Objavte omladzujúce a detoxikačné schopnosti kremeňa

23.09.2012 04:41

NaturalNews.com - 18.I.2012 - Paul Fassa

 

       Pôvodný článok "Discover silica's anti-aging and heavy metal detox properties"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

ilustračný obrázok       Kremeň (kysličník kremičitý, skr. SiO2) sa dostáva do pozornosti vďaka svojim dôležitým vlastnostiam. Niekedy sa nazýva "nerastom krásy", pretože vylepšuje elasticitu pokožky, rast vlasov i nechtov a niekoľko ďalších jeho vlastností bolo objavených nedávno.

       Kremeň pomáha udržať kolagénovú elasticitu všetkých spojivových tkanív v tele, vrátane šliach a chrupaviek. To znižuje bolestivosť a udržiava ohybnosť tela. Nedávno bolo zistené, že vysoká úroveň kysličníka kremičitého v krvnom sére bráni zanášaniu tepien a upchávaniu ciev.

       Hlavným vinníkom tohto zanášania už nie je cholesterol, ale kalcifikácia (vápenatenie) z vápnika v krvi, ktorý nie je využitý na stavbu kostí. Je známe, že kysličník kremičitý je dôležitou surovinou na stavbu kostí. Bez neho sa vápnik dostane kdekoľvek a môže sa prípadne usadiť (kalcifikovať) v mäkkom tkanive vnútorných stien tepien a v srdci.

       Kremeň je životne dôležitý pre silné kosti a zdravú srdcovo-cievnu sústavu.

       Vďaka tomu môžeme označiť kremeň za zásadný omladzujúci nerast, ktorý ide oveľa hlbšie než pod pokožku.

 

Kremeň na detoxikáciu od jedovatých kovov - obzvlášť od hliníka

       Dokonca aj v databáze lekárskych časopisov PubMed nájdeme články o tom, že kyselina kremičitá je protijedom pri otrave hliníkom a kremeň detoxikuje od jedovatých kovov. Ako kalcifikácii bunkových tkanív v mozgu, tak aj otrave hliníkom boli spojené sa pripisuje podiel na vzniku Alzheimerovej choroby.

       Teraz bolo zistené, že kremeň možno použiť ako výživový doplnok na ochranu pred stareckou demenciou. Kremeň sa samozrejme dá použiť spolu s akoukoľvek inou liečbou Alzheimerovej choroby, napr. spolu s čistým, za studena lisovaným kokosovým olejom (viac k tomu v angličtine tu: https://www.naturalnews.com/030919_coconut_oil_Alzheimers.html).

       Pri užívaní výživových doplnkov s kremeňom sa hliník vylučuje močom. Zdá sa, že riziko predávkovania je malé, ak človek pije primerané množstvo vody a udržiava si dostatok vitamínu B1 a draslíka.

       O otravu hliníkom v našom životnom prostredí nie je núdza. Hliník je v kuchynských riadoch (hlavne teflónové panvice - pozn. prekl.), nápojových plechovkách a krabiciach (tetrapakoch), potravinových fóliách (alobaloch, pozlátkach - pozn. prekl.), cigaretovom dyme, kozmetike, ochrane pred slnečným žiarením (krémoch/mliekach/olejoch s UV filtrom - pozn. prekl.) a všelikde inde. A rozhodne netreba zabúdať na vakcíny. Vstreknutie hliníka priamo do tela obchádza bežnú cestu jeho vylučovania.

       Hliník sa hromadí v tkanivách, v ktorých nedochádza k rýchlej obmene buniek. Bunkové tkanivá s pomalou obmenou sú v kostiach, srdci a mozgu. Mozog a s ním spojená centrálna nervová sústava je miestom, kde sa prejavujú choroby, ako je Parkinsonova choroba, roztrúsená skleróza, chronická únava a iné neurologické a autoimunitné choroby.

       Dr. Chris Exley, PhD. zasvätil takmer 20 rokov svojho života výskumu toxicity (jedovatosti) hliníka. Obdobie od začiatku 20. storočia do dneška nazýva "Dobou hliníkovou". Predtým hliník zostával v zemi a ani nebol dobývaný. Dr. Exley tvrdí, že dobývanie hliníka a jeho mnohostranné využitie zodpovedá značnému nárastu výskytu neurologických chorôb.

       Odporučil pár drahých minerálok s vysokým obsahom kysličníka kremičitého, ktoré ponúkajú lepšie obchody so zdravými potravinami. Tvrdí, že sa vďaka pitiu týchto minerálok zlepšil stav očkovaním poškodených detí, ale sú tu aj iné dobré a nie až tak drahé zdroje kremeňa.

 

Zdroje kremeňa

       Praslička roľná je výborným a lacným rastlinným zdrojom kremeňa. Prasličky sa používali po stáročia a takmer sa na ne zabudlo, až kým nedávne výskumy neobjavili ich ďalšie vlastnosti. Dovtedy bola praslička používaná prevažne ako diuretikum (prostriedok podporujúci vylučovanie moču - pozn. prekl.) alebo na liečbu obličkových kameňov.

       Pri akomkoľvek probléme, na ktorého riešenie pomáha kremeň, bude praslička na osoh. A dajú sa kúpiť aj výživové doplnky s kremeňom. Potraviny, ktoré Vám pomôžu udržať si vysokú hladinu kremíka, sú: nespracované celé zrná obilia, ako napr. raž, jačmeň, ovos a pšenica. Klíčky z lucerny siatej a iných semien zvýšia hladinu kremeňa vo Vašom tele.

 

Zdroje

 


Preklad a zverejnenie tohto článku zabrali prekladateľovi približne 1,5 hodiny čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.