MUDr. Marta Špániková o sloboda-v-ockovani.sk: Nezmohla sa na žiadny vecný argument, len na samé osobné výpady

15.01.2011 22:00

Ing. Marián Fillo

 

       Jedna pani ma e-mailom upozornila na vyjadrenie sa detskej lekárky MUDr. Marty Špánikovej v "Poradni pediatra" časopisu Mama a ja. Čitateľka sa pýtala Dr. Špánikovej na jej názor na informácie uvedené na našej stránke (t.j. sloboda-v-ockovani.sk). Odpoveď Dr. Špánikovej bola:

"Očkovanie je vpravovanie antigénov, ktoré následne navodia tvorbu protilátok, ktoré následne chránia jedinca pred ochorením. O očkovvaní sa toho dá napísať a povedať veľa, ale najviac o ňom vedia ľudia, ktorí takmer denne očkujú a poznajú aj ochorenia, proti ktorým sa očkuje a tiež ich následky. patrím ktýmto lekárom a práve preto, že tieto vedomosti mám tak som zástancom očkovania. Považujem ho za jedne z najväčších objavov medicíny. predchádzame ochoreniam, ktoré ešte v prvej polovici minulého storočia usmrcovali milióny detí. Ľudia plniaci stránky podobné tej , ktorú uvádzate nevedia o čokvaní nič a zavádzajú pozorné mamičky ako ste aj vy nezmyslami ba až poplašnými správami."

       K tomu treba dodať, že:

  1. Dr. Špániková zamlčiava, že okrem antigénov (živých vírusov alebo baktérií, resp. mŕtvych vírusov alebo baktérií, resp. ich povrchových častíc) sa do tela v očkovacej látke vpravujú jedy ako ortuť, hliník, formaldehyd, fenol, glutaman sodný a viaceré ďalšie. Zloženie si môžete pozrieť tu: https://www.slobodavockovani.sk/news/prehlad-ockovacich-latok-s-platnou-registraciou-na-slovensku-a-ich-zlozenie/ a overiť tu: https://www.sukl.sk/sk/databazy-a-servis/databazy/vyhladavanie-v-databaze-registrovanych-liekov alebo tu: https://adcc.sk/
           Posledné dve sú "seriózne" stránky, ktoré s "anti-vakcinačnou lobby" nemajú nič do činenia, takže by im mala veriť aj Dr. Špániková.
  2. Jedna vec je niečo denno-denne robiť, druhá vec je poriadne rozumieť tomu, čo robím. Môžem napr. šoférovať auto alebo ťukať na počítači, a pritom vôbec nerozumieť chodu motora či hydraulike bŕzd resp. integrovaným obvodom či programovaniu.
  3. Výhrada Dr. Špánikovej je v princípe úplne rovnaká ako výhrada Dr. Urbančíkovej - vôbec sa netýka faktov a logických záverov uvedených na našej stránke, ale len a len osoby, ktorá uvedené fakty a závery predkladá. Viď tu: https://www.slobodavockovani.sk/news/poradte-sa-o-ockovani-s-odbornikmi-a-namiesto-odpovede-dostanete-osobne-vypady-zahmlievanie-a-uhybanie-povodnej-otazke/
           Nejde teda o vecnú kritiku, tzn. kritiku k veci, ale o kritiku od veci. Dr. Špániková tým asi (úmyselne či neúmyselne) odpútava pozornosť od veľmi nepríjemného faktu, t.j. že na veľmi veľkú časť našich argumentov jednoducho vôbec nemá protiargumenty.
             Keby som mal napr. ja argumentovať útokom na osobu protivníka, tak by som povedal, že Dr. Špániková (rovnako ako ostatní očkujúci lekári) má za každé očkovanie od poisťovne 6,- € (A kto-vie-koľko od výrobcu či distribútora? Možno nič a možno predsa niečo.), tzn. má na udržaní a rozširovaní plošného očkovania maximálny finančný záujem.
  4. Názor Dr. Špánikovej na očkovanie (ktoré jej prináša zisk prinajmenšom 6,- € za kus) je úplne nepodstatný. Rovnako tak môj názor (aj keď z neočkovania finančný zisk nemám - poisťovne mi neplatia províziu za ušetrené vakcíny :-). Dôležité sú len fakty a logika veci.
  5. To, že autori stránok, ako je tá naša, nevedia o očkovaní nič, je ničím nepodložené obvinenie, ktoré je navyše preukázateľne lživé. V prvom rade totiž prekladáme články lekárov (ako je Dr. Špániková, len väčšinou študovanejších) a tí už snáď o očkovaní čosi vedia.
  6. Suma sumárum: Dr. Špániková nepredložila absolútne nijaký vecný argument, iba samé osobné útoky, polopravdy a vyslovené lži.
           Z psychologického hľadiska: ľudia pri konfrontácii vyťahujú osobné útoky až keď im došli vecné (objektívne, rozumné) argumenty. Overte si, prosím, túto skutočnosť u seriózneho psychológa.
     

       Veľmi dobre si spomínam na vystúpenie Dr. Špánikovej v Televíznych novinách pri slávnosti na počesť spustenia internetovej stránky Sprievodca očkovaním. Hovorila, že odporcovia očkovania sa správajú ako sektári a nemajú nijaké argumenty.

       A tu, hľa: Dr. Špániková sa sektársky odvoláva na princíp slepej viery v (jej) autoritu, pritom však nemá nijaké argumenty. Zlodej kričí: "Chyťťe zlodeja!"?

 

Diskusia: MUDr. Marta Špániková o sloboda-v-ockovani.sk: Nezmohla sa na žiadny vecný argument, len na samé osobné výpady

pan inzinier, netarajte

Jana | 15.02.2013

Rada by som vedela ake vzdelanie dosiahol pan inzinier (ekonomicke?, elektrotechnicke?) Pan Inzinier, dane otazky su skor smerovane profesionalnym mikrobiologom, davate zavadzajuce a manipulacne otazky a uprimne, ak si myslite ze takto mozete urobit vo svete osvetu tak je to ubohe... v tom zmysle ze sice mate Ing. pred menom, ale to je asi tak vsetko, viac inteligencie vo vas asi nie je. Smutne je hlavne to, ze ked vypukne nejaka epidemia, bude uz neskoro plakat nad rozliatym mliekom, respektive nad zbytocnymi umrtiami. fuj tej praci co robite.

Re:pan inzinier, netarajte

Katka | 15.02.2013

suhlasim, ludia su malo kriticky k tomu co citaju, uveria vsetkemu. smutne, ale sme taky narod ktori sa lahko necha zblbnut.

Re:Re:pan inzinier, netarajte

Ing. Marián FILLO | 13.03.2013

Milá Katka,

keď už tak veľmi súhlasíte, čo keby ste vytkla článku aspoň jednu jedinú konkrétnu chybu, ktorú by ste podložila serióznymi dôkazmi?

Re:pan inzinier, netarajte

Ing. Marián FILLO | 13.03.2013

Milá Janka,

pán inžinier (na rozdiel od Dr. Špánikovej) v posledných troch rokoch venoval štúdiu problematiky očkovania a imunity rádovo tisíce hodín čistého času.

Preto má pán inžinier o problematike celkom slušný prehľad (na to, že to neštudoval na VŠ), čo sa však o Dr. Špánikovej očividne nedá povedať.

Epidémie čoho konkrétne sa obávate?

Napr. v Rakúsku je výrazne nižšia zaočkovanosť než u nás a nie sú tam žiadne brutálne epidémie čohokoľvek, proti čomu je u nás 99% zaočkovanosť. Pritom cudzincov sa tam premelie oveľa viac než u nás.

Takže mi to tak pripadá, že Vy viete o očkovaní ešte menej než Dr. Špániková (a to je už čo povedať!), ale to Vám očividne nebráni kritizovať moje vzdelanie. Hmmm...

Nikdy v živote

Terka | 25.11.2011

K tejto odborníčke by som nešla ani keby bola jedinou doktorkou na Slovensku! Jej odpovede v poradni očkovania na MAMA A JA sa nedajú čítať! Takýto evidentný fanatizmus by nemal mať absolútne miesto, ked sa riešia maličké deti. Len sa čudujem, že ju za tie klamstvá a výmysly (o jej prístupe nehovoriac) ešte nikto neudal...

uzliny po TBC

hanka dietka | 10.02.2011

náhodou som sa dozvedela že naša detska lekárka má 3 prípady detí s uzlinamy v podpazuší,jedno z detí má 8mes.bolo očkované v pôrodnici prvou a zatiaľ jedinou vakcínou(na škodu!,mamka je farmaceut,vlastní lekáreň.)no a čakajú na operáciu!!!po info o VÁS a podaní do rúk Váš leták mi len stroho odpovedala aké je dôležité očkovanie,veď ako inak,keď je lekárnik.leták si nevzala,aj škoda tých 35 centov.ďakujem za super stránku.máte môj obdiv p.Fillo.

Re:uzliny po TBC

denisa | 16.02.2011

ahoj hanka , tak vidíš ako to je u nás .... len sa nenechaj znechutiť , nech si očkuje,ked jej to je svate - ked už taky očibijuci než.učinok ako tie uzlinky prehliada . niektorý niesu zaslepení,niektorí su žial slepí , a takým my oči už ťažko otvorime....

Re:uzliny po TBC

Ing. Marián FILLO | 13.06.2011

Ďakujem za uznanie, Hanka.

Re:uzliny po TBC

Ivana | 13.03.2016

Je to potvrdené že tie uzliny sú z tej vakcíny? Uzliny majú rôzne dovody, nemuselo to byt prave z tejto vakciny. Pripada mi to akoby za vsetky choroby ktorými ludia trpia mali na svedomí vakciny. Ak je na Slovensku 90 % ludi ockovanych, porovnavanie objavenia sa chorob u ockovanych a neockovanych ludi je bezvyznamné. Predsa ak 10 ludi zo 100 trpi napríklad alergiami a 90% bolo zaockovanych AJ TAK odhliadnuc od toho ci by boli zaockovaní alebo nie 9 ludi z ockovanych získa alergiu a 1 z tych ktorí ockovaní neboli. Alergiu neziskate len preto ze ste sa v detstve proti niecomu zaockovali. Je tisíc iných dôvodom preco sa alergia moze objavit a tak isto aj ine choroby ako aj uzliky.

Príušnice

Monika | 19.01.2011

Zbežne sledujem Vaše aktivity a fandím :) Som narodená v r. 1981 a v detskom veku som schytala príušnice, mama vraví, že od brata. Teda hneď 2 zrejme zaočkované deti.
S tými bežnými farmaceutmi a lekármi si to vysvetľujem tak: počas štúdia nemajú kedy nad tým rozmýšľať, proste sa nadrvia na skúšku, čo je v knihe, nejakú logiku to tam má a odpovedať musia podľa toho, aby urobili skúšku a neskôr dostali diplom. Neskôr to môže byť sklamanie, že nie je pravda, čo ich učili a tak odmietnu sa nad tým zamýšľať, alebo sa im nechce. Málokto sa tým neskôr zaoberá viac. Kamoška farmaceutka nedávno mala skúšku z imunológie. Naučila sa, čo mala a koniec, nezamýšľa sa.
Mám astmu, imunologička mi napíše kopec liekov. Kamoška mi raz poradila zázvor (ďumbier) na nejaké prechladnutie. Neskôr som si všimla, že keď ho pijem a neberiem lieky na astmu, nič sa nedeje. spomínala som to imunologičke, ktorá priznala, že mi to bude pomáhať a mám to naďalej piť (popri liekoch). Čakala by som však od lekárky, že mi poradí niečo prírodné sama, popri liekoch. Veď farmácia začala bylinkami, nie? A dodnes byliny vykupuje na liečivá. Lieky sú fajn, ale ak je niečo, čo mi nezničí pečeň a podobne, sem s tým. (Homeopatii sa vyhýbam, nepovažujem ju za kóšer vzhľadom na moju katolícku vieru. Ak ide o bylinné extrakty, ok, ale keď sa pripájajú čakry, makry, špeciálne body, ... myslím si, že sa za týmto pojmom skrýva kadečo, neraz aj mágia, ... preto som opatrná. Zaujalo ma tu, že homeopati pomohli pri detoxikácii a pod., blahoželám.) Prírodná lekáreň je asi naj :)

1 | 2 | 3 | 4 >>

Pridať nový príspevok