Rappoport, Jon

22.11.2010 22:04

       narodil sa v roku 1938 a pracoval vyše 20 rokov ako investigatívny novinár na voľnej nohe.

       Píše články o politike, zdraví, médiách, kultúre a umení pre LA Weekly, Spin Magazine, Stern, Village Voice, Nexus, CBS Healthwatch a iné noviny a časopisy v USA i Európe.

       V roku ho 1982 navrhol týždenník LA Weekly na Pulitzerovu cenu za jeho rozhovor s rektorom Univerzity v El Salvadore, ktorú obsadila armáda.

       Jon účinkoval, vyrábal a písal rozhlasové programy v Los Angeles a Las Vegas (KPFK, KLAV). Bol hosťom vo vyše 200 rozhlasových a televíznych programoch, vrátane ABC Nightline, Tony Brown's Journal (PBS) a Hard Copy.

       V roku 1994 sa Jon uchádzal o kreslo v Kongrese (parlament v USA - pozn. prekl.) za 29. okrsok Los Angeles. Po 6 mesiacoch kampane s veľmi nízkym rozpočtom získal 20% hlasov oproti protivníkovi, ktorý bol v Kongrese už 20 rokov.

       V roku 1996 Jon začal Veľký Bojkot proti 8 obrovským chemickým korporáciám: Monsanto, Dow, Du Pont, Bayer, Hoechst, Rhone-Poulenc, Imperial Chemical Industries a Ciba-Geigy. Bojkot pokračuje dodnes.

       Jon vo veľkom prednášal po celých USA na tému "Kto vládne svetu a čo s tým môžeme urobiť?"

       Posledných 10 rokov sa Jon držal ďalej od hlavného prúdu (mainstreamu), lebo ako sám hovorí: "Môj výskum nebol priateľský k bežným médiám."

       Počas posledných 30 rokov Jonov nezávislý výskum zahŕňal oblasti ako hlboká politika, spiknutia, alternatívne zdravotníctvo, možnosti ľudskej predstavivosti, ovládanie myslenia, lekársky kartel, symbolika a možnosti ovládnutia planéty tajnými elitami.

       Jeho maliarske práce boli vystavované v galériách v Los Angeles a New Yorku. Jeho poézia bola vydaná v The Massachusetts Review.

       Je absolventom Amherst College (bakalár umenia, filosofia) a žije so svojou ženou, Dr. Laurou Thompson, v San Diegu.

 

Zdroj: