Názor kandidáta na poslanca NR SR za stranu SDKÚ-DS na (ne)povinné očkovanie

10.02.2012 05:51

Ing. Marián Fillo

 

       Naša čitateľka, ktorá pôvodne oslovila stranu "Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti" (OĽaNO) a následne aj ostatné kandidujúce strany, dostala následne odpoveď od KSS, a teraz aj od Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie – Demokratickej strany (SDKÚ-DS). Pýtala sa opäť:

Chcela by som sa opýtať, či plánujete riešiť aj otázku povinného očkovania detí? Viem, že strana SaS má v programe zrušenie povinnosti niektorých vakcín. Vo väčšine štátov EU je očkovanie len odporúčané a nikto nenúti deti očkovať pod hrozbou pokuty. Navyše majú fondy na odškodnenie ľudí, poškodených očkovaním, na rozdiel od SR. Poznám veľa detí, postihnutých očkovaním (moje dieťa nevynímajúc), a preto ma najviac zaujíma táto problematika.

       S odstupom pár dní jej prišla táto odpoveď:

Pekný deň, pani XYZ,

       ďakujem Vám pekne za mail i za otázku ohľadom problematiky vakcinácie.

       Rozumiem, že téma očkovania je vnímaná citlivo. Vo Výbore NR SR pre zdravotníctvo sa ňou zaoberáme v každom volebnom období. Názory laickej verejnosti pritom stoja oproti väčšinovému názoru odbornej verejnosti. Ak jestvuje prienik týchto názorov, nikdy sme nemali problém ho podporiť. Napríklad od tohto roku je zrušené povinné očkovanie proti tuberkulóze u novorodencov.

       Rozhodnutiam v zdravotnej politike musí predchádzať seriózna a dôkladná analýza dát. Moju plnú podporu má medicína založená na dôkazoch (evidence-based medicine) a legislatívne zmeny, vychádzajúce z takýchto podkladov.

       Zdieľam s Vami, pani XYZ, názor, že ak dôjde poskytnutím zdravotnej starostlivosti preukázateľne k poškodeniu zdravia, je potrebné vyvodzovať zodpovednosť za spôsobenú škodu. Kto ju má znášať (štát, výrobca vakcíny, poskytovateľ...) môže byť predmetom diskusie.

       Mimo diskusie je, že niekto musí poškodenú stranu odškodniť. V tom s Vami bez výhrad súhlasím.

 

S pozdravom

 

Viliam Novotný
poslanec NR SR za SDKÚ-DS
predseda Výboru NR SR pre zdravotníctvo
kandidát č. 12 vo voľbách do NR SR

 


Zverejnenie (vrátane grafickej úpravy a doplnenie chýbajúcich mäkčeňov a dĺžňov) tejto odpovede zabralo správcovi www.slobodaVockovani.sk približne 30 minút čistého času.

Ak sú pre Vás tieto informácie zaujímavé či prínosné, môžete našu činnosť podporiť.

 

Diskusia: Názor kandidáta na poslanca NR SR za stranu SDKÚ-DS na (ne)povinné očkovanie

politicke strany

petra | 10.02.2012

Super napad. Oslovila pani vsetky politicke strany? Mohli by ste uviest zoznam oslovenych stran? dakujem

Re:politicke strany

Ing. Marián FILLO | 11.02.2012

Všetky nad 1% preferencie podľa posledných prieskumov.

téma očkovania je vnímaná citlivo

Quido | 10.02.2012

A čudujete sa pán Novotný?
Nechcite si SDKÚ Ds či ako sa voláte prihriať polievočku za zrušenie očkovania novorodencov proti tuberkulóze . Bolo načase, odborná verejnosť, čo sa týka stránky očkovania a jeho vážnych nežiadúcich a smrteĺných následkov by mala vnímať hippokratovu prísahu a nie opičie hlasovanie podĺa stanov strany na úžitok nadnárodných koncernov.
Inak očkovanie novorodencov proti TBC už väčšina štátov európy dávno zrušila, 15-20 rokov dozadu kôli smrteľným a onkologickým komplikáciam tohto očkovania. Budete namietať, mám to v paži . Pravda sa zastaviť nedá. Dobré ráno pán Novotný. Bývalý volič.

seriózna a dôkladná analýza dát

adela | 10.02.2012

Vo väčšine štátov EU je očkovanie len odporúčané!
Prečo nie aj na Slovensku!?

"Názory laickej verejnosti pritom stoja proti väčšinovému názoru odbornej verejnosti. Ak jestvuje prienik týchto názorov, nikdy sme nemali problém ho podporiť."

A Zem je placatá, aj to bol väčšinový názor odbornej verejnosti na škodu " laickej menšiny".

To je smutne,

tsss | 10.02.2012

...pretoze pan Novotny zjavne netusi, ako to s tou "medicinou zalozenou na dokazoch" v pripade vakcinacie skutocne je :-(

Re:To je smutne,

Filip | 10.02.2012

Tak tento "pán" to vie až moc dobre.
Je to jeden z najhorlivejších bojovníkov za očkovanie proti všetkému možnému.
U týchto typov zaručene nejde o neznalosť,ale o prachy.

Re:Re:To je smutne,

yoshi | 10.02.2012

Presne tak, všetkým čo o tom rozhodujú nejde o ľudí ale o prachy...

Pridať nový príspevok