Odpoveď Úradu vlády SR na 1. otvorený list predsedníčke vlády SR Ivete Radičovej

21.07.2011 21:40

Úrad vlády Slovenskej republiky

 

MUDr. Viliam Novotný
predseda výboru NR SR pre zdravotníctvo
poradca predsedníčky vlády SR pre zdravotníctvo

 

v Bratislave, 14.VII.2011
č. 1143/2011/KPV

 

Vážená pani Lipovská,

       dovoľte mi, napriek veľkému oneskoreniu, poďakovať sa Vám za mail, ktorý ste poslali pani predsedníčke vlády Ivete Radičovej (a mne ako predsedovi výboru NR SR pre zdravotníctvo na vedomie). A zároveň mi prosím dovoľte ospravedlniť polročné meškanie s reakciou.

       V júni 2011 som sa stal poradcom predsedníčky vlády pre zdravotníctvo a jednou z mojich prvých úloh bolo vybavenie korešpondencie týkajúcej sa zdravotníckych tém. Medzi listami som našiel i ten Váš z 31.I.2011. Keďže ide o tému, ktorej sa podrobnejšie venujem už niekoľko rokov, považoval som za potrebné odpovedať aj napriek časovému odstupu.

       Téma očkovania rezonuje v laickej aj odbornej verejnosti už niekoľko rokov. Podľa WHO je vakcinácia stále najefektívnejšia prevencia infekčných ochorení. Samozrejme, je potrebné poznať riziká, indikácie i kontraindikácie vakcín. Je možné (a smutné), že slovenskí lekári majú v tejto oblasti znalostné medzery.

       Dobrovoľnosť očkovania je téma, kde sa asi úplne nezhodneme. Význam niektorých očkovaní pri prevencii ochorení spočíva práve v ich plošnom prevedení. Povinné očkovanie je v takýchto prípadoch "vo verejnom záujme", hoci toto slovné spojenie nemám v obľube. Neplatí to o všetkých očkovaniach a diskusiu o rozsahu tejto povinnosti považujem za prospešnú.

       Preto je dôležitý proces zostavovania vakcinačného kalendára - koho, kedy, v akej indikácii očkovať. Tento rozhodovací proces by mal prebiehať za transparentných kritérií a pod verejnou kontrolou. Len tak je možné vytesniť zasahovanie lobingu do takých citlivých oblastí, ako je zdravie našich detí.

       Budem sa na možnosti zvýšenia transparentnosti zostavovania vakcinačného kalendára informovať u ministra zdravotníctva a šéfa Úradu verejného zdravotníctva.

       Želám Vám, pani Lipovská, pekné leto.

MUDr. Viliam Novotný

 


Zverejnenie tohto článku (prepis z tlačenej predlohy + grafická úprava) trvalo správcovi www.slobodaVockovani.sk necelú hodinu.

 

Diskusia: Odpoveď Úradu vlády SR na 1. otvorený list predsedníčke vlády SR Ivete Radičovej

slobodná voľba

ferko | 23.07.2011

Jedno pozitívum pánovi Novotnému treba ale uznať, že pripustil "...zasahovanie lobingu do takých citlivých oblastí, ako je zdravie našich detí.

To vieme všetci, ale čo s tým ďalej??

neužívajte lieky fašistických farmafiriem

irena | 22.07.2011

Čo ste čakali od tej ludry nekvalifikovanej. Asi kým by sa mala obklopiť, keď na našom území sa už asi nenachádza normálny človek. Jednoducho ak raz sa dostane do funkcie tak platí kto nejde s nami ide proti nám. Potrebujú svine riadne sa nabaliť a čože tam život dieťaťa je pre nich ako kus papiera. Nemám tak čože kúpim si druhý.
Ten debil čo toto napísal je vedľa, nakoľko tu nejde o nijaký očkovací kalendár ale len a len o vakcíny , ich kvalitu a diskutabilný účinok. Pre mňa to nie sú už nijakí páni a tobôž nie lekári .
Museli by si to najprv zaslúžiť.
Taká GENOCÍDA malých detí aká sa pácha od slávnej nežnej revolúcie nemá v dejinách ľudstva nijakej obdoby.
V tejto krajine ešte nikdy nebola sloboda a ani len tak rýchlo nebude.
Chorí sú aj dospelí pretože konzumujú sajrajty z lekární tzv. lieky.
Prečítajte si príbalové letáky na nete od ľubovoľných liekov ich zloženie.
V živote nemôže byť vyliečený kto to berie ani zdravý. Je to čistá chémia a stabilizátory plus riadne karcinogény.
Viď príklad z praxe: lekár mi naordinoval proti depresiam lieky u ktorých sú nežiadúce účinky POKUS O VRAŽDU A SEBEVRAŽDU.
Pokus o vraždu som skoro chcela uskutočniť keď moje nevinné vnúčatko dostalo rakovinu potvrdenú z povinného očkovania. Ale nevedela som kde zohnať toľko munície aby sa ušlo všetkým vakcinacistom lebo sú už premnožení ako medvede a tak isto aj chránení.
Len príroda je všemocná a začína si vybavovať účty na tejto zemi je to zrejmé každý deň. Modlím sa aby stihla odstrániť týchto podliakov kým nestihnú povraždiť ďalšie deti.

Re:neužívajte lieky fašistických farmafiriem

Filip | 22.07.2011

To,že pri očkovaní ide naozaj o Mengeleho nasledovníkov dokladájú tieto fakty:
https://www.chelemendik.sk/Astromedicina_versus_vedecka_medicina__61561394.html
Psychiatria je na tom rovnako:
https://www.auria.sk/blog/biznis-s-vymyslenymi-chorobami
Onkologia je ešte niečo hrôzostrašnejšie:
https://dolezite.sk/Zlociny_onkologickej_mediciny__167.html

Špinavci

Filip | 22.07.2011

Práve tento Novotný odviedol najväčší kus špinavej roboty v parlamente, pri nákupe protichrípkovej vakcíny štátom.
Je úžasné sledovať, ako sa v každej dobe takýto bastardi vyškrabú hore k moci,aby mohli odviesť ten svoj kus špinavej roboty.
Opakuje sa to v každom režime,či už ide o fašizmus,socializmus,alebo túto "démonkraciu".

Novotnemu

Karol | 21.07.2011

MUDr. Novotny je obycajny sviniar. Nie len slovenski lekari maju znalostne medzery, ale aj tento komunista. Keby si precital ako maju vyzerat riadne studie a porovnal ich s tymi, ktore prebiehaju pri testovani vakcin , tak by mozno pochopil. Nemam slov na tychto "lekarov".
Jeho samovzdelavanie skoncilo niekedy v case neznej revolucie a podla veku sa povazuje za odbornika a pritom su jeho vedomosti ubohe.
Ak sa Radicova obklopuje takymito zakrpatenymi uboziakmi, tak sbohom Slovensko.
Stale tvrdim, tito komousi musia vymriet. Az nastupia nove generacie, potom sa to zacne zlepsovat.

Re:Novotnemu

Pavol | 22.07.2011

Nevolajte ich lekári, sú to doktori. Doktor je od slova doktrína, lekár je od slova liečiť. Títo doktori ešte žiadneho človeka nevyliečili. Sú to díleri jedov a drog, teda zločinci.

A čo ľudské práva?

Ing. Marián FILLO | 21.07.2011

Pán Dr. Novotný akosi zabúda na základné ľudské práva a slobody, ktoré nepripúšťajú poškodenie zdravia či dokonca usmrtenie niekoho (a už vôbec nie malého bezbranného dieťaťa) v mene akéhosi hmlistého a značne pochybného "verejného záujmu".

Prečo by moje dieťa malo byť vystavené riziku úmrtia alebo vážneho poškodenia zdravia, spôsobeného očkovaním, výmenou za to, že iné dieťa, ktoré zo zdravotných dôvodov nemôže byť očkované, by malo (a aj to len čisto hypoteticky) vyššie riziko nákazy nejakou vážnou chorobou, keby moje dieťa očkované nebolo?

Malé deti sú navyše skupinou obzvlášť chránenou zákonom, takže pre ne to platí dvojnásob.

Pridať nový príspevok