Očkovacia ruleta: skúsenosti, riziká a alternatívy — 2. Očkovacia výstraha: Dôvod pre opatrnosť pred očkovaním

08.11.2012 15:00

Australian Vaccination Network (AVN) Inc.1998 (prvé vydanie)ISBN: 1329-4873

 

       Z knihy Vaccination Roulette: Experiences, risks and alternatives
       strany 9 až 10 z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

<<< predchádzajúca kapitola       obsah knihy       nasledujúca kapitola >>>

 

obálka knihy „Vaccination Roulette: Experiences, risks and alternatives“Očkovacia výstraha: Dôvod pre opatrnosť pred očkovaním

Jedna zmena, ktorá by priniesla
okamžité a ďalekosiahle výsledky,
je umožniť absolútnu slobodu voľby
rodičom v prijímaní či odmietaní
očkovania ich detí.

       Očkovanie bude vždy obnášať určité riziko, hoci v návrhu a výrobe vakcín nastali mnohé pokroky. Preto je neprijateľné, že by rodiny mali byť nútené vládou, aby podrobili svoje deti tejto hrozbe. Rozhodnutia, ktoré ovplyvňujú zdravie a živote jednotlivca by nemali byť vnucované samozvanými skupinami odborníkov, ktorí dokonca vôbec nie sú schopní niesť zodpovednosť a svoje chyby.

       AVN je proti povinnému očkovaniu (ktoré je konečným výsledkom kampaní na vynútenie si očkovania a potrestanie/pokutovanie odporcov, bez ohľadu na dôvody). AVN je obzvlášť proti povinnému očkovaniu bábätiek a detí proti bežným detským chorobám. V tejto knihe predstavujeme niektoré dôvody a dôkazy na podporu takéhoto stanoviska. Stručne zhrnuté: AVN sa domnieva, že tieto vakcíny sú prudko jedovaté, bábätká a deti sú príliš nezrelé na to, aby zvládli jedovatú záťaž očkovania a mnohí ľudia boli očkovaním poškodení. Počet takto postihnutých ľudí je oveľa väčší než sa priznáva.

 

Bábätká a batoľatá

  • Bábätká a batoľatá sú telesne príliš nezrelé na to, aby boli schopné vysporiadať sa s jedovatou záťažou očkovania. Ich telá, obzvlášť ich mozgy, ešte neskončili svoj vývoj a dozrievanie.
    Výskumníci a lekári však nerozmýšľali poriadne o rozdiele medzi plne vyvinutým dospelým a novorodencom. Dokonca aj u dospelých vstreknutie jedovatých bielkovín predstavuje určité riziko. Vstreknutie toho istého materiálu do tiel malých bábätiek je oveľa nebezpečnejšie. Dospelý imunitný systém bol zocelený a dokáže uniesť stres z očkovania. Dvojmesačné bábätko je nepredstaviteľne zraniteľnejšie. To je však práve vek, v ktorom sa začína s očkovaním v USA (i na Slovensku — pozn. prekl.). Pravidlo, že s očkovaním sa má začať vo veku 2 mesiacov, ... je navrhnuté hlavne pre pohodlie detských lekárov. (viď Harris Coulter + Barbara Loe Fisher: „DPT: A shot in the dark“, Harcourt Brace Jovanovich, New York, 1985)
  • Nevieme dosť o fyziológii novorodencov, takže nikto si nemôže byť istý tým, že sa telo novorodenca dokáže vysporiadať teraz alebo dlhodobo s masívnym útokom jedov a chemikálií vo vakcínach.
  • Dokonca ani s úplným vyšetrením mozgu (čo je úplne nežiaduce a zrejme aj nemožné urobiť u každého bábätka) nevieme, či je mozog a nervová sústava bábätka dostatočne dobre vyvinutá na to, aby mozog nebol nepriaznivo ovplyvnený očkovaním.
     

       Mozog bábätka pokračuje vo vývoji niekoľko rokov po narodení. Ani vo veku 4 či 5 rokov ešte stále nie je plne vyvinutý. Kraniálne nervy nie sú plne izolované v ranom detstve a práve tento proces pokladania izolácie nervov je veľmi náchylný na poškodenie očkovaním. Pokým tento proces prebieha, dieťa môže dostať 12 alebo 18 vakcín (to bolo v roku 1998, dnes už to je 24 a viac — pozn. prekl.).

       Drvivá väčšina rodičov alebo opatrovníkov netrvá na plnom lekárskom vyšetrení pred očkovaním. Dokonca aj keď na ňom trvajú a je vykonané, nejestvuje žiadny test, ktorý by zistil zraniteľnosť očkovaním. Nevieme a nedokážeme predpovedať, ako zle budú orgány v tele bábätka postihnuté očkovaním. Nevieme, ktoré orgány budú najzávažnejšie zasiahnuté, ale vieme, že takmer určite bude spôsobené nejaké poškodenie v rozmedzí od ľahkého až po ťažkú invaliditu. Poškodenie mozgu a nervov môže nastať v krátkom, stredne dlhom až dlhom čase po očkovaní. Tieto nežiaduce (škodlivé) účinky nemusia byť zrejmé okamžite. Môže trvať roky, kým sa odhalia poruchy sluchu, dyslexia, astma, znížené IQ, alergie, precitlivelosti atď. V čase, keď sú zistené, je už, samozrejme, príliš neskoro. Očkovač, osoba ktorá trvala na očkovaní Vášho dieťaťa, nemôže vojsť do tela Vášho bábätka a odstrániť tie jedovaté zložky, ktoré spôsobili poškodenie zdravia. Očkovač nemôže vrátiť späť spôsobenú škodu, nemôže zvrátiť dlhodobé účinky, obnoviť stratenú kvalitu života rodičov a dieťaťa alebo vynahradiť stratu potenciálu dieťaťa. V skutočnosti očkovač nemôže a nebude platiť akékoľvek odškodnenie za škodu, ktorú spôsobil, a pravdepodobne nebude ani ochotný pripustiť zodpovednosť za ňu.

 

<<< predchádzajúca kapitola       obsah knihy       nasledujúca kapitola >>>

 


Preklad a zverejnenie tejto kapitoly zabralo prekladateľovi vyše 1 hodinu čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.