O besedách na Myjave 1.II.2011 a v Brezovej pod Bradlom 2.II.2011

06.02.2011 23:18

Ing. Marián FILLO

 

Myjava 1.II.2011

       Beseda na Myjave sa uskutočnila v útulnom prostredí čajovne Kočovná čajová domácnosť. Milej pani čajovníčke by som rád poďakoval za poskytnutie priestoru pre besedu i za čaj.

       Zišlo sa viac než 10 a zrejme menej než 20 dospelých a k tomu ešte pár deťúreniec. Otázky sa motali prevažne okolo právnej stránky veci ale bola tiež zmienená konšpiračná teória o čipovaní skrz očkovanie. Nuž, nejaké rukolapné dôkazy k tejto otázke zatiaľ nemáme, ale prinajmenšom do budúcnosti sa niečo také nedá vylúčiť. Tomu nahráva aj fakt, že u veľkého množstva očkovacích látok sa dodáva očkovacia látka spolu s ihlou a injekčnou striekačkou, takže je tu pomerne široký priestor na "vhodné úpravy" ihly či striekačky. Čo však nepochybne je vážnou hrozbou už teraz, je povoľnosť ľudí, ktorým je nariadené povinné očkovanie. Keď si všetci zvyknú, že sa majú ako ovce dávať poslušne očkovať, tak sa bude dať do očkovacích látok nebadane pridať napr. psychofarmakum, ktoré potlačí vôľu k odporu voči nastupujúcej diktatúre, a podobných možností je viac.

       Nedá mi nepovedať, že sa na Myjave zišli na besede veľmi milí ľudia, dvaja z nich moji starí známi, ktorých som pár rokov nevidel (aspoň nie naživo), pričom jednému musím poďakovať za odvoz od vlaku do čajovne a druhému zase za odvoz z čajovne k miestu, kde som mal na noc hlavu skloniť.

       Vyzbieralo sa tiež niekoľko podpisov pod Petíciu za slobodnú voľbu v očkovaní.

 

Brezová pod Bradlom 2.II.2011

       Beseda v Brezovej pod Bradlom v reštaurácii U sváka Ragana sa niesla v komornejšom duchu.

       Trochu ma zaskočila otázka jedného z účastníkov o očkovaní koní proti chrípke a tetanu (údajne proti chrípke každý rok a proti tetanu každé tri roky), na ktorú som dosť dobre nevedel odpovedať. Každopádne sa mi to zdá byť nejak často - každé tri roky proti tetanu, keď ľuďom stačí raz za 15 rokov, ale možno sú na tom kone nejak inak.

       Potešili aj dvaja zástupcovia mladej slovenskej inteligencie (myslím tým na VŠ alebo čerstvo po VŠ), očividne naladení na alternatívy voči vládnucemu Systému, a to nielen na poli zdravotníctva. Teší ma, že sa aj v tejto vekovej skupine nájdu ľudia, ktorým nie je všetko jedno, a ktorí si nedajú ľúbiť čokoľvek, čo si vrchnosť (zdravotnícka alebo aj iná) zmyslí na poslušných ovčanoch vyskúšať. Dostal som tiež otázku, či by som prišiel na pozvanie aj niekedy inokedy, keby našli dosť záujemcov a poskladali sa mi na cestu. Nuž, milerád prídem, len to treba ohlásiť včas dopredu a dohodnúť sa tak, aby som sa po ceste (alebo v okolí) mohol zastaviť na besedy aj niekde inde, a tým zmysluplne využil čas a znížil náklady na cestu.

       Aj keď v Brezovej nebola účasť na besede nijak závratná, predsa len si myslím, že malo zmysel prísť. 

       Ďakujem usporiadateľke za pozvanie i milú pohostinnosť vrátane štedrej výslužky. :-)

 

       Ak ste boli na jednej či druhej besede, môžete napísať svoje postrehy, námietky, pripomienky a pod. do diskusie nižšie.