Podivná dohra rozhlasovej relácie na tému „Smrtiace lieky a organizovaný zločin“ alebo Ako Martinus sofistikovane cenzuruje rovnomennú knihu

14.05.2016 11:32

Ing. Marián Fillo

 

prof. Dr. Peter C. Gøtzscheprof. Dr. Peter C. Gøtzsche

    V utorok 10.V.2016 od 1200 do 1400 som mal v mojej relácii Sám sebe lekárom č. 47 na Slobodnom vysielači reláciu na tému Smrtiace lieky a organizovaný zločin: Ako veľké farmaceutické firmy skorumpovali zdravotnú starostlivosť, čo je zároveň názov knihy prof. Dr. Petra C. Gøtzscheho, ktorý bol v tejto relácii na cca 50 minút mojím hosťom. V závere roz hovoru s Dr. Gøtzschem som mu poprial, aby sa jeho kniha na Slovensku stala bestsellerom (najlepšie predávanou knihou), napriek tomu, že bola označená za kontroverznú. Dr. Gøtzsche sa ma spýtal, že kto to urobil a prečo, ale nevedel som mu v tej chvíli odpovedať, mal som však dojem, že to je len a len dielo internetového kníhkupectva Martinus. Sľúbil som mu však, že sa na to spýtam, a tak sa aj stalo.

    Následne som od vydavateľa zistil, že slovo „kontroverzná“ bolo uvedené v anotácii od vydavateľa, ktorú spísal prekladateľ knihy, pričom som bol odkázaný na slovníkovú definíciu s tým, že sa tým myslí, že kniha vyvoláva spory. To je v princípe možné, ale keď som sa nad tým hlbšie zamyslel, skonštatoval som v odpovedi vydavateľovi nasledovné:

„To slovo „kontroverzný“ je už jazyku novodobých inkvizítorov a štváčov veľmi blízke slovu „konšpiračný“ či „konšpirátor“, ktoré taktiež kvôli nim nadobudlo iný vnímaný význam — namiesto spikleneckého či spiklenca je to dnes vnímané ako ten, čo si vymýšľa (fabuluje) neexistujúce spiknutia.

    Na druhú stranu však si nie som ani istý tým, či by táto kniha vlastne skutočne vyvolala hádku. Lebo na hádku treba nejaké argumenty, ale autorova argumentácia je v podstate nepriestrelná a v knihe veľmi trefne vyvracia obľúbené falošné argumenty farmaceutického priemyslu. Skôr mám dojem, že ak tá kniha niečo vyvolá (kiež by), tak to bude hnev, zdesenie, pocit ohrozenia u tých, čo ryžujú na súčasnej skorumpovanosti mainstreamovej medicíny, a tiež hnev, šok, úžas a vlnu odporu na strane pacientov. Ale ťažko hádku, pretože neviem si dosť dobre predstaviť nejakú logickú a fakticky podloženú argumentáciu proti tomu, čo autor napísal.“

 

Martinus mení názor?

    Pôvodne Martinus nemal na stránke s detailmi knihy nijaké varovanie, ale po tom, čo som zverejnil dva články, ktoré odkazovali na knihu  Smrtiace lieky a organizovaný zločin  na stránke Martinusu:

odbudla anotácia od vydavateľa a pribudlo takéto varovanie:

obálka knihy „Smrtiace lieky a organizovaný zločin“Upozornenie: Obsah tejto knihy je vnímaný ako kontroverzný. Pri čítaní každej knihy odporúčame nezabúdať na kritické myslenie a názory odborníkov v danej oblasti. Zisk z predaja tejto knihy putuje na podporu neziskových organizácií SuperTrieda a Slovenská debatná asociácia (prečo?).“

    Samozrejme, že časová následnosť neznamená automaticky príčinnú súvislosť, takže možno ku zmene nedošlo kvôli môjmu opakovanému odkazovaniu na túto knihu na stránke www.slobodaVockovani.sk. Zároveň som totiž odporúčal túto knihu niektorým pro-očkovacím diskutérom na istej sociálnej sieti, takže možno to varovanie pribudlo na popud niektorého z nich. A možno to so mnou nijak nesúvisí, ale faktom je, že to tam nebolo a pribudlo.

    Vzhľadom k tomu, že na Martinuse je (podľa ich vlastných údajov) okolo 200.000 kníh, ale takéto upozornenie je len u pár desiatok, celkom ma to napálilo, tak som napísal na adresu info@martinus.sk tento e-mail:

 

E-mail Fillo => Martinus z 11.V.2016 o 1502


Dobrý deň.

 

    Rád by som sa vás v mene autora prof. Dr. Petra C. Gøtzscheho (posielam mu tento mail v kópii) opýtal, prečo ste označili jeho knihu „Smrtiace lieky a organizovaný zločin. Ako veľké farmaceutické firmy skorumpovali zdravotnú starostlivosť“

týmto upozornením:

Upozornenie: Obsah tejto knihy je vnímaný ako kontroverzný. Pri čítaní každej knihy odporúčame nezabúdať na kritické myslenie a názory odborníkov v danej oblasti. Zisk z predaja tejto knihy putuje na podporu neziskových organizácií SuperTrieda a Slovenská debatná asociácia (prečo?).“

    Kto konkrétne vníma obsah tejto knihy ako kontroverzný a na základe čoho konkrétne? Alebo je snáď vyslovenie pravdy dnes chápané ako kontroverzné?

    Knihu mám takmer prečítanú (chýba mi ešte posledných 13 strán, ktoré zvládnem snáď ešte dnes) a ak je na jej obsahu niečo kontroverzné, tak to nie je vôbec text autora, ale konanie farmaceutických firiem a lekárov i politikov, ktorí sa nechajú nimi podplácať, ktoré Dr. Gøtzsche vo svojej knihe popisuje.

    Prečo nepovažujete za kontroverznú napr. „Knihu o kundě“:

ale kniha, popisujúca pravdivý obraz farmaceutického priemyslu, doložený stovkami odkazov na recenzovanú (peer-reviewed) odbornú lekársku literatúru, je pre vás kontroverzná???

    Prečo nepovažujete za kontroverznú knihu (medzitým už zosnulého) Dr. Johna Virapena:

ktorá je v podstate o tom istom ako kniha Dr. Gøtzscheho, akurát v menšom rozsahu?

    Vo vysvetlivkách uvádzate:

„V Martinuse si nadovšetko vážime slobodu, demokraciu a ľudský život. Niekedy natrafíme na knihy, ktoré na niektorú z týchto hodnôt vážne útočia.“

    Prosím vás, na čo konkrétne podľa vás útočí táto kniha?

    Na slobodu? Ako? Čím? Však volá po väčšej a presnejšej informovanosti, a teda aj po slobode, lebo bez dostatku pravdivých informácií je nemožné sa slobodne a zodpovedne rozhodovať.

    Na demokraciu??? Však volá po väčšej demokracii (napr. po zapojení radových občanov do kľúčového rozhodovania v medicínskej politike, aby nebolo skreslené podplatenými „odborníkmi“ (presnejšie: odborne sa tváriacimi prostitútmi) v neprospech pacientov a v prospech farmaceutického priemyslu)!

    Na ľudský život????? Však poskytuje informácie, ktoré práveže môžu státisícom ľudí, ktorí by inak užívali lieky, ktoré vôbec nepotrebujú, alebo ktoré im viac škodia než osožia, život zachrániť!

    Upovedomil som o tomto vašom počine autora knihy (Petra C. Gøtzscheho) a ten ma poprosil, aby som sa vás opýtal, kto a prečo zariadil označenie jeho knihy za „kontroverznú“.

 

P.S.: Doteraz som odkazoval na váš e-shop v mojich článkoch, ktoré majú nie práve zanedbateľnú čítanosť, takže zrejme viacerí z čitateľov si kúpili od vás túto alebo aj iné knihy vďaka môjmu odporúčaniu. Ak však nedostanem odpoveď na tento e-mail do 18.V.2016 (vrátane) a ak to lživé upozornenie nestiahnete, všetky odkazy na váš e-shop nahradím odkazmi na vašich konkurentov a navrch k tomu toto vaše hanebné počínanie ešte poriadne rozmáznem v médiách.

 

P.P.S.: Včera som mal Dr. Gøtzscheho na telefóne vo svojej rozhlasovej relácii:

tak si môžete nielen prečítať jeho knihu (čo vrelo odporúčam každému), ale aj na vlastné uši vypočuť, aký je „kontroverzný“. Podobne si môžete nájsť zaujímavé videá s ním a vidieť jeho „kontroverznosť“ na vlastné oči, napr. na YouTube:

 

Za včasnú odpoveď vopred ďakuje a pekné popoludnie/podvečer praje
--
Ing. Marián FILLO


 

E-mail Martinus => Fillo z 12.V.2016 o 1105


Pekný deň, pán Fillo,

 

    zvážili sme Váš email a rozhodli sme sa toto upozornenie na našej stránke ponechať.

    Nemyslíme si, že ku knihe sme uviedli niečo, čo pri nej už uvedené nebolo. Samotná anotácia tejto knihy (poskytnutá vydavateľstvom) knihu označuje ako kontroverznú: „Táto kontroverzná kniha nielen prekvapí“, a upozorňuje čitateľa aj v poslednej vete — „Je na čitateľovi, aký postoj zaujme k všetkým uvádzaným faktom.“

    Predpokladáme, že o tejto anotácii knihy https://www.martinus.sk/?uItem=220733 bol samotný autor informovaný vopred priamo vydavateľstvom, s ktorým spolupracuje.

    Slovo kontroverzný má podľa slovníka slovenského jazyka význam ako „vyjadrujúci polemický, opačný, protichodný postoj, názor; vyvolávajúci polemiku, spor, nezhody“. Tak ho vnímame aj my v Martinuse. Pokiaľ zistíme, že niektorý titul zaznamená zvýšené názorové rozpory odborníkov z danej oblasti, umiestnime k nemu toto upozornenie.

    Titul máme v našej ponuke a našim zákazníkom nezakazujeme ani neprikazujeme, aby si ho objednali a prečítali. Pri čítaní knihy odporúčame nezabúdať na kritické myslenie a názory odborníkov v danej oblasti, čím nijako nevyjadrujeme pozitívny ani negatívny názor na obsah knihy.

    Veríme, že naše vysvetlenie pochopíte.

    Snažíme sa byť najlepší v poskytovaní služieb na knižnom trhu a veríme, že sa nám to aj darí. Pokiaľ sa však rozhodnete pristúpiť ku krokom, ktoré vo svojom emaile uvádzate, budeme to rešpektovať.

    Prajem Vám príjemný deň.

 

S pozdravom

Ing.  Eva Kianičková 
Vedúca oddelenia Zákazníckeho Servisu, Martinus.sk

 

Celú konverzáciu si môžete pozrieť tu: https://helpdesk.martinus.sk/ticket_7O40yVuia6dP3r4J

______________________________________
Martinus.sk - Internetove knihkupectvo (www.martinus.sk)
Tisice pribehov. Jedno knihkupectvo.

Martinus.sk, s.r.o., M.R.Stefanika 58, 036 01 Martin
Tel.: +421 43 3260 360 | E-mail: info@martinus.sk
Web: https://www.martinus.sk


 

E-mail Fillo => Martinus z 13.V.2016 o 316


Milá pani Kianičková,

 

    nič v zlom, ale takéto PR rečičky si naozaj môžete ušetriť.

    Navyše ma urážajú, lebo mi tým nepriamo dávate najavo, že ma máte za debila, keď si myslíte, že Vám toto zhltnem.

    Vaše „vysvetlenie“ (ktoré v skutočnosti vôbec nič nevysvetľuje) vôbec neobstojí, a to hneď z niekoľkých dôvodov:

  1. oháňanie sa slovníkovou definíciou je úplne od veci, keď obaja dobre vieme, že od vydania slovníka sa vnímanie tohto pojmu v bežnej reči (pôsobením mediálnych ideologických diktátorov typu Smatana, Hvorecký, Hríb, Benčík, Šebej, Kern, Kernová a podobná zberba hlavne okolo denníkov SME a N a týždenníka .týždeň) posunulo smerom k významu „pochybný“, „podivný“, „uletený“ či „neprijateľný“, čo sami dokladáte vo vašich FAQ ku „kontroverzným“ knihám, ktoré sa otvoria po kliknutí na „prečo?“, vašou vlastnou definíciou kontroverznosti:
    „V Martinuse si nadovšetko vážime slobodu, demokraciu a ľudský život. Niekedy natrafíme na knihy, ktoré na niektorú z týchto hodnôt vážne útočia. ... Kým pri mnohých knihách autori transparentne uvádzajú zdroje svojich tvrdení, niektorí prezentujú ako fakty veci, ktoré nie je možné jednoznačne overiť, vytrhávajú z kontextu, ohýbajú históriu či hraničia s konšpiračnými teóriami, a vedome alebo nevedome tak manipulujú čitateľa.“
        V skutočnosti — a to je nad Slnko jasný a overiteľný fakt, — nič z toho neplatí pre knihu prof. Dr. Petra C. Gøtzscheho.
        Zaradenie tohto upozornenia k tejto knihe je teda de facto (keď si dosadíme do — aj vami — predefinovaného pojmu „kontroverzný“ vašu vlastnú definíciu) sprostým klamstvom.
  2. toto vaše „kontroverzné“ upozornenie je spojené so skrytím anotácie od vydavateľa. Tým de facto skrývate pred ľuďmi, o čom vlastne kniha je, aj keď v rámci zachovania si „tváre“ (zdania úcty k slobode) ju zobrazujete až po dodatočnom kliknutí na „Zobraziť anotáciu ku knihe od vydavateľa“. Je to síce lepšie než Artfórum, ktoré napr. Rostasa úplne stiahlo z predaja, ale stále to je propaganda.
  3. na rozdiel od iných kníh, takto neoznačených, ktoré predávate so zľavou najmenej 5% (ak nie viac), označené knihy predávate bez akejkoľvek zľavy za odporúčanú koncovú cenu, čím ďalším spôsobom odrádzate ľudí od kúpy označenej knihy.
  4. keď sa navyše oháňate aj tým, že sám vydavateľ označil knihu za kontroverznú (čo považujem za naozaj nešťastný nápad a dal som to už vydavateľovi vedieť), a to dokonca hneď v druhom slove anotácie, aký má potom zmysel dodatočne varovať pred kontroverznosťou knihy (bez zobrazenia anotácie) namiesto zobrazenia anotácie, v ktorej to je uvedené (bez zobrazenia redundantného varovania)? Takáto vaša výhovorka nemá pre človeka s IQ hojdacieho koníka a vyšším nijakú logiku.
  5. dal som si tú námahu, aby som sa pozrel, ktoré iné knihy ste ešte označili za kontroverzné (kompletný zoznam viď nižšie) a dá sa to zhrnúť do týchto kategórií:
    1. všetky tituly od Tibora Eliota Rostasa a Ľuba Huďa, prípadne ďalších okolo časopisu Zem&vek
    2. knihy o útlaku maďarských mocipánov voči slovenskému ľudu
    3. knihy, ktoré majú potenciál povzbudiť národné sebavedomie Slovenov a Sloveniek, prípadne širšie: Slovanov a Slovaniek
    4. knihy, kritizujúce súčasný bezbrehý, nenažraný a cez milióny mŕtvol idúci kapitalizmus (a jeho kormidelníkov), ktorý ako rakovina zožiera takmer celý svet
    5. knihy, kritizujúce systémové chyby toho, čo sa označuje ako demokracia (hoci to má so skutočnou demokraciou pramálo spoločného)
    6. knihy, kritizujúce sionizmus
    7. knihy, ktoré nezapadajú do oficiálneho dejepisného výkladu 2. svetovej vojny a nacistického Nemecka
    8. kniha, ktorá silne spochybňuje očkovanie
        Pritom kniha Dr. Gøtzscheho nepatrí do žiadnej z vyššie uvedených kategórií a hoci sa venuje zdravotníctvu, o preventívnom očkovaní v nej nie je vôbec reč (a už vôbec preventívne očkovanie nespochybňuje).
        Keď si navyše poskladáme negácie vyššie uvedených kategórií, dostaneme z toho celkom zjavnú kompaktnú ideológiu, ktorú Martinus týmto označovaním pretláča: zákaz spochybňovania mainstreamových mediálnych lží, porobu a potláčanie národného sebavedomia Slovenov a Sloveniek, prípadne širšie Slovanov a Slovaniek, podpora samovražedného kapitalizmu a jeho kormidelníkov (čoraz menšej skupiny ultra-boháčov, ktorí vlastnia čoraz väčšie percento svetového bohatstva), podpora demokratúry (diktatúry, predstierajúcej, že je demokraciou, hoci opak je pravdou), podpora sionizmu, podpora jednostranného neobjektívneho výkladu dejín okolo 2. svetovej vojny, podpora očkovania. To je dokonalá kópia mainstreamovej úderky okolo .týždňa, SME, Denníka N a pár ďalších menej významných plátkov z tej istej stajne.
        Vo svetle toho sú všetky vaše tvrdenia okolo slobody slova a demokracie tragikomickým pokrytectvom.
  6. v skutočnosti ste mi vôbec neodpovedala na moju najdôležitejšiu otázku:
        Kto konkrétne vníma obsah tejto knihy ako kontroverzný a na základe čoho konkrétne?
    že ste považovali za potrebné pridať ku knihe takéto extra varovanie. A výhovorky typu „uvádza to vydavateľ v anotácii“, si, prosím, ušetrite, pretože napr. u tejto knihy je v anotácii tiež uvedené, že je kontroverzná, a pritom ste k nej žiadne varovanie nepridali:
  7. „Snažíme sa byť najlepší v poskytovaní služieb na knižnom trhu a veríme, že sa nám to aj darí.“
        Veriť môžete, čomu chcete, ale u mňa ste týmto činom skončili. A nielen u mňa, viď komentáre pri knihe prof. Gøtzscheho:

 

Každopádne ďakujem za odpoveď, vďaka ktorej som si o vás vytvoril presnejší a objektívnejší obraz

--
Ing. Marián FILLO


 

E-mail Fillo => Martinus z 13.V.2016 o 335


ešte pripájam sľúbený zoznam:

* * *
 

  1. Ľubomír Huďo: „Zamatovo nežná tyrania. Od pravdy a lásky ku klamstvu a poslušnosti“
    https://www.martinus.sk/?uItem=162348
  2. Ľubomír Huďo: „Držte hubu a krok! O čom musíme povinne mlčať“
    https://www.martinus.sk/?uItem=202640
  3. Ľubomír Huďo: „Presstitúti verzus konšpirátori“
    https://www.martinus.sk/?uItem=179460
  4. Tibor Eliot Rostas: „Niečo sa musí stať. Kniha esejí“
    https://www.martinus.sk/?uItem=193122
  5. Tibor Eliot Rostas: „Mlčanie - audiokniha“
    https://www.martinus.sk/?uItem=142153
  6. Tibor Eliot Rostas: „Mlčanie“
    https://www.martinus.sk/?uItem=140514
  7. Tibor Eliot Rostas: „Mlčanie II. Rozhlasové eseje o labyrinte sveta“
    https://www.martinus.sk/?uItem=159643
  8. „Zem&Vek - Almanach MMXIII“
    https://www.martinus.sk/?uItem=171293
  9. „Zem&Vek - Almanach MMXIV“
    https://www.martinus.sk/?uItem=203136
  10. Martin Grečo: „Maďarské klamstvá. Slováci a revízia hraníc“
    https://www.martinus.sk/?uItem=44100
  11. Karel Kálal: „Maďarizácia. Obraz slovenského utrpenia“
    https://www.martinus.sk/?uItem=25136
  12. József Halmi: „Maďarské vraždenie. Maďarský biely teror“
    https://www.martinus.sk/?uItem=107238
  13. „Vraždenie Slovákov v Rakúsko-Uhorsku“
    https://www.martinus.sk/?uItem=104842
  14. András Gábor: „Krvilační Maďari. Čierna kniha vrahov“
    https://www.martinus.sk/?uItem=112485
  15. Leopold Moravčík: „Vzbura proti Maďarizácii. Obec Lúčky v rokoch 1906 - 1911“
    https://www.martinus.sk/?uItem=89327
  16. Ján Selecký: „Občania proti maďarizácii“
    https://www.martinus.sk/?uItem=92685
  17. Ján Selecký: „Nové myslenie Slovákov“
    https://www.martinus.sk/?uItem=104763
  18. Oskár Cvengrosch: „Tajné dejiny Slovenska, Slovenov a Sloveniek“
    https://www.martinus.sk/?uItem=191428
  19. Miro Žiarislav Švický: „Návrat Slovenov v duchu a slove“
    https://www.martinus.sk/?uItem=195880
  20. Cyril A. Hromník: „Sloveni a Slovensko“
    https://www.martinus.sk/?uItem=193955
  21. Viktor Timura: „Zamlčané dejiny. Pôvod a začiatky Slovenov-Slovákov“
    https://www.martinus.sk/?uItem=171455
  22. Blažena Ovsená: „Pátranie po tajných slovenských dejinách a slovenskom duchu“
    https://www.martinus.sk/?uItem=191429
  23. Alexander Dorin: „Srebrenica. Příběh politicky korektního rasismu aneb Největší lež v Evropě od konce 2. světové války“
    https://www.martinus.sk/?uItem=164281
  24. Thomas Piketty: „Kapitál v 21. storočí“
    https://www.martinus.sk/?uItem=193327
  25. Ivan Landovskij: „Rudá symfonie“
    https://www.martinus.sk/?uItem=154359
  26. Pavol Peter Kysucký: „Demokracia je principiálny omyl“
    https://www.martinus.sk/?uItem=105864
  27. Pavol Peter Kysucký: „Zásadné omyly Západu a Vatikánu“
    https://www.martinus.sk/?uItem=220842
  28. Daniel Estulin: „Pravdivý příběh skupiny Bilderberg. Rozšírená a opravená edice s dodatkem o Severoamerické unii“
    https://www.martinus.sk/?uItem=128781
  29. Gary Allen: „Světovládné spiknutí“
    https://www.martinus.sk/?uItem=193825
  30. Gary Allen: „Akta Rockefeller. Struktura novodobé politické moci“
    https://www.martinus.sk/?uItem=163680
  31. Gary Allen, Araham Larry: „"Spiknutí" se neříká“
    https://www.martinus.sk/?uItem=186080
  32. Henry Makow: „Nemilosrdná lež“
    https://www.martinus.sk/?uItem=143246
  33. Adam Benjamin Bartoš: „Obřezaná republika. Chystá se v Česku nový Izrael?“
    https://www.martinus.sk/?uItem=179146
  34. Adam Benjamin Bartoš: „Obřezaná republika I. T.G. Masaryk a Židé“
    https://www.martinus.sk/?uItem=196536
  35. Adam Benjamin Bartoš: „Obřezaná republika II. První republika a Židé“
    https://www.martinus.sk/?uItem=196426
  36. Adam Benjamin Bartoš: „Zpověď. Jsem antisemita?“
    https://www.martinus.sk/?uItem=190044
  37. Gougenot des Mousseaux: „Židé. Jejich filozofie, dějiny a politika“
    https://www.martinus.sk/?uItem=199003
  38. August Rohling: „Mravouka Talmudu“
    https://www.martinus.sk/?uItem=198997
  39. Arthur Gwynne: „Židé příčinou světového neklidu?“
    https://www.martinus.sk/?uItem=212971
  40. Andrew Carrington Hitchcock: „Synagoga satanova. Tajná historie světové židovské dominance“
    https://www.martinus.sk/?uItem=68686
  41. Andrew Carrington Hitchcock: „Synagoga Satanova. Upravené, rozšířené, necenzurované“
    https://www.martinus.sk/?uItem=216311
  42. „Hitlerův Mein Kampf. Z bible německého nacionálního socialismu s komentářem Jiřího Hájka“
    https://www.martinus.sk/?uItem=35965
  43. Erich von Manstein, Franz Kurowski: „Erich von Manstein“
    https://www.martinus.sk/?uItem=210631
  44. David Irving: „Morgenthauův plán“
    https://www.martinus.sk/?uItem=67223
  45. Ludmila Eleková: „Očkování II. Jeho účinky, následky a jejich léčba - svazek 19“
    https://www.martinus.sk/?uItem=158277

 

Za včasnú odpoveď vopred ďakuje a pekné popoludnie/podvečer praje
--
Ing. Marián FILLO


 

E-mail Martinus => Fillo z 13.V.2016 o 946


Pekný deň, pán Fillo,

 

    ďakujeme za čas, ktorý ste venovali tomuto emailu a aj našej stránke. Mrzí nás, že sa naše postoje rôznia a že Vás tým pádom ako zákazníka strácame. 

    Trváme však na svojom stanovisku a vysvetleniach, ktoré sme už poskytli a toto upozornenie pri danom titule sťahovať nebudeme.

    Prajem Vám príjemný deň.

 

S pozdravom

Ing.  Eva Kianičková 
Vedúca oddelenia Zákazníckeho Servisu, Martinus.sk

 

Celú konverzáciu si môžete pozrieť tu: https://helpdesk.martinus.sk/ticket_7O40yVuia6dP3r4J

______________________________________
Martinus.sk - Internetove knihkupectvo (www.martinus.sk)
Tisice pribehov. Jedno knihkupectvo.

Martinus.sk, s.r.o., M.R.Stefanika 58, 036 01 Martin
Tel.: +421 43 3260 360 | E-mail: info@martinus.sk
Web: https://www.martinus.sk


 

Záverom

    Výrok, pripisovaný Voltairovi (údajne však neprávom), je stále platný a vidno to veľmi dobre aj na tomto prípade:

„Kto nám vládne, zistíme podľa toho, koho nesmieme kritizovať.“

    Nesmieme kritizovať sionistov, ani tých, čo udupávajú národné sebavedomie slovenského národa a Slovanov ako takých, ani tých, čo Slovenom/Slovanom hrubo ubližovali (až po vraždenie vo veľkom), nesmieme kritizovať USA, NATO a EÚ, ktoré nás zotročujú ešte oveľa horším, hrubším a prepracovanejším spôsobom, než to pred 27 rokmi robil Sovietsky zväz, nesmieme kritizovať ani nenažraný globalistický korporátny kapitalizmus, ktorý ako rakovina zožiera celú Zemeguľu šialenou ideológiou nikdy nekončiaceho rastu a stupňujúcej sa spotreby všetkých (vrátane neobnoviteľných!) zdrojov, nesmieme kritizovať ani tú hŕstku superboháčov (Rockefellerovcov, Rothschildovcov a pár ďalších) a ich nastrčených panákov (akože „demokraticky zvolených politikov“), ktorí tento samovražedný spoločenský systém vytvorili a stále ho ovládajú (a to čoraz viac), nesmieme kritizovať demokratúru (de facto diktatúru, ktorá budí — čoraz menej uveriteľné — zdanie demokracie), nesmieme kritizovať očkovanie a už vôbec nie veľké farmaceutické firmy (z ktorých mnohé vyrábajú očkovacie látky).

    Takže títo všetci nám vládnu. To je odkaz, ktorý si môžete odniesť z prehľadu kníh na čiernom zozname kníhkupectva Martinus. Je to čoraz viac podobné dystopickému románu 1984 od Georga Orwella. Heslom všemocnej politickej strany, ktorá v tomto románe riadila celý spoločenský život veľkého štátneho celku (na celej Zemi boli len tri štáty; podobnosť s EÚ neviem, či je náhodná), bolo:

„Vojna je mier. Sloboda je otroctvo. Nevedomosť je sila.“

    Máme ministerstvá obrany, ktoré vedú vojny. Najvypuklejšie je to na USA a ich poskokovi Veľkej Británii, ale platí to aj pre mnohé iné krajiny.

    Presadzujú sa tu pochybné slobody pre čoraz absurdnejšie sexuálne menšiny, ale zároveň to znamená, že nám chcú zakázať myslieť a hovoriť si o týchto biologických abnormalitách (abnormálny v zmysle „neschopný prirodzeného rozmnožovania“), čo uznáme za vhodné. Čiže pod zámienkou slobody menšiny ničia slobodu väčšiny, čo je u mňa otroctvo.

    A nevedomosť verejnosti je veľkou silou pre tých, čo radových občanov vo veľkom okrádajú, podvádzajú a v konečnom dôsledku vraždia, a to sú okrem iných hlavne (a na prvom mieste) veľké farmaceutické firmy (česť vzácnym výnimkám), ktoré v skutočnosti vraždia toľko ľudí, že talianska Cosa Nostra je proti tomu slabý čajíček. Jediným vážnym konkurentom sú im vojnové dobrodružstvá USA a ich protektorátnych kvázi-zvrchovaných spojencov.

    A práve o masových vraždách, spôsobovaných úplne vedome farmaceutickým priemyslom, je kniha Smrtiace lieky a organizovaný zločin: Ako veľké farmaceutické firmy skorumpovali zdravotnú starostlivosť. Ak neviete, že „lieky“ a vakcíny tohto vražedného priemyslu vás (spravidla pomaličky, alebo niekedy aj veľmi rýchlo) zabíjajú, tak sa necháte nevedomky zabíjať a to dáva farmaceutickým molochom obrovskú silu: majú vo svojej moci váš holý život. Tak veru: nevedomosť je sila.

    Ale tým analógia nekončí. V 1984 boli štyri ministerstvá: ministerstvo mieru viedlo vojny, ministerstvo lásky vykonávalo mučenie, ministerstvo hojnosti prevádzkovalo prídelový systém (keďže žiadna hojnosť tam nebola, bol tam obrovský nedostatok všetkého) a ministerstvo pravdy vyrábalo lži. Orwell však na jedno ministerstvo zabudol: ministerstvo zdravotníctva, ktoré ľuďom spôsobuje choroby a v konečnom dôsledku ich vraždí.

    Čo dodať? Martinus má pomerne dobre urobené stránky (vysoko nadpriemerne), ale správa sa tak, že si za to zaslúži poriadny trest. A najlepším trestom pre obchodníka je pokles tržieb. Ak teda nechcete trpieť toto hanebné správanie Martinusu (a prípadne ďalších, ktorí by ho nasledovali podobným spôsobom), treba to zaraziť jednoducho tým, že prestanete na Martinuse nakupovať. Pokojne si knižky na Martinuse vyberte, ale kúpte si ich inde. Dnes už je na Slovensku tak obrovská konkurencia medzi internetovými kníhkupectvami, že ťažko nájdete nejakú knihu, ktorú by predával jedine Martinus a nikto iný. Pomôcť vám môže porovnávač cien Heureka. A dokonca tým ušetríte: nájdete tam túto knihu za cenu (k dnešnému dňu) 12,88 € (aj s dopravou), čo je o vyše 2 € menej než na Martinuse (navyše bez dopravy). Voľte svojou peňaženkou!

    A k nálepkovacím praktikám, medzi ktoré patrí aj toto počínanie Martinusu, vám vrelo odporúčam prečítať si najnovší (a vskutku výborný) článok MUDr. Jana Vavrečku, Ph.D., ktorý vám mnohé osvetlí a zároveň vám dá do rúk účinnú obranu proti nálepkovacím obuškom:

    Slovenský preklad môjho rozhovoru s prof. Dr. Petrom C. Gøtzschem si môžete prečítať tu:

a vypočuť tu: