Pripravuje sa 2. ročník pietneho podujatia „Zapáľ sviečku za včeličku“ / piatok 3.VI.2016

27.04.2016 22:16

www.svobodaVockovani.cz Česká verze www.svobodaVockovani.cz


    Príďte zapáliť sviečku za (ne)škodnú včeličku v piatok 3. júna/června 2016.

dievča v preoblečení a anjela drží pred sebou sviečku    Tohtoročným podujatím „Zapáľ sviečku za včeličku“ chceme opäť verejnosti ukázať, že očkovanie nie je len neškodná včelička. Na jednej strane môže pomáhať, ale musíme si uvedomiť, že môže aj uškodiť. Práve toto chceme zdôrazniť.

    Môže uškodiť očkovanej osobe, ale aj jej rodine. Bežne sa stretávame s prípadmi, kedy majú rodičia negatívne skúsenosti s očkovaním, ktoré poškodilo ich dieťa. Títo rodičia sú potom vystavení tlaku lekárov, okolia a v neposlednom rade štátu. Okrem toho, že im očkovanie zmenilo život, stoja pred ťažkým rozhodnutím. Znovu očkovať? Znovu vystaviť dieťa veľkému riziku? Alebo neočkovať a čeliť tak možnej pokute až 694 € (na každého rodiča zvlášť pokuta do 331 € + 16 € paušálne trovy konania)? Zmieriť sa s neprijatím svojho dieťaťa do predškoského zariadenia (platí hlavne v Česku, ale už aj na Slovensku zazneli hrozby tohto druhu z úst predsedníčky Slovenskej epidemiologickej a vakcinologickej spoločnosti)?

    Rodičia, ktorí sa rozhodnú ďalej neočkovať, sú odsudzovaní svojím okolím. Podsúva sa im, že len hľadajú vinníka poškodenia svojho dieťaťa, očkovanie za to predsa nemôže, že si vymýšľajú alebo dokonca klamú. Dokážeme si vôbec predstaviť, ako sa rodičia týchto detí vlastne cítia?

    Podujatím „Zapáľ sviečku za včeličku“ chceme vyjadriť všetkým rodinám, ktoré bojujú s neslobodou v očkovaní, že s nimi súcítime, chápeme ich a môžeme im podať pomocnú ruku. Už sa nemusia zdráhať vyjsť so svojimi obavami na verejnosť. Môžu sa podeliť o svoju skúsenosť a pomôcť tak napr. ďalším poškodeným.

    Príďte všetci zapáliť sviečku za (ne)škodnou včeličku možno práve vo vašom meste v piatek 3. júna/června 2016.

    Viac informácií Vám budeme priebežne poskytovať predovšetkým na facebookových stránkach podujatia:

a tiež na webe www.slobodaVockovani.sk / www.svobod aVockovani.cz.

    Chcete usporiadať toto podujatie vo vašom meste, chcete sa pripojiť k usporiadateľom v oblasti, kde žijete, radi by ste toto podujatie propagovali? Spojte sa s usporiadateľmi e-mailom:

    Nemôžete sa sami zúčastniť podujatia „Zapáľ sviečku za včeličku“? Potom nás môžete podporiť finančne akoukoľvek čiastkou, zaslanou na transparentný účet spolku Rozalio 2600037973/2010 (IBAN: CZ74 2010 0000 0026 0003 7973, Swift/BIC: FIOBCZPP), variabilný symbol (VS) 1234, správa pre príjemcu „Svicka“.

    Peniaze budú použité na dotlač brožúr s príbehmi rodín po očkovaní a tlač informačných materiálov. Ďakujeme za podporu.

 

    Za prípravnú skupinu

Dáša Sláčalová

 

Zoznam miest konania:

Ďalšie budú pribúdať v priebehu nasledujúcich dní.