O besedách v Spišskej Novej Vsi 26.I.2011 a v Liptovskom Mikuláši 27.I.2011

29.01.2011 08:15

 

Spišská Nová Ves 26.I.2011 dopoludnia

       V materskom centre Dietka v Spišskej Novej Vsi sa zišlo (počítajúc i deti) okolo 20 ľudí, hlavne mamičiek s deťmi i bez detí. Nebolo ani príliš plno, ani príliš prázdno, skrátka tak akurát. Zaujímavým a nezvyčajným spestrením bolo vystúpenie jedného pána o dvoch veľmi nebezpečných látkach pridávaných (nielen) do potravín: aspartame a glutamane sodnom. Glutaman sodný sa pridáva aj do tzv. živých vakcín, údajne ako krmivo (zdroj energie) pre živé vírusy a baktérie. Dôležité je, že glutaman sodný môže byť vo vakcíne (alebo potravine) prítomný aj keď nie je výslovne uvedený v príbalovom letáku, a to pod názvom napr. „extrakt z droždia“ alebo „hydrolyzovaná želatína“.

       Aj v Spišskej Novej Vsi boli prítomní ľudia s nemilými osobnými skúsenosťami s očkovaním. Jeden pán hovoril o tom, ako lekárka zaočkovala jeho dieťa napriek tomu, že bolo práve vo fáze zotavovania sa z vážnejšej choroby, ešte teda nie úplne zdravé. Ako už možno tušíte, výsledok takéhoto očkovacieho šialenstva bol horší než zlý: dieťa malo už 5. deň 40-ky horúčky a lekárka mu na to dala (bez vyšetrenia, ktoré by potvrdzovalo, že ide o bakteriálnu nákazu) antibiotiká. Nieže by sa s tým nedalo vôbec nič robiť - sú určité spôsoby, ako takto postihnutým osobám pomôcť, avšak nie je nikdy isté, či dôjde až k návratu do stavu úplného zdravia, alebo to len zmierni poškodenia zdravia spôsobené očkovaním. Darmo je plakať nad rozliatym mliekom, radšej sa treba informovať PRED očkovaním.

       Pozornosť pritiahol tiež fakt, že pri výrobe niektorých očkovacích látkach (vrátane povinnej MMR proti osýpkam, príušniciam a ružienke) sa používajú bunkové tkanivá z umelo potratených detí. V príbalových letákoch sú však (pre laika) šikovne skryté pod označenie napr. "humánne diploidné fibroblasty". Tieto tkanivá nesú označenia MRC-5, WI-38 a RA 27/3. Keď nájdete čokoľvek z toho v príbalovom letáku, môžete si byť na istom, že ide o neeticky vyrobenú vakcínu, prinajmenšom z hľadiska Katolíckej cirkvi.

       Väčšina prítomných podpísala Petíciu za slobodnú voľbu v očkovaní a niektorí zo zvyšných účastníkov ju už podpísali predtým.

 

Spišská Nová Ves 26.I.2011 podvečer

       V kaviarni/čajovni/čokoládovni Sun & Moon v Spišskej Novej Vsi sa zišlo toľko ľudí, že presne vyplnili všetky miesta na sedenie a nikto nemusel stáť. Bolo teda plno, ale nie preplnene. Pozoruhodné bolo konštatovanie prítomnej (zrejme) lekárničky, ktorá otvorene povedala, že rozvozcovia vakcín nedodržiavajú pri rozvoze predpísané chladenie (typicky 4 - 8 °C), čo môže mať neblahé následky hlavne u tzv. "živých" vakcín. Toto zodpovedá tiež inej skúsenosti, s ktorou sa s nami podelil jeden známy, ktorý kedysi ako brigádnik rozvážal po meste vakcíny, a až dodatočne si uvedomil, že ich mal dávať do chladiaceho boxu.

       Zaujímavá bola tiež návšteva manželského páru, ktorý poslala na besedu ich dcéra žijúca v Bratislave, keďže v čase, keď ich poslala, ešte neboli naplánované bratislavské besedy. Obaja budúci starí rodičia sa živo zaujímali o problematiku očkovania. Počas besedy som sa zabudol zmieniť o tom, že sa tam dá podpísať Petícia za slobodnú voľbu v očkovaní. Totiž už hneď pri vchode je umiestnený (myslel som si, že neprehliadnuteľný) stojan s Petíciou i našimi osvetovými letákmi o očkovaní. Takže ak tak niekto ešte neurobil, môže kedykoľvek v rámci otváracích hodín prísť do Sun & Moon, podpísať Petíciu za slobodnú voľbu v očkovaní a pri tej príležitosti si dať výbornú kávu, čaj alebo čokoládu.

       V Spišskej Novej Vsi tak pribudlo dokopy niekoľko desiatok podpisov pod Petíciu za slobodnú voľbu v očkovaní.

 

Liptovský Mikuláš 27.I.2011 večer

       V Liptovskom Mikuláši bola beseda na nie práve ľahko nájditeľnom mieste. Neviem, či aj to bolo dôvodom, že sa zišlo len ani nie 15 besedníkov. Prevládali otázky z oblasti práva. Na môj vkus sa ľudia veľa nepýtali. Dalo by sa povedať, že podpriemerne. Neviem, či to bolo spôsobené mojim úvodom, v ktorom som sa snažil vysvetliť veci tak, aby prítomní pochopili súvislosti, lenže za 45 minút som toho tým pádom veľa nestihol... Každopádne ma to viedlo k myšlienke, ako vylepšiť moje stručné úvody do problematiky, takže na ďalších besedách si otestujeme, či to bol dobrý nápad.

       Keďže aj v Liptovskom Mikuláši sa ukázalo, že rodičia ani lekári skoro nikdy nevedia, ako má po správnosti vyzerať očkovanie podľa platných právnych predpisov, rozhodol som sa o tom napísať prehľadný článok, ktorý uzrie svetlo sveta snáď ešte dnes (t.j. 31.I.2011) alebo ak nie dnes, tak tento týždeň.

       Aj v Liptovskom Mikuláši väčšina prítomných podpísala Petíciu za slobodnú voľbu v očkovaní, pričom zo zvyšných účastníkov ju niektorí podpísali už predtým.

 

       Ak ste sa zúčastnili niektorej z vyššie spomínaných troch besied, môžete napísať svoje dojmy, postrehy, pripomienky či návrhy na vylepšenie v diskusii nižšie.