Pope, Sarah

03.10.2012 03:09

fotografia Sarah Pope       Mám vyše 40 rokov, som vydatá a mám tri deti. Mám titul bakalár v oblasti ekonómie (BA) z Furmanovej univerzity a MGA (Master of Government Administration) z Pennsylvánskej univerzity.

       Po dokončení vysokej školy som pracovala vyše 10 rokov na poli informačných technológií pre návrh finančných systémov najprv pre medzinárodnú spoločnosť Accenture a potom ako pomocná podpredsedníčka brokerskej firmy Raymond James Financial.

       V roku 1997 som opustila mojú prekvitajúcu a rýchlu kariéru, aby som sa stala matkou. Áno, MATKOU - to je ten najdôležitejší titul, ktorého som držiteľom.

       Aby som bola tou NAJLEPŠOU matkou, ako dokážem byť (nikto nie je dokonalý), zahĺbila som sa do všetkých stránok výživy, aby som porodila a vychovala zdravé deti bez porúch učenia, alergií či iných problémov, ktoré sú také časté u dnešnej mládeže.

       Vo výsledku som sa od roku 2002 stala učiteľkou výživy a vedúcou oddelenia Nadácie Westona A. Pricea, neziskovej organizácie, ktorej účelom je oboznamovať širokú verejnosť s pravdou o výžive. V lete 2011 som sa stala členkou predstavenstva tejto nadácie.

       Porozumenie základným princípom výživy, ktoré sú pestované tradičnými spoločenstvami, ktoré obstáli v skúške času, je dnes neskutočne dôležité, keďže naše moderné životy sú plné poloprávd o zdraví. So všetkým poznaním, čo som nahromadila ohľadne zdravia detí som sa vo svojom okolí stala známou ako "odborníčka na zdravie". To dokonale zapadá, keďže som z lekárskej rodiny: môj otec i môj brat sú lekári. Blogom The Healthy Home Economist som sa ujala svojej laickej úlohy čoby odborníčky na zdravie v medzinárodnom meradle!

 

Zo stránky The Healthy Home Economist / Sarah preložil Ing. Marián Fillo.