Otázka lekárom: Ako ďalej s povinným očkovaním?

20.12.2012 01:09

regionálne týždenníky MY - 26.XI.2012

 

       V krajinách s vyspelými zdravotnými systémami vyplácajú inštitúcie milióny € za poškodenie zdravia detí práve očkovaním. U nás takáto ištitúcia neexistuje. Je potrebná? Sú u nás nahlasované nežiaduce účinky po očkovaní?

ilustračný obrázok - paragraf       Hlavného hygienika Slovenskej republiky Ivana Rovného sa pýtali na rôzne detaily ohľadom očkovania (Lenka Krnáčová: "Hlavný hygienik SR prezradil detaily o povinnom očkovaní", www.webnoviny.sk, 9. októbra 2012). Na otázku, aké nežiaduce účinky po očkovaní môžu nastať, odpovedal:

„Po očkovaní sa môžu vyskytnúť reakcie celkové alebo lokálne, predovšetkým však ide o nezávažné reakcie v mieste vpichu, ktoré v priebehu 24 až 48 hodín spontánne zmiznú. Závažné nežiaduce reakcie sú vzácne.“

       Opýtali sme sa niekoľkých doktorov, či súhlasia s hlavným hygienikom, alebo nesúhlasia a sú za vytvorenie inštitútu na odškodnenie poškodených očkovaním:

  1. plne súhlasím s jeho vyjadrením o nežiaducich účinkoch po očkovaní
  2. nesúhlasím s jeho vyjadrením, sú i ďalšie oveľa horšie nežiaduce účinky po očkovaní, preto by aj Slovensko malo mať takúto inštitúciu na odškodnenie poškodených očkovaním.

 

MUDr. Přemysl Pech, všeobecný lekár pre deti a dorast, Staškov:

       Plne súhlasím s vyjadrením hlavného hygienika. Po každom lieku, aj po očkovaní, môžu byť nežiaduce reakcie - tieto sú uvedené na príbalovom letáku. Za 45 rokov mojej praxe som sa nestretol so žiadnou závažnou nežiaducou reakciou po očkovaní, naopak, očkovanie zachránilo životy mnohým deťom, zabránilo aj trvalým následkom po prekonaní niektorých chorôb. Preto považujem zriaďovanie akýchsi inštitúcií za zbytočné a neekonomické.

       Naopak - trestal by som skupiny, ktoré „bojujú“ proti očkovaniu za rozširovanie poplašných a nepravdivých správ. Samozrejme, hlásenie nežiaducich účinkov po každom lieku alebo vakcíne je povinnosťou lekára.

 

MUDr. Bohuslav Kolčák, všeobecný lekár pre deti a dorast, Nitra:

       Plne súhlasím s vyjadrením hlavného hygienika.

 

MUDr. Mária Štrkolcová, imunologička a alergologička, Košice:

       Veľmi ťažko by som sa k tomu vyjadrila celkom erudovane, keďže nie som pediater, liečim dospelých pacientov a očkovanie sa ma nikdy netýkalo, nemám s tým žiadne osobné skúsenosti z mojej lekárskej praxe.

 

MUDr. Ludmila Eleková, všeobecná lekárka pre dospelých, Praha:
       S vyjadrením hlavného hygienika nesúhlasím. Osobne poznám niekoľko detí, ktoré mali tú smolu, že utrpeli údajne vzácne, ale, žiaľ, ničivé nežiaduce účinky očkovania. Ich poškodenie bolo ofi ciálne uznané ošetrujúcimi lekármi. Aj keby skutočne šlo len o niekoľko málo jednotlivcov v celom národe, tieto deti a ich rodiny priniesli obeť na oltár kolektívnej imunity a zaslúžia si odškodnenie. Práve preto, že ich je údajne len veľmi málo, nebola by to pre štátnu pokladnicu nijaká zvlášť veľká záťaž a súčasne by to bolo prejavom súcitu a čistej ľudskej solidarity.

       Lekári majú, samozrejme povinnosť hlásiť nežiaduce účinky očkovania, ale je dobre známe, že tak činí len malý zlomok z nich, oficiálne len 1% až 10%. Takže v skutočnosti nikto nevie, koľko vážnych nežiaducich účinkov očkovania naozaj nastane - štatistiky sú bezcenné.

       Moja klinická skúsenosť ukazuje, že drvivú väčšinu očividne patologických reakcií detí na očkovanie pediatri považujú za normálne. Jedno zo spomínaných poškodených detí bolo opakovane očkované napriek tomu, že po každej dávke vakcíny malo príznaky zjavného poškodenia mozgu, ktoré sa ďalej prehlbovalo. Jeho lekárka vtedy opakovane ignorovala kontraindikáciu očkovania, uvedenú v príbalovom letáku hexavakcíny.

       Pochybnosti o vzácnosti vážnych nežiaducich účinkov očkovania vyvoláva už samotné prečítanie si príbalového letáku k hexavakcíne. Vrelo to odporúčam všetkým očkujúcim lekárom, ktorí údajne za roky očkovania nevideli jedinú vážnu reakciu. Mali by premýšľať, ako je možné, že nevidia to, čo uvádza výrobca vakcíny. Jeden príklad za všetky: Výrobca hexavakcíny (Infanrix Hexa) uvádza medzi častými nežiaducimi účinkami, ktoré sa vyskytujú u viac než jednej z 10 očkovaných dávok, tzv. neobvyklý plač. V skutočnosti ide o eufemizmus pre tzv. encefalitický krik (po anglicky high pitched screaming), čo je všeobecne známy príznak poškodenia nervovej sústavy. Poukazuje na veľký stres dojčaťa, postihnutie mozgu a dajú sa na základe neho predpovedať budúce neurologické a duševné problémy. Moje tvrdenie si môže overiť každý, kto má prístup na internet a vie aspoň trochu po anglicky. Nejde o žiadnu konšpiráciu, ale o citáciu z oficiálnych lekárskych prameňov. Logická otázka, keď výrobca uvádza frekvenciu encefalitického kriku 1 z 10 podaných dávok (alebo viac) a ide o príznak postihnutia nervovej sústavy, ako to, že to niektorí detskí lekári nevedia, tento plač bagatelizujú a považujú ho za normálny? Prečo o takýchto veciach nie sú informovaní na vakcinologických kongresoch a podobných školeniach?

       Ak je toto ukážkou povedomia lekárov o nežiaducich účinkoch vakcín, potom sa nemožno diviť, že vakcíny sú oficiálne bezpečné a nežiaduce účinky nejestvujú. A tých pár ľudí, čo si to odnesú, tí asi nie sú dôležití... Prečítajte si poviedku Ursuly LeGuinovej  Tí, čo odchádzajú z Omelas .

 

       Do tejto ankety sme oslovili 360 lekárov. Z  tohto počtu boli ochotní sa vyjadriť štyria. A čo ostatní? O čom to svedčí? Je to strach, nezáujem, nevedomosť, samozrejmosť...? Je na každom z vás utvoriť si vlastnú mienku.

 


Uverejnenie tohto článku zabralo šéfredaktorovi www.slobodaVockovani.sk približne 1 hodinu čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, keď našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: Otázka lekárom: Ako ďalej s povinným očkovaním?

tv

Dany | 22.01.2013

jeden moj znamy - lekar nam (vj ednej NGO) v case prasacej chripky chcel urobit prednasku o tom aka je to fraska a aj s nou suvisiace ockovanie-mal pristup k informaciam z farmacet. priemyslu a k ludom co tam miesali karty...ale nakoniec od toho ustupil pretoze sa mu vyhrazali problemami v praci a ktovie cim este, klepli mu po prstoch. a to mal prednast pred cca 20 ludmi! Takze aby nejaky doktor verejne vystupil proti ockovaniu a este v TV mozeme len snivat, to by bola zrejme samovrazda...

médiá a pravda?

Lucia M. | 31.12.2012

Kým budú médiá vlastniť tí istí ludia ktorí vlastnia farmafirmy, ťažko tam niečo také vysielané aj bude. Médiá sú ešte väčšie svine lebo sústavne len dezinformujú a vysielajú "Panelákový" odpad aby sa množili ďalšie nerozmýšlajúce ovce

sorry

Lucia M. | 31.12.2012

omlúvam sa, tento príspevok mal byť dole pod príspevkom ohladom vysielania v TV

Re:médiá a pravda?

Ing. Marián FILLO | 02.01.2013

No ale pre objektivitu treba dodať, že už aj v Paneláku odznel názor, že očkovanie ničí imunitu (išlo tam o očkovanie proti ovčím kiahňam).

Nesledujem Panelák, ostatne ani nemám na čom, lebo TV prijímač nemám, ale na túto pasáž som bol upozornený niektorými divákmi.

Re:Re:médiá a pravda?

Lucia M. | 04.01.2013

Neviem, nevidela som, zaujímalo by ma či to tam povedal akože lekár alebo to bol len názor nejakého nelekára s prípadnými reakciami k tomu. (či sa mu to následne nesnažil nejaký lekár vyvrátiť ..). myslím že od lekára ten názor nebol

všeobecný lekár pre deti a dorast

ferko | 21.12.2012

všimli ste si ako sa tento lekár odvoláva na príbalový leták?

"Po každom lieku, aj po očkovaní, môžu byť nežiaduce reakcie - tieto sú uvedené na príbalovom letáku.".....a následne (zrejme z hrôzy z nežiadúcich účinkov) sa zbavuje zodpovednosti za nežiadúce účinky na príbalovom letáku uvedené, tak repce "za 45 rokov mojej praxe som sa nestretol so žiadnou závažnou nežiaducou reakciou po očkovaní..."

Je to prototyp Slovenského pediatra. Smutné. (česť výnimkám)

vševedúci

Mária | 20.12.2012

ako vie že im očkovanie zachránilo život?to vedel, že by bez neho zomreli?Mna stále napadá jedno slovo na to očkovanie,ale nechcem urážať zver.
a moja pediater ako spustila salvu chvály na očkovanie,och joj. Ale po tej hexe trošku skrotla.Len syna som nedala teraz preočkovať na 10 rokov mmr-kou, tak trošku hučala, ťe to by mal ukončené očkovanie komplet, že nech rozmyslím. Ja rozmyslené mám.Niekedy mi prídu pochybnosti, či predsa len robím dobre, však aj my sme boli očkovaní, a nič nám nie je, teda moju rodinu myslím,ale stále na to sa niekomu prihodí nejaké nešťastie, alebo nejaká aféra, ktorá pochyby odstráni

Očkováním proti trvalým následkům nemocí?

Blanci | 20.12.2012

... (očkování) zabránilo aj trvalým následkom po prekonaní niektorých chorôb.

Viac tu: https://www.slobodavockovani.sk/news/otazka-lekarom-ako-dalej-s-povinnym-ockovanim-/

Prosím, je tady někdo, kdo tuší, o čem to MUDr. Přemysl Pech mluví???

Re:Očkováním proti trvalým následkům nemocí?

tsss | 20.12.2012

Zrejme mysli mumps a moznu neplodnost u muzov alebo encefalitidu u osypok. Informaciei o kontraproduktivite a skodlivosti antipyretik, o podavani vit. A, C a nizkej miere komplikacii pri prekonani detskej choroby v detstve, sa k nemu este nedostali.

Re:Re:Očkováním proti trvalým následkům nemocí?

stara mama | 20.12.2012

hehe, asi tak

Re:Re:Očkováním proti trvalým následkům nemocí?

Blanci | 20.12.2012

... já tomu pořád nějak nerozumím, buď jsem blbá já, nebo on.

On tvrdí, že očkování zabraňuje trvalým následkům po prodělání některých nemocí. V takovém případě se "snad" musí jednat o děti nezaočkované. A pak je jako již nemocné zaočkuje, aby zabránil trvalým následkům???
On snad má za 45-letou praxi v péči jediné nezaočkované dítě, které dostalo ty záhadné nemoci a on očkováním odvrátil ty - již se snad i projevující - trvalé následky???

Nebo je to jinak?

Re:Re:Re:Očkováním proti trvalým následkům nemocí?

Magda | 20.12.2012

Dobrý postreh.

Senior

Helena | 20.12.2012

https://www.naturalnews.com/038420_flu_shots_toxins_chemical_preservatives.html
Kto vie angl. oplatí sa prečítať aké "svinstvá" obsahujú vakcíny. Dnešný článok na www.naturalnews.com

Poviedka

Magda | 20.12.2012

Poviedku od Ursuly LeGuinovej som už čítala - minulý rok, v angličtine, v knihe The Vaccine Epidemic (skvelá kniha, noci som nespala, kým som ju neprečítala). Keď som pochopila, o čom autorka píše, po chrbte mi prešli zimomriavky. Ani jedna jediná obeť očkovania nestojí za blaho všetkých nás ostatných - Omelčanov. Prečítajte si tú poviedku a nedávajte ju na Facebook, ale pošlite ju v emaili svojim známym a rodine, nech sa povedomie o tom, čo očkovanie v skutočnosti je, rozširovalo čo najrýchlejšie.

imunologicka

tsss | 20.12.2012

zaujimave, imunologicka a alergologicka nema k ockovaniu co povedat... pocas svojej praxe sa nikdy s ockovanim nestretla, dokonca asi ani s ockovanym pacientom :-P

Re:imunologicka

stara mama | 20.12.2012

hehe, to jej asi nikto neuverí...., ale je teda bieda, že doktori nemajú odvahu odpovedať na takéto otázky , ktovie prečo, snaď sa boja alebo ide naozaj o kšeft ktorí očkovanie prináša ?? Prišli by snád o body alebo sa boja zosmiešnenia alebo naozaj nevedia......To naozaj o niečom svedčí !!!

Re:Re:imunologicka

Helena | 20.12.2012

Mne alergologička potvrdila, že som alergik z očkovania. Aj pán Ing. Fillo, s ktorým som mala o tom "debatu" mi potvrdil, že ju mám z očkovania. Okrem toho na internete som prečítala článok v angl. od jedného svetovo uznaného alergológa a on tvrdí, že človek ktorý je liečený autoim. ochorením ako napr. reumatoidná artritída - nesmie byť zaočkovaný lebo už aj tak imunitný režim pracuje na "plné obrátky". Mne jedno očkovanie zobralo pol života. Teraz sa z toho ako tak dostávam (topiaci sa chytá slamky)...

premysl pech

ela | 20.12.2012

trestal??? akym pravom??? co teba do toho, co kto robi???
poobzeraj sa poriadne po tych neziaducich ucinkoch a zobud sa....
smrdi to tu komunistickymi praktikami a zial, asi este dlho smrdiet bude... trestanie, sikana, vymahanie poslusnosti pod natlakom... O.D.P.O.R.N.E.!!!

Re:premysl pech

Alena | 20.12.2012

Prosim vas zachovajme na stranke urcitu vaznost a slusnost, lebo ak chcete aby vas inteligentni ludia brali vazne, takto to nedocielite. Precitajte si este raz clanok pana Filla " kritika do vlastnych radov" a trochu sa skludnite. Myslim ze vam tam dava pan Fillo jasne najavo ze len slusnym a korektnym spravanim sa da dosiahnut pozitivny vysledok. Dakujem za pochopenie.

Re:Re:premysl pech

alena | 21.12.2012

Ja takisto nesuhlasim, aby ma lekar ako rodica, ktory nesuhlasi s podanim (vzdy rizikovej) vakciny mojmu dietatu "trestal" ! Suhlasil by snad pan doktor potom s tym, ze ak mojmu dietatu tato vakcina vazne poskodi zdravie, napr. posluzi ako "spúšťač" nejakeho autoimunitneho ochorenia, aby som ho ja ako rodic za toto utrpenie mojho dietata tiez "potrestala" ??? Aky trest by si za to dal on sam?? Moji rodicia nemali (zial) pochybnosti o bezpecnosti ockovania a teda o tom,ci ma daju/nedaju preockovat DTP-ckou v 13.rokoch...a par mesiacov na to bol zo mna alergik/astmatik a potencialne dozivotny pacient resp. klient farmaceutickych firiem...Teraz viem,ze taku premrstenu reakciu mojho IS sposobili s najvacsou pravdepodobnostou vysoke davky hlinika vo vakcine. "Liecba" alergie injekciami s obsahom hlinika bola zla volba - opat vyvolala astmaticky zachvat...Deti,ktore maju astmu a daju sa zaockovat proti chripke sa im astma a pocet zachvatov zhorsi (ako ukazala jedna studia)... Je potvrdene,ze hlinik aktivne zasahuje do IS a zvysenou tvorbou IgE prispieva k vzniku alergií. Preco by ma teda mal niekto trestat, ked nechcem opakovat tu istu chybu pri mojom dietati???!!! Odmietam pod hrozbou trestu nasilu "vyrobit" noveho pacienta (napr. alergo-imunolog.ambulancie..). Som preto snad zla matka, ktora musi byt v 1.rade potrestana a nie v 1.rade pochopena !?!
Celkom vystizne vyznieva jedna reklama istej farmafirmy,ktora na stranke ohl.peloveho spravodajstva ponukala svoj volnopredajny "liek" proti alergii (teda len priznaky potlacajucu tabletku,ktora nijako alergiu v skutocnosti nelieci...a ani nikdy nevylieci...). Bolo tam o.i. uvedene:

" V r. 2015 bude kazdy 2. Europan alergik. My to vieme. Starame sa."

Je to naozaj velmi vystizne...Oni to vedia Najskor nam ich produkt-vakcina s vysokymi davkami hlinika nastartuje vznik alergie a potom nas budu ichh akoze "liekmi" do konca nasho zivota liecit. Skvely biznis...

A lekari by sa nemali tolko zamyslat nad trestami pre ludi odmietajucich podstupovat toto riziko, ale skor by si mali pri kazdom jednom pacientovi opakovat: " PRIMUM NON NOCERE" -potom budu vediet lahko chapat aj ludi,,ktori toto riziko podstupit nechcu (staci pozriet len pribalovy letak...)
V mojom ponimani je najlepsi lekar ten,ktory pocuva pacienta, vie ho pochopit, pristupuje ku kazdemu jednemu individualne a nie je nauceny nahovarat si,ze NÚ,ktore nastali po ockovani su vzdy len "nahoda" a slepo ich ignoruje...
V tejto suvislosti by sa lekari a vedci mali zamerat radsej napr. na toto ako na spominane tresty:

Z knihy Dr. Hirteho:
"Italský alergolog Adriano Mari předložil teorii, jakým způsobem
může očkování proti tetanu vyvolat alergické onemocnění: tělo si po očkování vytvoří nejenom protilátky proti tetanovému toxoidu, ale i proti imunologicky příbuzným strukturám na žírných buňkách, takzvaným IgE receptorům. Toto vede k vyplavení látek (mediátorů žírných buněk), které můžou podnítit alergické onemocnění - například neurodermatitidu. Tato teorie vychází z faktu, že existuje plynulý přechod mezi autoimunitní reakcí a alergickým onemocněním:
„Je hypoteticky možné, že zvýšený počet alergických onemocnění
vzniká vinou očkování tetanovým toxoidem, které se v posledních
30 až 40 letech rozšířilo ve většině zemí světa." (Mari 2004)"

Re:Re:Re:premysl pech

Smola | 22.12.2012

Vy uz davate do suvisu s ockovanim aj to ze si nemozete prdnut

Re:Re:Re:Re:premysl pech

Ing. Marián Fillo | 24.12.2012

skúste nejaký vecný a podložený logicky argument, lebo toto bol úplne o ničom príspevok.

Re:Re:Re:Re:Re:premysl pech

premysl pech | 08.02.2013

Argumentov vedecky podlozenych je vela, len ich ignorujete. Myslim,ze ste clovek, s ktorym komunikovat je skutocne o nicom.

Re:Re:Re:Re:premysl pech

alena | 26.12.2012

precitajte si najskor vsetku dostupnu literaturu o suvislosti ockovania a vzniku alergií/astmy/ekzemov atd. , vsetky dostupne studie, porovnanie ockovanych a neockovanych deti co sa alergií a astmy tyka atd atd. a potom pochopite, aku blbost ste tu napisali...a nie je nad vlastnu skusenost, ked sa po kazdom ockovani prejavy alergie,astmy,ekzemov,zihlavky, nevysvetlitelnych opuchov viecok atd zhorsia, resp. znovu po rokoch sa zrazu znova "objavia" - nepotrebujem uz iny dokaz, ockovat sa dalej nebudem-Vy si robte co chcete, ste mi maximalne ukradnuty aj s Vasimi primitivnymi komentarmi...

Re:Re:premysl pech

premysl pech | 08.02.2013

Vyjadril som len svoj nazor a nechcel som dosiahnut ziadny vysledok. Inteligentni ludia si urobia nazor sami. A co si predstavujete pod pojmom inteligentni ludia?

Re:premysl pech

premysl pech | 08.02.2013

Tazko odpovedat,ked neviem kto si. Komunista asi nie, ale odporny si urcite.

tv

jar | 20.12.2012

Bolo by dobre,keby vyvratenie uspesnosti ockovania bolo vysielane v televizii.Relacie,pribehy atd.Lebo inak je to akoby skryte a ludia su nadalej slepí.

Záznamy: 1 - 27 zo 27

Pridať nový príspevok