Problémy s očnými viečkami po očkovaní BCG vakcínou proti tuberkulóze

20.04.2011 23:37

Beáta Kožáková z Bratislavy

 

       Týmto mojím príbehom chcem poukázať na fakt, že BCG vakcína proti tuberkulóze, ktorá sa aj tak stane o nejaký čas nepovinnou, je neefektívna a narobí viac zla ako úžitku.

       Syn sa narodil v novembri roku 2010. Vážil 3800 g a meral 51 cm, bol zdravý, bez jedinej odchýlky, na ktorú by ma upozornili pri odchode domov z pôrodnice. Neočkovať ho v pôrodnici som bola rozhodnutá už predtým, ale nakoľko som to nemala písomne, ale len ústne a personál sa striedal po smenách, hodinu pred naším odchodom domov na 5. deň ho zaočkovali, a to tak, že keď som bola na WC, praktikantka ho zobrala, vraj za chvíľu ho prinesie - bez toho, že by mi niečo oznámili.

       Presne po 6 týždňoch mu začal tiecť soplík a do rána mu ranka zahnisala. Tak mu pár dní vytekal hnis, potom ostala chrastička, ktorá tiež za pár dní odpadla. Koncom februára sa mu na pravom viečku spravil jačmeň.

       Očná lekárka hovorila o oslabenej imunite, pretože deti v takom veku jačmene nemávajú. Dostal antibiotickú masť, ale asi po dvoch týždňoch mu narástol aj druhý, za pár dní aj tretí, tak mu bola predpísaná ďalšia, silnejšia masť. Vlastne mal, teda ešte má, 3 jačmene a jedno zrno. Viečko má stále červené a mierne spuchnuté.

       To, že nemienim očkovať, moja pediatrička vie, ale v takomto prípade ho ani nechcela zaočkovať, aj keby som ja chcela. Tým mi dala najavo, aký negatívny vplyv by mala ďalšia vakcína na jeho zdravie.