O prednáške Johna Virapena v Bratislave

11.11.2010 00:49

Štefan z Bratislavy

 

       V dňoch 4. až 7. novembra 2010 sa na knižnom veľtrhu BIBLIOTÉKA v Inchebe v Bratislave uskutočnilo predstavenie novej knihy "Nežiaduci účinok: SMRŤ" od Johna Virapena - bývalého riaditeľa farmaceutického koncernu.

       Úvod prevzala redaktorka Markízy Nora Brnová, ktorá predstavila autora knihy a oboznámila divákov v stručnosti s obsahom knihy. Miestnosť bola takmer plná a celú prednášku tlmočila profesionálna tlmočníčka. Vďaka tomu rozumeli téme všetci zúčastnení. Z reakcií publika však bolo zjavné, že väčšina divákov vedela anglicky a táto téma pre nich nebola tabu.

       John Virapen dostal slovo a začal bez hanby rozprávať o svojej minulosti, kde spomenul pravdivý príbeh o korupcii, podplácaní a podvodoch vo farmaceutickom priemysle, v ktorom pracoval 35 rokov. Nehanbil sa priznať, že vo Švédsku podplatil švédskeho profesora, aby urýchlil registráciu lieku.

       Ako sa sám nazval: "I was a bad boy". Bol človekom, ktorý mal astronomický plat, žil bohémskym životom, cestoval po svete a vôbec ho nezaujímalo, že pacienti požívajúci lieky jeho farmaceutickej firmy trpeli vedľajšími účinkami liekov a niektorí aj zomreli.

       Zlom v jeho živote nastal až narodením syna. Vtedy sa rozhodol chrániť ho pred liekmi a vakcínami terajšej doby. U svojho syna odmietol všetky vakcíny a väčšinu dostupných liekov. Neskôr sa rozhodol, že musí ochrániť aj ostatné deti a tak sa rozhodol povedať pravdu o korupcii a podvodoch pri registrácii liekov.

       Kniha vyšla v niekoľkých jazykoch a v týchto dňoch je z nej európsky bestseller. Knihu venoval nespočetným obetiam farmaceutického priemyslu, ale najmä deťom, aby sa nestali pokusnými králikmi, čo sa napchávajú tabletkami farmaceutických gigantov. Virapen vyrukoval s pravdou von a predkladá Vám knihu plnú malých tajomstiev, o ktorých ste sa vlastne nemali nikdy dozvedieť.

Dr. John Virapen v Bratislave

       Ak ste tiež boli na prednáške Johna Virapena v Bratislave, môžete napísať svoje dojmy v diskusii nižšie:

 

Diskusia: O prednáške Johna Virapena v Bratislave

vyborna kniha

anett | 15.04.2011

knihu som si precitala, odporucam kazdemu,viac vid moju odpoved Petrovi ohl. liekov zo skup. SSRI (v knihe sa popisuju neziad.ucinky-samovrazedne sklony prip. agresivita, vrazdy a nasledne samovrazdy atd atd...) https://www.slobodavockovani.sk/kniha-navstev/discussioncbm_934732/20/

Pridať nový príspevok