Nová masívna mediálna kampaň proti Dr. Andrewovi Wakefieldovi

11.01.2011 00:04

International Medical Council on Vaccination - 6.I.2011 - Dr. Sherri Tenpenny

 

       Pôvodný článok "The Massive Media Campaign that Started Yesterday: Renewed Attacks on Dr. Andrew Wakefield"
       z angličtiny preložil Ing. Marián Fillo.

 

       Pre tých, čo sú už dlhší čas zapojení do hnutia za uvedomenie si rizík očkovania, je tento mnoho-stranný útok divný. Keď sme si už mysleli, že všetko bolo povedané, začína to celé odznovu. Zároveň v tom istom čase New York Times, Washington Post, Anderson Cooper 360 na CNN, FOX news a dokonca aj British Medical Journal spustili súbežný útok na článok Dr. Wakefielda v časopise Lancet z roku 1997, i na jeho predchádzajúce výskumy. Ak dáte do Googlu "Andrew Wakefield, Autism, 2011", vypľuje Vám stovky novinových článkov len za posledné dva dni (tzn. 5. a 6.I.2011 - pozn. prekl.).

       Ale to nie sú nové správy. Dr. Wakefield bol v médiách ohováraný v roku 2009 i 2010. Vo februári 2009 som napísala článok, ktorý zhrnul, čo sa dialo v médiách v súvislosti s Dr. Wakefieldom v tom čase. Časopis Lancet stiahol jeho štúdiu - ktorá bola len prípadovou štúdiou - aj keď jeho výskumy už boli opakovane potvrdené. V máji 2010 mu Všeobecná lekárska rada (General Medical Council) vo Veľkej Británii odobrala licenciu na výkon lekárskeho povolania.

       Prečo tento nový, zlomyseľný útok na lekára, ktorý sa pokúšal pomôcť autistickým deťom - deťom, ktoré oficiálna medicína odpísala ako "záhadu" a v zásade sa na ne vykašľala? Poznám sa s Dr. Wakefieldom už dlhé roky. V roku 2009 som napísala článok o jeho statočnosti a jeho úprimnej osobnej snahe. Kniha Dr. Wakefielda ponúka mnohé odpovede. Vypočujte si jeho svedectvo jeho vlastnými slovami.

       Prečo sa teraz toto deje?

       Musia mať potrebu znovu si udrieť do Dr. Wakefielda. Potrebujú si znovu na plnú hubu zakričať, že očkovacie látky nespôsobujú autizmus, pretože rodičia ich nechcú kupovať. Nedávno boli vydané dve nové pro-očkovacie knihy. Názov knihy Dr. Paula Offita ("Deadly Choices: How the Anti-Vaccine Movement Threatens Us All" = "Smrtonosné rozhodnutia: Ako nás všetkých ohrozuje proti-očkovacie hnutie") považujem za takmer humorný. Myslí tými "všetkými" z názvu knihy tých, čo vyrábajú, predávajú, propagujú a podávajú očkovacie látky? Tí, čo nie sú očkovaní, sú určite zdraví a bez chorôb, čo ohrozuje peňaženku a finančné odmeny generálneho riaditeľa i akcionárov.

       Pravdou je, že čoraz viac rodičov:

  • sa informuje - svedectvom toho je mojich vyše 21.000 fanúšikov na FaceBooku
  • berie do vlastných rúk zodpovednosť za ZDRAVIE svojich detí
  • sa učí zvládať horúčky a jednoduché choroby doma. Prečítajte si môj článok "O dôležitosti horúčky" (po anglicky).
  • zisťuje, že neočkované deti nebývajú veľmi často choré
  • neočkuje. Tu je dôkaz:
           "Polovica dospelých v USA (52%) hovorí, že majú obavy z bezpečnosti očkovania u detí, pričom 27% má veľké obavy. Nový telefonický prieskum verejnej mienky vykonaní firmou Rasmussen Reports u 1.000 rodičov zistil, že 44% z nich nemá obavy z bezpečnosti očkovania pre deti. Ale pritom len 13% nemá vôbec nijaké obavy." Tí, čo bezhlavo očkujú svoje deti, sa stávajú menšinou.
     

       Toto pochopiteľne privádza do zúrivosti farmaceutické firmy, ich výrobky pretláčajúcich úradníkov i očkujúcich detských lekárov. Deti sa nemôžu stať doživotnými zákazníkmi, ak nikdy neochorejú. Očkovací priemysel je v úzkych a nevie, čo si počať. Nepočujete ich, ako sa im z kečky parí a nakoniec si povedia: "Ó, mám to! Poohovárajme zase Dr. Wakefielda - poriadne nahlas a všetci zároveň! Zamerajme sa na tie veľmi zriedkavé deti, čo majú vážne komplikácie z bežnej detskej choroby, a vystrašme rodičov, aby dali svoje deti očkovať!" A máme to tu: plnokrvná kampaň plná zvratkov, čo majú za cieľ znovu zdiskreditovať Dr. Andrewa Wakefielda.

       Zakaždým, keď sa médiami preženie podobná kampaň, dobrou správou je, že ďalší rodičia sa prebudia. Tí, čo ich nikdy nenapadlo pýtať sa svojich lekárov na riziká očkovania, zrazu začnú snoriť po internete, čítať argumenty za i proti očkovaniu... a čoraz viac ich začne očkovanie odmietať.

       Je mi ľúto, že sa cieľom ohovárania znovu stal Dr. Andrew Wakefield. Ale pevne verím, že dobro zvíťazí nad zlom... a čoraz viac rodičov, ktorí odmietnu očkovanie aj vďaka snahe Dr. Wakefielda, je určite dobrá vec.