Ministerstvo zdravotníctva SR odmieta zverejniť analýzu, na základe ktorej zaviedlo povinné očkovanie proti pneumokokom

19.04.2011 09:12

       Na základe "vysvetlenia" ministra zdravotníctva MUDr. Ivana Uhliarika, ktorým tento odpovedá na "Otvorený list predsedníčke vlády SR Ivete Radičovej" a v ktorom sa uvádza ako podklad pre zavedenie povinného očkovania proti pneumokokom "farmakoekonomická analýza očkovania proti pneumokokom na Slovensku vypracovaná spoločnosťou Fourth Hurdle Consulting Limited" si jedna čitateľka našich stránok túto analýzu od MZ SR vyžiadala na základe Zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám:

Dátum a čas: štvrtok, 24.III.2011 20:43

Komu: office@health.gov.sk

Predmet: Žiadosť o poskytnutie informácií na základe Zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám

 

Dobrý deň,

 

týmto Vás žiadam na základe Zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám o zaslanie "farmakoekonomickej analýzy očkovania proti pneumokokom na Slovensku, ktorú vypracovala spoločnosť Fourth Hurdle Consulting Limited", ktorú zmienil minister zdravotníctva MUDr. Ivan Uhliarik vo svojej odpovedi (datovanej 1.III.2011) na otvorený list Ing. Kristíny Lipovskej, adresovaný predsedníčke vlády prof. PhDr. Ivete Radičovej, PhD., zo dňa 30.I.2011:
https://www.slobodavockovani.sk/news/odpoved-ministra-zdravotnictva-na-prvy-otvoreny-list-predsednicke-vlady/

 

Prosím o zaslanie uvedenej analýzy v elektronickej forme e-mailom na moju e-mailovú adresu: meno.priezvisko@poskytovatel-internetu.sk

 

Vopred ďakuje

Meno Priezvisko
Ulica Číslo
PSČ Mesto/Obec

 

       Odpoveď ministerstva zdravotníctva je vskutku pozoruhodná:

 

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky


 

Bratislava 14.IV.2011

Číslo: Z20237/2011-KM

 

R O Z H O D N U T I E

 

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky, ako vecne príslušný orgán podľa § 18 ods. 2 Zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám a zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií), § 46 a 47 Zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok)

 

n e v y h o v u j e

 

žiadosti žiadateľky pani Meno Priezvisko, Ulica Číslo, PSČ Mesto/Obec o poskytnutie informácie zo dňa 25.III.2011 a to: "zaslanie "farmakoekonomickej analýzy očkovania proti pneumokokom na Slovensku, ktorú vypracovala spoločnosť Fourth Hurdle Consulting Limited", ktorú zmienil minister zdravotníctva MUDr. Ivan Uhliarik vo svojej odpovedi (datovanej 1.III.2011) na otvorený list Ing. Kristíny Lipovskej, adresovaný predsedníčke vlády prof. PhDr. Ivete Radičovej, PhD., zo dňa 30.I.2011:
https://www.slobodavockovani.sk/news/odpoved-ministra-zdravotnictva-na-prvy-otvoreny-list-predsednicke-vlady/"

 

Odôvodnenie:

       Pani Meno Priezvisko, Ulica Číslo, PSČ Mesto/Obec požiadala o poskytnutie informácie e-mailom dňa 25.III.2011 a to: "zaslanie "farmakoekonomickej analýzy očkovania proti pneumokokom na Slovensku, ktorú vypracovala spoločnosť Fourth Hurdle Consulting Limited", ktorú zmienil minister zdravotníctva MUDr. Ivan Uhliarik vo svojej odpovedi (datovanej 1.III.2011) na otvorený list Ing. Kristíny Lipovskej, adresovaný predsedníčke vlády prof. PhDr. Ivete Radičovej, PhD., zo dňa 30.I.2011:
https://www.slobodavockovani.sk/news/odpoved-ministra-zdravotnictva-na-prvy-otvoreny-list-predsednicke-vlady/"

       Ministerstvo zdravotníctva ju zaevidovalo pod číslom Z16376-2011-KM. Dňa 5.IV.2011 poslalo žiadateľke e-mailom oznámenie o predĺžení termínu odpovede na žiadosť podľa § 17 ods. 2 písm. a) Zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám. Dôvodom predĺženia bolo získanie požadovaného dokumentu z iného zdroja. Vzhľadom na to, že Farmakoekonomickú analýzu očkovania proti pneumokokom na Slovensku vypracovala pre spoločnosť PFIZER LUXEMBOURG SARL, o.z. spoločnosť Fourth Hurdle Consulting Limited, Ministerstvo zdravotníctva SR požiadalo spoločnosť PFIZER LUXEMBOURG SARL, o.z., so sídlom Pribinova 25, 81109 Bratislava o udelenie súhlasu so sprístupnením (zverejnením) tohto dokumentu (§ 11 ods. 1 písm. c) Zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám). Vzhľadom na to, že Farmakoekonomická analýza očkovania proti pneumokokom na Slovensku obsahuje údaje a ďalšie skutočnosti, ktoré sú duševným vlastníctvom a obchodným tajomstvom spoločnosti PFIZER LUXEMBOURG SARL, o.z., a ktorých ochranu v tejto súvislosti spoločnosť zabezpečuje, presadzuje a ďalej požaduje, PFIZER LUXEMBOURG SARL, o.z., so sídlom Pribinova 25, 81109 Bratislava, vyjadrila svoj nesúhlas so sprístupnením (zverejnením) požadovaného dokumentu.

 

Poučenie:

Proti tomuto rozhodnutiu možno do 15 dní od jeho doručenia podať opravný prostriedok podľa § 19 zákona o slobode informácií ministrovi zdravotníctva SR.

 

Ing. Dagmar Némethová
riaditeľka           
Kancelária ministra    

 

Diskusia: Ministerstvo zdravotníctva SR odmieta zverejniť analýzu, na základe ktorej zaviedlo povinné očkovanie proti pneumokokom

Pozrieme sa mu nazubky

MUDr Viliam Baláž | 13.10.2011

Zajtra idem na ministertsvo si tu analýzu vypýtat ak ju nedostanem podávam na Uhliarika trestne oznamenie
HOWGH
MUDr Viliam Baláž
0944-071042
..prepusteny lekár
Na zubky sa treba pozriet aj Pente

Re:Pozrieme sa mu nazubky

Ing. Marián FILLO | 18.05.2012

A ako to dopadlo?

akcia spoznaj zločincov

Emil | 08.05.2011

V rámci akcie "spoznaj miestnych zločincov", by mal každý človek vedieť kde v jeho mieste bývajú predstavitelia UVZ, sudcovia či policajti. Keďže zlyhal celý právny systém a všetky nápravné prostriedky, môže si človek svoje námietky osobne vydiskutovať niekde v tmavej uličke s kuklou na hlave a bejsbalkou v ruke. Ttreba zverejniť tieto zoznamy na internete v mnohých zrkadlách a následne tlačiť ako samizdat. Mafia už nesmie byť tajná. Tiež treba dostať z väzenia našich blízkych ktorí tam sedia protiprávne, len tak bez dôkazov či poriadneho súdu. Sú ich tisíce. Jeden človek nemôže vyhrať, treba sa spojiť.

nemam slov

Bystrik | 01.05.2011

K.....y.... v.........e
Je vidiet, ze toto nie je pre nich pozotivne. Ministerstvo ma kontrolu nad vsetkymi rozhodnutiami a po dohode s firmou mali zverejnit aspon cast udajov. Je vsak vidiet, ze si firma zaplatila riadneho pravnika (stat), aby tieto skutocnosti zostali aj nadaje utajovane.
Farmaceuticky priemysel spolu s vadnymi organizaciami je jeden z najvacsich bordelov. Tak skoro nepovolia, ale my sa nedame.
Moje buduce deti nedostanu ziadny sajrajt! Mozu klamat oni, mozem aj ja

Výmena ministra nepomôže

Ing. Marián FILLO | 20.04.2011

Obávam sa, že výmena ministra nepomôže, lebo ako sa vyjadril aj MUDr. Jan Hnízdil, celý zdravotnícky systém je tak prehnitý, že ani sebelepší minister na tom nič nezmení. Druhá vec je, že tento na to očividne ani nemá vôľu. Vlastne sa vôbec nemal stať ministrom s takým životopisom.

Odpoveď je jasná

MJ | 19.04.2011

No neviem ako Vy ale podľa mňa je to jasné. Samozrejme, že to nezverejňia lebo by to dokázalo že očkovania proti pneumokokom je zbytočné (ako každé očkovanie). A viem si predstaviť aj tu hanbu keby sa ukázalo ,že u nás sa vyskytujú úplne iné typi ako sú v očkovacích látkach. Ja ich postoj plne chápem, nebudú zverejňovať niečo čo by im zobralo kšeft.

ostala som v nemom uzase!

Kristina Lipovska | 19.04.2011

Takze MZ SR rozhoduje o dopade na vsetkych obcanov na zaklade sukromnych materialov sukromnej firmy (zhodou okolnosti najvacsieho dodavatela vakcin v SR), ktora je zjavne v konflikte zaujmov a podklady pre svoje rozhodnutie (ktorym zaviedlo dalsie "povinne" ockovanie) nezverejni! To uz v akom absurdistane zijeme!

otraaaas

Denisa | 19.04.2011

Tak aj ja mam pravo na tajomstvo a to take, ze nikto nebude pchat nos do toho ci som ja alebo moje deti ockovane, lebo je to moja osobna vec.

Žart, či krutá realita?

Abbey | 19.04.2011

Nechce sa mi ani veriť, že niečo takéto zašle Ministerstvo ."Ty radový občan sa skloň a rob to sa ti prikazuje. A hlavne sa nič nepýtaj. Ak sa aj opýtaš, odpovedané ti nebude." Ozaj im budeme takéto veci naveky tolerova? Majú právo nám niečo nariadiť, ale odmietnuť podať zdôvodnenie? To im prejde v tomto storočí a v "demokratickej" spoločnosti? Ľudia,už prosím reagujme a konajme!

Re:Žart, či krutá realita?

Ludka | 26.04.2011

Ja tiez nechapem, preco sa o tychto veciach nehovori a nepise niekde v mediach!!! To vobec ich netankuje! Musime ist do ulic, alebo co???
Tato odpoved, mi len dokazuje, ze verejne zdravie je len obchod a obchodne tajomstvo, ved to sami napisali!!!! Este niekto kto napise Radicovej, nech sa na to pozrie, alebo co....to sa fakt, neda, zastavuje sa mi rozum! Obchodne tajomstvo, to sme len cisla? Dokelu, zviera je uz fakt asi viac, ako clovek!

1 | 2 >>

Pridať nový príspevok