Reportáž z podujatia Zapáľ sviečku za včeličku / Medzinárodný deň poškodených očkovaním v Piešťanoch v piatok 3.VI.2016

07.06.2016 07:02

Ing. Marián Fillo

 

   

    Na podujatí Zapáľ sviečku za včeličku (Medzinárodný deň poškodených očkovaním) v Piešťanoch bolo pomerne husto, lebo v piatok 3.VI.2016 sa otvárala kúpeľná sezóna. Boli sme na rušnej ulici hneď vedľa nákupného centra AuPark, pri zvonici nového katolíckeho kostola.

    Okrem domácich sa pristavili aj dva nemecké páry v seniorskom veku a jeden pár mladých Bielorusov s dieťaťom v kočíku. Bolo počuť aj češtinu. Pobavil nás jeden detský lekár, ktorý so zúrivým výrazom v tvári prešiel okolo a povedal, že "vás by mali zakázať".

    Zapálených bolo približne 50 sviečok (niektoré sviečky boli za jeden pár jedna, prípadne za celú rodinu jedna, takže zúčastnených ľudí bolo o poznanie viac) za necelé 2 hodiny.

    Veľa ľudí len prešlo okolo a buď nijak neodpovedali na oslovenie, alebo povedali, že sa ponáhľajú, prípadne, že oni sú za očkovanie a nechceli vyjadriť svoju podporu. Zaujal však mladý pár s dvomi deťmi, ktorý vraj má s očkovaním len dobré skúsenosti a dali svojim deťom aj nejaké očkovania navyše. Vysvetlili sme im, že nie všetci majú to šťastie, aby neutrpeli žiadnu škodu vinou očkovania, a potom tiež zapálili sviečku na pamiatku obetí očkovania.

    Na druhú stranu nás do istej miery prekvapilo, ako veľa ľudí si už bolo nežiaducich účinkov očkovania vedomých a niektorí nám rozprávali aj o vlastných tragických skúsenostiach s očkovaním, resp. o nemilých skúsenostiach s očkovaním v rámci ich širšej rodiny.

    Vietor nám však sfukoval sviečky takmer hneď po zapálení, až na tie, ktoré sme mali v sklenených zaváračkových pohároch resp. až na kahance s vrchnákom. Nabudúce budeme musieť buď vymyslieť nejaké závetrie, alebo zobrať podstatne viac (niekoľko desiatok) zaváračkových pohárov.

    Okrem miestnej usporiadateľky Petry sme tam boli ako team ja (Marián Fillo) zo Žiliny, Katka z Banskej Bystrice a Štefan Stančík (homeopat a môj niekoľkonásobný hosť v relácii Sám sebe lekárom na Slobodnom vysielači) od Prievidze, takže to malo nad-regionálny charakter. :-)

    Médiá o nás nejavili záujem.

    Niekoľko fotografií nájdete tu:

    Veľa som však toho nenafotil, lebo jednak bolo pomerne veľa okoloidúcich ľudí, ktorých sme chceli osloviť, jednak Petrine a Katkine deti šantili viac, než nám bolo milé, takže ich bolo treba „usmerňovať“.

fotografiafotografia

 

K tomu viď: