Rekordné odškodnenie za úmrtie dievčatka, spôsobené očkovacou látkou Infanrix Hexa od GlaxoSmithKline

12.07.2013 08:33

Net1News — 8.VII.2013 — Chiara Priorini

 

       Pôvodný článok Muore in culla a causa del vaccino Infanrix, risarcimento record ai genitori
       z taliančiny preložila Adriána Urbancová a jazykovo upravil Ing. Marián Fillo.

 

      Malé dievčatko zomrelo na SIDS (= Sudden Infant Death Syndrome = náhle nečakané úmrtie dojčaťa) niekoľko dní po očkovaní hexavakcínou. Súd v meste Pesaro prisúdil smútiacej rodine rekordné odškodnenie 200.000 € plus doživotne zhruba 700 € mesačne a ďalšie kompenzacie, ktoré ešte treba vyčísliť. Ide o historický rozsudok pre Taliansko.

balenie vakcíny Infanrix Hexa

       Súd v meste Pesaro vyniesol pre Taliansko zásadné rozhodnutie. Rodine, ktorej bábätko zomrelo na SIDS niekoľko dní po očkovaní hexavakcínou (Infanrix Hexa od firmy GlaxoSmithKline = GSK), priznal súd odškodnenie vo výške 200.000 €, doživotne zhruba 700 € mesačne a ďalšie, zatiaľ nevyčíslené kompenzácie. Súdny spor prebehol po odvolaní sa voči počiatočnému zamietnutiu žaloby. Nakoniec súd zistil, že je vysoko pravdepodobné, že smrť dieťaťa bola spôsobená podanim vakcíny. Správa vyšla vo viacerých novinách, vrátane Viverepesaro a Resto del Carlino, ktoré citujú advokata rodiny, Luca Ventalora:

„Dieťa začalo trpieť celým radom príznakov, spojených s očkovaním. Sústavné bolesti kĺbov, celková strata chuti do jedla, porucha spánkového rytmu... Po smrti, ku ktorej došlo počas spánku, a po následnej pitve bolo zistené, že konečnou príčinou smrti bola intersticiálna pneumónia (špeciálny druh zápalu pľúc — pozn.red.). Hexavakcína obsahuje zložky proti detskej obrne, záškrtu, tetanu, hepatitíde B, čiernemu kašľu a hemofilom.“

logo GlaxoSmithKline       Táto vakcína, ktorej obchodný názov je Infanrix Hexa, sa používa aj v Taliansku na očkovanie detí už od 2.–3. mesiaca života. V takmer celom Taliansku hexavakcína v tichosti nahradila 4 vakcíny (pravdepodobne trojkombináciu záškrt-tetanus-čierny kašeľ a samostatné vakcíny proti hepatitíde B, hemofilom a detskej obrne — pozn.red.), takže rodičia sú nútení — bez toho, že by im to zákon prikazoval — dať svoje deti očkovať šiestimi vakcínami súčasne namiesto požadovaných štyroch (v Taliansku — aj to nie v celom — sú povinné len štyri očkovania: záškrt, tetanus, detská obrna a hepatitída B). To napriek tomu, že sa vedelo o nebezpečenstve poškodenia zdravia očkovaním — čím menšie dieťa, tým horšie, a čím viac vakcín naraz, tým horšie. Táto vakcína bola výrobcom stiahnutá z trhu vo viac než 19 krajinách sveta. V článku zo 6. októbra na stránke informasalus.it sa uvádza, že oficiálnym dôvodom bolo, že „v priebehu kontroly kvality bola zistená mikrobiálna kontaminácia výrobného prostredia.“ Uvádza sa, že konečné výrobky tohto procesu (t.j. aj predmetná vakcína) „nie sú mikrobiálne kontaminované, ale v záujme zabezpečenia dodržiavania noriem kvality výrobca sťahuje Infanrix Hexa z lekární a od poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.“ Oficiálny dokument hovorí: „Pacienti, ktorí boli očkovaní touto vakcínou nie sú ohrozeni samotnou vakcínou, ktorà spĺňa všetky požiadavky na kvalitu.“ To znamená, že vakcína je v poriadku a spĺňa všetky požiadavky kvality... napriek tomu ju však okamžite stiahli z trhu! Je ťažké pochopiť, prečo — aspoň pre nás obyčajných smrteľníkov. K stiahnutiu došlo s maximálnou naliehavosťou — 1.trieda.

       K stiahnutiu hexavakcíny došlo v týchto krajinách: Španielsko, Francúzsko, Nemecko, Slovensko, Kanada, Austrália, Veľká Británia, Belgicko, Holandsko, Grécko, Česko, Albánsko, Malajzia, Vietnam, Katar, Rumunsko, Libanon, Brazília, Malta. V Taliansku sa o tom veľa nehovorí, ale Ministerstvo zdravotníctva Talianska, kontaktované denníkom Fatto Quotidiano, sa vyjadrilo:

 „V niektorých krajinách GSK  preventívne stiahol niektoré šarže vakcíny Infanrix Hexa po tom čo zistil problém vo výrobnom reťazci. Kontroly, vykonávané na stiahnutých výrobkoch mali priaznivý výsledok. Taliansko v žiadnom prípade nie je ovplyvnené problémom, pretože dotknuté šarže neboli uvedené na taliansky trh.“

        Záverom možno povedať, že ministerstvo bagatelizuje, výrobca uisťuje, že je to jednoducho bezpečnostná procedúra, a všetci sa zhodujú, že v Taliansku nie je žiadny dôvod na obavy — napriek tomu, že vakcínu stiahli z obehu, dievčatko je mŕtve a súd rozhodol, že na vine je vakcina. To všetko počas prebiehajúcej verejnej debaty o škodlivosti očkovania.

 


Zverejnenie tohto článku zabralo šéfredaktorovi vyše 1 hodinu čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, keď našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: Rekordné odškodnenie za úmrtie dievčatka, spôsobené očkovacou látkou Infanrix Hexa od GlaxoSmithKline

:(

nnnn | 13.07.2013

Viete prečo vymýšlajú očkovacie látky ? Iba preto lebo je nás veľa na zemi a potrebujú to tu ,,preriediť" ... Rakovinu má pomaly každý 2 človek- tipnite si od čoho... Začína to očkovaním. Bola by som naozaj rada keby vyšiel zákon aby sa ľudia mohli dobrovoľne rozhodovať lebo toto je úplný nezmysel.. ľudia zbytočne umierajú ale hlavne, že sa niekde vyrábajú atómové a kadejaké zbrane. štve ma celý tento svet !

ako sa vyhnut ockovaniu

Robo | 13.07.2013

Dobry den,

chce sa Vas spytat a poradit sa, ako by som sa mohol vyhnut povinnemu ockovaniu. Mam 9 mesacneho syna a nic mu doteraz nebolo. Bojim sa onho a nechcem tam s nim ist.

Re:ako sa vyhnut ockovaniu

Ing. Marián FILLO | 13.07.2013

Nič, jednoducho treba prísť za lekárom a povedať: očkovanie tou a tou vakcínou (v tomto prípade Infanrix Hexa a Synflorix) odmietam buď bez uvedenia dôvodu, alebo napr. z dôvodu toho, že výrobca je vrcholne amorálna firma a nemienim kúpou jeho výrobkov ďalej podporovať jeho zisky a existenciu.

ako sa vyhnut ockovaniu

Robo | 13.07.2013

Dobry den pan Fillo, chcel by som sa Vas spytat ci a ako sa da tomu ockovaniu vyhnut. Mam 9 mesacneho syna, nic mu doteraz nebolo a bojim sa onho, nechcem tam s nim ist ho dat zaockovat.

je to smutné, ale DETI sú jednoducho pokusné králiky pre GSK

ferko | 12.07.2013

či negramotní v Argentíne, aj gramotní rodičia v Taliansku, Belgicku na Slovensku atď. všade kde je GSK nasáčkovaná, GSK si vždy našla tie ľstivé od.by ako zmanipulovať a oklamať negramotných aj gramotných, ozaj prečo musia rodičia na SK podpisovať "informovaný súhlas" s podaním Infanrix Hexa čuda, keď je to povinné?????? negramotní podpisujú informovaný súhlas s niečím čo nie je povinné ale nevedia čo podpisujú(viď. prípad klinickej štúdie v Argentíne-Synflorix) a gramotní rodičia na SK majú podpísať povinný informovaný súhlas s podaním infanrich hexa od GSK aj keď s tým nesúhlasia, lebo štát si to tak želá. Aký je rozdiel v zodpovednosti za trvalé následky a smrť medzi dobrovolným súhlasom negramotného rodiča a rodiča gramotného ktorého prinútil štát dať dieťa povinne zaočkovať??? Podľa všetkého žiaden, podpísal si?? podpísal! tvoje rozhodnutie!!..tvoja vina,..tak to vidia kompetentné úrady,... ak rodič podá sťažnosť úradu dohľadu nad zdr. starost. v prípade poškodenia zdravia vakcínou/nami ako v prípade Katky Tumpachovej, okrem iného jej odpísali, že súhlasila s podaním BCG vakcíny, vidíte odpísali SÚHLASILA, tie hyeny. Takže ja nesúhlasím a nepodpisujem, ak by bez podpisu rodiča zaočkovali, zodpovednosť je na štáte a tak si vynucujú podpis súhlas s preventívnou zdr.starostlivosťou...ani nie zvlášť s podaním vakcíny..dobre to majú premyslené.. nič od nich nechcem nech si tie ich experimentálne sračky strčia za klobúk. Nedokážem sa prizerať na deti ako na ich pokusné králiky. Ja nie. Koľké už pošli.

Re:je to smutné, ale DETI sú jednoducho pokusné králiky pre GSK

ferko | 13.07.2013

ešte doplním: oni si pod súhlasom s povinnou preventívnou zdr. starostlivosťou totiž vysvetĺujú aj súhlas s podaním vakcín od GSK.
Každé dieťa má právo na preventívnu zdr.starostlivosť, kam podĺa NICH patrí nepochybne aj vakcína, podĺa nich. Celé je to zlé a choré,choré.

Re:Re:je to smutné, ale DETI sú jednoducho pokusné králiky pre GSK

stara mama | 13.07.2013

Ferko, máte 100% pravdu, my neočkujeme a ani nebudeme, aj keby voda horela, chcem povzbudiť tých, čo sa boja odmietnúť, je to Vaše dieťa a keď sa štát vyhýba zodpovednosti, tak ani on nemôže od nás vyžadovať a máte pravdu v tom podpisovaní, v prípade poškodenia dieťaťa vakcínou, to bude prvé, čo Vám hodia do očí, PODPÍSALI STE, my za nič nemôžeme a Vy sa teraz starajte o dieťa ako chcete, od nás NIČ nedostanete...... takže NIE A HOTOVO !!!

Hrôzy juvenilnej justície čoskoro aj na Slovensku:

IP | 12.07.2013

Lov na děti v Norsku: https://www.youtube.com/watch?v=ZqIaoc4X8lw
Juvenilná justícia - lov na deti: https://www.youtube.com/watch?v=9ND9251hTlU
Reflex - Juvenilná justícia: https://www.youtube.com/watch?v=ZCKgyLlJDkI
www.detivsieti.org Rodiny na úteku: https://www.youtube.com/watch?v=ZJn9TlWEQHI
Juvenilná justícia na Slovensku: https://​www.mag​nificat​.sk/201​3/07/ak​tualne-​vsetkym​-matkam​-a-rodi​nam-slo​venska-​ktore-s​i-chran​ia-svoj​e-deti/​
Únosy detí v Nórsku 1: https://​leva-ne​t.webno​de.cz/p​roducts​/prekla​d-rozho​voru-s-​irinou-​bergset​/​
Únosy detí v Nórsku 2: https:// ​leva-ne​t.webno​de.cz/p​roducts​/v-amer​ice-cin​i-premi​e-za-od​ebrani- ​ditete-​5000-v-​evrope-​1000-EU​R-rozho​vor-s-i​rinou-b​ergset-​koordin ​atorkou​-hnuti-​ruske-m​atky-/

Obchodná realita

Michal | 12.07.2013

Keď niečo predávaš potrebuješ odbyt. Čím väčší odbyt tým väčší zisk. Povinné očkovanie = zabezpečený odbyt. GSK je súkromná firma, ich prvým cieľom je zisk. Spoliehať sa na ich etiku je ako chodiť na jar po zamrznutom jazere. Ja na nich nenadávam ako nenadávam na hieny. Sledujú svoj cieľ ZISK a mŕtve deti sú len nepríjemný vedľajší efekt. Bojkotujem ich výrobky, to áno. Čo je od GSK to pre mňa neexistuje. Nadávam ale na našich výkonných zástupcov, ktorí sa tomuto svinstvu prizerajú. Minister zdravotníctva, hlavný hygienik a iní - vy ste hanba tohto národa. Súkromná firma poškodzuje zdravie slovenských detí a vy im ešte pripravíte zákon, aby sa im tu lepšie zbíjalo. Nútite rodičov posielať svoje deti na popravu. Dejiny vás jedného dňa za to odsúdia a ja urobím všetko aby som im pomohol.

GSK forever!

PraPrarodic | 12.07.2013

cize z toho uvedeneho v tomto clanku mi vychadza......

Ak si budem chciet popravit deti injekcne, tak aby to vyzeralo ako "nahoda" dam ich

GlaxoSmithKline Slovakia - Zarábať viac, cítiť sa horšie, žiť kratšie.
Infanrix Hexa - skoro ista poprava, ked nie hned, tak nabuduce...

Cakam list od nejakeho advokata ze som si dovolil mat nazor na vec ktoru mi garantuje Ustava SR.

vadná šarže

Stela | 12.07.2013

dobrý den, ono se jednalo o nějakou šarži.. tady v Čechách někdy loni -?, nevim přesně, bylo to onějak v době, kdy v Itálii padl rozsudek za odškodnění pro doriče dítěte poškozeného vakcinou MMR - o tom proběhlo trochu zpráv.. protože jsem se o to zajímala (a těšila se, že škrtnou hexu ze "seznamu povinných očkování"), zjistila jsem, že se to netýká hexy jako takové, ale jenom nějaké konkrétní várky..

Re:vadná šarže

Ing. Marián FILLO | 12.07.2013

Áno, boli to určité šarže, spolu tuším 20 rôznych.

Dr. Hirte - nem. Pediater - kniha Ockovanie za a proti

Anet | 12.07.2013


"Mezi říjnem 2000 a červnem 2003 bylo v Německu a Rakousku
hlášeno šestnáct případů úmrtí v souvislosti s hexavakcínami Hexavac
nebo Infanrix Hexa (Keller-Stanislawski 2003). Pět těchto tragických
událostí se odehrálo do 24 hodin po očkování. Tři z dětí zemřely
po čtvrtém očkování ve druhém roce života, byly tedy již příliš velké
na to, aby se mohlo jednat o syndrom náhlého úmrtí kojence. Dvě
z těchto zemřelých dětí reagovaly už na předchozí dávky hexavakcíny
vysokou horečkou, náhlým neklidem a nezvyklým křikem. Je více
než nutné se ptát, proč tyto závažné reakce zůstaly nepovšimnuté
a očkování probíhalo dál podle oficiálního plánu.
Jakmile byly tyto případy zveřejněny v médiích, přišli experti Evropské
agentury pro léčiva EMEA k závěru, že tato úmrtí nemohla
vzniknout očkováním, protože oni nenašli žádný „přijatelný patologický
mechanismus", na jehož základě by úmrtí nastala. Převedeno
do normálního jazyka to znamená: „Co nám není jasné, to neexistuje."
Přesto vyzval Institut Paula Ehrlicha veřejnost k tomu, aby byla
každá závažnější reakce na očkování hlášena (což je stejně od roku
2001 uzákoněno). Každopádně se hexavakcíny můžou nadále používat
a zmiňování případů úmrtí po jejich očkování není žádoucí
(Stůck 2003).
V roce 2005 zveřejnila skupina mnichovských soudních lékařů
pitevní zprávy šesti dětí, které náhle zemřely po aplikaci hexavakcíny
Hexavac. U těchto dětí se pitevní nálezy výrazně lišily od nálezů
typických pro syndrom náhlého úmrtí (masivní otok mozku,
uvolnění mastocytu tryptázy ze žírných buněk apod.) Tyto nálezy
připsali autoři přehnané reakci imunitního systému na vakcínu
a domnívají se, že ve skutečnosti je počet podobných případů mnohem
vyšší.
Shrnutí této zprávy se po delším váhání objevilo v renomovaném
časopise Vaccine (Zinká 2006a). Ještě před tím se někteří němečtí
experti na očkování a členové ŠTIKO pokusili silným nátlakem zabránit
zveřejnění této studie současně s nekolegiálním napadáním
autorů (Zinká 2006a)."

Zinká, B., Rauch, E., Buettner, A., Rueff, E, Penning, R.: Unexplained cases of
sudden infant death shortly after hexavalent vaccination. Vaccine 2006, 24
(31-32): 5779 f.

:(

Anett | 12.07.2013

Strasneee :( ...a táto firma si dovoľuje ešte niečo hovoriť o svojej "dobrej" povesti ???!!!! Koľko je takých rodičov po svete, ktorí budú do konca svojho života ľutovať, ze svojmu dieťaťu podali výrobok tejto firmy? Koľko takýchto rodičov bude výrobky tejto firmy a jej čelnych predstaviteľov preklínať do konca svojich dní a zožierať sa v nočnych morach tym, ze nevedia vrátiť čas, aby ten hnusny toxicky obsah ampulky vystrekli radsej do odpadu a nie do telicka svojho dieťaťa ?? A koľko takýchto detí ma ako príčinu úmrtia uvedené len "SIDS" a súvislosť s vakcínou sa bez dôkazov poprela a zamietli ju pod koberec???

To mi je veľmi lúto

Magda | 12.07.2013

Škoda, že sa rodičia viac nevzdelávajú v oblasti medicíny a že slepo dôverujú lekárom. Chudiatko bábätko, zase jedna obeť...

Re:To mi je veľmi lúto

mmm | 12.07.2013

Rodicia su vypatlani konzumenti. Viac ich zaujima Burlive Vino a Mama ozen ma.. Vzasade tu ide o prirodzeny vyber. Preziju len najsilnejsi, v tomto pripade nie fyzicky ale intelektom.

Re:Re:To mi je veľmi lúto

Ing. Marián FILLO | 13.07.2013

Mike Adams svojho času nazval očkovanie IQ testom - ten kto sa dá zaočkovať, ak priamo nezomrie, tak prinajmenšom to radikálne zhorší jeho plodnosť, takže jeho gény sú v stredne až dlhodobom horizonte odsúdené na zánik. Skrátka: eugenika.

Re:Re:Re:To mi je veľmi lúto

Helena | 13.07.2013

Mike Adams, Dr. Mercola, Dr. Saputo...veľa sa od nich učím, otvárajú mi oči...

Záznamy: 1 - 18 zo 18

Pridať nový príspevok