Odpovede na otázky mesačníka Nota Bene pre článok v októbrovom čísle časopisu (148/2013)

02.01.2014 20:00

Ing. Marián Fillo

 

titulka Nota Bene č. 148/2013 (október)       Možno ste si všimli článok „Rodičia na rázcestí“ s podtitulom „Povinné očkovanie je pálčivou témou“ v časopise Nota Bene č. 148/2013 (október) na str. 8 až 11. Článok je celkom jednoznačne proočkovací, počnúc úvodom a končiac záverom, a aby to nebolo tak okaté, tak ma autorka Dagmar Gurová požiadala o vyjadrenie k niekoľkým otázkam (viď nižšie), zrejme aby si (formálne) splnila svoju povinnosť osloviť aj druhú stranu.

       Nebudem teraz zas a znovu vyvracať dávno x-krát vyvrátené mýty o vyhubení pravých kiahní očkovaním či o kolektívnej imunite. Myslím, že ak vás to zaujíma, tak stačí, keď si prečítate články:

       Keďže autorka neuviedla v článku všetko, čo som jej napísal, pričom článku dominuje doc. Krištúfková, predsedníčka Slovenskej epidemiologickej a vakcinologickej spoločnosti, uvádzam nižšie kompletné znenie otázok Dagmar Gurovej (tučným písmom) i mojich odpovedí (obyčajným písmom).

 


 

1. Čo Vás podnietilo k tomu, aby ste sa začali bližšie zaoberať očkovaním a čo Vás presvedčilo, aby ste ho odmietali?

       Skúsenosti s očkovaním u dieťaťa i u detí priateľov. Okrem toho sa snažím pokiaľ možno o život v súlade s prírodou, pričom očkovanie rozhodne prirodzené nie je.

       Dôkladne som zvážil riziká všetkých chorôb, proti ktorým sa u nás povinne očkuje, ako aj riziká očkovania a jeho (ne)účinnosť, a vyšlo mi, že u každej z 10 povinne očkovaných chorôb je v našom prípade riziko choroby menšie než riziko očkovania.

 

2. Aké sú Vaše dôvody, pre ktoré (by) ste nedali zaočkovať svoje deti?

  • zdravotné riziká očkovania väčšie než riziká chorôb, proti ktorým sa očkuje
  • praktické negatívne skúsenosti s očkovaním
  • rozpor s mojou morálkou (jedna z povinných vakcín je vyrobená pomocou buniek, pochádzajúcich z umelého potratu; dvorný dodávateľ vakcín pre povinné očkovanie na Slovensku je vrcholne amorálna firma s množstvom publikovaných (a kto vie koľkými nepublikovanými?) škandálov, ktorú nemienim podporovať používaním jej výrobkov)

 

3. Keďže sám nie ste zdravotnícky profesionál, odkiaľ čerpáte informácie o škodlivosti očkovania?

       Z kníh, článkov a štúdií v lekárskych časopisoch spravidla po anglicky písaných. Takmer všetky sú už dnes na internete a s pomocou pár známych, pracujúcich pre organizácie, čo majú predplatné týchto časopisov, sa dostanem aj k plnému zneniu (za ktoré sa častokrát platia desiatky dolárov za kus), nielen k abstraktu článku (ktorý býva na internete zdarma).

       Pýtam sa tiež konkrétnych ľudí na ich skúsenosti s očkovaním, medzi nimi aj lekárov, zdravotné sestry apod.

 

4. Ste proti očkovaniu ako takému (myslím tým očkovanie proti chorobám zo skupiny povinnej vakcinácie) alebo za jeho odloženie na vyšší vek dieťaťa?

       Odloženie do vyššieho veku zníži riziko nežiaducich účinkov očkovania, ale neodstráni ho úplne. Podľa mojej súkromnej analýzy je aj riziko očkovania vo vyššom veku v našom súkromnom prípade vyššie než riziko predmetných chorôb.

       Odporúčam však každému, aby si naštudoval, čo sú tie choroby zač, aké komplikácie pri nich hrozia, aké sú rizikové faktory, ako sa prenášajú, kde sa vyskytujú, v akom množstve, u akých skupín obyvateľov..., ako aj riziká očkovania príslušnými vakcínami a jeho (ne)účinnosť, porovnali si tieto dva riziká a vybrali si to, čo je menším rizikom. Rozhodne však nemôžem všetkým doradu povedať „Očkujte!“ alebo „Neočkujte!“, pretože toto rozhodnutie je podľa mňa prísne individuálne a vyžaduje si samostatné zváženie v každom prípade zvlášť.

       Pripúšťam, že niekto môže mať s ohľadom na svoje životné podmienky, životný štýl, prácu atď. vyššie riziko nejakej konkrétnej choroby než riziko (pomerne) účinného očkovania proti nej. Nie je to však samozrejmé a rozhodne to neplatí vždy. Skôr by som povedal, že v slovenských podmienkach málokedy.

       A rozhodne považujem za veľké zlo povinný očkovací kalendár, ktorý ignoruje akékoľvek individuálne odlišnosti.

 


Zverejnenie tohto článku zabralo autorovi približne 1 hodinu čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, budeme radi, ak našu činnosť podporíte.

 

Diskusia: Odpovede na otázky časopisu Nota Bene pre článok v októbrovom čísle

Senior

Helena | 05.01.2014

https://www.pluska.sk/zazracnysvet/medicina/budeme-mat-ucinnu-vakcinu-proti-chripke.html

Senior

Helena | 05.01.2014

https://www.naturalnews.com/043405_hepatitis_B_vaccines_infant_deaths.html
Dvanáste dieťa v Číne zomrelo po zaočkovaní vakcínou proti hepatitíde B.
A aké vedľajšie účinky má táto vakcína: skleróza multiplex, autizmus, reumatoidná artritída...

NOTA BENE

Peter | 05.01.2014

V minulosti som si časopis Nota Bene občas kúpil, aby som tak podporil ľudí, ktorí pomoc skutočne potrebujú. Aj keď je mi jasné, že prioritou časopisu je zarábanie peňazí pre jeho majiteľov. Články, najmä politické komentáre sú však neuveriteľne tendenčné a manipulatívne, čo je pri podobnom periodiku absolútne neprijateľné. Ak sa niekto rozhodne pomôcť , nech tak nerobí kúpou tohoto braku, ale radšej dá peniaze priamo predajcovi.

Senior

Helena | 04.01.2014

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3320-pres-500-000-obeti-tajfunu-na-filipinach-bude-ockovano-proti-obrne-ktera-se-v-teto-zemi-od-roku-1993-nevyskytuje

Re:Senior

zvedavec | 05.01.2014

Očkovanie na Jamajke je dobrovoľné?

Senior

Helena | 04.01.2014

https://preventdisease.com/news/14/010314_The-Three-Reasons-Viruses-Are-Most-Successful-In-Winter.shtml
Zaujímavý článok o tom čo máme robiť aby sme v zime neochoreli.
Prekopírovala som jeden odstavec:
#4) Stay away from all vaccines, especially the flu shot. Flu vaccines still contain mercury and only work to depress the immune system. Regardless of what statistics your government has released, the actual chances of a flu vaccine preventing the flu are less than 4 percent.
Rýchly preklad:
Vyhnite sa všetkých vakcínam, hlavne vakcíne proti chrípke. Obsahujú ortuť, znížia imunitu. Ich účinok je menší ako 4 percentá.

Senior

Helena | 04.01.2014

https://preventdisease.com/news/13/122713_Vaccination-Voodoo-What-You-Dont-Know-About-Vaccines.shtml
Vakcinačné bosoráctvo, čo neviete o vakcínach.

Sú za tým tí istí

filip | 04.01.2014

Ani v Nota Bene sa pravdu nedozviete,lebo sú za tým tí istí,ktorí majú pod palcom celý mainstream a nielen nejaké zatuchnuté SMEtisko.

život na Zemi umiera

armagedon | 04.01.2014

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3315-98-procent-oceanskeho-dna-u-kalifornskeho-pobrezi-pokryvaji-mrtvoly-morskych-tvoru-takhle-to-vyrostlo-z-1-procenta-pred-fukusimou

Senior

Helena | 03.01.2014

https://www.protiprudu.org/who-riziko-rakoviny-sa-na-celom-svete-zvysuje-zapadna-medicina-zlyhava/
Jeden odstavec z tohto článku som prekopírovala:

Je to naplánované,“ napísal jeden komentujúci na McClantchy. „GMO potraviny spôsobujú rakovinu (a drvivá väčšina depopulátorov a eugenikov to vie, pretože to sami vytvorili). To isté platí o vakcínach spôsobujúcich rakovinu. O znečistenom vzduchu. O floridovanej vode (je dokázané, že fluór zvyšuje výskyt rakoviny kostí). BPA v plastoch, alebo vytlačených bločkoch, v našom životnom prostredí a oblečení, je imitátor estrogénu, ktorý zvyšuje výskyt rakoviny prsníka a mužom môže spôsobiť neplodnosť a poženšťenie.“

Senior

Helena | 03.01.2014

https://www.infowars.com/drones-to-forcibly-vaccinate-the-public/
Budú drony (bezpilotné lietadlá) násilím očkovať obyvateľstvo?
Tento výskum je financovaný Billom Gates (nadáciou Billa a Melindy Gates).

Senior

Helena | 03.01.2014

https://www.naturalnews.com/043392_oral_vaccine_cholera_GMOs.html
Ústna vakcína proti cholere obsahuje veľa gmo a bude testovaná na deťoch celosvetovo.
Táto vakcína môže navždy zničiť mozog a gastrointestinálny trakt.
Obsahuje aj ortuť...

Záznamy: 1 - 12 zo 12

Pridať nový príspevok