prečo sa žiadna epidémia osýpok nekoná. Ono sa jej na to totiž žiadny novinár nespýta. A keby aj, tak to asi odbije magickou formulkou typu "vďaka vysokej zaočkovanosti, ktorú máme na Slovensku skrz povinné očkovanie, nedošlo k zavlečeniu osýpok". Fajn, tak keď to je vďaka tej vysokej zaočkovanosti, prečo teda strašila zavlečením osýpok z Ukrajiny? Keďže máme vysokú zaočkovanosť, nemáme sa predsa čoho báť a ona teda nemá dôvod strašiť? Alebo je vo veci niečo iné? GlaxoSmithKline - výrobca u nás používanej vakcíny proti osýpkam (a príušniciam a ružienke) Priorix - totiž minulý rok prišiel o mega-výnosný kšeft: jeho lieky na cukrovku Avandia, Avandamet, Avaglim a Avandaryl boli stiahnuté z trhu.

       Žeby sa teraz GlaxoSmithKline - dvorný dodávateľ všetkých plne hradených vakcín pre povinné očkovanie na Slovensku - potreboval "zahojiť" na niečom inom (napr. na vakcínach), keď má takýto významný výpadok príjmov z príliš nebezpečných liekov na cukrovku? Vyzerá to tak, lebo celá tá strašidelná osýpková kampaň sa ukázala byť dielom PR agentúry (PR = Public Relations = Prefíkaná Reklama), pracujúcej pre GlaxoSmithKline. Spoluvlastníkom tejto PR agentúry - SnowBall Communications - nie je nik iný než PhDr. Martin Kasarda, PhD., ktorý z pozície mediálneho odborníka a vysokoškolského pedagóga prednášal pediatrom na XVI. vakcinačnom dni v Žiline, ako aj na  I. a II. slovenskom vakcinologickom kongrese  na Štrbskom Plese. Len pritom akosi "zabudol" uviesť, že pracuje pre GlaxoSmithKline, Abbott, Baxter a Novartis, čo sú všetko výrobcovia vakcín, takže má konflikt záujmov ako slon. Po anglicky sa tomu hovorí "undisclosed conflict of interest" (nepriznaný konflikt záujmov) a považuje sa to za vážny profesionálny prešľap. Lenže na Slovensku to zjavne nikomu "žily netrhá". Dr. Kasarda sa inak (podľa očakávania) sám nedal očkovať proti osýpkam. Prinajmenšom mi ani na tretíkrát neodpovedal na otázku, či sa zaočkovať dal (ale na iné veci mi odpovedal), z čoho vyvodzujem, že sa zaočkovať nedal.

 

Dozvuky

       Týždeň na to som sa z dobre informovaného zdroja (nazvime ho informátor), ktorý si neprial byť menovaný, dozvedel, že prof. Hudečková (spolu s niekým ďalším) viedla v martinskej nemocnici politické školenie zdravotných sestier ohľadne očkovania, kde si asi nemohla (nemohli) odpustiť pár poznámok na moju adresu. Zrejme som jej v Žiline šliapol na kurie oko.

       O čom ma informátor informoval:

  1. Do budúcna plánujú zaviesť taký systém, aby sa neočkované deti nemohli zúčastňovať školskej dochádzky (ako v USA, až na to, že u nás - na rozdiel od USA - nejestvujú náboženské výnimky z povinného očkovania), o materských školách ani nehovoriac.
  2. Rodičia musia podpísať špeciálne niečo OBAJA, inak ich plánujú dať na súd s tým, že im budú chcieť odobrať deti alebo čo... Lebo že práva dieťaťa porušujú... niečo v tom zmysle.
  3. Vraj som v nejakej sekte.
  4. Vraj sa kryjem vyhlásením "to je môj názor" (zrejme má na mysli tzv. disclaimer v pätičke stránky: "Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti. Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody.")
  5. Vraj aj MUDr. Peter Hrabčák (bratislavský gynekológ-pôrodník, ktorého dcéra má detskú cukrovku z očkovania) je v nejakej sekte.
  6. Vraj aj Ing. Iva Vranská Rojková (predsedníčka Iniciatívy pre uvedomenie si rizík očkovania) je v nejakej sekte.
  7. Vraj som svojej manželke zakázal rodiť v pôrodnici.
  8. Vraj som človek bez vzdelania a píšem si titul len aby to dobre vyzeralo.

 

Komentár k Dozvukom

 

ad 1) - školstvo

       Ministerstvo školstva má už teraz dosť výrazný problém s nevzdelanosťou (z veľkej časti neočkovaných) Rómov, tak som naozaj veľmi zvedavý, ako toto vyriešia. Obzvlášť keď sa ukazuje, že až na pár prípadov v podstate neškodnej nákazlivej žltačky typu A sa v našich školách nijaké epidémie nedejú. Teda nerátam čierny kašeľ, lebo 92% chorých na čierny kašeľ sú očkovaní, takže toto očkovanie očividne nie je veľa platné.

 

ad 2) - práva dieťaťa

       To je absolútny nezmysel. Rodičovské práva smú byť obmedzené len súdom a len v presne vymedzených prípadoch, kam odmietnutie očkovania jednoducho nepatrí. Navyše v demokratickom a právnom štáte (za aký sa Slovensko prehlasuje hneď v prvom článku Ústavy SR) je absolútne neprípustné nútiť niekoho podpísať niečo, čo podpísať nechce.

       Odmietnutie očkovania NIE JE porušovaním práv dieťaťa, lebo v Dohovore o právach dieťaťa nie je ani slovo o nejakom práve dieťaťa byť očkované, dokonca proti vôli rodičov a proti vôli dieťaťa (resp. bez ohľadu na vôľu dieťaťa, ak ide o tak malé dieťa, že nevie zrozumiteľným spôsobom prejaviť svoju vôľu). Naopak, z Dohovoru o právach dieťaťa by sme mohli skôr vyvodzovať, že dieťa má právo nebyť očkované:

čl. 3 ods. 1 Dohovoru:

Záujem dieťaťa musí byť prvoradým hľadiskom pri akýchkoľvek postupoch týkajúcich sa detí, či už vykonávaných súkromnými zariadeniami sociálnej starostlivosti, súdmi, správnymi alebo zákonodarnými orgánmi.

       V záujme dieťaťa samozrejme NIE JE byť intoxikované neurotoxickým hliníkom, rakovinotvorným formaldehydom, excitotoxickým glutamanom sodným a mnohými ďalšími jedmi, ktoré sú prítomné vo vakcínach, vrátane vakcín povinných.

čl. 5 Dohovoru

Štáty, ktoré sú zmluvnými stranami tohto Dohovoru, sa zaväzujú rešpektovať zodpovednosť, práva a povinnosti rodičov...

       Právom rodičov je okrem iného aj (§28 ods. 1 písm. a) Zákona o rodine):

sústavná a dôsledná starostlivosť o výchovu, zdravie, výživu a všestranný vývoj maloletého dieťaťa,

       Je teda mojím právom ako rodiča, sústavne a dôsledne sa starať o zdravie maloletého dieťaťa ako najlepšie viem, a keďže viem, že očkovanie by prinieslo môjmu dieťaťu viac škody než úžitku, mám právo očkovanie odmietnuť.

čl. 9 ods. 1 Dohovoru

Štáty, ktoré sú zmluvnými stranami tohto Dohovoru, zabezpečia, aby dieťa nemohlo byť oddelené od svojich rodičov proti ich vôli, okrem prípadov, keď príslušné úrady na základe súdneho rozhodnutia a v súlade s platným právom a v príslušnom jednaní určia, že takéto oddelenie je potrebné v najlepšom záujme dieťaťa.

       Očkovanie pritom odmietam v najlepšom záujme dieťaťa a nie preto, že by som bol sadista, takže tento článok v podstate vylučuje odobratie dieťaťa rodičom len a len preto, že ho nedali zaočkovať.

čl. 12 Dohovoru:

Štáty, ktoré sú zmluvnými stranami tohto Dohovoru, musia zabezpečiť dieťaťu, ktoré je schopné formulovať svoje vlastné názory, právo slobodne sa vyjadrovať o všetkých záležitostiach, ktoré sa ho dotýkajú, pričom sa názorom detí musí venovať primeraná pozornosť zodpovedajúca ich veku a úrovni.

       Ak teda dieťa vo veku 5-6 rokov povie, že nechce byť očkované, malo by byť vypočuté a mala by sa tomu venovať primeraná pozornosť.

čl. 19 ods. 1 Dohovoru:

Štáty, ktoré sú zmluvnými stranami tohto Dohovoru, musia prijať všetky potrebné zákonodarné, administratívne, sociálne a výchovné opatrenia pre ochranu detí pred akýmkoľvek telesným alebo duševným násilím, urážaním alebo zneužívaním, zanedbávaním alebo nedbalým zaobchádzaním, trýznením alebo vykorisťovaním, vrátane sexuálneho zneužívania počas obdobia, keď sú v starostlivosti jedného alebo oboch rodičov, zákonných zástupcov alebo akýchkoľvek iných osôb.

       Očkovanie proti vôli dieťaťa je zjavným telesným násilím.

čl. 24 ods. 2 písm. a) Dohovoru:

Štáty, ktoré sú zmluvnými stranami tohto Dohovoru, musia sledovať úplné vykonávanie tohto práva a predovšetkým prijímať potrebné opatrenia pre znižovanie dojčenskej a detskej úmrtnosti.

       Keďže posunom očkovania proti záškrtu, tetanu a čiernemu kašľu za 2. narodeniny došlo v Japonsku v polovici 70. rokov 20. storočia k dramatickému poklesu dojčenskej úmrtnosti, štát by mal prijať opatrenie - zakázať očkovanie proti záškrtu, tetanu a čiernemu kašľu v prvých dvoch rokoch života dieťaťa, - pre zníženie dojčenskej a detskej úmrtnosti.

čl. 24 ods. 3 Dohovoru:

Štáty, ktoré sú zmluvnými stranami tohto Dohovoru, musia prijať všetky účinné a vhodné opatrenia na odstránenie všetkých zaužívaných postupov, ktoré škodia zdraviu detí.

       Keďže máme už nespočet dôkazov o poškodzovaní zdravia detí očkovaním, mal by byť odstránený zaužívaný postup "plošné povinné očkovanie detí".

       Dá sa teda povedať, že výplody typu "odobratie dieťaťa rodičom, lebo ho nedali zaočkovať" sú nielen de facto nacistické (keďže povinné očkovanie je v podstate lekársky experiment, ku ktorému subjekt, čo ho podstupuje, nedal dobrovoľný súhlas), ale sú zároveň prejavom právnej negramotnosti, ledaže by súčasťou týchto nacistických plánov malo byť odstúpenie od Dohovoru o právach dieťaťa.

 

ad 3) - sekty

       Synak chodí do katolíckej školy. Mňa osobne v kostole veľmi nevídať, ale občas sa v nejakom objavím - zvyčajne v katolíckom alebo husitskom. V rámci turistiky som navštívil aj evanjelický drevený artikulárny kostol v Hronseku.

       Bol som pokrstený bez môjho súhlasu vo veku 11 dní v evanjelickom kostole. Na náboženstvo som však nechodil, ani som nijak inak nebol v detstve vzdelávaný a vychovávaný v náboženskom duchu. Do 16 rokov života som bol v podstate presvedčeným ateistom. K zmene svetonázoru som dospel logickou úvahou, ku ktorej ma doviedla kniha, ktorú mi požičala jedna katolícka spolužiačka z gymnázia. Moje náboženské presvedčenie nie je nikým nadiktované, ani mi nebolo "naočkované" v detstve, ale je výsledkom slobodného osobného duchovného skúmania, uvažovania a vlastných skúseností - v dialógu s inými veriacimi i bez neho.

       Prečítajte si sami, čo to je sekta. Stručne zhrnuté:

Sekta je skupina ľudí, budujúca si svoju identitu na odmietaní možnosti ľudstva napredovať v niektorej oblasti poznania, obvykle náboženskej (náboženské sekty) alebo spoločenskej (mnohé autoritárske režimy majú sektársky charakter). Postoje k nečlenom sekty sú pohŕdavé (členovia sekty sa považujú za vyvolených), alebo nepriateľské (pôvod z nejakej zaznávanej spoločenskej skupiny, rasistické predsudky).

       Znaky sekty:

  1. odmietanie dialógu a komunikácie, ktorá by mohla spochybniť "neomylnú" pravdu
  2. vstup do sekty je podmienený absolvovaním určitých obradov
  3. sektárska manipulácia je založená na vymývaní mozgov - brainwashingu
  4. potláčanie osobnostnej identity členov sekty a nadväzne ich totálne podrobenie sa vodcovi
  5. sekta so svojou štruktúrou poskytuje klamlivý pocit istoty
     

       Odmietači povinného očkovania opakovane vyzývajú k dialógu, ale vakcinacisti to opakovanie odmietajú, ba dokonca bránia neočkovačom vstupu na svoje odborné podujatia. Čo sa týka dialógu a komunikácie, vakcinacisti sa správajú očividne sektársky, čo nemožno povedať o neočkovačoch.

       Vstup do vakcinacistickej sekty je podmienený absolvovaním obradu očkovania. Keď človek precitne a vzoprie sa očkovaniu, nijaký obrad sa nekoná. Čo sa týka vstupných obradov, vakcinacisti sa správajú očividne sektársky, čo nemožno povedať o neočkovačoch.

       Ako to podrobne rozoberáme v desiatkach komentárov, vakcinacisti opakovane vymývajú mozgy jednak radovým všeobecným lekárom (ktorí o očkovaní samostatne nič neštudujú), jednak rodičom malých detí, ale aj širšej verejnosti. Vo svojich vyjadreniach v drvivej väčšine prípadov nie sú schopní citovať jedinú vedeckú štúdiu, ktorá by potvrdzovala ich tvrdenia. Naproti tomu je argumentácia neočkovačov častokrát prešpikovaná odkazmi na vedecké štúdie. Člen Pracovnej skupiny pre imunizáciu - MUDr. Peter Lipták - odporúča rodičom, aby nič neštudovali, ale dôverovali svojmu detskému lekárovi. Do zblbnutia rôzni "odborníci" opakujú rodičom, že majú veriť odborníkom, lebo ako laici nemajú šancu očkovaniu porozumieť. Naproti tomu na stránke Sloboda v očkovaní nájdete viacero vysvetľujúcich materiálov, prekladov vedeckých štúdií, úvod do epidemiológie či epidemiologický slovník. Opakovane nabádame rodičov na samostatné štúdium problematiky, aby slepo neverili, ale overovali si fakty atď. Čo sa týka manipulácie a vymývania mozgov, vakcinacisti sa správajú očividne sektársky, čo nemožno povedať o neočkovačoch.

       Potláčanie osobnostnej identity a úplné podriadenie sa vodcovi často vidno na kritických e-mailoch, ktoré mi nedokážu vytknúť dokopy nič iné než to, že nerešpektujem autority, údajných odborníkov. Ako to však vyzerá s odbornosťou "odborníkov" v skutočnosti, ste sa už mohli dočítať v predchádzajúcich dieloch tejto reportáže, ako aj v mnohých ďalších komentároch na tejto stránke. Stúpenci vakcinacizmu sa vyznačujú tým, že odhadom 99% ich kritických príspevkov neobsahuje absolútne nijakú vecnú námietku, ale točia sa len a len okolo toho, že ako si dovoľujem spochybňovať váženého pána profesora, ktorý má 40 rokov praxe, bol ocenený všakovakými medailami za zásluhy, vytrhol x detí Zubatej spod kosy apod. Vakci-celebrity potom do zblbnutia opakujú vyslovené lži, ktoré raz nejaký veľavážený vakci-barón pustil do obehu (hitovkou je údajných 10.000 či dokonca 100.000 vakcín, ktoré vraj zdravé dieťa zvládne, keby boli podané NARAZ), bez toho, že by si vôbec uvedomovali, kto to povedal, aké má konflikty záujmov a že to vôbec nebolo vedecky dokázané. Hlavne, že sa to stalo ich svätou pravdou (dogmou), priam súčasťou tradície, o ktorej ani nevedia, odkiaľ pramení. Charakteristické je takmer úplné ignorovanie individuálnych odlišností, ktorého dokladom je jednotnosť očkovacieho kalendára pre všetky deti rovnako. Vzácne výnimky v podobe zohľadňovania individuality na celkovom stave veci veľa nemenia. Naproti tomu neočkovači podrobujú autority tvrdej kritike, poukazujú na ich "preklepy", nevedecké tvrdenia, navádzajú rodičov na samostatné štúdium, skúmanie, pýtanie sa, overovanie si faktov atď. Je ale nutné sebakriticky podotknúť, že viacerí "prebudení" spočiatku prijímajú tvrdenia neočkovačov rovnako nekriticky ako predtým prijímali tvrdenia vakcinacistov. Niektorí v tomto štádiu aj trvale zostanú, ďalší sa posunú do štádia kritického posudzovania informácií o očkovaní, bez ohľadu na ich polaritu (či sú za/proti/neutrálne). Úprimne: mrzí ma, že niekomu stačí, keď to či ono povie nejaká neočkovacia celebrita, a bez akéhokoľvek kritického posúdenia to zoberie ako hotovú vec. Neviem, čo s tým mám robiť, aby to tak nebolo. Každopádne však neviem o tom, že by ktokoľvek kohokoľvek vyzýval k podriadeniu sa názorom a odporúčaniam (nie to ešte nariadeniam či rozkazom) nejakej neočkovacej autority. Ak sa niekto nekriticky podriaďuje, robí to dobrovoľne - nenúti ho k tomu nijaký zákon ani tlak verejnosti. Možno teda predsa len skonštatovať, že čo sa týka autoritárstva, vakcinacisti sa správajú vyslovene sektársky, čo nemožno povedať o neočkovačoch.

       Tvrdenia vakcinacistov o "100% ochrane pred rakovinou krčku maternice na celý život" a podobné nezmysly dávajú slepo veriacim falošný pocit istoty, ktorý je oveľa viac kolektívnym presvedčením, než niečím, čo by malo oporu vo faktoch a dôkazoch. Naproti tomu sa na našej stránke otvorene píše o rizikách očkovania i rizikách chorôb, proti ktorým sa očkuje. Nikomu nedávame falošnú istotu, že očkovanie či neočkovanie je 100% zárukou zdravia. Postupne vysvitá, že účinnosť očkovania je menšia než sa predpokladalo, ba dokonca že výrobca vakcíny podvádzal, aby vyšla v teste vyššia než skutočná účinnosť očkovania. Čím ďalej, tým viac sa ukazuje, že ochrana očkovaním je skôr ilúziou než istotou. Čo sa týka klamlivého pocitu istoty, vakcinacisti sa správajú vyslovene sektársky, čo nemožno povedať o neočkovačoch.

       Celkovo vzaté, ak tu je nejaká sekta, tak jedine sekta vakcinacistická. To znamená, že prof. Hudečková a jej kolegovia sú povestnými zlodejmi, čo kričia: "Chyťte zlodeja!".

       Zaujímalo by ma tiež, ako by zareagovali predstavitelia Katolíckej, Husitskej a Evanjelickej cirkvi, keby im prof. Hudečková (resp. jej kolegyne/kolegovia) povedala, že sú sektármi.

 

ad 4) - disclaimer

       Prof. Hudečková (a/alebo jej kolegovia) sa zrejme tvári, že nepozná "čarovné formulky" (disclaimer), ktoré sú uvedené na takmer všetkých stránkach s medicínskymi informáciami, vrátane pro-očkovacích. Napr. lekárom určená stránka Medscape.com uvádza v pätičke stránky:

The information contained herein should NOT be used as a substitute for the advice of an appropriately qualified and licensed physician or other health care provider. The information provided here is for educational and informational purposes only. In no way should it be considered as offering medical advice. Please check with a physician if you suspect you are ill.

       Po slovensky (približne):

Informácie na tejto stránke NESMÚ byť použité ako náhrada za rady primerane kvalifikovaného lekára s oprávnením vykonávať lekársku prax či iného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti. Tu zverejnené informácie sú len na výučbové a informačné účely. V nijakom prípade by nemali byť považované za lekárske poradenstvo. Objednajte sa, prosím, k lekárovi, ak máte podozrenie, že ste chorí.

       Účelom disclaimeru je vyhnúť sa prípadným súdnym sporom, ak by chcel niekto zažalovať autorov za to, že mu poradili zle (v skutočnosti však možno on zle aplikoval uvedené informácie). Za tým istým účelom je disclaimer aj v pätičke stránky www.slobodaVockovani.sk - neznamená to, že by sme uvádzané informácie nemysleli vážne, ale len toľko, že v medicíne nie je nič na 100% a vždy sa nájde niekto, u koho to nefunguje, tak aby nás niekto taký nežaloval v prípade, že sa tu inšpiruje a nezaberie to, či dokonca spôsobí mu to nejaké problémy.

 

ad 5) - MUDr. Peter Hrabčák a sekta

       O náboženskom pozadí Dr. Hrabčáka neviem nič ani ho osobne nepoznám.

 

ad 6) - Ing. Iva Vranská Rojková a sekta

       Nakoľko viem, Ing. Iva Vranská Rojková je v Pravoslávnej cirkvi, ktorú by si asi sotva kto dovolil nazvať sektou.

 

ad 7) - nútený domáci pôrod

       Domáci pôrod som navrhol manželke už pri prostrednej dcérke, ale vtedy sa na to necítila. Poznám totiž niekoľko mamičiek, čo si svoj pôrod doma pochvaľujú, pričom manželka mala z prvého pôrodu vyslovene traumatické zážitky (slabé slovo).

       Aj pri najmladšej dcérke pôvodne chcela rodiť v pôrodnici, tak (súc rozčarovaná z prístupu k rodičkám a bábätkám v bojnickej i dolnokubínskej pôrodnici) hľadala v rozumnom okolí Žiliny nejakú pôrodnicu so skutočne ľudským prístupom ako k rodičke, tak aj k bábätku. NENAŠLA.

       To bol dôvod pre jej vlastné SLOBODNÉ rozhodnutie rodiť doma. K ničomu som ju nenútil. Naopak - plne som rešpektoval jej rozhodnutie u prostrednej i najmladšej dcérky.

       Ako však toto súvisí s očkovaním???

 

ad 8) - vymyslený titul Ing.

       Toto tiež neviem ako súvisí s očkovaním. Keby som si uvádzal pred menom MUDr. a nebola by to pravda, tak pochopím, ale keď si píšem Ing. tak to predsa nesvedčí o nijakej štátom uznanej kvalifikácii v otázke očkovania, tak čo to kto rieši?

       Tak či onak, inžiniersky diplom mám:

inžiniersky diplom

       Okrem toho nájdete moju diplomovú prácu v prehľade diplomových prác za rok 2001 a keby vám ani to nestačilo, zavolajte si na študijné oddelenie Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline a spýtajte sa, či ma tam evidujú ako úspešného absolventa.

 

1. časť       2. časť       3. časť       4. časť

 


Napísanie a zverejnenie tohto článku zabralo autorovi približne 7 hodín čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: Reportáž z prednášky prof. MUDr. Henriety Hudečkovej, PhD., MPH — 4. časť

앞에있던 국왕은 그가 찻물을

salum | 05.08.2021

앞에있던 국왕은 그가 찻물을 삼키는 것을 보고난 후에야 그 차를 마시기 시작했다. '정말로... 사람을 못믿는 늙은이로군..' 그는 그런 생각이 머리를 스치자 기분좋은 미소를 짓고는 국왕을 향해 입을 열었다. "국왕폐하.. 그것을 알고 계십니까?" "음.. 무엇을?

https://salum.co.kr/merit/ - 메리트카지노
https://salum.co.kr/first/ - 퍼스트카지노
https://salum.co.kr/sands/ - 샌즈카지노
https://salum.co.kr/coin/ - 코인카지노
https://salum.co.kr/casinosite/ - 카지노사이트
https://salum.co.kr/casinosite/ - 바카라사이트

있는건가? 차라는 것은 관상용

szarego | 05.08.2021

있는건가? 차라는 것은 관상용이 아니네." "아.. 네에." 그는 그렇게 대답하고는 입가에 가져갔던 찻잔을 기울여서는 찻물을 입안으 로 흘려넣었다. 은은한 향기가 꽤나 마음에 들었다. 그의
https://szarego.net/ - 우리카지노
https://szarego.net/merit/ - 메리트카지노
https://szarego.net/sands/ - 샌즈카지노
https://szarego.net/first/ - 퍼스트카지노
https://szarego.net/coin/ - 코인카지노
https://szarego.net/bestcasinosite/ - 카지노사이트
https://szarego.net/bestcasinosite/ - 바카라사이트

국왕을 향해 시 선을 고정시키고

betgopa | 05.08.2021

국왕을 향해 시 선을 고정시키고 있었다. 차에서 올라오는 향기가 그의 코를 간지럽혔다. 국왕은 차를 다 저은 것인지 스푼을 들어서는 그것을 한번 쳐다본 후에 웃 음을 짓고는 말했다. "허허.. 왜 그렇게 사람 얼굴을 쳐다보고
https://www.betgopa.com/sandzcasino/ - 샌즈카지노
https://www.betgopa.com/ - 우리카지노
https://www.betgopa.com/thekingcasino/ - 메리트카지노
https://www.betgopa.com/firstcasino/ - 퍼스트카지노
https://www.betgopa.com/coincasino/ - 코인카지노

미소를 지었다. 국왕이 들고있는

pachetes | 05.08.2021

미소를 지었다. 국왕이 들고있는 스푼.. 은 분명히 은으로 만들어져 있을 것이다. 은이라는 금속은 보통의 독과 반응하 게 되면 검은색으로 변색을 하기 마련이다. 그는 찻잔을 입에 가까이 대고 아직 마시지 않은 상태에서
https://pachetes.com/sands/ - 샌즈카지노
https://pachetes.com/ - 우리카지노
https://pachetes.com/merit/ - 메리트카지노
https://pachetes.com/first/ - 퍼스트카지노
https://pachetes.com/coin/ - 코인카지노

nelsonscout5@gmail.com

faith | 05.09.2017

HOW I GOT CURED FROM HIV/AIDS
hello everyone , I was diagnosed of HIV disease in 2011 and I have tried all I can to get cured but all to no avail,my life was gradually coming to an end, until i saw a post on a health forum on internet about a herbal doctor call Dr.EBOS who prepares herbal medicine to cure HIV disease and different kind of diseases including, herpes,Cancer,Stroke, Tuberculosis ,hepatitis,Diab
etes, and many deadly diseases,at first i doubted if it was real but i decide to give it a try, with this herbal doctor email,he prepared a HIV herbal portion and sent it to me through UPS delivery service in my country,when i received this herbal medicine, he gave me step by step instructions on how to apply it, when i applied it as instructed,i was cured of this deadly disease within 14 days,I could not walk or talk understandably before but after i took the herbal medicine as Dr.EBOS, instructed me i regained strength in my bones and i can talk properly like before,I am now free from the deadly disease my HIV positive result turns negative , all thanks to Dr.EBOS of his good-work.if you are at there also passing through any kind of disease Contact
Dr.EBOS through this email;
naturalherbalhome@gmail.com or you can add him up on WhatsApp +2347033209473.

HOW I GOT MY HIV CURED

ALEX JENNY | 19.03.2017

My name is ALEX JENNY, and i want to thank Dr. Osagie for the herbal remedy he gave to me, i was suffering from HIV/ADS for so many years, but to God be the glory that i am healed with the herbal medicine that Dr. Osagie gave to me when i contacted him. i want to use this medium to tell everyone that the solution to our sickness has come, so i will like you to contact this great healer on his email address:(drosagiesolutiontemple@gmail.com OR
DROSAGIESOULTIONTEMPLE@YAHOO.COM
) or whatsapp: +2347030465649, with him all your pains will be gone, i am really happy today that i am cured of HIV/ADS, i am now free from HIV/ADS VIRUS after the use of his herbal medicine. Once more i say a big thank you Dr. Osagie for healing me, i say may God continue to bless you abundantly and give you more power to keep helping those that want your help in their lives. contact him now on his email: (drosagiesolutiontemple@gmail.com OR
DROSAGIESOULTIONTEMPLE@YAHOO.COM
) or His Whatsapp number: +2347030465649... Dr osagie has also cured my friend Vivan from HERPES DISEASE, so if you are infected with HERPES DISEASE kindly contact Dr osagie right now..

HIV liek bol nájdený a testované

nora chichi | 12.12.2016

Volám sa Nora Chichi, chcem povedať svetu o tom, ako som sa dostal vyliečený z HIV Dr. Özal. Bol som nakazených vírusom HIV vírusom toľko rokov a bol som unavený životom kvôli bolesti a utrpenia som prechádzal, tak aj jeden verný deň môj priateľ mi dal kontakt bylinného lekára, ktorý ju vyliečil z HIV vírusu a hneď som kontaktoval Dr Özal na jeho e-mailovú adresu: (drozalahomeremedy@gmail.com) a jeho WhatsApp: 2347064614569, a hneď Dr Özal mi poslal bylinnú medicínu a povedal mi, aby sa liek ráno a večer a ja urobil a okamžite Vírus HIV zmizol a ja som bol vyliečený z vírusu hepatitídy .. takže ak ste nakazení vírusom HIV Vírus potom Dr Özal je ten pravý obrátiť na vyliečenie. takže ho láskavo sa obráťte na jeho e-mail: (drozalahomeremedy@gmail.com) alebo jeho číslo WhatsApp: +2347064614569 ... ešte raz, Dr. Özal moc ďakujem za to, čo si urobil pre mňa veľmi vďačný ...

loch ness...

ela | 24.08.2012

ad. 1 - ach, trestat ludi za to, co je na zapade dobrovolne! tak na zapade si clovek moze vybrat, ci sa da ockovat, ci nie a u nas chcu ludi pomaly zatvarat, ak si odmietnu napchat do seba, ci do svojich deti jedovate latky!! vdaka takymto ludom, je tento svet ozaj neznesitelnym miestom. predpokladam, ze keby sa pisal rok 1942, ,,dr.,, hudeckova by robila dozorkynu dakde v treblinke...
zial, slovensko je este stale krajinou, kde je demokracia a sloboda ako loch nesska prisera - kazdy o nej hovori, ale nikto ju nevidel....

Re:loch ness...

MUDr.Ludmila Eleková | 24.08.2012

Víte co se říká: zoufalá situace vyžaduje zoufalá řešení. Oni jsou zoufalí! Násilí nastupuje, když dojdou argumenty.
takto se na to dívejte. Stačí vytrvat a jak napsal nedávno někdo jinde na těchto stránkách . když to dělá pár lidí, je to přestupek, když to bude dělat dostatečné množství lidí, bude to možnost.
Každý týden komunikuji s několika rodiči dětí poškozených očkováním, z ČR i ze Slovenska - někdy jde jen o odeznělou patologickou reakci, jindy o větší průšvih, vězte, že to je masové. Žádné ojedinělí přecitlivělí jedinci, je to systémový jev. V ČR bylo ročně hlášeno cca 40 reakcí na hexu, ale já jsem během několika měsíců objevila nejméně dalších 60 encefalopatických reakcí a ani jedna nebyla hlášena. To znamená, že jich jsou tisíce, tisíce dětí s poškozeným mozkem, v lepším případě přechodně, jindy trvale. Ale ani v případě přechodných symptomů nevíte, co tam zůstalo. Může z toho být ADHD, dyslexie, agresivita apod. Miller píše, že bylo zjištěno, že děti, které překonaly encefalitis, mají cca 20x vyšší výskyt delikvence v mládí než kontrolní skupina. I tohle je ve hře - násilí a drogy. Tohle děláme svým dětem.

Re:Re:loch ness...

ela | 26.08.2012

ach jaj... ani nemam slov... najhorsie sa veru vykorenuje to, co maju ludia nadupane v hlavach 10rociami propagandy - ze nic nie je lepsie ako ockovanie... :( potom tu vacsinu tazko ziskat...

titulok

Lea | 23.08.2012

Skvelý článok Marián aj pani doktorka skvelý príspevok. Akurát ma postrašilo, že teplotu 39,8 som nevyprodukovala už ani neviem kedy. Chorá som bola asi pred 1,5r s teplotou možno cez 39, ale k 40 som sa určite neblížila..

Re:titulok

MUDr.Ludmila Eleková | 24.08.2012

Nebojte se, i 39C je moc dobré! Podstatné je, abyste tu horečku /cokoliv nad 38C) alespoň někdy udělala. Ani my nemáme vždy tak vysokou horečku, někdy jen zvýšenou, prostě to ne vždy potřebujeme. Ale budete-li mít pravou chřipku, střevní chřipku, angínu apod., měla byste mít horečku. U běžného nachlazení není vždy nutná.
Běžně vidím lidi s rozplizlou virozou, jsou unavení, všechno je bolí, mají rýmu, kašel, ale bez teploty. Ani na začátku. Pak se léčí pomalu a v podstatě na to nic není. Můžu je nacpat vitamíny, ale chronický nedostatek za pár dní nespravíme. Homeopatika taky fungují omezeně - předepisují se na symptomy a ty pocházejí z dob, kdy si lidi horečku nesrážejí, neb nebylo čím. Když přijde člověk, co se 3 dny cpal paralenem, tak jsem jako lékař bezmocná. Co dělat s člověkem, který si vypnul imunitu?

ockovat, co najviac a aj dospelych!

peta | 23.08.2012

to ze nevypukli epidemie osypok a cierneho kasla, ako ich pani prof. predpovedala, moze zvalit na vysoku preockovanost, ta je vsak iba medzi detmi, ako sama povedala, tie epidemie si donesu fanusikovia, lebo nemaju protilatky a nie su v dospelosti preockovani, su to 30/40tnici. takze najradsej k preockovaniu v dospelosti okrem tetanu+zaskrtu pridat aj cierny kasel a osypky, prinajmensom... pre istotu, nie pre peniaze... :-(

Názor dieťaťa

Eva Juhárová | 23.08.2012


" čl. 12 Dohovoru:

Štáty, ktoré sú zmluvnými stranami tohto Dohovoru, musia zabezpečiť dieťaťu, ktoré je schopné formulovať svoje vlastné názory, právo slobodne sa vyjadrovať o všetkých záležitostiach, ktoré sa ho dotýkajú, pričom sa názorom detí musí venovať primeraná pozornosť zodpovedajúca ich veku a úrovni."

Moja najmladšia dcéra mi pripomína, ako pri preočkovaní v 6. roku života ma prosila, aby sme to nedovolili. Možno mala iba strach z ihiel a vpichu, by si možno pomyslel nejaký odborník, alebo že sme ju snáď strašili injekciami u lekára, ak nebude dobrá.

No ja som ju zaočkovať nechala, lebo také dieťa nevie, čo je pre ňu dobré a má isto iba strach z maličkého vpichu. Po očkovaní som ju utešila, veď to nebolo také zlé, poutierala slzy a šlo sa domov. A ona, chúďa, ani chodiť nevládala, opuchla jej noha a nemohla poriadne dostúpiť 2 týždne. A od mamky sa dočkala iba toľkej útechy, že to má zo toho, ako nohu napínala a "trafili jej pri vpichu nerv". Toť bolo moje odborné stanovisko k nežiaducemu účinku očkovania.Takto som brala do úvahy názor vlastného dieťaťa, takto som brala do úvahy jej problém po lekárskom zásahu. A hlásiť takú drobnosť? tak to mi nenapadlo. Ja som síce hlásila v minulosti nejaké tie drobnosti, ako neobvyklý plač trvajúci celý deň, ale to mi bolo dôrazne vysvetlené, že keby som dala viac obkladov a liekov, tak by nič nebolo, teda som dávala obklady. Lieky nie, lebo na tie reagovala odmalička zle.Takže niet nad informované matky, a hlavne presvedčené o prospešnosti očkovania.

Pred mojimi očami v ambulancii odpadla dievčina, očkovaná pri školskej prehliadke (predpokladám proti rubeole a samozrejme, bez prítomnosti rodičov, rok cca 2000-20001). Sledovala som lekárku, čo ju kriesila prefackávaním (jemným) a komentárom, čo ste vy to za ženy, to ako rodiť budete, keď jedna injekcia vás zloží - s pobavením. Nič mi nedošlo, vôbec nič.
Ešte že sa očkuje čím ďalej tým viac a ešte že nenažranosť farmabiznisu spustila kampaň prasacia chrípka. Takto sa ľudia pomaličky zobúdzajú do väčšej bdelosti pre to, čo sa im pod očami deje, aj takto.

Re:Názor dieťaťa

MUDr.Ludmila Eleková | 24.08.2012

K mdlobám: je zajímavé, že po očkování Gardasilem děvčata omdlévají víc než po jiných vakcínách, že by zrovna tyhle jehly byly nějaké děsivější? Nikoho to zjevně nezajímá. Když je jiný výskyt kolapsů po různých vakcínách, tak to přece nemůžou svádět na psychiku.
Váš postřeh je přesný, obávám se, že bych i jí v dobách před svým dovzděláním uvažovala stejně, jako ta lékařka.

no jasne, sekta...

laura | 23.08.2012

Pan, ci sekta, ci zdravy rozum, ochranuj nas pred dalsimi predpovedami do buducna prof. Hudeckovej! dufam a chcem verit, ze je tu dost inteligentnych ludi, aby sa tie hororove scenare nikdy nenaplnili. a ak by k tomu smerovalo, ze sa najde nejaky pravnik, ktory sa zapoji do boja, ved to nie je mozne porusovat tolko zakonov a dohovorov, zmluv...

tleskám

MUDr.Ludmila Eleková | 23.08.2012

autorovi a hluboce se stydím za "kolegyni" dr. Hudečkovou. Je ostudou medicíny, že jsou mezi lékaři jedinci schopni veřejně prezentovat takové bludy. Novorozenecký tetanus vymýcený očkováním....ach jo.
Komentář paní Petry je trefný. Je to o strachu, iracionálním strachu. Když jsou očkovaní, čeho se bojí? Že by v hloubi duše věděli, že to je k ničemu? Dvoje rukavice?
A rozbor pana Filla o sektách, k tomu není co dodat. Na toto téma velmi trefně píše biolog Stanislav Komárek v knize Spasení těla, moc, nemoc a psychosomatika. Popisuje tzv. eklesiomorfní struktury, tj. struktury podobné církvi a ukazuje, jaké podobnosti má univerzitní studium, zejména studium medicíny s církví. Mnoho z toho, čím procházejí medici, není vůbec užitečné z hlediska další praxe (např. pitvy), ale jde o formu zasvěcovacího rituálu. Včetně různých historek z praxe, získání pocitu bratrstva a arogance, rituál velkých vizit (to je jen přehlídka moc, nic jiného) apod.
Nic proti rituálům, jsou velmi důležité, ale právě proto pozor na to, jakému rituálu jste vystaveni, mají obrovskou moc. Zejména nevědomé rituály. Kdo jste někdy ležel v nemocnici, víte, jak demoralizující prostředí to je a jakou sílu člověk potřebuje, aby odolal. Aby si zachoval zdravý rozum, asertivitu a důstojnost. Na toto téma doporučuji knihu dr. Roberta Mendelsohna Nevěř doktorům! Ví o čem píše a já se s ním zcela ztotožňuji.
Zpět k očkování: nikdo nepotřebuje být medicínsky vzdělán, aby ovládal jednoduchou logiku. Skutečně stačí jednoduchá logika a počty, abychom zjistili, kdo má pravdu. Znám argumenty obou stran, prošla jsem formálním medicínským vzděláním, vím, co se lékaři učí a pak jsem začala číst i věci z druhé strany. Přechodné období je těžké, pere se to ve vás, staré mýty a přesvědčení i strach, který do vás byl implantován, to vše se snaží udržet při životě. Jste nuceni si klást otázky, které vás nikdy nenapadly, jste nuceni si uvědomit, že máte špatné informace a názory, jste nuceni si uvědomit, že neexistuje jednoduché řešení, ale že péče o zdraví je komplexnější a výhradně ve vašich rukou, ale pak začnou věci najednou dávat smysl a strach zmizí.
Nedělám si iluze, že budu navždy zdravá, jednou taky umřu, ale důvěřuji svému imunitnímu systému, mám objektivně ověřeno, že funguje a že funguje i u mých dětí (kdo vyrobí horečku 39,8C, nemá se čeho bát) a každou infekci považuji za trénink. Když chci mít svaly, musím posilovat. Když chci mít silnou imunitu, musím ji posilovat. To hlavně znamená, nechat běžné nemoci probíhat přirozenou cestou, moc do nich nezasahovat. Žádné léky na horečku, pokud možno žádná antibiotika, neřešit nudle, kašel apod, nechat tělo v klidu, ať se snaží. Vidím to na pacientech, čím víc zasahují do přirozených obranných mechanismů, tím jsou na tom hůř. Zejména to platí u dětí. Většina je zásahy rodičů a lékařů při nemoci poškozena. Matky by si měly uvědomovat, že doktor je málokdy schopen říct "nechte to proběhnout, není to třeba nějak léčit", naopak bude mít puzení napsat recept. Úzkostná matka a pečlivý lékař je někdy téměř smrtelná kombinace pro dítě. Výsledkem takové "péče" nikdy není zdravé a silné dítě, ale věčně nemocný chcípáček. Začarovaný kruh.

Re:tleskám

Eva juhárová | 23.08.2012

Pani doktorka, veľmi pekne ďakujem za tieto Vaše slová, za všetky, od začiatku až dokonca.

Každý z nás, čo niekedy prehodnocoval svoje dovtedajšie názory, postoje a vedomosti pozná, ako to bolí a ako sa duša v základoch doslova otriasa. Ale ako inak máme byť vo vývoji, ako inak spoznáme pravdu?

Ja som presvedčená o tom, že ak by si mnoho ľudí "nezachraňovalo tvár", teda netrvali na tom, že sa nikdy nemýlili alebo nepodľahli nejakej veci, o pôvode ktorej nič netušia, svet by bol jedným nádherným miestom. Svoju pravú tvár AKO ĽUDIA si však musíme v prvom rade vybudovať-vytvoriť z živej "hmoty", ktorou je svedomie, zmysel pre dobro, pre pravdu...

Hlboko si vážim Vašu úprimnosť aj celé Vaše úsilie.

Re:tleskám

♣V3ND3T@♠ | 25.08.2012

Elegantne a s veľkým rozhľadom napísané slová, ktorá je pre drvivú väčšinu ľudí nepríjemná. Len človek ktorý nechá svoje EGO za dverami, dokáže napísať tieto riadky.

Záznamy: 1 - 19 zo 19

Pridať nový príspevok