Predsedníčka epidemiologickej a vakcinologickej spoločnosti: Nebojte sa očkovania!

27.10.2012 12:00

       Veľký rozruch vyvolal smutný osud Maroška z Oravy, o ktorom sme písali tento týždeň. Zomrel tri dni po podaní vakcíny Infanrix Hexa – tej, ktorej jednu šaržu nedávno stiahli. Zúfalá mama si myslí, že smrť synčeka súvisí práve s očkovaním. Naši čitatelia sa pýtajú: Je očkovanie detí bezpečné? Prečo je povinné? Na tieto a ďalšie otázky odpovedá predsedníčka Slovenskej epidemiologickej a vakcinologickej spoločnosti doc. MUDr. Zuzana Krištúfková, PhD.

       [...]

       Je mi veľmi ľúto, že Maroško zomrel iba trojmesačný. Je to veľká tragédia a chápem matku, že hľadá vinníka. Akúkoľvek súvislosť jeho ochorenia a úmrtia s očkovaním však jednoznačne odmietam. Vakcína, ktorou bol Maroško zaočkovaný nespôsobila infekciu – zápal mozgových blán. Testy potvrdili, že vakcína nebola kontaminovaná. Vakcína nespôsobila ani pokles imunity, pretože očkovaním sa imunitný systém stimuluje, teda podporuje.

 

       Viac na stránke Pluska.

       K tomu viď komentár "Vodcovia 4 slovenských odborných lekárskych spoločností spoľahlivo dokázali, že sú úslužnými poskokmi očkovacieho priemyslu".