Nefunkčnosť systému a neochota poslancov (tlačová správa)

30.01.2012 20:53

Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania - 27.I.2012 - Iva Vranská Rojková

 

       Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania, o.z. v marci 2011 oslovila premiérku, MZ SR (Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky - pozn. red.), ÚVZ SR (Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky - pozn. red.) a poslancov formou podnetu, upozorňujúceho na početné následky spôsobené povinným očkovaním a na nefunkčnosť systému rozpoznávania a nahlasovania vedľajších účinkov vakcinácie. Na zasadaní zdravotníckeho výboru 26.I.2012 chcelo združenie informovať poslancov, ako MZ SR a ÚVZ SR zmarili prešetrenie toho podnetu.

       MZ SR v liste z 11.V.2011 totiž konštatovalo, že „nebolo zaznamenané žiadne trvalé zdravotné poškodenie... U 2 detí boli hlásené nežiaduce reakcie po očkovaní BCG vakcínou, v obidvoch prípadoch išlo o... reakcie bez trvalých následkov.“  Preverovanie ÚVZ SR a MZ SR identifikovalo len tie prípady poškodenia zdravia očkovaním, ktoré lekári nahlásili na RÚVZ (Regionálny úrad verejného zdravotníctva - pozn. red.), čo vytvára dojem, že ostatné zo 40 prípadov poškodenia zdravia neboli spôsobené očkovaním.

       Voči tomu sa združenie ohradilo. Ministerstvo v liste z 1.VII.2011 na svojom stanovisku trvalo a uviedlo: „Nesúhlasíme s Vaším tvrdením, že prípady neboli dostatočne prešetrené.“ Preverovanie pritom neodhalilo ani tie zo 40 prípadov poškodenia očkovaním, ktoré boli nahlásené lekármi na ŠÚKL (Štátny ústav pre kontrolu liečiv - pozn. red.): detská cukrovka u Marianny H. a u Lucie O. - tento prípad sa ani neobjavil v štatistikách ŠÚKL, lebo sa stratil. Neodhalil sa ani prípad detskej cukrovky nahlásený na ŠÚKL rodičmi Patrika R. Nežiaduce reakcie po očkovaní nenašla kontrola ani v zdravotných kartách. V dôsledku vakcinácie slepá Veronika B. ju má zapísanú v prepúšťacej správe i očným lekárom. Simonka T. s onkologickou komplikáciou po BCG-vakcíne má tento fakt zapísaný všetkými odbornými lekármi, no prípad sa neobjavil v štatistikách ŠÚKL ani ÚVZ SR, ako ani ďalších 6 prípadov komplikácií po BCG.

       Združenie následne požiadalo o dôkladné prešetrenie prípadov ÚVZ SR. ÚVZ SR sa vyjadril, že na toto nemá kompetencie, no súhlasil, že dá prípady prešetriť ÚDZS (Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou - pozn. red.). V decembri sa združenie dozvedelo, že tento postup nie je možný. Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania sa preto rozhodla obrátiť na poslancov zdravotníckeho výboru. Vo svojom liste píše:

Nami iniciované preverovanie potvrdilo naše podozrenie - preukázala sa ním absolútna nefunkčnosť systému rozpoznávania, hlásenia a evidencie poškodenia očkovaním. A navyše aj neschopnosť kontroly! Všeobecným listom uzavrieť preverovanie, nenájsť ani nahlásené prípady a deklarovať takýto  výsledok za relevantný, je neakceptovateľné. ... Cítime sa istým spôsobom podvedení a takéto preverovanie považujeme za zmarené. Preto sa obraciame na vás, poslancov zdravotníckeho výboru, s prosbou o vykonanie poslaneckého prieskumu, ako MZ a ÚVZ prešetrovalo náš podnet a aký je reálny skutkový stav.
       Za súčasného stavu považujeme za neprípustné pokutovať rodičov. Pri každom zdravotnom úkone má pacient právo byť o zákroku informovaný a udeliť k nemu informovaný súhlas, alebo úkon odmietnuť. Je neprípustné, aby využitie tohto zákonného práva bolo viazané na priestupok a aby bolo sankcionované. Veď nielen štáty Západnej Európy, ale už aj Rusko a Ukrajina rešpektujú v otázke vakcinácie právo informovaný súhlas udeliť alebo neudeliť. Odmietame byť posledným reliktom totality.

       Poslanci však neumožnili zástupcom združenia na rokovaní výboru vystúpiť, len poslanci SaS hlasovali za. Ani z pozície parlamentu sa teda prípady neprešetria.

 


Uverejnenie tohto článku zabralo správcovi www.slobodaVockovani.sk približne 15 minút.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: Nefunkčnosť systému a neochota poslancov

Podľa I. Uhliarika napätie okolo vakcín vyvoláva iba niekoľko lekárov

leon | 31.01.2012

Na Ministerstvo zdravotníctva SR sa pritom podľa neho zatiaľ neobrátil žiaden rodič, ktorého dieťa odmietol lekár zaočkovať. V prípade, ak sa rodičia s niečím takým stretli, rezort ich vyzýva, aby sa obrátili na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou alebo priamo na ministerstvo.
zdroj:
https://www.ta3.com/clanok/8656/podla-i-uhliarika-napatie-okolo-vakcin-vyvolava-iba-niekolko-lekarov.html

Ako funguje korupcia?

Leon | 31.01.2012

Z toho vyplýva jediné - systém, ktorí tvoria a udržujú politici, ministerstvá, úrady rôzneho druhu, zdravotníctvo sú navzájom prešpikované korupciou...
napriklad ako tu:

SDKÚ-DS: M. Dzurinda - Nahrávka o korupcii
https://www.youtube.com/watch?v=ptSq6kB6X98&feature=player_embedded#!
popis:
!!! Polícia obsah nahrávky nikdy nevyšetrovala !!!
Politici rozprávajú o úplatku, vyšetrovaný už nebude nikto. Z pohľadu trestného práva je totiž celá vec premlčaná.

Re:Ako funguje korupcia?

kjkjd | 31.01.2012

Na tých nahrávkach nič nie je. Typujem že majú medzi sebou nahnevaného zradcu.

Zametené hlásenia NU

PZ | 31.01.2012

Akurát sme písali sťažnosť na SUKL, Ani náš nahlásený prípad sa neobjavil v štatistike. Naozaj netušíme, aký význam potom majú tie hlásenia, ked ich takto zametajú pod koberec, sme znechutení takýmto prístupom. Sme zvedaví, aké dajú vysvetlenie.

syndróm troch opíc

Leon | 30.01.2012

"...Združenie následne požiadalo o dôkladné prešetrenie prípadov ÚVZ SR. V decembri sa združenie dozvedelo, že tento postup nie je možný... "
V diskusných reláciách sa bijú do hrude, ako chcú ľuďom na Slovensku "pomôcť"... Asi majú za to od B. Gatesa prisľúbené nové notebooky a darčeky od Microsoftu.
Ľudí z ÚVZ SR a ÚDZS postihol náhly syndróm Troch opíc :
- nevidím...
- nepočujem...
- nehovorím...

Pridať nový príspevok